image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Veel highlights in het noorden van Scandinavië met uw eigen auto, bootreis en autoslaaptrein.

Uw 14-daagse Noordkaap, Lapland, Finmark rondreis naar het dak van Europa 2022

Altijd al eens met je eigen auto naar de Noordkaap willen gaan? Tijdens deze Scandinavië reis bezoek je in twee weken de Noordkaap met je eigen auto. Onderweg heb je nog genoeg tijd om te genieten van de bossen in Fins Lapland, de toendra’s in Finnmark en de bruisende stad Tromsø in Noorwegen. Je hoeft niet te veel kilometers te rijden door de unieke boot-trein combinatie die je snel halverwege Finland brengt.

De 14-daagse Noordkaap rondreis in het kort:
Een reis waar je in twee weken volop kunt genieten van het Pure Noorden. Met de boot reis je vanuit Duitsland naar de hoofdstad van Finland, Helsinki. Hier begint het avontuur en stap je op de nachttrein naar Lapland, gelegen bij de poolcirkel. Vanaf de poolcirkel rij je met je eigen auto door naar het noorden en overnacht je twee nachten in een cabin nabij het nationaal park Urho Kekkonen. Je kunt hier prachtig wandelen en in de middag genieten van je eigen sauna. Daarna reis je dwars door de Finnmark regio naar de Noordkaap, waar de entree uiteraard al voor je is geregeld. Na de Noordkaap reis je zuidwaarts door Noorwegen naar het kleine plaatsje Alta. De nacht erna slaap je op een totaal andere bestemming, midden in de stad Tromsø. Hier kun je met de kabelbaan Fjellheisen omhoog om te genieten van een prachtig uitzicht. De laatste 2 nachten verblijf je in Finland op een prachtige plek in de bossen nabij een meer. Vanuit Lapland reis je terug met de trein naar Helsinki, vanwaar je met de ferry terugreist naar Duitsland. Na aankomst in Duitsland is er nog een overnachting voor je geregeld, voordat je uitgerust en vol mooie herinneringen naar huis gaat.

 

 • Luxe ferryovertocht Travemünde-Helsinki met Finnlines
 • Verblijf in comfortabele hut aan boord en gratis autovervoer
 • Autoslaaptrein Helsinki-Rovaniemi v.v.
 • Op de Noordkaap: entreeticket
 • Tankavaara goudzoekersmuseum en Sami Siida
 • Nationaal Park Urho Kekkonnen
 • Noorse fjorden
 • Uitgebreide reisinformatie

 

Hoogtepunten

 • Middernachtzon
 • Maak kennis met de Sami cultuur
 • Bezoek aan de Noordkaap
 • Geniet van het Noorse fjordenlandschap
 • Bezoek Tromsø, Parijs van het Noorden genoemd

 

Met Finnlines van Travemunde naar Helsinki v.v.
en met autoslaaptrein van Helsinki naar Rovaniemi v.v.

Vanuit Travemünde vaart u met de luxe ferry van Finnlines over de Oostzee naar Helsinki. Vanuit Helsinki reist u met de autoslaaptrein door naar de poolcirkel. Vervolgens reist u door u naar het oosten van Fins Lapland, naar Salla aan de Russische grens, waar u een heerlijke eerste kennismaking met de gastvrijheid van de Finnen zult ervaren en ook de eerste ontmoeting met de rendieren. U reist via het prachtige Urho Kekkonen Nationaal Park naar het uiterste randje van Europa, de Noordkaap. Langs de indrukwekkende fjorden en mooie uitzichten. Geniet van de prachtige natuur, of van de "Bidos" soep bij een Sami familie bij Tromsø, en word wakker op de Lofoten of maak een fijne wandeltocht. Via Zweeds Lapland keert u terug naar Rovaniemi waar u weer op de autoslaaptrein stapt naar Helsinki, de hoofdstad van Finland en vanwaar u terugvaart naar Travemunde, waar u nog één nacht overnacht voor u huiswaards reist.

 

Reisschema:

 • Dag 1: Rijden naar Travemünde. Inschepen in de avond. ca 530 km, overnachting aan boord.
 • Dag 2: Volle dag op zee
 • Dag 3: Aankomst Helsinki in de ochtend.
  In de avond vertrek autoslaaptrein.
 • Dag 4: Aankomst autoslaaptrein Rovaniemi en rijden naarSaariselkä
 • Dag 5: Overnachting Fell Centre Kiilopää
 • Dag 6: Via Finnmark naar de Noordkaap, overnachting in Honningsvåg
 • Dag 7: Overnachting in Alta
 • Dag 8: Overnachjting in Tromsø
 • Dag 9: Overnachting in Torassieppi
  Dag 10: Overnachting in Torassieppi
 • Dag 11: Rijden naar Rovaniemi. In de avond met de slaaptrein richting Helsinki
 • Dag 12: Na aankomst slaaptrein bekiijk Helsinki. In de avond inschepen Finnlines
 • Dag 13: Overdag op zee. In de avond aankomst en overnachting in Noord Duitsland
 • Dag 14: Terugreis naar Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 - U reist naar Travemünde: Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U scheept pas 's avonds in. U hebt dus de gehele dag de tijd om in Travemünde te komen.

