image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Norske Jubileumreis: Noorse kust en Spitsbergen 2023
Historische route uit 1968

Prijs v.a. € 4580,00 per persoon bij boeken van 2 personen in een hut.

16-daagse Zeereis aan boord van de onlangs gerenoveerde MS Trollfjord.

  • Hoogtepunten aan boord
  • Speciale jubileumreis
  • Onder leiding van een ervaren expeditie team
  • Reis is slechts 1600 km van de Boordpool verwijderd (Noordkaap)
  • OReis is aan boord van de kort geleden gerenoveerder MS Trollfjord
  • 16-daagse reis

Arctische wildernis in Spitsbergen

Dit is oorspronkelijk de historische reis uit 1968, maar nu compleet aangepast aan de wensen van de moderne reiziger. U reist comfortabel aan boord van het compleet gerenoveerde MS Trollfjord. U vertrekt vanuit Bergen en vaart langs de schitterende Noorse kust richting het noorden van Spitsbergen. Tijdens deze zomerse reis geniet u van de indrukwekkende natuur en ervaart u veelal zelf de unieke middernachtzon.

Terug overige cruisereizen

 Reisbeschrijving

Dag 1: Ontdek Bergen voor u vertrekt

U vliegt naar Bergen en u wordt met een transfer (flybus) naar uw hotel gebracht. Maak gebruik van de tijd die u heeft in Bergen om deze bijzondere stad te verkennen. >,br> In het historische stadscentrum vindt u de beroemde, door UNESCO-beschermde Hanzekade Bryggen, met bontgekleurde koopmanshuizen. Tegenover Bryggen vindt u de beroemde vismarkt van Bergen, waar ze verse en heerlijke zeevruchtengerechten maken.

 

Dag 2: U gaat aan boord

Na het ontbijt volgt de transfer naar uw schip. Bergen is al generaties lang het startpunt van vele Noorse kustreizen en in 2021 heeft Hurtigruten een geheel nieuwe ontvangstruimte geopend in de terminal in Bergen. Middels het proeven van kleine gerechtjes maakt u alvast kennis met “Norway’s Coastal Kitchen”. Aan boord ontmoet u het meereizende expeditieteam, zij zijn uw host en vraagbaak tijdens de gehele reis. Geniet van uw eerste maaltijd en maak kennis met uw medereizigers.
Het MS Trollfjord zal de komende 2 weken als uw nieuwe “thuis” fungeren

 

Dag 3: Åndalsnes

Åndalsnes, met zo’n 2000 inwoners, is uw eerste stop. Na het aanmeren ’s ochtends in het dorpscentrum, krijgt u de kans dit pittoreske kustdorpje te verkennen. Het in WO II verwoeste Åndalsnes is volledig herbouwd tot een modern dorp. De letterlijke hoogtepunten van Åndalsnes zijn de bergen die boven het dorp uitsteken. U kunt kiezen uit een actieve bergwandeling of per bus over de bochtige Trollstigen-bergweg. Welke activiteit u ook kiest, u heeft gegarandeerd het beste uitzicht op de Isfjord en Romsdalsfjord en de omringende bergtoppen.

 

Dag 4: Træna

’s Ochtends varen we langs de kust van Helgeland richting “Træna”. Deze archipel, bestaande uit zo’n 500 (meest onbewoonde) eilandjes, bevindt zich ter hoogte van de poolcirkel. Archeologische bevindingen tonen aan dat sommige eilanden al sinds het stenen tijdperk bewoond waren. Breng de middag door in één van deze oudste vissersgemeenschappen van Noorwegen. Als het weer het toelaat, kunt u misschien een bergwandeling maken of zelfs eilandhoppen. Gedurende deze dag heeft u bovendien grote kans om één of meerdere zeearenden te spotten. Tijdens het passeren van de poolcirkel kunt u deel uitmaken of getuige zijn van het gebruikelijke Neptunusritueel maar de details zullen we nu nog niet verklappen!

