image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Hurtigruten, rondreis per bus, boot en trein 2024

Een 18-daagse Noorderlichtbusreis incl. de Hurtigruten en verblijf in goede hotels in Bergen en Oslo
U vaart met de MS Kong Harald.  


Noorderlicht groepsreis mét Nederlandse reisleiding!
Offerte opvragen is niet mogelijk. U kunt u wel aanmelden, zodat we u op de hoogte kunnen houden als er meer bekend is.
De reis is inmiddels VOLGEBOEKT.
In april 2024 staat de volgende soortgelijke groepsreis ‘ontluikende lente’ op het programma. Meld u aan voor onze groepsreizen update en ontvang als eerste alle informatie over de reis, zodra er meer bekend is.

 


 • Geheel verzorgde Busreis vanuit Nederland naar Noorwegen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • U reist per bus, boot en trein
 • Hurtigruten reis langs de Noorse kust van Bergen tot aan Kirkenes en terug tot Trondheim
 • Op jacht naar het Noorderlicht
 • Treinreis door het Noorse winterlandschap
 • City Break hotels in Bergen en Oslo


Noorderlichtgarantie!
Deze reis vindt plaats in het officiële noorderlicht seizoen. De kans is 97% dat u het noorderlicht daadwerkelijk gaat zien! Maar, zoals het bij ieder natuurfenomeen betaamt, valt van tevoren nooit te zeggen hoe vaak en in welke mate het zichtbaar is. En mocht de kapitein het noorderlicht niet zien tijdens uw reis, dan komt u in aanmerking voor de unieke noorderlichtgarantie!

Enkele tips Geschikte kleding
Een dik pak sneeuw die het Noorse landschap omtovert tot Winter Wonderland vraagt vanzelfsprekend om kleding en schoenen die hiervoor bestemd zijn. Aan boord van uw Hurtigruten schip wordt er goed gestookt en uw verblijf zal dan ook comfortabel en aangenaam zijn. Maar voor buiten adviseren wij thermokleding, het dragen van kleding in laagjes en een warme muts en handschoenen. Uiteraard worden de dekken en de kade zoveel mogelijk ijsvrij gehouden, maar het dragen van schoenen met een goed profiel of gebruik van zgn. ‘snowsteps’ is zeker een must!

Populaire winter excursies Sommige (optionele) excursies zijn in de winter erg populair. Denk bijvoorbeeld aan de huskysafari. Deze excursie kan in Tromsø (excursie 5B) en Kirkenes (excursie 7F) gedaan worden. Er geldt een max. aantal deelnemers. Gaat uw interesse uit naar deze excursie, dan is het aan te raden de excursie gelijktijdig bij boeken van de reis te boeken. Op die manier bent u alvast verzekerd van een plekje!

Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis
De noorderlicht busreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn.

Per luxe touringcar reizen we vanuit Hengelo naar de Kop van Noord-Denemarken en schepen we in aan boord van de Fjord Line. Na een comfortabele nacht aan boord arriveren we in de Hanzestad Bergen waar we een nacht zullen verblijven om de stad goed te kunnen verkennen. Tijdens de 11-daagse Hurtigruten reis van Bergen via Kirkenes naar Trondheim zult u sprookjesachtig verlichte vissersdorpjes en sfeervolle grotere steden zien en gaan we natuurlijk op jacht naar ’t noorderlicht!

Op jacht naar ’t noorderlicht!
De beste manier om het magische noorderlicht met eigen ogen te aanschouwen is aan boord van een Hurtigruten schip. Wanneer u de boordradio in uw hut aanzet, zal de kapitein het melden wanneer er noorderlicht activiteit is en is het uw beurt om het dek op te gaan en dit unieke lichtspel met adembenemende kleuren in alle toonaarden te bewonderen!

