image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterreis Noorwegen

8-daags arctische expeditie: Hike- en Noorderlichtzeilreis in Noord Noorwegen met de driemaster "Rembrandt van Rijn" 2022

VRAAG DE PRIJS PER EMAIL OP VOOR 2023.

Je gaat aan boord van het prachtige schip s/v Rembrandt van Rijn voor een unieke reis in Noord-Noorwegen. Een echte expeditie weg van de gebaande paden. Je komt namelijk op plaatsen waar niet veel reizigers zijn geweest! Je ontdekt al gauw dat het landschap op en rondom de arctische wateren erg indrukwekkend is. Onderweg word je overweldigd door het surrealistische decor van besneeuwde fjorden, sprookjesachtig licht en als het weer meewerkt zelfs het magische noorderlicht! Je maakt samen met de expeditieleider langere wandelingen aan land, indien nodig op sneeuwschoenen. Tijdens deze reis heb je de mogelijkheid om te fotograferen vanuit de afgelegen baaien en kleine vissersdorpjes waar je de nachten doorbrengt en je hebt de kans om een van de grootste roofvogels van Europa tegen te komen, de zeearend. Je geniet van de schoonheid van de kust van Noord-Noorwegen. Het bosachtige terrein met ruige bergen en indrukwekkende fjorden zullen je blijven verrassen!

 

Verzorging
Je verblijft 7 nachten in een 2-persoonshut op basis van volpension.

Transfers

Transfertijd luchthaven Tromsø - haven Tromsø: ca. 15 minuten.

  • Unieke reis met vlucht naar Noord Noorwegen
  • Vasren met driemaster "Rembranct van Rijn"
  • Wildlife reis: Zeearenden, enz
  • Dagelijks lange wandelingen met expeditieleider
  • Goede Noorderlicht kansen.
  • Bezoek Tromsø, Parijs van het noorden

Dagindeling

Dag 1 zaterdag: Amsterdam - Tromsø.

Het avontuur begint! Per lijndienstvlucht vertrek je richting het Noorden waar je eind van de middag landt op luchthaven Tromsø, de grootste Europese stad boven de poolcirkel. Einde dag ga je aan boord van de s/v Rembrandt van Rijn. Zorg dat je warme kleding bij de hand hebt bij aankomst in Tromsø. Diner en overnachting aan boord.

Dag 2 zondag: Op naar de eesrte wandeling

Vroeg in de ochtend word je wakker met de geur van versgebakken broodjes. Na een heerlijk ontbijt wordt het sein voor vertrek gegeven. Je vaart vandaag naar het fjord van Nord-Lenangen, vlakbij de Lyngen Alpen. Het schip blijft hier mogelijk gedurende de nacht, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het weer het toelaat ga van boord om samen met de expeditieleider de eerste wandeling maken langs het fjord. Je hebt vast een mooie camera meegenomen om het prachtige landschap en de flora en fauna vast te leggen. Vraag gerust de bemanning voor wat fotografie tips en tricks, zij hebben namelijk veel ervaring met fotografie. Zie jij vanavond al de eerste glimpen van het Noorderlicht? Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 3  maandag: Zeilen langs de fjorden

De kapitein heeft de route bepaald langs de Lyngen Alpen. Afhankelijk van de weersomstandigheden en afstanden die gevaren moeten worden zullen de zeilen gehesen worden en mag je de bemanning daarbij helpen. Het geeft zowel de bemanning als de passagiers een geweldig gevoel; de mooie schoener zeilend langs de fjorden! De expeditieleider en kapitein kennen de omgeving op hun duim en kiezen de mooiste locaties om een landactiviteit te doen. De gids neemt je mee voor een mooie wandeling, eventueel op sneeuwschoenen, en kan je alles vertellen over de imposante historie en flora en fauna. Je brengt mogelijk de nacht door in Hamnes op het eiland Uløya. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 4 dinsdag: Noorderlicht en zeearenden

