image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Mooie hotelrondreis tot Midden Noorwegen en Zweden 2021

15-daagse autorondreis in hotels tot midden Noorwegen en Zweden met afwisselende landschappen

 

Combineer de steden Oslo en Trondheim met de rust en de natuur in de Zweedse bergen rondom Åre en Östersund. De reis is ook heel geschikt in de herfstperiode, als de Indian Summer het landschap rood-oranje-geel kleurt


Hoogtepunten
- Bezoek Olympisch Lillehammer
- Ga kayakken in Trondheim
- HGeniet van de bergen in Åre
- Zoek de rust op in Östersund
- Mora, vol tradities
- Groene stad Oslo, trendy en bruisend

 • Bezoek aan Oslo en Trondheim
 • Via midden Noorwegen naar Zweden
 • Geniet van de Zweedse natuur en cultuur
 • Vrijheid keuze boeken incl./excl.ferry of flydrive

Een ideale rondreis voor mensen die een combinatie willen tussen een verblijf in de stad en een verblijf in de natuur. U bezoekt twee mooie Noorse steden, Trondheim en Oslo, waar u mooie musea en kerken kunt bezoeken, lekker kunt winkelen en uitstekend kunt eten. In het Zweedse Åre en Östersund gaat u juist de buitenlucht in en genieten van de meren en bergen. Maak een wandeling door berggebied, huur een fiets of ga kayakken op een van de meren. Cultuur en folkore ontdekt u in Mora, aan het Siljanmeer in Dalarna. Een afwisselende reis van het begin tot het einde

Reisschema is met ferry Kiel-Oslo v.v.:
(naar keuze te boeken met ferry of flydrive, of andere te kiezen ferryroute)

 • Dag 1: Met ferry Kiel-Oslo (Colorline)
 • Dag 2: Oslo-Lillehammer, ca 185 km.
 • Dag 3 en 4: Lillehammer-Trondheim, ca 350 km
 • Dag 5en 6: Trondheim-Åre, ca 175 km
 • Dag 7 en 8: Åre - Östersund, ca 100 km
 • Dag 9 en 10: Östersund - Mora, ca 325 km
 • Dag 11 t/m 13: Mora - Oslo, ca 325 km
 • Dag 14: Terugreis vanuit Oslo naar Kiel.
 • Dag 15: Aankomst Kiel en terugreis Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Nederland - Kiel, vertrek Color Line 14.00 uur, ca 550 km

U rijdt vanuit Nederland richting Kiel waar u aan boord gaat van een van de luxe cruiseferry's van de Color Line. De ferry vertrekt dagelijks om 14.00 uur. Aan boord zijn diverse restaurants, lounges, bars, een kinderspeelkamer, Spa & Wellness, zwembad, bioscoop en winkels. U verblijft in een comfortabele hut op basis van logies.

 

Dag 2: Aankomst Oslo 10 uur, en rijden naar Lillehammer, ca. 185 km

Na aankomst in de haven van Oslo rijdt u via Hamar naar Lillehammer. Lillehammer was in 1994 het decor van de Olympische Winterspelen en het Olympisch Museum herinnert hier nog aan. Het Maihaugen Openluchtmuseum vertelt 300 jaar geschiedenis in het Gudbrandsdal.

 

Dag 3 en 4: Lillehammer, Trondheim, ca. 350 km

Na het ontbijt rijdt u in noordelijke richting voorbij Ringebu met een staafkerkje en de prachtige natuurgebieden Rondane en Dovrefjell. Via Oppdal komt u in de derde grote stad van Noorwegen, Trondheim. Een leuke, compacte stad waar u een bezoek kunt brengen aan de imposante Nidaros kathedraal. Wandel over de oude brug over de rivier de Nidelven en fotografeer de gekleurde pakhuizen aan het water. Bekijk Trondheim ook eens vanaf het water en reserveer een kanotocht over de rivier.

 

Dag 5 en 6:  Trondheim - Åre, ca. 175 km

Via een mooie route door uitgestrekte natuur rijdt u in ca. 2,5 uur naar het bergdorpje Åre, over de grens in Zweden. In de winter is dit een levendig ski-resort, maar in de zomer nodigen de bergen uit tot het maken van wandeltochten. In de omgeving van Åre kunt u fietsen. huren, een kanotocht maken, op elandsafari, SUP-pen, raften en vele andere outdooractiviteiten.

