image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Noorwegen rondreis Mette,een fijne Noorwegen rondreis

Een 16-daagse hotelrondreis in afwisselende hotels door Noorwegen 2022

 

 • U word verwend in fijne hotels
 • Uitgebreide afwisselende rondreis
 • Een reis vol bekende Noorse fjorden en langs de zuidwest kustBezoek aan Geiranger
 • Bezoek Ålesund, de Art-Nouveau stad
 

Een prachtige 16-daagse reis langs vele Noorse hoogtepunten. De nadruk van deze tour ligt op de fjorden en fjell (gebergte). U bezoekt onder meer de indrukwekkende Valdres hoogvlakte, de schitterende zomerweg Strynefjell en het aan het Strynmeer gelegen historische Hjelle Hotel. Wandelschoenen zullen tijdens deze rondreis Mette goed van pas komen. Bijvoorbeeld tijdens de klim van de berg Aksla waar u eenmaal op de top aangekomen beloond wordt met een prachtig uitzicht over de Art-Nouveau stad Ålesund. Tijdens de fjord cruise van Hellesylt naar Geiranger kunt u de wereldberoemde Geirangerfjord (UNESCO Werelderfgoedlijst) vanaf de waterkant bewonderen. Kortom, een op en top Noorwegen reis.

Reisschema:

 • Dag 1: Ferryovertocht Hirtshals-Kristiansand met Fjord Line
 • Dag 2 en 3: Kristiansand-Stavanger, 258 km
 • Dag 4: Stavanger-Haugesund, 83 km
 • Dag 5: Haugesund-Rosendal, 121 km
 • Dag 6 en 7: Rosendal-Balestrand, 230 km
 • Dag 8 en 9: Balestrand- Hjelle, 231 km
 • Dag 10 en 11: Hjelle-Sæbø, 135 km
 • Dag 12: Sæbø-Geiranger, 56 km
 • Dag 13 en 14: Geiranger-Heggenes, 220 km
 • Dag 15: Heggenes-Oslo, 205 km
 • Dag 16: terugreis Kiel naar Nederland

NIEUW: Met rechtstreekse ferry naar Noorwegen.
Vanaf april 2022 vaart de nieuwe ferry maatschappij: Holland Norway Lines. Het is dan mogelijk om vanuit Nederland (Eemshaven) rechtstreeks naar Zuid-Noorwegen (Kristiansand) te varen iin plaats vanuit Hirtshals in Noord Denemarken te varen. Tijdens een comfortabele nachtafvaart komt u in de ochtend in Kristiansand aan en start u uitgerust uw vakantie in Noorwegen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en prijzen voor deze rondreis in combinatie met de overtocht van Holland Norway Lines.

Routebeschrijving

1e dag: Hirtshals-Kristiansand
Via Noord-Duitsland en Denemarken bereikt u de havenplaats Hirtshals waar u aan boord gaat van Fjord Line voor een snelle oversteek naar Zuid-Noorwegen. Uw eerste overnachtingsadres is in de gemoedelijke stad Kristiansand. De stad ligt aan de kust bij de monding van de rivier de Otra. Gedurende de zomermaanden is de vijfde stad van Noorwegen de ‘place to be’ voor veel Noren. De charmante stad leent zich perfect voor lange zomerdagen en wordt in de volksmond ook wel de Noorse rivièra genoemd.


2e en 3e dag: Kristiansand-Stavanger, 258 km

Vandaag vervolgt u de reis over de kustroute E39 en passeert daarbij een aantal charmante plaatsjes gelegen aan de Noorse zuidkust, zoals Mandal, Lindesnes en Flekkefjord. U verblijft twee nachten in Stavanger. In de stad is veel te zien en te beleven. Ook is het mogelijk om hiervandaan de Lysefjord en de beroemde Preekstoel te bezoeken.

 

4e dag: Stavanger-Haugesund, 83 km

Vandaag staat er een korte rit op het programma. Over de E39 gaat de reis in noordwaartse richting en dient u ook de ferry te nemen van Mortavika naar Årsvagen.
Overnachting in Haugesund.

 

5e dag: Haugesund-Rosendal, 121 km

Een mooie autorit landinwaarts. Aangekomen bij de Akrafjorden neemt u de ferry van Skånevik naar Matre. Vanaf daar een kort rit naar Rosendal, gelegen in het fruitbomen district van Noorwegen.
Verblijf van 1 nacht.

 

6e en 7e dag: Rosendal-Balestrand, 230 km

We nemen afscheid van de regio Hardanger. De reis gaat in noordwaartse richting en u zult tweemaal een ferry moeten nemen. Een welkome afwisseling van een mooie autorit naar uw volgende overnachtingsadres. U passeert viskwekerijen, oude kerkjes, zomerboerderijen en openluchtmusea. Vanuit Vangsnes en Dragsvik heeft u een mooi uitzicht over de fjord richting Kvamsøy, Fjærland en uw eindbestemming van vandaag,
Balestrand waar u twee nacht zult verblijven.