U hebt tijd genoeg om vandaag nog een bezoek te brengen aan de  Hanzestad Lübeck of één van de leuke kustplaatsjes aan de Oostzeekust.. Wij raden u aan voorafgaand aan het inschepen ergens te eten. Na een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten van een fijne en rustgevende overtocht.

 

Dag 2 - Varen op de Oostzee: Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Een volle dag kunt u genieten van de ontspannen vaarroute over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u  een enorme afstand af naar het noorden van Europa.
U overnacht wederom aan boord.

 

Dag 3 - Aankomst in Finland (Helsinki) en autoslaaptrein naar Rovaniemi:
Duur treinreis: ca. 12 uur

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in de bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas vroeg in de avond aan boord van de autoslaaptrein. In Helsinki komen de culturen van oost en west tot hun recht: bekijk de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma en flaneer langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrasjes.
Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.

 

Dag 4 - Vanaf Rovaniemi naar Saariselka: Rijafstand treinstation Rovaniemi - Saariselka: ca. 450 km | ca. 5,5 uur. 

Welkom in Lapland. In de ochtend rijdt de autoslaaptrein Rovaniemi in. Rij je auto van de trein en reis op je gemak in noordelijke richting naar Fell Centre Kiilopää. Onderweg reis je dwars door de bossen en is er grote kans om rendieren te spotten. Maak onderweg een stop bij het goudzoekersmuseum Tankavaara en ga zelf op zoek naar goud.
Overnachting in Fell Centre Kiilopää. Rijafstand treinstation - Saariselkä: maximaal 450 km | ca. 5,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist);

 

Dag 5 - Ga wandelen door national park Urho Kekkonen. 

Na een stille nacht wordt u hier heerlijk wakker midden in de natuur. Maak  een mooie wandeling door het National Park. Bij de receptie hebben ze genoeg wandelroutes met diverse afstanden, vraag hier vooral naar. Geniet na een dag wandelen van je eigen sauna in de bungalow.
Overnachting in Fell Centre Kiilopää.

 

Dag 6: Via Finnmark naar de Noordkaap: Rijafstand ca 440 km/ca 6,5 uur.

Vandaag staat er een prachtige route op de planning. Vanuit Fell Centre Kiilopää gaat u op weg naar het noorden en rijdt ue langs twee hoofdsteden van de Sami: Inari (Finland) en Karasjok (Noorwegen). In beide plaatsen kunt u musea bezoeken over de Sami, echt de moeite waard. Hoe dichter u bij de Noordkaap komt hoe meer het landschap veranderd. De bomen verdwijnen langzaam en de open vlaktes van de Finnmark regio doemen op. Bezoek vanavond al de Noordkaap bij een mooie oranjerode middernachtzon.
U overnacht in een hotel nabij Honnigsvåg. Rijafstand Saariselkä - Honnigsvåg: ca. 440 km | ca. 6,5 uur

Dag 7 - Reis door de Noorse bergen van Finmark: Rijafstand ca 210 km/ca 3,5 uur.

Breng deze ochtend nog een bezoek aan de Noordkaap en bezoek het vissersdorpje Gjesvaer. Het dorpje is omgeven door honderden eilanden en trekt in de zomermaanden allerlei vogels aan, waaronder de papegaaiduikers. Vanuit het dorp kan je een boottocht maken naar deze eilanden om de vogels van dichtbij te bewonderen. In de middag reis je verder door het schitterende berglandschap van Finnmark richting Alta. Het eindpunt is vandaag Trasti & Trines Lodge, een kleinschalige lodge waar je je door de warme persoonlijke ontvangst direct thuis voelt. Rijafstand Honnigsvåg - Alta: ca. 260 km | ca. 3,5 uur

Dag 8 - Op naar Tromsø, ook wel Parijs van het noorden genoemd: Rijafstand ca 325 km/ca 6,5 uur.

Vandaag reis je richting de fjorden naar de stad Tromsø. Tromsø heeft prachtige musea om te bezoeken. Een aanrader is het Polar museum. De stad is gelegen op een eiland en dat is van grote hoogte goed te zien. Ga met de kabelbaan Fjellheisen naar een hoogte van ruim 400 meter en geniet van het prachtige uitzicht.
Overnachting in Tromsø. Rijafstand Alta - Tromsø: ca. 325 km | ca. 6,5 uur


Dag 9 - Via het drielandenpunt terug naar Finland: Rijafstand : ca. 370 km | ca. 5 uur

Na het ontbijt neemt u afscheid van Noorwegen. Via een schitterende route rijdt u weer richting Finland. Net over de grens komt u in het kleine dorp Kilpisjärvi. Maak hier een prachtige wandelingen en geniet van de vergezichten over de toendra’s. Hoe verder u naar het binnenland van Finland reist hoe meer bomen er weer om u heen zal zien. U slaapt vannacht op een plek midden in de bossen naast een meer.
Overnachting in Torassieppi. Rijafstand Tromsø - Torassieppi: ca. 370 km | ca. 5 uur

 

Dag 10 - Nog een aktieve dag in de natuur.

