image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Autorondreis Håkon langs hotels en deels met Hurtigruten
naar de Noordkaap door Noorwegen 2024

23-daagse autorondreis door Noorwegen naar de Noordkaap en terug per Hurtigruten postboot, de cruise langs de Noorse fjorden kust.

 • De meest ultieme Noorwegenreis
 • Heen met eigen auto naar Noordkaap
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Terug met Hurtigruten van Kirkenes naar Bergen
 • In goede middenklasse hotels
 

Reis heen per auto naar het hoge noorden en terug per Hurtigruten langs de Noorse fjordenkust. Al meer dan 25 jaar wordt de finesse van deze route - met de juiste afstanden per dag - en de keuze van de hotels, door onze klanten gewaardeerd als het beste wat Noorwegen te bieden heeft. Aantrekkelijke Noordkaapreis deze combinatie met een heenreis over land met overnachtingen in sfeervolle hotels en een ontspannende terugreis per Hurtigruten vanaf Kirkenes via de Noordkaap naar Bergen, langs een wonderschone kust, de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen, de vele fjorden en de 34 havens die worden aangedaan.

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: Kiel-Oslo met Colorline
 • Dag 2:  Aankomst Oslo–Lillehammer
 • Dag 3: Lillehammer–Røros
 • Dag 4: Røros–Inderøy
 • Dag 5: Inderøy–Mosjøen
 • Dag 6: Mosjøen–Bodø
 • Dag 7: Bodø–Narvik
 • Dag 8: Narvik–Tromsø
 • Dag 9: Tromsø–Alta
 • Dag 10: Alta–Honningsvåg
 • Dag 11: Honningsvåg-Kautokeino
 • Dag 12: Kautokeino-Karasjok
 • Dag 13: Karasjok–Kirkenes
 • Dag 14: Kirkenes–Inscheping Hurtigruten
 • Dag 15: Honningsvåg–Tromsø
 • Dag 16: Vesterålen–Lofoten
 • Dag 17: Poolcirkel, Zeven Zusters
 • Dag 18: Trondheim en de westkust
 • Dag 19: Aankomst Bergen/ontscheping
 • Dag 20: Bergen–Lofthus/Ullensvang
 • Dag 21: Lofthus–Klækken
 • Dag 22: Klækken–Oslo.
  Vertrek Colorline Oslo-Kiel 14.00 uur.
 • Dag 23: Aankomst Kiel 10.00 uur.
  Terugreis naar Nederland

Routebeschrijving

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur per Color Line.

2e dag: Oslo–Lillehammer, 174 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Route via Eidsvoll, langs het Mjøsa meer naar het sfeervolle stadje Lillehammer. Gezellige winkelstraten, musea, galeries en het Maihaugen openluchtmuseum. Overnachting in Scandic Lillehammer Hotel in Lillehammer.

3e dag: Lillehammer–Røros, 264 km

Bij Ringebu over op de bergweg naar Venabygd. Dan over de ‘Nasjonal Turistveg Rondane’ met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar het oude koperstadje Røros. Stadswandeling met gids mogelijk, bezoek oude kopermijn, museum etc. Overnachting in het Røros Hotel.


4e dag: Røros–Inderøy, 257 km

Via de Reis 705, ook wel ‘rendierroute’ genoemd, via Stjørdal en Levanger naar Inderøy voor overnachting in het Jægtvolden Fjordhotell gelegen aan het Trondheimfjord.


5e dag: Inderøy–Mosjøen, 293 km

Door het Namdal, steeds de rivier volgend naar Grong, met de langste zalmtrap van Noord Europa en een zalmmuseum. Daarna rijden we langs het mooie Majavatn naar Mosjøen, omringd door hoge bergen aan de Vefsnfjord. Overnachting in Fru Haugans Hotel, Mosjøen.


6e dag: Mosjøen–Bodø, 334 km

Vandaag passeren we de poolcirkel naar 'het land van de Middernachtzon'. Een prachtige rit via Mo i Rana, langs de Svartisen gletsjer,het Saltfjellet Nasjonalpark en de Saltstraumen,'s werelds sterkte maalstroom, naar Bodø. Overnachting in het Thon Hotel Nordlys.


7e dag: Bodø–Narvik, 298 km

Route via Fauske, door afwisselend fjordlandschap, langs de Vestfjord naar Bognes. Per ferry naar Skardberget en door naar Narvik. Tussen mei en eind juli is het hier 24 uur per dag licht. Overnachting in Scandic Hotel Narvik.


8e dag: Narvik–Tromsø, 262 km

Langs rivieren, meren en indrukwekkende fjorden maakt u een prachtige dagtocht naar de levendige en gezellige stad Tromsø, het Parijs van het noorden: Overnachtibg in het Thon Hotel Tromsø in Tromsø

 

9e dag: Tromsø–Alta, 301 km

Opnieuw een indrukwekkende dagtocht, deze route langs en over de fjorden. Route via ferry Breiviks­eidet–Svensby en Lyngseidet–Olderdalen. We passeren de Lyngenfjord en Kvænangen uitzichtpunt en rijden vervolgens langs de Altafjord naar Thon Hotel Alta.