 

Dag 7 en 8: Åre - Östersund, ca 100 km

Dwars door de mooie regio Jämtland/Härjedalen rijdt u naar Östersund. Het landschap is ongerept, bergachtig en is bezaaid met bossen. Het wordt hier nergens druk, dus dit is vakantie vieren zoals het bedoeld is. Bijna alles is eetbaar en u zult in de restaurants vele lokale producten verwerkt zien in de heerlijkste gerechten. Verse vis, paddenstoelen, bessen, mals vlees. In Östersund zijn diverse restaurants die we kunnen aanbevelen.

 

Dag 9 en 10 : Östersund - Mora, ca 325 km

Mora ligt aan de noordkant van het Siljanmeer in de regio Dalarna. In de omgeving treft u veel folklore en traditie. Bezoek leuke dorpjes Rättvik, Leksand en Nusnäs, waar de bekende houten Dalarna paardjes worden gemaakt. De meeste zijn rood, maar ze zijn er in allerlei kleuren en versieringen. Rond 21 juni is de folklore het beste zichtbaar als de Midzomerfeesten worden gevierd en de dagen op hun langst zijn.

 

Dag 11 t/m 13: Mora - Oslo, ca. 325 km

U rijdt door het Zweedse landschap weer terug naar de grens met Noorwegen voor het laatste stukje route naar Oslo. U verblijft 3 nachten in Oslo, zodat u twee volle dagen te besteden heeft en deze leuke stad op uw gemak kunt bezichtigen. Trek wat extra tijd uit voor museumbezoek; op het eiland Bygdøy ligt het Kon-Tiki Museum, het Fram Museum en het Vikingschip Museum, het Munch Museum is aan de Noorse schilder Edvard Munch gewijd en het Astrup Fearnley is voor hedendaagse kunst. Bezoek ook het Vigeland Beeldenpark, het Koninklijk Paleis, de grote winkelstraat Karl Johansgate, het gezellige Aker Brygge, het recent ontwikkelde gebied bij de Opera en het Holmenkollen Park. Met de Oslo Pass, die u ter plaatse kunt aanschaffen, ontvangt u vele kortingen.

 

Dag 14:  Oslo - Kiel met Color Line

U heeft nog tot de middag om in Oslo rond te kijken. Daarna rijdt u naar de terminal van Color Line dicht bij het centrum gelegen, om in te schepen. De cruiseferry vertrekt ook vanuit Noorwegen om 14.00 uur. Aan boord kunt u zich nog prima vermaken en bij mooi weer is het heerlijk genieten op het dek wanneer het schip door de Oslofjord vaart. U overnacht wederom in een comfortabele hut op basis van logies.

 

Dag 15: Einde rondreis

Om 10 uur komt de ferry aan in Kiel. Na ontscheping eindigt uw reis. U gaat op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels .De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

 • 1 x aan boord van de Color Line
  1 x Lillehammer, Scandic Lillehammer Hotel
  2 x Trondheim, Clarion Hotel Trondheim
  2 x Åre, Holiday Club Åre
  2 x Östersund, Clarion Hotel Grand Östersund
  2 x Mora, Mora Hotell & Spa
  3 x Oslo, Scandic Holmenkollen Park
  1 x aan boord van de Color Line

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden met ferryovertochten. Op uw verzoek kunnen wij ook andere  ferryovertochten voor u reserveren. Laat ons uw keuze weten, dan verzorgen wij een prijsopgave.  De reis is eveneens mogelijk met een flydrive met vluchten vanaf Amsterdam naar Oslo v.v. en een huurauto. Wij kunnen u uiteraard daarover adviseren.

Prijzen 2021

prijzen per persoon 2021
15-daagse autorondreis naar midden Noorwegen en Zweden incl. ferryovertocht Color Line Kiel - Oslo v.v.
Vraag de juiste prijs op voor de gewenste reisdatum via offerte/boekingsformulier
2-pk l/o
30/04-15/09 v.a.
€ 1480

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen in bovenstaand schema:

 • 12 Overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt in goede middenklasse hotels
 • 2 nachten en vervoer naar Scandinavië met Color Line Kiel-Oslo v.v. in een 2-pers.binnenhut en vervoer personennauto
 • Reisbeschrijving

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar Scandinavië v.v.
 • Indien u de reis wilt boeken incl. een flydrive. )Prijs flysrive op aanvraag via tekstvak offerte/boekingsformulier.
 • Entree- en parkeergelden en lokale veerdiensten. Richtlijn ca. € 250 - € 300

 

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis Noorwegen of Rondreizen Zweden, de 15-daagse autorondreis Midden Noorwegen en Zweden in hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.