image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Rondreis Thordis, door Zweden naar de Noordkaap 2024

19-daagse autorondreis door Zweden naar de Noordkaap in hotels en terug per Hurtigruten postboot, de cruise langs de Noorse fjorden kust, ook wel de "Mooiste Zeereis ter wereld" genoemd.

 • Highlights
 • Prachtige Noordkaapreis
 • Heen via Zweden en Zweeds Lapland noordwaards
 • Terug via Noorwegen via Hurtigroute

Ga mee op ontdekkingsreis naar Scandinavië door het bosrijke Zweden en vervolgens naar Noord Noorwegen, het land van de Sami met haar vele rendierkuddes. U sluit deze bijzondere reis door twee prachtige landen af met de mooiste zeereis ter wereld 'Hurtigruten'. Nadat u de auto aan boord heeft gereden vaart u vanuit Honningsvåg terug naar Bergen

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: overtocht Kiel-Göteborg
 • Dag 2: Sunne
 • Dag 3 t/m 4: Falun
 • Dag 5: Östersund
 • Dag 6: Vilhelmina
 • Dag 7: Jokkmokk
 • Dag 8: Kiruna
 • Dag 9: Kautokeino
 • Dag 10: Karasjok
 • Dag 11 t/m 12: Honningsvåg
 • Dag 13: inchecken Hurtigrute en varen naar Tromsö
 • Dag 14: Vesterålen/Lofoten
 • Dag 15: Poolcirkel en Zeven zusters
 • Dag 16: Trondheim
 • Dag 17: Aankomst Bergen met Hurtigruten
 • Dag 18: Bergen-Hirtshals met Fjordline
 • Dag 19: Aankomst Hirtshals om 07.30 uur en terugreis.

Routebeschrijving

1e dag: Kiel– Göteborg

Vertrek vanuit Kiel om 19.30 uur per Stena Line.

 

2e dag: Göteburg–Sunne, 305 km

Aankomst in Göteborg om 9.00 uur. Na aankomst in Göteborg, de op één na grootste stad van Zweden, rijdt u langs het Värnermeer naar Sunne.

 

3e en 4e dag: Sunne–Falun, 249 km

Vandaag rijdt u via Malung door prachtige bossen en langs meren naar Falun in de provincie Dalarna. Zweden heeft een rijke Folkloretraditie.De folklore komt vooral tot leven tijdens de midzomerfeesten, die elk jaar rond 21 juni worden gehouden. Alle dorpen en steden verwelkomen de zomer dan op feestelijke wijze. Een bekend onderdeel van deze festiviteiten is het dansen rond de meiboom. Verblijf van 2 nachten in Falun. U kunt onder meer een bezoek brengen aan de kopermijnen, met recht geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en het gezellige stadje Rättvik, aan de rand van het Siljanmeer. Vlakbij Rättvik ligt Nusnäs, een ouderwets dorpje waar de traditionele Dalapaardjes nog met de hand worden gemaakt en beschilderd. Aan de westkant van het Siljanmeer, ca 18 km van Mora ligt Tomteland (Santaworld). Dit is in Zweden het enige echt huis van de kerstman.

 

5e dag: Falun–Östersund, 383 km

Vandaag staat een mooie route door de bosrijke omgeving van midden Zweden op uw programma. Eindbestemming van vandaag is de plaats Östersundvoor uw overnachting.

 

6e dag: Östersund–Vilhelmina, 222 km

Door een bosrijk gebied met vele meren en riviertjes rijdt u via Stromsund en Dorotea, de zuidelijkste stad van Lapland, naar Vilhelmina. Vilhelmina is een heel leuk stadje in Zweeds Lapland. Het oude centrum rond de kerk in Vilhelmina ziet er uit als een dorp uit een oud Zweeds prentenboek. De Kyrkostad dateert uit 1792 en heeft roodgeverfde huisjes. Overnachting in een hotel in Volhelmina waar u een prachtig uitzicht hebt op het Volgmeer en de berg Blaikfjäll.