 

Reisschema:

 • Dag 1:Op eigen gelegenheid naar Hengelo voor overnachting.
 • Dag 2: Met bus van Hengelo naar Kiel (ca 550 km).Inschepen Color Line.
 • Dag 3: Aankomst Oslo. Overnachting in hotel
 • Dag 4: Oslo-Bergen per trein
 • Dag 5 t/m 11: Hurtigruten Noordwaards
 • Dag 11 t/m 15:Hurtigruten Zuidwaards
 • Dag 15: Trein Trondheim-Oslo en overnachting in Oslo.
 • Dag 15-16:  Extra dag/nacht in Oslo
 • Dag 17:  Inschepen Colorline; Oslo-Kiel
 • Dag 18: Terugreis per bus Kiel-Hengelo

Routebeschrijving

1e dag: 20/02-2024: naar Hengelo

Op eigen gelegenheid naar het Van der Valk Hotel Hengelo, aan de A1, voor een overnachting.

Bij het hotel kunt u gratis uw auto parkeren en het reserveren van een parkeerplaats is niet nodig.
Inchecken kan vanaf 15:00 uur op vertoon van uw hotel voucher. De middag en avond zijn op eigen gelegenheid

 

2e dag: 21/02-2024: Hengelo-per bus naar Kiel

We vertrekken vroeg en reizen per Comfort Class naar Kiel, waar we aan boord gaan van één van de luxueuze schepen van Color Line. Vertrek om 14:00 uur. De overtocht naar de Noorse hoofdstad Oslo duurt 20 uur. Aan boord is een comfortabele hut gereserveerd en kunt u gebruik maken van talloze faciliteiten.

 

3e dag: 22/02-2024: Aankomst Oslo

Aankomst om 10.00 uur in Oslo. Vandaag heeft u de gelegenheid voor een eerste kennismaking met de levendige hoofdstad Oslo en eventueel enkele leuke bezienswaardigheden te bezoeken. Wandel door de gezellige stadswijken, bewonder de moderne architectuur en ga wat eten of drinken bij de hippe cafés. Op dag 15 en 16 komen we weer terug in Oslo, dus waar u vandaag niet aan toe komt kunt u dan ook nog bezoeken. Hotelovernachting Thon Hotel Opera Oslo, inclusief ontbijt.

 

4e dag: 23/02-2024: Oslo - Bergen per trein

Vertrek vanaf het naastgelegen station. Hier stappen we op de Bergensbanen en maken we de indrukwekkende treinreis naar Bergen. Aankomst in de Hanzestad omringd door zeven bergen. Overnachting in het centraal gelegen hotel, inclusief ontbijt.

 

5e dag: 24/02-2024: Inschepen Hurtigruten

De dag van de inscheping, maar eerst is er nog voldoende tijd om Bergen bij daglicht te bewonderen. Einde middag te voet naar de terminal voor check-in en inscheping aan boord van MS Kong Harald. Om 20:30 uur zet het schip koers richting het noorden!

 

6e dag: 25/02-2024:  Ålesund - Molde

We varen langs de talrijke rotseiland van de scherenkust en meren 's morgens aan in Ålesund. U heeft enkele uren de tijd om deze Jugendstil stad te verkennen. Aan het eind van de middag volgt een bezoek aan Molde en ’s avonds laat nog een stop in Kristiansund.

 

7e dag: 26/02-2024: Trondheim-Rørvik

's Morgens vroeg wordt in Trondheim aangelegd. Er is enkele uren gelegenheid om de sfeervolle binnenstad te verkennen met de oude stadsbrug, de karakteristieke houten koopmanshuizen en de middeleeuwse Nidarosdom.

 

8e dag: 27/02-2024: Poolcirkel en Lofoten

's Morgens passeren we de Poolcirkel, gemarkeerd door een globe op een rotseiland. We bevinden ons nu in 'het land van de middernachtzon'. Over de Vestfjord varen we naar de Lofoten eilanden.

