image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Noordkaap rondreis tot de top van Noorwegen en Zweden 2021

20-daagse Noordkaaprondreis door Zweden en Noorwegen langs goede middenklasse hotels

 

 • Verblijf in goede hotels incl. onbijt
 • Bezoek aan de hoofdsteden Stockholm en Oslo
 • Bezoek Rromsø, ook wel het Parijs van het noorden genoemd.
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Veel hoogtepunten onderweg als Lofoten en Vesterålen en fjordengebied
 • Mogelijkheid voor walvissafari

Terwijl u in noordelijke richting rijdt, verandert het Zweedse landschap om u heen van lieflijk, groen en glooiend naar ruig, kaal en toendra-achtig. Zo heeft u Zweden nog niet gezien. U laat de laatste echte grote steden achter u en door het land van de Samen, de oorspronkelijke bewoners van Lapland, gaat uw reis verder naar letterlijk het topje van Europa: de Noordkaap. In hartje zomer ziet u bij helder weer op het Noordkaapplateau de zon net niet ondergaan. Daarna volgen nog vele schitterende momenten op de eilandengroep Lofoten & Vesterålen, in de steden en in het fjordengebied. Een zeer afwisselende en unieke reis om nooit meer te vergeten. We hebben een uitstekend hotel in Andenes, zodat u een walvissafari kunt maken. Ook de entree voor de Noordkaap kunt u al vooraf aanschaffen.

Hoogtepunten
- Stockholm
- Umeå
- Noordkaap
- Alta rotstekeningen
- Tromsø, het Parijs van het Noorden
- Lofoten en Vesterålen
- Maak een Walvissafari - Trondheim
- Dovrefjell Nationaal Park
- Sognefjord
- Oslo

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht naar Stockholm (optioneel)
  en rit naar Sundvall.
 • Dag 1: Sundsvall, First Hotel Strand, ca 375 km
 • Dag 2: Umeå, Comfort Hotel Winn, ca 265 km
 • Dag 3: Muonio, Harriniva Holiday Center, ca 580 km
 • Dag 4: Honningsvåg, Scandic Bryggen Hotel Honningsvåg, ca 520 km
 • Dag 5: Alta, Thon Hotel Alta, 210 km
 • Dag 6 en 7: Tromsø, Thon Hotel Polar, ca 310 km
 • Dag 8 t/m 9: Andenes, Hotel Marena, ca 475 km
 • Dag 10 en 11: Svolvaer,Thon Hotel Lofoten, ca 200 km
 • Dag 12: Mo I Rana, Scandic Meyergården Hotel, ca 360 km
 • Dag 13: Trondheim, Clarion Hotel & Kongress, ca 475 km
 • Dag 14: Dombås, Dombås Hotel, ca 200 km
 • Dag 15: Sognedal, Quility Hotel Sogndal, ca 345 km
 • Dag 16 en 17: Oslo, Thon Hotel Vettre, 360 km
 • gelegenheid.
 • Dag 18 en 19: Stockholm, Good Morning Kosta Hotel.
 • Dag 20: Terugvlucht Nederland (optioneel)

Routebeschrijving

Dag 1: Vlucht naar Stockholm (optioneel) en rijden naar Sundvall, ca 375 km

U vliegt naar Stockholm waar u uw huurauto ophaalt. (optioneel bij te boeken). We raden u aan om een ochtendvlucht te reserveren, aangezien u nog een behoorlijk stuk moet rijden naar Sundsvall. Onderweg naar Sundsvall komt u langs de universiteitsstad Uppsala, waar de imposante gotische domkerk de aandacht trekt. Hier werden eeuwenlang de Zweedse koningen gekroond.

Dag 2: Sundsvall - Umeå, ca. 265 km

Vandaag een mooie route, langs de Höga Kusten. De Hoge Kust wordt gekenmerkt door een kustlijn en een reeks eilanden die steil en indrukwekkend uit zee oprijzen. Het gebied strekt zich over ca. honderd kilometer uit en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een tweede kenmerk van de Hoge Kust zijn de roodgranieten rotsen. De eindbestemming van vandaag is de jonge universiteitsstad Umeå.

Dag 3: Umeå - Muonio, ca. 580 km

Een lange maar mooie route langs Skellefteå en Luleå, die beide bezienswaardige kerken hebben. Het kerkdorp Gammelstad, net buiten Luleå, staat eveneens op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is het grootste en best bewaarde kerkdorp in Noord-Zweden, gekenmerkt door kleine, houten huisjes die door de kerkgangers rond de kerk werden gebouwd. U passeert in de loop van de dag de grens met Finland en overnacht in Muonio. In het voor- en naseizoen overnacht u in Sirkka, 60 km oostelijk van Muonio gelegen.