Wellicht zie je vandaag zeearenden. Ze zijn hier talrijk aanwezig en voeden zich met de visrijke wateren. Houd je camera gereed, want voordat je het doorhebt zijn ze alweer vertrokken. In de avond wordt een plek voor de nacht gezocht in één van de pittoreske vissersdorpjes waar je, wanneer het donker wordt, korte wandelingen kunt maken en hopelijk op een open hemel met dansend noorderlicht. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

 

Dag 5 woensdag: Wandelen tussen de indrukwekkende fjorden

Grote kans dat je wakker bent geworden in het Kvaenangenfjord. Er zijn goede mogelijkheden om te wandelen in deze omgeving, bijvoorbeeld op het eiland Spildra. Hier kan je de 240 meter hoge Staurhammaren beklimmen. Hier heb je een geweldig uitzicht over het fjord. Mooie wandelingen kunnen ook gemaakt worden in Burfjord, slechts 50km van het noordelijke plaatsje Alta. Gedurende de avonden en nachten zijn er goede kansen op het zien van noorderlicht, mits de lucht helder genoeg is. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 6 donderdag: Op ontdekkingstocht Sommarøy

Het doel van vandaag is om terug naar het zuidwesten te varen en de nacht door te brengen in Finnkroken, een klein gehucht waar je een goede kans hebt om het noorderlicht te zien. Je brengt hier ook de nacht door. Ontbijt, lunch, diner en overnachting aan boord.

Dag 7 vrijdag: Naar Tromsø

Na een heerlijk ontbijt is sluit je de reis af met een mooie ochtendwandeling, hopelijk op sneeuwschoenen, naar de 315 meter hoge Småvasshaugen. Daarna is het alweer tijd om richting Tromsø terug te keren, waar je in de middag aankomt. Er is nog genoeg tijd om de stad nog even in te gaan om souvenirs te kopen, een bezoek te brengen aan een museum of gewoon voor een winterse stadswandeling. Ontbijt, lunch en diner aan boord.

 

Dag 8 zaterdag: Afscheid Noord Noorwegen en terugvlucht naar Amsterdam

De week waarbij je met gelijkgestemde reizigers en de vriendelijke bemanning een onvergetelijke reis hebt beleefd zit erop. Er zijn vriendschappen gesloten en foto’s worden gedeeld. Met een koffer vol prachtige herinneringen keer je terug naar Amsterdam. Zeker weten dat je voor altijd met veel plezier terug kijkt op de dagen in de arctische wateren.

 

Verblijf

Zeilschip "Rembrandt van Rijn
U verblijft 7 nachten op het zeilschip '"Rembrandt van Rijn'.

 

Verblijf op de Rembrandt van Rijn
De ‘Rembrandt van Rijn werd begin vorige eeuw gebouwd als Haring logger. Het schip werd in 1994 in Nederland herbouwd tot een driemast passagiers-schoener en heeft voorheen gezeild op Spitsbergen (1994 - 1996) en de Galapagos (1998 - 2001). Het schip is in 2011 compleet verbouwd en gerenoveerd.

Het schip
Het schip is uitermate geschikt voor expeditiecruises naar Arctische eilanden en voor walvis safari’s. Het biedt veel dekruimte met goede uitzichtmogelijkheden, ook onder zeil, Er zijn 2 zodiacs, stabiele rubberboten, beschikbaar om passagiers aan land te zetten voor maken van mooie, door een gids begeleide wandelingen en voor het maken van zodiac-cruises, verkenningstochten met de zodiac.

Faciliteiten
De Rembrandt van Rijn is 49,50 meter lang, 7 breed en heeft een diepgang van 2.8 meter. De gemiddelde snelheid op beide motoren is 6,5 knopen. Ze wordt bemand door een ervaren crew van 12 personen waaronder 2 gidsen. De voertaal gedurende de gehele reis is Engels. Het schip biedt plaats aan maximaal 33 passagiers, in 16 hutten: 1 driepersoons hut (met douche en toilet en patrijspoort), zes tweepersoons binnenzijde hutten (met douche en toilet, geen patrijspoort) en 9 tweepersoons hutten (met douche en toilet en patrijspoort).