10e dag: Alta–Honningsvåg, 209 km

Via Skaidi,naar Olderfjord. Het landschap wordt steeds imposanter naarmate we noordelijker reizen. Langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Voor het bezoek aan de Noordkaap neemt u de tunnel en rijdt het laatste stukje naar de Noordkaap, een 307 m hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende lei­steenrots. In de Noordkaaphal kun je het noordelijkste postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in 4 jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard! Overnachting in Scandic Bryggen Hotel, Honningsvåg.

 

11e dag: Honningsvåg–Kautokeino, 338 km

Afscheid van de Noorkaap en zuidwaarts langs de Porsangerfjord terug naar Alta en landinwaarts naar Kautokeino, midden in de provincie Finnmark - Noors Lapland. Overnachting in het in moderne Thon Hotel Kautokeino. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vind je de echte Samische cultuur en het restaurant biedt maaltijden met lokale gerechten.

 

12e dag: Kautokeino–Karasjok, 128 km

Over de hoogvlakte naar Karasjok, hoofdplaats voor de Samen. Hier zetelt ook het Samisch parlement - bezichtiging weekdagen om 13.00 uur rondleiding en/of Sapmi Park & Magical Theatre 10.00-14.00 uur geopend. Overnachting in het sfeervolle Scandic Karasjok Hotel. In Storgammen restaurant wordt geregeld een speciaal Samen diner georganiseerd rond het open haardvuur.

 

13e dag: Karasjok–Kirkenes, 275 km

Vandaag passeren we bij Karigesniemi de Noors/Finse grens. Dan volgt een mooie rit door Finland langs het Kevo Nationaal Park en langs het Inari meer. Bij Neiden komen we weer terug in Noorwegen en rijden het laatste stuk naar Kirkenes. Overnachting in Thon Hotel Kirkenes.


14e dag: Kirkenes–Inscheping Hurtigruten

Inscheping Hurtigruten vanaf ca. 11.00 uur; vertrek om 12.30 uur. In het restaurant kunt u genieten van een heerlijk lunchbuffet. Na het oversteken van de Varangerfjord komen we aan in Vardø, de oudste stad van Finnmark en het meest oostelijke punt van Noorwegen. 's  Avonds wordt in Båtsfjord en Berlevåg aangemeerd. Voor het diner kunt u een voorkeur opgeven voor de 1e of 2e zitting, resp. 18.30 en 20.00 uur. Overnachting aan boord in de door u geboekte hutaccommodatie.


15e dag: Honningsvåg–Tromsø

's Morgens vroeg wordt aangelegd in Honningsvåg. Daarna vaart u langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest voor een stop van 2 uur. U kunt de noordelijkste stad ter wereld verkennen, in 1789 gesticht om de handel met de Russen te optimaliseren en nu nog een belangrijke vissershaven. U kunt een ijsbeer ontmoeten en lid worden van de ijsberenclub! Om 12.45 uur vertrekt het schip weer. Verder zuidelijk bij Øksfjord passeren we een gletsjer die uitmondt in zee. 's Avonds stoppen we nog bij de oude handelspost Skjervøy en kort voor middernacht komen we aan in Tromsø. Mogelijkheid voor excursie IJszeekathedraal met middernachtconcert.


16e dag: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende Vesterålen en Lofoten op het programma. Door het Risøyrennakanaal dat speciaal voor Hurtigruten is aangelegd om de ‘binnenvaart’ voor de eilandengroepen mogelijk te maken. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken (gratis). Later vaart het schip door de zee-engte Raftsundet en misschien ook een uitstapje naar de Trollfjord met zijn fascinerende natuur. Svolvær is de grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen - bestemd voor export als stokvis. U heeft ca. 2 uur de gelegenheid om Svolvær te verkennen, dan vertrekt het schip voor een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund. Na een korte stop verlaten we de Lofoten en varen we richting het vasteland.


17e dag: Poolcirkel, Zeven Zusters

Voor de Helgelandkust met haar talrijke kleine eilanden, het vruchtbare akkerland en de steile granietwanden loont het zich om vroeg op te staan. U passeert de poolcirkel bij 66° 33’N - met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omweven door sagen en legenden. Een ervan gaat over de bergketen Zeven Zusters, een andere over de berg Torghatten, waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van ‘de pijl van Hestmannen’. De Vega-archipel behoort tot werelderfgoed van UNESCO. De eilanden kunnen met een optionele excursie bezocht worden. Al eeuwen lang beschermt de inheemse bevolking hier de nesten van de eidereenden en krijgt daardoor hoogwaardig dons.


