image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Winterreis IJsland

5-daagse Fly-drive shortbreak incl. 4-Wheeldrive
Noorderlicht Avontuur  2024/2025

  • Geniet van alles wat IJsland zo indrukwekkend maakt.
  • Keuze uit veel hoogtepunten
  • Trendy Reyljavik
  • O.a. Golden Circle, Gullfoss, Geysir, Eyjafjallajökull
  • Bezoek watervallen: Skogafoss & Seljalandsfoss
  • Extra Tips:
  • - Ga baden in Fontana in Laugarvatn: minder druk dan Blue Lagoon en net zo fijn

Geniet van het fascinerende noorderlicht en bewonder de watervallen in het zuiden van IJsland. Vanuit Reykjavik bezoekt u een aantal van IJsland's grootste bezienswaardigheden, zoals het Thingvellir Nationaal Park, de Gullfoss waterval, de geisers in het Geysirgebied en de zwarte lavastranden aan de zuidkust.

Uw accommodatie
U heeft de keuze uit de Comfort en Quality categorie. In beide gevallen verblijft u in guest- en farmhouses en hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt. Bij Comfort wordt een 3* hotel in Reykjavik gereserveerd, bij Quality een 4* hotel. De genoemde hotels zijn voorbeelden en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. In Reykjavik kan het alternatieve hotel buiten het centrum liggen. U verblijft vaak in de regio rondom de aangegeven plaats en niet altijd in de plaats zelf. Bij een oneven aantal reizigers boekt u altijd een extra 1-persoonskamer. Het is niet mogelijk om een 3-persoonskamer te reserveren. Kinderen kunnen wel op de kamer van de ouders.

Overnachtingen
Comfort Categorie als voorbeeld:
1 x Reykjavik, Reykjavik Lights Hotel, Fosshotel Raudara, First Hotel Kopavogur
1 x Zuidkust, Burfell Hotel, Dyrholaey Hotel, Katla Hotel KEA
1 x Gullfoss regio, Gullfoss Hotel, Litli Geysir Hotel & Cottages
1 x Reykjavik,, Reykjavik Lights Hotel, Fosshotel Raudara, First Hotel Kopavogur


Quality Categorie als voorbeeld:
1 x Reykjavik, Reykjavik Natura Hotel, Skuggi Hotel, Hotel Klettur
1 x Zuidkust, Katla Hotel KEA, Hotel Vik, Hotel Dyrholaey (Superior kamers
1 x Gullfoss regio, Geysir Hotel, Icelandair Hotel Fludir
1 x Reykjavik,,Reykjavik Natura Hotel, Skuggi Hotel, Hotel Klettur

 

Routebeschrijving

Dag 1:  Vlucht naar Reykjavik

dddd

U vliegt naar Keflavik, de luchthaven van Reykjavik. Nadat u de bagage heeft opgehaald, gaat u naar het autoverhuurbedrijf en neemt u uw huurauto in ontvangst. Met de 4-wheeldrive gaat u richting Reykjavik waar u kunt inchecken in uw hotel en de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Bezoek de karakteristieke Hallgrimskerk, maak een wandeling langs de boulevard en kies een leuk restaurant uit voor een heerlijk diner in het levendige centrum.

Dag 2: Eyjafjallajökull & de zuidkust, ca 220 km

Urijdt vandaag naar de zuidkust met het vulkaancentrum van de Eyjafjallajökull, die in de lente van 2010 voor zoveel beroering zorgde. Bewonder daarna de beroemde Seljalandsfoss en Skogafoss watervallen die in hartje winter deels bevoren kunnen zijn en zorgen voor schitterende plaatjes. Via Dyrholaey en de zwarte lavastranden bij het vissersdorpje Vik rijdt u richting Myrdalsjökull gletsjer. Aan het einde van de middag terug naar Fludir.

Dag 3: Golden Circle, Gulfoss en Geysir, ca 300 km

Na het ontbijt ontdekt u de mooie Thjorsadalur vallei met haar contrasterende landschap van lavavelden, rivieren en watervallen. De indrukwekkende Hekla vulkaan domineert dit gebied en verwoestte een complete Viking boerennederzetting tijdens een van haar uitbarstingen. Daarna bezoekt u de machtige Gullfoss waterval en het gebied van Geysir. De Gulfoss waterval staat bekend om het water dat in twee trappen, 32 meter naar beneden valt. De kloof is meer dan 70 meter diep en 20 meter breed. De trappen staan haaks op elkaar en vormen een spectaculair geheel. Loop in het Geysir gebied tussen de pruttelende geisers en modderpoelen en houdt uw camera gereed als de Strokkur het water de lucht in spuit. Moment gemist? De geiser spuit om de 5-7 minuten het kokende water de lucht in, dus u heeft nog een kans op het perfecte plaatje.

Dag 4: Thingvellir & Borgarfjordur, ca. 300 km

Het Thingvellir Nationaal Park vormt samen met Gullfoss en Geysir de 'Golden Circle'. Vandaag bezoekt u dit nationale park, waar in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland werd uitgesproken. Het park ligt op de breuklijn van het Amerikaanse en Europese continent en schuift ieder jaar iets uit elkaar: hier is de aarde letterlijk in beweging. Een natuurwonder, zeker tegen een winters sneeuwdecor. Daarna rijdt u naar de regio rondom Borgarfjordur en Reykholt, waarna u terugkeert naar Reykjavik voor uw laatste overnachting. Indien u dat wenst, en nog tijd hebt, kunt u de reis ontspannen afsluiten met een duik in de Blue Lagoon. 