 

Dag 5: Stokmarknes

Vandaag meren we aan in het historische stadje Stokmarknes, gelegen op de Vesterålen archipel, ten noordoosten van de Lofoten eilanden. Hier richtte Richard With in 1893 de originele kustlijn route op, later bekend als de Hurtigruten. Door het vervoeren van vracht en passagiers werd deze lijn van grote economische betekenis voor de vele afgelegen gemeenschappen langs de Noorse kust. Het Hurtigrutenmuseum bevindt zich, hoe kan het ook anders, in Stokmarknes. Breng een bezoek aan deze unieke tentoonstelling en maak kennis met de rijke geschiedenis van Hurtigruten. Naast een bezoek aan het museum kunt u ook gaan bergwandelen, een RIB-tour naar Raftsundet reserveren of deelnemen aan een zeearend-safari in de fjord, waaraan uw schip: het MS Trollfjord zijn naam te danken heeft. .

 

Dag 6: Tromsø

Tromsø, ook wel het “Parijs van het Noorden” genoemd, is dé Arctische hoofdstad van Noord Noorwegen met een indrukwekkende architectuur, hippe restaurants en ’s werelds meest noordelijk gelegen universiteit. We streven ernaar om hier in de ochtend aan te meren, zodat u een hele dag de tijd heeft om deze historische stad en zijn omgeving te verkennen. U kunt kiezen uit diverse optionele excursies; bijvoorbeeld een stadswandeling waarbij u meer te weten komt over de cultuur en poolgeschiedenis van Tromsø, een uitstapje naar Polaria, één van ‘s werelds meest noordelijk gelegen aquariums of een bezoek aan de Storsteinenberg, bereikbaar via de Fjellheisenkabelbaan voor bijzondere uitzichten over de stad, bergen en fjorden.

 

Dag 7: Honningsvåg

We komen halverwege de ochtend aan in Honningsvåg, de noordelijkste stad op het vasteland van Noorwegen. U kunt hier wederom kiezen uit verschillende optionele excursies, bijvoorbeeld een koningskrab safari of een ontmoeting met een inheemse Sámi-familie. Het plateau bevindt zich 307 meter boven zeeniveau en ligt op 1.600 kilometer ten zuiden van de geografische Noordpool. Vol trots staat er een iconische wereldbol op de top van de klif. Hier kunt u ook de Nordkapphallen bezoeken met verschillende tentoonstellingen en een korte film over de geschiedenis van de kaap.

 

Dag 8: Op zee rond Bjørnøya

Bjørnøya ligt halverwege het vasteland van Noorwegen en Spitsbergen. ’s Middags kunt u dit eiland vanaf het schip zien liggen; alvast een voorproefje voor uw Spitsbergenavontuur. Er groeit hier weinig, het land is enkel bedekt met een laag mos en korstmos. De talrijke vogels die op de kliffen nestelen, zorgen voor voldoende bemesting. Houd uw camera gereed voor de vele vogelsoorten die hier leven, zoals kleine alken, papegaaiduikers, drieteenmeeuwen, de noordse stormvogel en allerlei andere zeevogelsoorten. Aan boord van het schip wordt een lezing gehouden over de geschiedenis van Bjørnøya. Ontdek het strategisch belang van dit onbereikbare natuurreservaat en de rol die Bjørnøya speelde in de Tweede Wereldoorlog. Vandaag is er ook een fotografieworkshop voor hen die straks al het moois van Spitsbergen goed vast willen leggen.

 

Dag 9: Longyearbyen

Aankomst Longyerbyen! We gaan snel op weg richting het grootste van de drie eilanden: West-Spitsbergen. De lucht van deze arctisch woestijn is fris en puur en de temperatuur is ‘s zomers, dankzij de warme Golfstroom, gemiddeld 0 tot 8 graden Celsius. De zon gaat nauwelijks meer onder en 3 uur ’s nachts prijkt deze nog volop aan de hemel. Longyearbyen telt slechts 2.000 inwoners. U kunt een bezoek brengen aan diverse galerieën, pubs, restaurants, brouwerijen en het mooie “North Pole Expedition Museum”. Ook hier kunt u uit verschillende optionele excursies kiezen. Ooit wel eens aan een hondensleetocht zonder sneeuw deelgenomen? Dit is nu uw kans!