 

Leeftijden en nationaliteit aan boord
De passagiers op de Rembrandt van Rijn zijn meestal tussen de 30 en 80 jaar oud - de meerderheid gewoonlijk tussen de 30 en 55. De Rembrandt expedities trekken reizigers van over de hele wereld aan, op veel reizen zijn er reizigers met verschillende nationaliteiten aan boord. Ze worden gekenmerkt door een sterke interesse in de natuur en het verlangen om afgelegen gebieden te verkennen. De vriendschappen en teamgeest die zich aan boord ontwikkelen zijn een belangrijk onderdeel van de expeditie ervaring.

 

Prijzen VRAAG DE PRIJS PER EMAIL OP VOOR 2023.

Prijs per persoon per arrangement 2022
VRAAG DE PRIJS PER EMAIL OP VOOR 2023.
De reis is te boeken met 2 personen  in dezelfde hut.
Reist u alleen dan verblijft u in een hut op indeling
met iemand van het gelijke geslacht.
Bij boeken
2 personen
p.p.
Vertrekdata: zaterdag 05-02-2022, 12-02-2022, 26-02-2022 en 05-03-2022 tussen 2819 en  € 3013

Reserverings- en verzendkosten per boeking: € 27,00

Calamiteitenfonds: € 2,50

S.G.R. bijdrage per persoon: € 2,50


Heeft u interesse in een 2- of 3-persoons hut met patrijspoort of reist u alleen? Neem dan contact op met onze reisspecialisten voor de mogelijkheden en tarieven.

 

Inbegrepen
- Vlucht Amsterdam - Tromsø v.v. met SAS (via Kopenhagen)
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
-Transfer van de luchthaven naar het schip v.v.
- 7 Overnachtingen vin 2-pers.hut met eigen faciliteiten op basis van vol pension.

- Koffie en thee aan boord en een middagsnack.
- Activiteiten als bescheven volgens programma

- Begeleiding van bemanning en expeditieleider

 

Niet inbegrepen
- Extra uitgave aan land, zoals drankjes en entreegelden.
- Fooi voor bemanning schip. Als algemene richtlijn suggereren we een bedrag van € 8 / € 10,- per dag, per persoon
- Comsumpties aan boord

 

Vluchtschema Tromsø (met overstap in Kopenhagen)

Heenreis Vluchtdata Vertrek Amsterdam Aankomst Tromsø (Langnes)
Zaterdag 29 febr-05 mrt 10:25 uur 16,40:uur
Woensdag 02 bevr-09 mrt 11.20 uur 16.50 uur
Terugreis Vluchtdata Vertrek Tromsø (Langnes) Aankomst Amsterdam
Zaterdag 05 febr-13 mrt 11:00 uur 17.40 uur
Woensdag 02 febr-09 mrt 10:20 uur 16.50 uur

 

Conditie van de reiziger

Voor deelname aan de groepsreizen van Voigt Travel dient u in goede geestelijke en lichamelijke conditie te zijn en bent u volledig zelfredzaam. In overleg kunt u met een eigen begeleider deelnemen aan een reis. Onze reisleider heeft geen tijd voor individuele zorg van reizigers en het groepsbelang staat altijd voorop. Mocht u twijfelen over uw conditie of wilt u de mogelijkheden bespreken, neem dan telefonisch contact op, zodat wij u verder kunnen informeren.
Voigt Travel behoudt het recht om reizigers voor of tijdens de reis van deelname uit te sluiten (artikel 11 ANVR reisvoorwaarden) wanneer een deelnemer een goede uitvoering van de reis onevenredig bemoeilijkt of onmogelijk maakt.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis: Zeilreis Hike en Noorderlichtavontuur. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.