Dag 4: Muonio - Honningsvåg, ca. 520 km

De route van vandaag gaat voornamelijk door Fins Lapland. Dit is het land van de Samen, de oorspronkelijke nomaden bevolking die hun eigen cultuur en tradities tot op de dag van vandaag in stand houden. U bent bijna bij het 'hoogtepunt' van de reis aangekomen, de Noordkaap. Daar, op het immense Noordkaapplateau heeft u vrij zicht tot aan de horizon, waar de zon in het hartje van de zomer niet ondergaat.. Een bijzondere ervaring. U kunt bij boeking de entree tot de Noordkaap reeds aanschaffen (excursiepakket 'Actief'). U verblijft in Honningsväg, op ca. een half uur rijden vanaf het plateau.

Dag 5: Honningsvåg - Alta , ca. 210 km

U daalt weer af over het schiereiland Magerøya en rijdt naar Alta. Hier kunt u in het Alta museum de prehistorische rotstekeningen bekijken. In het museum wordt een film getoond en is er een expositie over de herkomst en vondst van de tekeningen. Buiten het museum is een wandelroute langs de rotsen met de rode tekeningen.

Dag 6 en 7: Alta - Tromsø, ca. 310 km

Langs de Lyngenfjord rijdt u naar Tromsø, dat ook wel het "Parijs van het Noorden" wordt genoemd. Een levendige universiteitsstad met veel restaurants, winkels en café's. De stad is met tunnels en bruggen verbonden met het vasteland. Bijzonder is de IJskathedraal waar middernacht concerten gehouden worden.

Dag 8 en 9: Tromsø - Andenes, ca. 475 km

De Lofoten en Vesterålen zijn in zicht, de prachtige eilandengroepen waar u gerust twee dagen kunt doorbrengen. U verblijft in Andenes op de noordelijke Vesterålen. Op dag 10 kunt u kiezen voor een walvissafari, die u reeds bij boeking kunt reserveren (zit in excursiepakket 'Actief'), (samen met de entree voor de Noordkaap), of een rondrit door de prachtige natuur met leuke vissersdorpjes.

Dag 10 en 11: Andenes - Svolvaer, ca 200 km

U rijdt dwars over de eilanden Vesterålen naar de  eilandengroep, de Lofoten. Uw verblijfsplaats voor de komende twee nachten is het bijzonder pittoreske Svolvaer. Gebruik de komende twee dagen om te genieten van de bijzondere flora en fauna op deze eilandengroep. .

Dag 12: Svolvaer - Mo I Rana, 360 km

U neemt de veerdienst vanuit Svolvaer naar Skutvik op het vasteland. Deze overtocht duurt ongeveer 2,5 uur en is inbegrepen in de reissom. Vanuit Skutvik rijdt u in zuidelijke richting naar Mo I Rana. U passeert de Poolcirkel met het Arctic Circle Center.Dag 14: Mo I Rana - Trondheim, ca. 475 km

Dag 13: Mo I Rana - Trondheim, ca 475 km

Een lange dag, vandaag dus vroeg op pad. Aan het einde van de dag komt u aan in de mooie stad Trondheim, met de Nidaros kathedraal en het gezellige centrum met houten pakhuizen.

Dag 14: Trondheim - Dombås, ca. 200 km

Via Oppdal en het Dovrefjell Nationaal Park, het leefgebied van de muskusos, rijdt u naar Dombås. Een klein maar gezellig en centraal gelegen dorpje in het Gudbrandsdal.

Dag 15: Dombås - Sogndal, ca. 345 km

Tijdens deze complete rondreis kunnen de fjorden natuurlijk niet ontbreken. U rijdt naar Sogndal, aan de Sognefjord. De Sognefjord is de langste en een van de mooiste fjorden van Noorwegen.

Dag 16 en 17: Sogndal - Oslo, ca. 360 km

Via de prachtige staafkerk van Borgund gaat u op weg naar Oslo, de trendy hoofdstad waar nog voldoende te beleven is. Het Vigeland beeldenpark, een terrasje pakken in het havengebied Aker Brygge, winkelen in de Karl Johansgate of een bezoek aan een van de interessante musea op het eilandje Bygdøy behoren tot de excursiemogelijkheden.
Indien u het excursiepakket 'Actief' reserveert, ontvangt u een ticket voor een 2-uur durende boottocht door de Oslofjord. U verblijft in een buitenwijk maar kunt tegen een toeslag een centrumhotel reserveren, waarbij u rekening moet houden met extra parkeerkosten.  

