image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Hotelrondreis Gunnhild Noorwegen 2024

21-daagse Noorwegen ontdekkingsrondreis tot aan de Lofoten

 • Echte ontdekkingsreis Noord Noorwegen en Lofoten
 • U reist langs de Kystriksveien 17
 • Bezoek aan de Lofoten in kleinschalige hotels

Een echte ontdekkingsreis, ‘off the beaten track’, aantrekkelijk voor degenen die een beetje avontuurlijk zijn aangelegd, houden van autorijden door de ruige natuur, boottochten over de fjord en overnachten in kleinschalige, typisch Noorse hotels. Rijksweg 17 langs de kust van Steinkjer naar Bodø is inmiddels een begrip. Dan wacht een verblijf op de Lofoten, waarbij u de gelegenheid heeft deze fascinerende eilanden te verkennen. Vindt u het tempo te hoog? Verlenging is mogelijk in elke plaats naar keuze. Vraag er na bij uw offerteaanvraag.

Reisschema: (bij vertrek op dinsdag)

 • Dag 1: Kiel–Oslo
 • Dag 2: Oslo–Venabygd, 255 km
 • Dag 3: Venabygd–Selbu, 324 km
 • Dag 4: Selbu–Verdal, 96 km
 • Dag 5: Verdal–Brønnøysund, 299 km
 • Dag 6: Brønnøysund–Sandnessjøen, 82 km
 • Dag 7: Sandnessjøen–Støtt, 209 km
 • Dag 8: Støtt–Bodø, 119 km
 • Dag 9 t/m 11: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km
 • Dag 12: Svolvær–Fauske, 271 km
 • Dag 13: Fauske–Mosjøen, 269 km
 • Dag 14: Mosjøen–Namsos, 243 km
 • Dag 15 em 16: Namsos–Trondheim, 194 km
 • Dag 17: Trondheim–Hindsæter, 291 km
 • Dag 18: Verblijf Hindsæter
 • Dag 19: Hindsæter–Klækken, 225 km
 • Dag 20: Klækken–Oslo, 63 km en inschepen Colorline
 • Dag 21: Aankomst Kiel en terugreis Nederland

Routebeschrijving

21 dagen - 3070 km

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek om 14.00 uur met een van de luxe schepen van de Color Line vanuit Kiel. U vaart in 19  uur naar de Noorse hoofdstad Oslo.

 

2e dag: Oslo–Venabygd, 255 km

Aankomst Oslo om 10.00 uur. Van Oslo via Eidsvoll en Hamar langs het Mjøsa meer naar Lille­hammer en bij Ringebu over op de bergweg naar Venabu Fjellhotell, Venabygd.

 

3e dag: Venabygd–Selbu, 324 km

Over de ‘Nasjonal Turistveg Rondane’ met prachtig uitzicht op het Rondane berggebied naar Folldal. Langs de Glåma rivier naar Selbu. Overnachting in Selbusjøen Hotell.

 

4e dag: Selbu–Verdal, 96 km

Via de toeristische weg 705 ook wel ‘rendierroute’ genoemd naar Stjørdal en door naar Verdal. Overnachting in het Scandic Stiklestad Hotel, Verdal.

 

5e dag: Verdal–Brønnøysund, 299 km

Nu begint het ‘avontuur’ op de 'Kystriksveien 17' langs de kust. Via Namsos naar Holm. Oversteek per ferry naar Vennesund en langs de kust naar Brønnøysund. Overnachting in Thon Hotel Brønnøysund.

 

6e dag: Brønnøysund–Sandnessjøen, 82 km

U kunt starten met een uitstapje naar de bekende hoedvormige berg Torghatten voordat u weg 17 vervolgt. Ferryoversteek van Horn naar Anndalsvågen en Forvik–Tjøtta. Mooie tocht langs de kust van Helgeland met talrijke kleine eilanden, vruchtbaar akkerland en steile granietwanden. Een gebied rijk aan sagen en legenden over de fascinerende bergketen ‘de Zeven Zusters’, en over de berg Torghatten: het gat in de berg zou veroorzaakt zijn door een pijl van de boog van ‘Hestmannen’, de paardenman. Bezienswaardig: Alstahaug en Peter Dass museum en de Vega archipel, behorende tot Unesco werelderfgoed. Overnachting in Scandic Syv Søstre, Sandnessjøen.

 

7e dag: Sandnessjøen–Støtt, 209 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons in Noord Noorwegen, het land van de middernachtzon. In Ørnes bent u bijna op uw eindbestemming, maar dient u eerst nog de express boot te nemen naar het eiland Støtt, alwaar uw overnachtingsadres is. Let op, uw auto kunt u niet meenemen op de express boot. U kunt deze op een veilige plek parkeren in Ørnes en met uw bagage aan boord gaan. De boot vertrekt op vaste tijden. Van maandag t/m donderdag om 09.35 en 16.10 uur, op vrijdag om 09.35 en 15.15 uur, op zaterdag om 09.35 uur en op zondag om 16.50 uur. Vanaf de kade in Støtt is het 50 meter wandelen naar uw hotel Støtt Brygge.

 

8e dag: Støtt–Bodø, 119 km

Vandaag neemt u de express boot weer terug naar het plaatsje Ørnes. De tijden van de express boot zijn van maandag t/m donderdag om 07.10 uur, 16.50 uur en 17.20 uur, op vrijdag om 07.10 uur en 15.45 uur, op zaterdag om 17.20 uur en op zondag om 17.55 uur. Eenmaal in Ørnes gaat de reis met uw eigen auto over het laatste stukje van kustweg 17 welke door de provincie Salten gaat en langs Saltstraumen, ’s werelds sterkste getijdenstroom. Overnachting in Thon Hotel Nordlys Bodø.