 

7e dag: Vilhelmina–Jokkmokk, 385 km

Vandaag rijdt u verder naar het noorden. In Storuman kunt u de grootste houten kerk van Zweden 'de Stensele Kyrka' bekijken of u maakt een stop bij het uitkijkpunt waar u een schitterend uitzicht heeft over het mooie merenlandschap bij Storuman. U vervolgt uw weg via Sorsele naar Arvidsjaur. Arvidsjaur is een belangrijke stad voor de Samen, de oorspronkelijke bevolking van Lapland. In het centrum van het stadje staat een woonwijk genaamd Lappenstad, waar de Sami nog volgens traditie kunnen leven. Het is daarmee een soort openluchtmuseum voor de Zweedse bevolking. U passeert de poolcirkel en rijdt verder door het land van de middernachtzon naar Jokkmokk. Overnachting in Jokkmokk

 

8e dag: Jokkmokk–Kiruna, 213 km

Via Porjus naar het mijnstadje Gällivare. U rijdt verder door Lapland, deze streek wordt de laatste wildernis van Europa genoemd en dat is niet voor niets. Het gebied kent zeven natuurparken, diepe meren, woeste bergen en een ongekende rust! Overnachting in Kiruna.

 

9e dag: Kiruna–Kautokeino, 330 km

Vandaag ruilt u het mooie Zweden in voor het fascinerende Noorwegen. U rijdt via Svappavaara en Enontekiö naar Kautokeino in de provincie Finnmark - Noors Lapland. Overnachting in Kautokeino. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht op het spectaculaire landschap van de Finnmarksvidda. In Kautokeino vind je de echte Samische cultuur. Het houden van rendieren vormt in deze omgeving één van de meest belangrijke middelen van bestaan. Bezoek Juhl's Silver-Gallery, Laplands eerste zilversmid.

 

10e dag: Kautokeino–Karasjok 128 km

Volg de weg over de hoogvlakte naar Karasjok, de 'hoofdstad' van de Samen. Misschien komt u vandaag rendieren tegen. Hier zetelt ook het Samisch parlement. Een bezoek aan het bijzondere architectonische Parlementsgebouw is zeker de moeite waard. Overnachting in het sfeervolle hotel in  Karasjok. In Storgammen restaurant wordt regelmatig een speciaal Samen diner rond het open haardvuur georganiseerd.

 

11e dag: Karasjok–Honningsvåg, 238 km

Via Lakselv en langs Stabbursdalen National Park naar Olderfjorden. Je rijdt langs de Porsangenfjord door de tunnel naar Honningsvåg waar 2x overnacht zal worden. Bezoek de Noordkaap, een 307 meter hoge uit de Noordelijke IJszee rijzende leisteenrots. In de Noordkaaphal kan je Europa's meest noordelijke postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in vier jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard. Je kunt vandaag ook een vogelobservatie meemaken in het vissersdorpje Gjesvær

 

12e dag: Verblijf Honningsvåg

Voor het bezoek aan de Noordkaap neemt u de tunnel en rijdt het laatste stukje naar de Noordkaap, een 307 meter hoge uit de Noorderlijke IJszee rijzende leisteenrots. In de Noorkaaphal kan je Europa's meest noorderlijke postkantoor bezoeken, er is een cafetaria en een kleine kapel. Op het Noordkaapplateau wordt een 180° panoramafilm vertoond over de Noordkaap en de provincie Finnmark in vier jaargetijden. Op de terugreis is een bezoek aan het vissersdorpje Skardsvåg de moeite waard. U kunt vandaag ook een vogelobservatie meemaken in het vissersdorpje Gjesvær.

 

13e dag: Inschepen aan boord van de Hurtigruten (Honningsvåg–Tromsø)

's Morgens vroeg checkt u in aan boord van de Hurtigruten. U vaart langs de Noorderlijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest, de noorderlijkste stad ter wereld. Via Øksfjord en Skjervøy komt u kort voor middernacht aan in Tromsø. Mogelijkheid voor de excursie 'IJszeekathedraal met middernachtconcert'.

 

14e dag: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken. Svolvær is de hoofdstad van en grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen, bestemd voor export als stokvis. Via Svolvær maakt u een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund.

 

15e dag: Poolcirkel, Zeven zusters

U passeert de poolcirkel bij 66° en 33'N met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen 'De Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou zijn van 'de pijl van Hestmannen'. De Vega Archipel behoort tot de werelderfgoed van UNESCO.