Zie gegevens Blue Lagoon:

 

Dag 5: Reykjavik - Amsterdam

U rijdt na het ontbijt terug naar de luchthaven Keflavik, waar u de huurauto inlevert. U reist terug of met de vlucht die u door ons hebt laten regelen. In het geval van een vroege ochtendvlucht, kunt u bij het hotel vragen of u een ontbijtpakketje kunt krijgen.

 

Goed om te weten

-.In de winter kunt u, zeker met uw 4-wheeldrive, goed op de ringweg in IJsland rijden. Bij hevige sneeuwval kan de weg tijdelijk afgesloten zijn, maar ook weer heropend na een aantal uur. Het weer is snel veranderlijk. Een wintervakantie in IJsland vraagt wat flexibiliteit van de reiziger: soms zal een route iets aangepast moeten worden. U heeft 24 uur per dag assistentie van ons en onze agent ter plaatse. Extra kosten die voortvloeien uit extreme weersomstandigheden, zijn voor eigen rekening. We raden u aan een goede reisverzekering af te sluiten

 

- Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan derhalve niet gegarandeerd worden. Een heldere lucht, weinig kunstmatig licht en voldoende zonne-energie zijn voorwaarden om het te kunnen zien. Sommige hotels bieden de service voor een noorderlicht wake-up call. Het is ook een beetje sport om zelf op jacht te gaan. Er zijn apps die aangeven hoe de kansen liggen om het noorderlicht te zien.

 

-De meeste natuurlijke bezienswaardigheden zijn gratis te bezoeken, maar parkeren is steeds vaker tegen betaling.

 

- Indien excursies vanwege weersomstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden, dan kunnen we proberen achteraf restitutie te ontvangen. Dit is niet gegarandeerd, ongeacht wat men ter plaatse toezegt. Wij moeten hyier helaas wel € 15 administratiekosten berekenen.

 

- De terugvlucht met Icelandair is vaak om 07.40 uur gepland. Het is mogelijk om zo vroeg uw huurauto weer in te leveren (sleutel achterlaten). U dient zelf met de receptie van het hotel af te spreken of en hoe u kunt ontbijten. Vaak is een eenvouding ontbijtpakketje mogelijk of kunt u iets kiezen uit de kiosk of automaat.

 

- Lees goed de voorwaarden voor de huurauto door. U behoudt een eigen risico dat u gedeeltelijk kunt afkopen. In IJsland worden nog extra verzekeringen afgesloten die schade dekken door zand- en asstormen. Koop geen verzekeringen op extra's die u achteraf liever niet had willen hebben: de in rekening gebrachte bedragen kunnen niet worden gerestitueerd.

 

- U kunt alleen een auto huren indien u in het bezit bent van een creditcard. Deze moet op naam van de hoofdbestuurder van de auto staan. Zorg ervoor dat u de pincode weet. Helaas komt het nog steeds voor dat klanten zonder creditcard op reis gaan en dus geen huurauto meekrijgen. Eventuele kosten voor het aanpassen van het reisprogramma zijn voor eigen rekening.

 

- Op dit arrangement gelden na boeking afwijkende wijzigingsvoorwaarden. Indien u na akkoord van de boeking de datum, het type huurauto, hotels en programma-onderdelen wijzigt, wordt naast de gebruikelijke wijzigingskosten van € 35,00 nog extra € 75 in rekening gebracht.

Bekijk de Excursie mogelijkheden.

 

Vliegschema: (met Transavia)

Amsterdam 16.45 uur - Reykjavik 19.05 uur.

Reykjavik 11.20 uur - Amsterdam 15.30 uur.

 

Bij annulering gelden 100% annuleringskosten over de vluchtprijs.

Andere vluchten prijs op aanvraag. (Icelandair)

 

Prijzen

Prijs per persoon (bij 2-personen op een kamer)
 incl. vliegreis, huur 4-Wheeldrive, hotel op basis van logies met ontbijt naar IJsland
winter 2024/2025
Prijs is afhankelijk van beschikbare hotels vanaf
01/10-2024 t/m 31/12-2024 v.a. € 880 t/m € 1165
01/01-2025 t/m 30/04-2025 v.a. € 907 t/m 1092
Meerprijs Quality kamers per persoon v.a. € 112

Reserverings- en verzendkosten per boeking € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds € 2,50

 

Inbegrepen

-Vlucht naar Reykjavik v.v.
- Huurauto, Suzuki Swift 4-WD of gelijkwaardig, inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, navigatiesysteem, extra bestuurder en tax. Zie Voorwaarden autohuur IJsland winter
- 4 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Reisinformatie
- Tablet met een complete reis-app met Engelstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren. Deze tablet ontvangt u ter plaatse bij de balie van Hertz, bij het ophalen van de huurauto.


Niet inbegrepen

- Excursie- en entreegelden. U kunt optioneel excursies reserveren. Geef deze op in het tekstvak van het boekingsformulier.
- Eigen risico huurauto en optionele extra's

 

Aankomstmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij winterreis, 5-dg shortbreak Noorderlicht, incl. huurauto en vlucht. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.