 

9e t/m 11e dag: Bodø–Moskenes–Svolvær, 130 km

's Morgens oversteek naar de Lofoten. Aankomst Moskenes. Misschien is een bezoek aan het museum in Å een leuke start! Route langs kleine vissersdorpjes naar Svolvær. Drie overnachtingen in Svolvær. De Lofoten eilanden zijn heel speciaal qua natuur en cultuur. Bezoek de kleine vissersdorpen als Reine, Mortsund, Henningsvær met traditionele rode huizen op palen, ‘rorbu’ genaamd. Aan de kant van de oceaan vindt u mooie zandstrandjes - mooi voor de middernachtzon! Boottocht op de Trollfjord is een aanrader!

 

12e dag: Svolvær–Fauske, 271 km

Over de nieuwe vastelandverbinding via Hinnøya naar Lødingen en per ferry naar Bognes. We volgen de kustweg in zuidelijke richting via Innhavet naar Scandic Fauske Hotel.

 

13e dag: Fauske–Mosjøen, 269 km

Mooie route door Saltdalen, we passeren de poolcirkel en rijden langs Saltfjellet Nasjonalpark en Mo i Rana naar Mosjøen. Overnachting in Fru Haugans Hotel, Mosjøen.

 

14e dag: Mosjøen–Namsos, 243 km

Verder zuidwaarts passeren we het mooie Majavatn naar Grong. We rijden langs de langste zalmtrap van Noord Europa. Iets voor Grong kun je een kijkje nemen in het zalmmuseum. Overnachting in het Scandic Rock City, Namsos, ook bekend om het jaarlijkse rockfestival.

 

15e en 16e dag: Namsos–Trondheim, 194 km

Via Steinkjer naar de ‘kroningsstad’ Trondheim. In de imposante Nidarosdom worden volgens traditie de Noorse koningen gekroond. Bijzonder is ook de oude stadsbrug, de koopmanshuizen langs de rivier en het muziekmuseum. Overnachtingen in Thon Hotel Nidaros, Trondheim.

 

17e dag: Trondheim–Hindsæter, 291 km

Naar Oppdal en over de Dovrefjell pas naar Dombås. Via Lesja over de toeristische route Sladalsveien (tolweg) naar Vågå. Langs het meer tot Randen en over weg 51 naar Hindsæter. Overnachting in het sfeervolle Hindsæter.

 

18e dag: Verblijf Hindsæter

Een extra dag te midden van een aantrekkelijk bergwereld van Jotunheimen. Een mooie bergwandeling voert naar een uniek uitzichtpunt met rondom de hoogste bergen van Jotunheimen berggebied. Ook een bezoek aan Gjendes­heim, Bygdin en boottocht op het Gjendemeer behoort tot de mogelijkheden.

 

19e dag: Hindsæter–Klækken, 225 km

Over de indrukwekkende Valdresflya hoogvlakte via Beitostølen naar Fagernes en door naar Klækken Hotel, Hønefoss.

 

20e dag: Klækken–Oslo, 63 km

Langs de Tyrifjord via Sundvolden naar Oslo. Misschien is er nog gelegenheid om iets van Oslo te gaan zien. Een wandeling door het prachtige Vigelandpark met meer dan tweehonderd beelden, vervaardigd door de kunstenaar Gustav Vigeland. Of een bezoek aan het schiereiland Bygdøy met onder andere het Fram, Kon Tiki en Vikingschepen museum met een en al historie. Bij mooi weer is het hier een gezellige drukte aan het water. Om 14.00 uur vertrekt de Color Line naar Kiel.

 

21e dag:

Aankomst Kiel om 10.00 uur en terugreis naar Nederland

 

Vraag naar de excursie mogelijkheden bij deze reis:

Zeearend Safari, Svolvær
Zeekajaken, Svolvær

Dagexcursue per boot Lofoten

Paardrijden op de Lofoten.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Informatie overtocht

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting.

Accommodatie omschrijving

U verblijf in goede, soms kleinschalige echte Noorse Hotels.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2024

De definitieve prijs wordt bepaald door de datum van vertrek. Ook de keuze voor een dag doordeweeks of in het weekend kan van invloed zijn op de prijs. Wij maken graag een reisvoorstel gebaseerd op de door u gewenste vertrekdatum. Om u een indicatie te geven treft u hieronder alvast de richtprijs per maand.

 

 Hotelrondries Gunhild, met eigen auto 2024
vanaf Oslo via kustweg 17 naar Lofoten
vanaf prijs per persoon 1/5-30/9
Vertrek dagelijks van 01/5-2024 t/m 30/9-2024 in 2 pers kamer
mei 2024 vanaf € 2403 p.p.
juni 2024 vanaf € 2302
juli 2024 vanaf € 2485 p.p.
augustus 2024 vanaf € 2307 p.p.
september 2024 vanaf € 2236 p.p.
Toeslag halfpension hotels prijs op aanvraag
Toeslag upgrade kamers in hotels prijs op aanvraag
Buitenhut ColorLine mogelijk tegen meerprijs v.a. € 40 p.p. enkele reis
Ontbijtbuffet Color Line per enkele reis  € 17 p.p.
Dinerbuffet Color Line per enkele reis  € 37  p.p.
Toeslag 1-pers. kamer € prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen:

 • 18 hotelovernachtingen in genoemde hotels inclusief ontbijt (Venabygd, Støtt en Hindsæter halfpension) of gelijkwaardig al;ternatief
 • ferry Bodø-Moskenes (1 auto + 2 personen)
 • Bootovertocht Color Line Kiel-Oslo v.v. in binnenhut en vervoer auto

Niet inbegrepen:

 • Overige binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 21-daagse hotelrondreis Gunnhild naar Lofoten Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.