Dag 18 en 19: Oslo-Stockholm, ca 530 km

Na het ontbijt rijdt u terug naar Stockholm. Geniet van het mooie Zweedse landschap en maak een korte lunch of koffiestop in leuke plaatsjes als Karlstad en Örebro. U overnacht in Kista, op ca. 15 minuten vanaf Stockholm. U kunt ook hier tegen een toeslag een centrumhotel reserveren, waarbij u ook weer rekening moet houden met extra parkeerkosten.

Dag 20: Einde rondreis en terugvlucht naar Nederland (optioneel)

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel. Indien u een vlucht heeft geboekt, rijdt u terug naar de luchthaven waar u de auto kunt inleveren en kunt inchecken voor uw terugvlucht.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in goede middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het hotel geen kamers beschikbaar heeft, reserveren wij een alternatief in de omgeving. Tegen een toeslag kunt u halfpension reserveren. U ontvangt dan 9x een buffet of 2-/3-gangen(dag)menu.

Overnachtingen
1 x Sundsvall, First Hotel Strand
1 x Umeå, Comfort Hotel Winn
1 x Muonio, Harriniva Holiday Center
1 x Honningsvåg, Scandic Bryggen Hotel Honningsvåg
1 x Alta, Thon Hotel Alta
2 x Tromsø, Thon Hotel Polar
2 x Andenes, Hotel Marena
2 x Svolvaer, Thon Hotel Lofoten
1 x Mo I Rana, Scandic Meyergården Hotel
1 x Trondheim, Clarion Hotel & Kongress
1 x Dombås, Dombås Hotel
1 x Sogndal, Quality Hotel Sogndal
2 x omgeving Oslo, Thon Hotel Vettre

2x Stockholm, Good Morning Kista Hotel

* U kunt tegen een toeslag van € 165 p.p. kiezen voor een hotel in het centrum van Oslo en Stockholm. Het betreft totaal 4 nachten. Verderop in het boekingsproces, bij de extra's kunt u dit aangeven. Houdt u wel rekening met extra parkeerkosten indien u in het centrum parkeert. Ook hotels vragen parkeerkosten. Richtlijn: (omgerekend) ca. € 35 per 24 uur.

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden exclusief de flydrive naar Stockholm.

Prijs op aanvraag via het tekstvak van het offerteformulier.

Indien u liever met eigen auto reist, vraag dan naar de mogelijkheden welke wij u kunnen aanbieden.

(Met Colorline Kiel-Oslo v.v. zonder bezoek aan Stockholm)..

Prijzen 2021

 

20-daagse Noordkaapreis  (reis naar Scandinavië optioneel).
Prijs rondreis Tot de top van Noorwegen en Zweden 2021
Vraag de juiste prijs op voor de gewenste reisdatum via het offerte/boekingsformulier
prijs per persoon hotels l/o
21/05-2021 t/m 25/08-2021  v.a. € 1547
26/08-2021 t/m 20/09-2021  v.a. € 1484
Mogelijkheid van hotels in centreum Stockholm en Oslo tegen meerprijs.

Prijs bij boeken.€ 169 p.p. (4 nachten)

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen
- 19 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies/ontbijt
- Ferry overtocht Svolvaer - Skutvik op dag 12
- Reisbeschrijving
- ANWB-wegenkaart Noorwegen/Zweden

Niet inbegrepen

- Vervoer naar Zweden v.v. per vliegtuig of de ferry met eigen auto.

- Indien nodig bij vluchten een huurauto.
- Optioneel excursiepakket Aktief: € 219 per persoon (Intree Noordkaap, walvissafarai, boottocht Oslofjord)
- Optioneel: hotel in het centrum van Stockholm en Oslo, € 169 p.p. (4 nachten)
- Entree-, tol- en parkeergelden en overige lokale veerdiensten, richtlijn ca. € 325 - € 375.


Optioneel bij te boeken: flydrive naar Zweden of ferryovertchten naar Zweden of Noorwegen.

Geef het excursiepakket en/of hotels in centrum steden  gelijktijdig op bij het boeken van de rondreis via het tekstvak in het offerte/boekingsformulier.

 

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 20-dg Door Zweden naar Noordkaap, top of Europa. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.