image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Ontdek Engeland, Ierland en Wales 2024

Een 14-daagse rondreis naar keuze in B&B;'s 2024

Overtochten zijn niet inbegrepen. (optioneel bij te boeken naar eigen keuze.)


 • Rondreis langs Bath, Wales en Ierland
 • U verblijft in B&B's
 • Ferry overtochten zijn niet inbegrepen in de reis. De keuze is aan u.
 • Uiteraard kunnen wij u advieseren en de overtochten verzorgen.
 • Proef de echte Engelse sfeer, het mooie Wales en de gezelligheid in Ierland.
 

De reis die iedere liefhebber van kunst, cultuur, historie en natuur gemaakt moet hebben. Ontdek de Engelse gewoonten en gebruiken, maak kennis met de vriendelijke Ieren en ga terug in de tijd in Wales en geniet van de natuur.

Reisschema:

 • Dag 1 t/m 2: Uw reis start in Bath (kies zelf met welke overtocht u naar Engeland wilt varen.)
 • Dag 3: omgeving Pembrokeshire, ca 250 km
  Dag 4:
  omgeving Waterford,in Ierland na ferry overtocht naar Ierland, ca 225 km.
 • Dag 5: omgeving Kerry/Killarney ca 225 km
 • Dag 6: Rij de Ring of Kerry, ca 175 km.
 • Dag 7 t/m 8: omgeving Galway/Clifden, ca 250 km
 • Dag 8: Connemara National park
 • Dag 9 t/m 10: Dublin
  Dag 11: van Dublin naar Snowdinia Wales
 • Dag 12: Verblijf in Noord Wales
 • Dag 13: Van Noord Wales naar York
 • Dag 14: Naar de door u gekozen ferry over terugreis.

Terug naar rondreizen Wales  Terug naar rondreizen Engeland

Routebeschrijving:
U verblijft in  B&B’s:


Start van de reis: Optioneel:

Overtocht Duinkerken-Dover met DFDS Seaways, Calai-Dover met P&O Ferries  of Hoek van Holland-Harwich met Stena line

Dag 1: Overnachting omgeving Bath.

Nadat u in Engeland bent aangekomen, rijdt u naar uw eerste overnachtingsadres in de omgeving van Bath. Bath is al meer dan tweeduizend jaar bekend als kuuroord en nadat Queen Anne de stad bezocht, werd de stad bekend bij de welgestelde Engelsen en verrezen de mooiste gebouwen in het centrum.

Dag 2: Bezoek Bath & omgeving:

Na het ontbijt heeft u de gehele dag om Bath te ontdekken. U kunt de Roman Baths en Bath Abbey bezoeken. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. Op de Pulteney Bridge liggen aan weerszijden leuke, kleine winkeltjes en geniet van een heerlijke Afternoon Tea met uitzicht op de rivier de Avon.

 

Dag 3: Bath-Pembrokeshire, ca 250 km.

U volgt een prachtig route door het zuiden van Wales, met veel overblijfselen van oude kastelen en verdedigingswerken. Onderweg passeert u leuke steden als Bristol, Cardiff en Swansea. De laatste stad ligt aan zee, met schitterende stranden en spectaculaire kliffen: lekker om hier even uit te waaien op de strandboulevard bij het 19e eeuwse badplaatsje Mumbles. Eindpunt vandaag is Pembrokeshire. Het Pembrokeshire Coast Nationale Park omvat een onaangetast kustgebied met kleine inhammen, ongerepte baaien, stranden en kusten die hoog boven de kust uitsteken.

 

Dag 4: Pembrokeshire - Waterford in Ierland, ca 215 km.  U vaart per ferry naar Ierland.

U neemt de ferry van Fishguard naar Rosslare van de Stena Line.( niet inbegrepen in de reis)  De ferry vertrekt rond 13.00 uur en de aankomst in Ierland is rond 16.30 uur. U rijdt vervolgens naar het dichtbij gelegen Waterford. Dit is de oudste stad van Ierland met een geschiedenis van meer dan duizend jaar. De stad lijkt een schatkamer van overblijfselen uit de Vikingtijd, Normandische bouwwerken maar bovenal is de stad beroemd geworden vanwege het prachtige kristal dat hiervandaan komt.

 

Dag 5: Van Waterford naar  graafschap Kerry, ca 225 km.

RU rijdt via de leuke stad Cork, waar u zeker even een stop moet maken. Bezoek de twee kathedralen St. Mary's en St. Finbarre's, slenter door het centrum met mooie Georgiaanse gebouwen, geniet van een echte Ierse Publunch langs de rivier de Lee, voor u verder rijdt in westelijke richting. Ca. 8 km buiten Cork ligt de Blarney Stone. Wanneer u deze steen kust, wordt u volgens de legende begenadigd met grote welsprekendheid. Verder westelijk ligt het graafschap Kerry met het mooie Killarney National Park, leuke Ierse gekleurde dorpjes en een kustlijn met talloza schiereilanden en baaien. Geniet hier van de ongerepte natuur en ontdek 'Ierland's veertig tinten groen.'

 

Dag 6:  Rij de Ring of Kerry, ca 175 km.