18e dag: Trondheim en de westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om Trondheim te bezoeken. Tot 10 uur ligt het schip in de haven, op loopafstand van het centrum. In de middeleeuwse Nidarosdom, werden tot nu toe drie koninginnen en zeven koningen gekroond. De kroonjuwelen worden in de aangesloten residentie van de aartsbisschop tentoongesteld. Vanaf het schip wordt ook een stadswandeling georganiseerd, zowel tevoren als aan boord te reserveren. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra gaat het over open zee naar Molde, de ‘stad van de rozen’. Haar welige rozengroei is te danken aan het milde golfstroom klimaat. Let ook op de steile, grijze toppen van de Romsdal-Alpen, die glinsteren in de zon, en bezichtig de ‘stokvismetropool’ Kristiansund.


19e dag: Aankomst Bergen/ontscheping

Vandaag zult u het Hurtigrutenschip alweer verlaten. Maar eerst heeft u nog een fascinerend landschap voor u, bv. de schilderachtige Nord­fjord, aan de voet van de Jostedalsgletsjer. Een paar zeemijlen zuidelijker vaart u in de monding van de Sognefjord. Op de route naar Bergen, de stad met de zeven bergen, passeert u een prachtig scherenlandschap. Na aankomst in Bergen volgt de ontscheping. Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid iets van Bergen te gaan zien. Bezoek 'Bryggen' met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan met prachtig uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en ‘Troldhaugen’, het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, nu museum. Overnachting in Thon Hotel Rosenkrantz, Bergen.


20e dag: Bergen–Lofthus/Ullensvang, 168 km

Langs de lieflijke Hardangerfjord met idyllische fjorddorpjes naar Bruravik. Over de nieuwe Hardangerbrug naar Brimnes en Lofthus. Diner en overnachting in het mooie Ullensvang Hotel, Lofthus met prachtige ligging aan de fjord. In de tuin met uitzicht op de fjord staat nog het vakantieverblijf van de bekende componist Edvard Grieg.


21e dag: Lofthus–Klækken, 325 km

Via Eidfjord - met Hardangervidda museum en het indrukwekkende Måbødalen met Vøringfoss waterval richting hoogvlakte. Via Geilo en de ‘avontuurweg’ nr. 7 richting Klækken. In Jevnaker vindt u Hadeland glasmuseum en tentoonstelling. Overnachting in Klækken Hotel, Hønefoss.


22e dag: Klækken–Oslo, 63 km

Zuidwaarts langs de Tyrifjord naar Oslo. Vertrek om 14.00 uur per Color Line naar Kiel.


23e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur.  Terugreis naar Nederland.

 

 Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Color Line Kiel/Oslo v.v. inbegrepen in de reis

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Accommodatie omschrijving

Hurtigruten is de postboot langs de Noorse kust. Deze route wordt vaak de mooiste zeereis ter wereld genoemd. U start in Kirkenes (het eindpunt van de route) en vaart langs de kust naar Bergen. Aan boord verblijft u in de voor u geboekte hutaccommodatie en uw auto vaart mee.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2024

De definitieve prijs wordt bepaald door de datum van vertrek. Ook de keuze voor een dag doordeweeks of in het weekend kan van invloed zijn op de prijs.
Wij maken graag een reisvoorstel gebaseerd op de door u gewenste vertrekdatum. Om u een indicatie te geven treft u hieronder alvast de richtprijs per maand.

23-daagse autorondreis Håkon door Noorwegen naar de Noordkaap
en terug per Hurtigruten postboot 2024
Vertrek dagelijks vanaf 1 mei 2024 t/m 30 september 2024
  prijs pp
1/5-30/9
richtprijs mei 2024 v.a. € 3175 p.p.
richtprijs juni 2024 v.a. € 3788 p.p.
richtprijs juli 2024 v.a. € 3812 p.p.
richtprijs augustus 2024 v.a. € 3614 p.p.
richtprijs september 2024 v.a. € 3228 p.p.
toeslag  half pension in de hotels, op aanvraag.
Superieur kamers in de hotels op aanvraag
toeslag buitenhut Color Line vanaf per enkele reis € 40 p.p.p
Ontbijtbuffet Color Line per enkele reis  € 17 p.p.
Dinerbuffet Color Line per enkele reis € 37 p.p.
Buitenhut aan boord Hurtigruten prijs op aanvraag.
1-persoonskamer prijs op aanvraag.

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen:

 • Hotelverblijf in genoemde hotels inclusief logies met ontbijt. of gelijkwaardig alternatief 
 • Bootovertocht Colorline Kiel-Oslo v.v. in 2-pers.binnenhut en vervoer auto
 • Hurtigruten reis Kirkenes-Bergen (5 nachten) voor 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: ( 5 m en hoogte (1.95 m), 2-persoonsbinnenhut en verblijf op obv volpension (ontbijt, lunch en diner).

Voor overige hutcategorieën aan boord Hurtigruten geldt: prijs op aanvraag.

Er kan een beperkte beschikbaarheid zijn voor autovervoer op bepaalde Hurtigruten deeltrajecten. Wij zullen, in overleg met u, de bestaande mogelijkheden bespreken.

 

Niet inbegrepen

 • Binnenlandse ferry's (ter plaatse voldoen)
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks 01/05-2024-30/09-2024

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis:  23-daagse rondreis Håkon naar de Noordkaap door Noorwegen en Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.