 

9e dag: 28/02-2024: Tromsø

's Nachts varen we door de smalle Raftsund. Na een stop in Harstad, op de Versterålen eilanden, gaat de reis via Finnsnes naar Tromsø, 'het Parijs van het Noorden' waar u de moderne IJszeekathedraal met zijn glas-mozaïeken of het Polaria museum kunt bezoeken.

 

10e dag: 29/02-2024: Honningsvåg en Noordkaap

Na Hammefest en Havøysund bereiken we Honningsvåg en kun je een bezoek brengen aan de Noordkaap, de 307 m. hoge leisteenrots die steil uit de Noordelijke IJszee oprijst. In de Noordkaaphal kun je Europa's meest noordelijke postkantoor, cafetaria en een kleine kapel bezoeken

 

11e dag: 01/03-2024: Kirkenes

's Morgen komen we aan in Kirkenes, het keerpunt van de reis. Na een verblijf van enkele uren, met mogelijkheid om excursies te maken, begint de terugreis. Tijdens de tocht naar het zuiden kun je de havens bezichtigen die op de heenreis 's nachts werden aangedaan.

 

12e dag: 02/03-2024: Honningsvåg-Tromsø

's Morgens vroeg aankomst in Honningsvåg en via 'de noordelijkste stad ter wereld' Hammerfest naar Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.


13e dag: 03/03-2024: Vesterålen-Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kun je het Hurtigrutenmuseum bezoeken (tegen betaling). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en maakt misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Tijdens de 2 uur durende stop in Svolvær heb je de gelegenheid om deze typische stad met traditionele rode vissershuizen te verkennen. Na een korte stop in Stamsund verlaten we de Lofoten en varen richting het vasteland

 

14e dag: 04/03-2024: Poolcirkel, Zeven Zusters

Bij 66°33'N passeren we de poolcirkel - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is verweven met sagen en legenden. Een ervan gaat over de fascinerende bergketen 'de Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van de pijl van de boog van 'Hestmannen', de paardenman. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden.

 

15e/16e dag: 05 en 06/03-2024: Trondheim-Oslo

Vandaag bereiken we de mooie 'Kroningsstad' Trondheim. Na de rit per bus richting het station reis je per trein via het schitterende Nationaal Park 'Dovrefjell' naar Oslo. Hier verblijf je 2 nachten in een centraal gelegen hotel in Oslo. Voldoende gelegenheid om iets van de interessante hoofdstad te gaan zien of enkele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals bijvoorbeeld het Vigeland park of of één van de interessante musea zoals het onlangs geopende Munch Museum of de nieuwe Deichmann bibliotheek met een prachtig vergezicht over Oslo vanaf de bovenste etage.


17e dag: 07/03-2024: Oslo-Kiel

Om 14.00 uur vertrekt het luxe schip van de Color Line vanuit Oslo voor de overtocht naar Kiel.

 

18e dag: 08/03-2024: Kiel-Nederland

Na aankomst in Kiel om 10.00 uur, terugreis met de de Comfort Class bus terug naar Hengelo. Optioneel kunt u een overnachting in Van der Valk Hotel bijboeken.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Prijzen Noorderlicht Busreis Noorwegen 2024

Deze noorderlicht busreis Noorwegen is volledig volgeboekt voor februari 2024!

In april 2024 staat de volgende soortgelijke groepsreis ‘ontluikende lente’ op het programma. Meld u aan voor onze groepsreizen update en ontvang als eerste alle informatie over de reis, zodra er meer bekend is.