Na het ontbijt maakt u zich op voor de must-see in dit gebied: de Ring of Kerry. Deze beroemde tocht van ca. 175 km over het Iveragh schiereiland gaat langs schitterende natuur; u heeft prachtige uitzichten over baaien en de MacGillyCuddy's bergen, het hoogste gebergte van Ierland. U rijdt de Ring in tegengestelde richting van de klok en verlaat af en toe de hoofdweg om te genieten van de omgeving. De dag zit vol verrassingen: het Muckross House, Killarney, de Gap of Dunloe, Derrynane House en Castlecove zijn een greep uit de bezienswaardigheden.

 

Dag 7:  Van Kerry naar Galway of Clufden, ca 200 km.

Ga vandaag vroeg op pad, want er is veel te zien. Er zijn twee routes naar Galway, de ene gaat via de stad Limerick en het Bunratty Castle,en de andere via het leuke Ierse stadje Tralee en een lokale ferry naar het graafschap Clare. Welke u ook kiest, bezoek zeker de de de indrukwekkende Cliffs of Moher, die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Verder heeft u de gelegenheid om The Burren te verkennen. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken de meest zeldzame planten groeien en dieren leven.

 

Dag 8:  Connamara National Park.

Bezoek in de ochtend de gezellige plaats Galway waar het openbare leven zich in pubs, clubs en restaurants lijkt af te spelen. Na een wandeling en een heerlijke pub-lunch, rijdt u 's middags door naar Connemara, een prachtige streek waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Ongerept landschap, oude keltische overblijfselen, religieuze graven, water en turfvelden wisselen elkaar af. Dit gebied staat vaak decor in films die zich in vroegere tijden afspelen.

 

Dag 9:  Galway - Dublin, ca 210 km.

Na het ontbijt rijdt u dwars door Ierland naar het oosten. Verlaat de hoofdweg en stop even bij de ruïnes van Clonmacnoise alvorens u richting het graafschap Dublin met de gelijknamige hoofdstad rijdt. U verblijft hier 1 nacht. Afhankelijk van uw tijd, kunt u Dublin bezoeken. Het Trinity College met het beroemde oudste manuscript het Book of Kells of Dublin Castle behoren tot de mogelijkheden en 's avonds is de wijk Temple Bar een gezellige optie met pubs, restaurants en winkels.

 

Dag 10:  Verblijf Dublin

Geniet vandaaag van deze leuke studentenstad en hoofdstad van Ierland Dublin. Bekijk één van de eerder genoemde mogelijkheden.

 

Dag 11:  Na verblijf Dublin - Snowdonia. Ferryovertocht naar Noord Wales.

Vandaag vaart u van Dublin naar Holyhead. ( niet inbegrepen in de reis). U neemt afscheid van Ierland en gaat aan boord van de ferry  die u vanaf Dublin naar Holyhead brengt. Het vertrek is rond 08.00 uur of 15.00 uur en de overtocht duurt ca. 3,5 uur. Na aankomst in het noorden van Wales, wordt  u welkom geheten met een overvloed aan mooie natuur in het Snowdonia National Park dat rondom de hoogste berg van Wales ligt.

 

 Dag 12:  Verblijf omgeving Snowdonia. Noord Wales.

Het noorden van Wales heeft een lange en roerige geschiedenis. Bezoek het fotogenieke middeleeuwse Kasteel van Caernarfon, de leisteengrotten van Llechwedd, het kasteel van Dolwyddelan, dorpjes als Betws-y-Coed en Bangor en het nabijgelegen kasteel van Penrhyn.

 

Dag 13  Snowdonia -York, ca 320 km.

Door het Engelse landschap, rijdt u op uw gemak naar de mooie universiteitsstad Cambridge. De universiteit werd in 1441 gebouwd en telt maar liefst 31 gebouwen, met een diversiteit aan bouwstijlen. Het is leuk om in Cambridge te 'punteren' op de rivier de Cam of om de stad per fiets te ontdekken. Snuffel in de oude boek- en antiekwinkeltjes en koop uw laatste souvenirs.


Dag 14: Einde rondreis.

De rondreis eindigt na het ontbijt. Indien u (optioneel)een ferry overtocht heeft geboekt, rijdt u naar de ferry-haven waar u kunt inschepen

  

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in goede Bed & Breakfasts
U verblijft op basis van logies en ontbijt in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. 

Overnachtingen

2 x omgeving Bath
1 x omgeving Pembrokeshire
1 x omgeving Waterford
2 x omgeving Kerry
2 x omgeving Galway
2 x omgeving Dublin
2 x omgeving Snowdonia
1 x omgeving York

 

Prijzen 2024

14-daagse autorondreis Engeland, Ierland, Wales
Reisprijs per persoon exclusief de fwerryovertochten naar Engeland en Ierland v.v.  B&B's
  2-pk l/o
01/04-23/10 €  1325
Bij enkele B&B's kan bij verblijf op vrijdag of zaterdag in bepaalde perioden een kleine meerprijs in rekening worden gebracht. Dit is pas duidelijk als dit wordt ingeboekt.

Reserveringskosten: € 35,00

Consumenten bijdrage SGR per persoon:  € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • 13 nachten verblijf in een 2-pk met bad en/of douche en toilet o.b.v. logies/ontbijt in B&B's
 • reisgids
 • wegenkaart.

Niet inbegrepen:

 • Ferry's naar Engeland en Ierland en terug (Optioneel bij te boeken. Wij adviseren u graag)
 • Entree, tol en parkeergelden.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk

Offerte/Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 14-daagse autorondreis Engeland, Ierland, Wales.. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.