 

16e dag: Trondheim en de Westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om de Kroningsstad Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip, op loopafstand van het centrum, in de haven. Bezoek de middeleeuwse Nidarosdom of maak een stadswandeling. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra vaart u over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen' en vervolgens naar Kristiansund.

 

17e dag: Aankomst om 14.30 uur in Bergen

Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid om deze prachtige stad te bezichtigen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan en geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en Troldhaugen: het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, dat nu als museum is ingericht. Overnachting in het centrum van Bergen.

 

18e dag: Inschepen Fjord Line voor Bergen–Hirtshals

Vertrek om 13:30 uur per Fjord Line.

 

19e dag:

Aankomst Hirtshals om 07:30 uur.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Stena Line Kiel-Götenborg

Stena line vertrekt dagelijks uit Kiel en Göteborg. Duur van de overtocht is 14,5 uur; overnachting aan boord. Aan boord zijn gezellige lounges en hutten in diverse prijsklassen. Restaurants en buffet maaltijden. Maaltijden tevoren geboekt zijn voordeliger dan als je aan boord besteld. Tax free shop.

 

Fjord Line Bergen Hirtshals

De 2 nieuwe, milieuvriendelijke schepen ms Stavangerfjord en ms Bergenfjord vertrekken dagelijks vanuit Hirtshals via Stavanger naar Bergen voor een oversteek van 16¼ uur. Voor overnachting is er een ruime keuze, variërend van economy- tot luxe Fjordclass hutten. Een heerlijk Scandinavisch ontbijt en dinerbuffet. De auto, caravan, camper of motor kan gewoon mee aan boord.

Accommodatie omschrijving

Verblijf in goede middenklasse hotels.Als hotels niet beschikbaar zijn, bieden wij u een ander hotel op de route aan.

De Hurtigruten is de postboot langs de Noorse kust, door velen de mooiste zeereis ter wereld genoemd.

Vervoer

Eigen autoreis

Prijzen 2024

De definitieve prijs wordt bepaald door de datum van vertrek. Ook de keuze voor een dag doordeweeks of in het weekend kan van invloed zijn op de prijs. Wij maken graag een reisvoorstel gebaseerd op de door u gewenste vertrekdatum. Om u een indicatie te geven treft u hieronder de richtprijs per maand.

prijzen per persoon 2024
Noordkaap rondreis Thordis, door Zweden naar het Noorden en langs Noorse kust met Hurtigruten terug .
Prijsindicatiie incl. Hurtigruten en incl ferry's Stenaline Kiel-Göteborg en Fjordline Bergen-Hirtshals.
19-daagse reis/prijs
2-pk l/o
mei 2024 v.a. € 2863,00 p.p.
juni 2024 v.a. € 3290,00 p.p.
juli 2024 v.a. € 3395,00 p.p.
augustus 2024 v.a. € 3215,00 p.p.
september 2024 v.a. € 2846,00 p.p.
Toeslag halfpension in de hotels prijs op aanvraag
Toeslag luxere kamers prijs op aanvraag
Buitenhut Stena line per enkele reis prijs op aanvraag
Ontbijtbuffet Stena Line per enkele reis € 15 p.p.
Dinerbuffet Stena Line  € 36 p.p.
Buitenhut Fjordline prijs op aanvraag
Ontbijtbuffet Fjordline per enkele reis € 20 p.p.
Dinerbuffet Fjordline per enkele reis  € 35 p.p.
toeslag 1-pers.kamer prijs op aanvraag
Door de flexibele prijzen aan boord van de schepen kan de prijs afwijken.

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen:

 • hotelverblijf als aangegeven of gelijkwaardig alternatief inclusief logies en ontbijt.
 • Ferry overtocht  Stena Line Kiel-Göteborg in 2-pers.binnenhut met stapelbed en vervoer personenauto (max 5 lang/1.95 h.)
 • Ferry overtocht Bergen-Hirtshals met Fjordline in 2-pers.binnenhut met vervoer personenauto
 • Hurtigruten deeltraject Honnigsvag-Bergen (4 nachten) voor 2 personen incl. vervoer personenauto, in 2-pers.binnenhut en op basis van volpension

Niet inbegrepen:

 • Binnenlandse ferry's
 • Optionele excursies

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks 01/05-2024 t/m 30/09-2024

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 19-daagse hotelrondreis Thordis door Zweden naar de Noordkaap. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.