 

8e en 9e dag: Balestrand-Hjelle, 231 km

Gooit u af en toe een vishengel uit? Dan kunt u vandaag een paar mooie stops inlassen. Na zo’n 100 kilometer bereikt u Jølstraholmen aan de Jølstrarivier waar u goede vismogelijkheden heeft. Het naastgelegen Jølstermeer is 30 km lang en het visrijkste meer van West-Noorwegen. Breng ook eens een bezoek aan een van de vele ‘husfliden’ winkels in de kleine dorpen met een ruim aanbod ambachten en huisvlijt.
Over de toeristische weg 51 bereikt u Hjelle voor een verblijf van 2 nachten.

 

10e en 11e dag: Hjelle-Sæbø, 135 km   

Een iets kortere tocht vandaag waarbij u nog iets verder richting het westen rijdt. In Sæbø zult u twee nachten verblijven en biedt u de gelegenheid om de mooie Art-Nouveau stad Ålesund te bezoeken. De binnenstad met de diverse Jugendstil gebouwen is de moeite waard, maar sportievelingen wordt zeker aanbevolen de klim te maken naar de top van de berg Aksla, waar u getrakteerd wordt op een adembenemend uitzicht over de stad en de omliggende bergen.

 

12e dag:  Sæbø-Geiranger, 56 km

U bevindt zich in één van de bekendste Noorse regio’s! Met de auto gaat u aan boord van de ferry Hellesylt-Geiranger. Eenmaal aangekomen in het toeristenplaatsje Geiranger bestaat de mogelijkheid om naar het uitkijkpunt Dalsnibba te rijden (tolweg).
In dit beroemde fjorddorpje zult u één nacht verblijven.

 

13e  en 14e dag: Geiranger-Heggenes, 220 km

Via de waterval Pollfossen bereikt u het toeristenplaatsje Lom. Een leuke lunchstop is de plaatselijke bakkerij. Bezoekt u ook de staafkerk of het Norsk Fjellmuseum.
Via de Valdresflya naar Heggenes voor twee overnachtingen.

 

15e dag: Heggenes-Oslo, 205 km

De laatste rit door Noorwegen brengt u naar de Vikinghoofdstad Oslo. Om 14.00 uur is het vertrek gepland met de Color Line naar de Noord-Duitse havenstad Kiel. Een mooie afsluiting van deze autotour is de vaartocht door de Oslofjord.

 

16e dag: Aankomst Kiel

Om 10.00 uur, waarna terugreis naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtochten  (inbergrepen in de reis)

Fjord Line Hirtshals-Kristiansand

Een korte oversteek van Noord DFenemakrekn naar Noorwegen obv 2 personen inclusief autovervoer (afmetingen auto: lengte < 5 m en hoogte < 1.95 m)

 

Color Line Oslo-Kiel

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

Vervoer

Eigen auto

Prijzen 2022

16-daagse Noorwegen rondreis Mette, een fijne rondreis langs hotels
1/5-30/9/2022 prijs pp
richtprijs mei 2022 v.a. € 1745 p.p.
richtprijs juni 2022 v.a. € 1815 p.p.
richtprijs juli 2022  v.a. € 2015 p.p.
richtprijs augustus 2022 v.a. € 1999 p.p.
richtprijs september 2022 v.a. € 1729 p.p.
toeslag  half pension in de hotels behalve in Kristiansand, Stavanger, Haugesund v.a. € 566 p.p.
Superieur kamers in de hotels  behalve in Sæbø v.a. €336 p.p.
toeslag buitenhut Color Line vanaf per enkele reis € 34 p.p.p
Ontbijtbuffet Color Line per enkele reis  € 16 p.p.
Dinerbuffet Color Line per enkele reis € 36 p.p.

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50


Inbegrepen:

 • hotelverblijf inclusief logies en ontbijt
 • De bootovertochten Hirtshals-Kristiansand/Oslo–Kiel

Niet inbegrepen:

 • de binnenlandse ferry's.
 • optionele excursies
 • verzekeringen

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

NIEUW: Ook mogelijk met rechtstreekse ferry vanuit Nederland naar Noorwegen.
Vanaf april 2022 vaart de nieuwe ferry maatschappij: Holland Norway Lines. Het is dan mogelijk om vanuit Nederland (Eemshaven) rechtstreeks naar Zuid-Noorwegen (Kristiansand) te varen.
Vraag naar de mogelijkheid bij deze rondreis.

Boeken /offerteaanvraag

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 16-daagse rondreis Mette, een fijne rondreis langs hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.