 

Dag 10: Ny-Ålesund
U vertrekt per schip vanuit Longyearbyen richting Kongsfjord, één van de grootste fjorden in dit gebied. Onderweg zult u regelmatig onder de indruk zijn van de krakende gletsjers of de imposante flora en fauna, zoals de walrussen die lekker liggen te zonnebaden, witte dolfijnen, de vele papegaaiduikers, de koningseider, de kleine rietgans en zeekoeten. Aan land kunt u soms een poolvos of de Spitsbergenrendieren spotten. Met heel veel geluk kan zelfs de witte belugawalvis aan de oppervlakte verschijnen. Maar alle aandacht gaat uiteraard uit naar de ijsberen, die langs de kust sluipen op zoek naar baard- en ringelrobben. Op het puntje van het schiereiland Brøgger, aan één van de oevers van Kongsfjord, ligt Ny-Ålesund. Deze meest noordelijke gelegen nederzetting ter wereld, kent een bar, een souvenirwinkel en zelfs een klein postkantoor.

 

Dag 11: Op zee

Vandaag moeten we helaas afscheid nemen van Spitsbergen. U heeft ruim de tijd om naar eigen inzicht aan boord te ontspannen of u kunt een lezing van het expeditie team bijwonen. Geniet van het heerlijke eten en drinken aan boord, gestoeld op het Noorse Coastal Kitchen-concept dat de beste, meest smakelijke, lokale Noorse producten presenteert.

 

Dag 12: Tromsø en Senja

We zijn weer terug op het vasteland van Noorwegen. U treedt in de voetsporen van vele ontdekkingsreizigers, die net als u de stad Tromsø bezochten, net nadat zij daarvoor op Spitsbergen waren geweest. Het contrast tussen het leven op Spitsbergen en Tromsø was zo groot, dat Tromsø al snel de bijnaam ‘het Parijs van het Noorden’ kreeg. Misschien bent u dezelfde mening toegedaan? Vanaf Tromsø zal het schip verder zuidwaarts varen naar het sprookjesachtige eiland Senja, één van de grootste eilanden van Noorwegen. Senja is één van de snelst groeiende “hotspots” in het Noord–Noorwegen en door CNN uitgeroepen tot top tien mooiste eilanden ter wereld.

 

Dag 13: Svolvær

Vandaag staat de eilandengroep “Lofoten” centraal. Kenmerkend aan de Lofoten zijn de vele felgekleurde woningen en vissershutjes (zgn. Rorbuer). Svolvær is de hoofdstad van de Lofoten en hier zal uw schip het grootste deel van de dag liggen. Er zijn winkels en restaurants en u heeft ruimschoots de tijd om deze mooie stad te verkennen. Wilt u de natuur en cultuur rondom Svolvær nog beter leren kennis, maak dan gebruik van enkele optionele excursiemogelijkheden. Tijdens de lange zomerdagen kunt u misschien zelfs meerdere excursies doen.

 

Dag 14: Brønnøysund

Het schip vaart verder zuidwaarts en bereikt het middelpunt van de Noorse kust. Dit is Helgeland, een bekend district vol met opvallende bergen die vele mythen en lokale folklore hebben geïnspireerd. We zullen aanmeren in de stad Brønnøysund met een prachtige jachthaven en een neogotische steenkerk uit 1870. Een van de hoogtepunten van dit gebied is een bezoek aan de eilandengroep Vega, bestaande uit zo’n 6.500 eilandjes en scheren.

 

Dag 15: Ålesund en Urke

Het schip zal een korte stop maken in de stad Ålesund, bekend om zijn art nouveau-architectuur en bijzondere ligging op het schiereiland onder de berg Aksla. In de buurt van Ålesund, ligt de wonderschone Hjørondfjord. Door de perfecte ligging, ingebed in de Sunnmøre Alpen, blijft deze parel een verborgen geheim voor de meeste andere schepen. Op de oevers van de Hjørundfjord ligt het idyllische dorpje Urke met minder dan 40 inwoners. Het schip zal hier de gasten ophalen die eerder in Ålesund van boord gingen om deel te nemen aan hun excursie. We naderen al snel de laatste dag van onze reis. U viert uw laatste avond onder het genot van een vrolijk afscheidsdiner.