 

Noorderlicht Busreis Noorwegen 2024
U reist per bus, trein en boot en Hurtigruten
Start reis met overrnachting in Hengelo.
vanaf prijs per persoon bij 2 persoonskamer douche/toilet p.p.
vertrek: 20/02-2024
Richtprijs Ongespecificeerde Polar buitenhut/2-persoonskamer vanaf € 3816,00 p.p.
Meerpijs  bij 1 persoonskamer douche/toilet en hut p.p.
vertrek: 20/02-2024
Richtprijs Ongespecificeerde Polar buitenhut/1-persoonskamer vanaf € 2183,00

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen:

 • Hotelovernachting in Hengelo op basis van logies
 • Gratis parkeren bij het hotel gedurende de reis
 • Comfort Class busreis Hengelo - Kiel
 • Bootovertochten Kiel - Oslo met Color line in 3* binnenhut incl. ontbijtbuffet
 • Hotelovernachting in Bergen op[ basis logies met ontbijt
 • Hurtigruten rondreis Bergen - Kirkenes - Trondheim inclusief volpension (ontbijt, lunch en diner) op basis van een 2-persoonshut op basis van de door u gekozen hutaccommodatie
 • Bustransfer Trondheim van kade naar treinstation
 • Treinreis Oslo-Bergen en Trondheim-Oslo, 2e klassse en zitplaatsreservering
 • 3 nachten hotel in Oslo in Thon Hotel Opera op basis logies met ontbijt
 • Bustransfer Oslo van hotel naar kade Color line
 • Bootovertocht Color Line Oslo-Kiel in 3* binnenhut d/t en onntbijtbuffet
 • Comfort Class busreis Kiel-Hengelo
 • Deskundige Nederlandse (en Noors-) sprekende reisleiding gedurende de gehele reis.

 

Niet inbegrepen: (richtprijs o.b.v. 2023)

 • Toeslag 3*buitenhut Color Line, per hut per enkele reis  € 70,00
 • Toeslag dinerbuffet + 1 consumptie Color Line, prijs per persoon per enkele reis  € 44,00
 • Optionele overnachting in van der Valk Hotel in Hengelo na afloop van de reis v.a. € 150,00 per kamer.
 • Optionele excursies Hurtigruten: prijs op aanvraag
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden:  20 februari 2024

 

Extra informatie:

 • De noorderlicht busreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen. Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn.
 • Extra korting indien u eerder minimaal 3 aaneensluitende nachten met Hurtigruten hebt gereisd.
 •  Een ongespecificeerde hut aan boord van Hurtigruten houdt in dat u boekt voor een binnen – of buitenhut, maar de exacte hutcategorie en het hutnummer krijgt u pas aan boord toegewezen. Tegen betaling kunt u Wifi afnemen.
 • De reis biedt plaats aan maximaal ca. 38 deelnemers.
 • De reis gaat door bij minimaal 20 deelnemers.
 • Voor deze Hurtigruten groepsreis gelden afwijkende annuleringsbepalingen. Een inschrijving voor deze groepsreis Noorderlicht is direct definitief en hiervoor geldt dat er tevens een aanbetaling van 15% van de reissom gedaan dient te worden.
 • Uitsluitend wanneer het minimaal aantal deelnemers van deze groepsreis niet wordt behaald vóór de zgn. release datum (uiterlijk 4 maanden voor vertrek) kan de reis door Norske Noorwegen Reizen (Norske Turist Service BV) worden geannuleerd en wordt de gedane aanbetaling gerestitueerd.

Zelfstandigheid & mobiliteit tijdens de reis

Deze najaarsbusreis is een reis geschikt voor reizigers die graag in groepsverband reizen.
Voor deze reis dient u, wat mobiliteit betreft, wel (volledig) zelfredzaam te zijn.


Afwijkende annuleringsvoorwaarden

 • Voor onze speciale Hurtigruten voordeel data en busreizen inclusief Hurtigruten rondreis gelden er afwijkende annuleringsvoorwaarden, te weten;
 • Bij annulering: meer dan 120 dagen voor vertrek: 15% annuleringskosten
 • 120 dagen t/m 30 dagen voor vertrek: 50% annuleringskosten
 • Minder dan 30 dagen: 100% annuleringskosten

Er zijn een groot aantal excursiemogelijkheden welke u tijdens de Hurtigruten reis kan maken.
Bij boeken kunnen wij u daar verder over inlichten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 18-dg Bus,/trein/boot Noorderlicht Hurtigruten reis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.