 

Dag 16: Bergen

We komen in de ochtend aan in Bergen. Het is tijd om van boord te gaan en uw transfer naar de luchthaven te nemen, maar niet voordat u hartelijk afscheid heeft genomen van uw medepassagiers en de bemanning van het MS Trollfjord.

Dit was de Jubileumreis: Noorse kust en Spitsbergen, hopelijk zien we u snel weer terug

 

N.B. Deze reisbeschrijving beschrijft de geplande reisroute. De uiteindelijke reisroute is afhankelijk van de lokale weersomstandigheden.

 

Vertrek

02/06/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
16/06/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
30/06/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
14/07/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
28/07/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
11/08/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
25/08/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA
08/09/2023, tourcode EMICOBLB23 EMEA

 

 

 

 

 

Optionele excursies (tegen betalen), vooraf te reserveren.

Voor iedere Hurtigruten expeditiereis is een optioneel excursieprogramma beschikbaar, welke ca. 6 maanden voor vertrek bekend wordt gemaakt. U kunt deze excursies (tegen betaling) bij boeken. Zodra het optionele excursieprogramma beschikbaar is zullen wij de reiziger informeren over de mogelijkheid extra optionele excursies bij te boeken.

 

Hurtigruten Premium Comfort
Hurtigruten introduceert voor alle expeditie zeereizen met vertrek vanaf april 2020 een nieuwe inbegrepen formule: het Premium Comfort.

 

Het Premium Comfort is inclusief:
Drankjes inbegrepen tijdens de maaltijden (scheepsbier, huiswijn, frisdrank en mineraalwater in alle restaurants)
Koffie en thee zijn de hele dag door inbegrepen
Kleine snack voor vroege vogels ​​en middagtraktatie aangeboden als aanvulling op ontbijt, lunch en diner
Gratis Wi-Fi aan boord. Houd er rekening mee dat in afgelegen gebieden de verbinding beperkt kan zijn. Streaming wordt niet ondersteund.
Er worden geen fooien meer verwacht.

 

Vertrekdata:

11/01/2021
22/01/2021
02/02/2021
13/02/2021
24/02/2021
02/10/2021
13/10/2021
24/10/2021
04/11/2021
15/11/2021
26/11/2021
07/12/2021
18/12/2021
29/12/2021
09/01/2022
20/01/2022
31/01/2022
11/02/2022

Prijzen

12-daagse Noorderlicht Expeditie Cruise  met  de MS Trollfjord.
Prijs is op aanvraag via het offerteformuilier

Prijs v.a. € 3099,00 per persoon bij boeken van 2 personen in een hut.

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Prijs is flexibel en op basis van beschikbaarheid bij inboeken.

 

Informatie en voorwaarden

Inbegrepen:

Hurtigruten expeditie-zeereis in de geboekte hutcategorie inclusief volpension aan boord
Wind - en regenafstotend jack
Activiteiten aan boord en aan wal
Diverse landingen en tochten per poolcirkelboot
Ervaren Engelstalig expeditieteam verzorgt lezingen en begeleidt activiteiten en landingen
Premium Comfort aan boord (zie tabblad 'Extra's'
Koffie en thee gedurende de hele reis.


Niet inbegrepen:

Internationale vluchten naar Bergen
Transfer(s) in aansluiting op de vluchten

Optionele excursies tijdens de cruise
Verzekeringen.

Extra informatie:

Vermelde prijzen in euro per persoon
Wij stellen  graag, samen met Norske een offerte-op-maat voor u samen inclusief een aansluitend vliegarrangement
Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, dat is afgestemd op de mate van bezetting aan boord. De prijzen kunnen eventueel tot aan de vertrekdatum veranderen, uiteraard geldt de prijs van definitieve boeking.
Wijzigingen van het reisschema en het programma zijn uitdrukkelijk voorbehouden.
I.v.m. ontscheping per poolcirkelboot zijn rolstoelen niet mogelijk
Rubberen laarzen zijn aan boord te leen.
Scan Briatin en Norske zijn niet aansprakelijk voor tussentijdse prijswijzigingen en/of drukfouten.

Offerte/Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Cruises voor: Hurtigruten Noorderlicht Expeditiereis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.