Rondom Torassieppi is genoeg te doen. Maak een wandeling door het natuurpark, huur een mountainbike of een kano. Ga mee op een raftavontuur vanaf Harriniva, neem een kijkje bij de husky's of bezoek de rendierfarm bij Torassieppi.
Overnachting in Torassieppi.

 

Dag 11 - Op weg terug naar de poolcirkel: ca 410 km/ca 5,5 uur

Pas in de avond vertrekt de autoslaaptrein richting Helsinki, waardoor u nog de hele dag de tijd hebt. Breng een bezoek aan de Kerstman in Rovaniemi en stuur alvast uw kerstkaarten met zijn officiële poststempel en maak een foto, precies op de poolcirkel! Ook een bezoek brengen aan het Arktikum is de moeite waard. Dit museum vertelt de geschiedenis van Rovaniemi, de Sami cultuur en de natuur van Lapland. U overnacht in een couchette in de trein. Rijafstand Torassieppi - treinstation: maximaal 410 km | ca. 5,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid vanaf welk treinstation je reist)

 

Dag 12 - Laatste uurtjes  genieten in Helsinki: Overnachting aan boord Finnlines

Na zo'n  1.000 km bereikt u in de ochtend de hoofstad van Finland: Helsinki. U heeft nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak een leuke stadswandelingen en bezoek één van de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés en restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord van Finnlines voor uw terugreis over de Oostzee.naar Noord-Duitsland.

 

Dag 13 - Terugreis over de Oostzee: Vaartijd Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

Genieten vandaag van een ontspannen reis en laat de belevenissen aan u gedachte voorbijgaan. Vanaf het dek geniet u van de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht.
Na aankomst in Noord-Duitsland is er voor u een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kunt rijden.

 

Dag 14 - Aankomst in Nederland: Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, rijdt u voldaan terug naar Nerderland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving

Overnachtingen

 • 2 nachten aan boord Finnlines(heenreis) op basis van logies
 • 2 nachten in een couchette autoslaaptrein naar Rovaniemi v.v.op basis van logies. (Heen en terug)
 • 2 nachten in een cabin in Saariselkä op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel nabij de Noordkaap op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Alta op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een hotel in Tromsø op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in een lodge in Torassieppi op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht in een stop-over-hotel in Noord-Duitsland op basis van logies & ontbijt

Ferry

U slaapt aan boord van Finnleines in een binnenhut boven het autodek met eigen douche en toilet, satelliet tv en telefoon. Bij deze reis zijn drie overnachtingen aan boord inbegrepen: twee op de heenreis en één op de terugreis. Op het schip zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een buffetrestaurant, bar, winkel, sauna en fitness ruimte. Uw auto vaart mee.

 

Autoslaaptrein

U slaapt in een 2-persoonscouchette met eigen douche en toilet. Uw auto wordt in speciale wagons vervoerd. Tijdens de reis is er een restauratiewagon open waar u kleine snacks en drankjes kunt kopen.

 

Fell Centre Kiilopää in Saariselkä

Sfeer

Kiilopää Fell Centre is vóór en dóór natuurliefhebbers. Alles is gebouwd op traditionele wijze van hele boomstammen. Het ademt letterlijk natuur.

Ligging

Fell Centre Kiilopää - op ca. 20 minuten rijden van Saariselkä - is uitgestrekt. De bungalows liggen verspreid over de heuvels. Het hoofdgebouw is de centrale ontmoetingsplek. Hier bevindt zich de receptie en een restaurant.

Faciliteiten

Vanuit uw knusse 44m2 grote houten bungalow heeft u een geweldig uitzicht. De bungalow heeft een slaapkamer en een aparte woonkamer inclusief een kitchenette met kookplaat magnetron, koelkast en koffiezetapparaat. Naast de badkamer met sauna/douche is er ook een tv. U kunt deelnemen aan verschillende natuur gerelateerde activiteiten.

 

Scandic Hotel bij de Noordkaap

Sfeer

Reizigers uit alle windstreken komen hier samen om de laatste etappe naar de Noordkaap te volbrengen óf zijn weer onderweg richting het zuiden. In de hal brand het vuurtje.

Ligging

Op ca. 30 minuten rijden vóór de Noordkaap, bevindt zich het plaatsje Honningsvåg. Dit is het belangrijkste laatste vertrekpunt voor reizigers die de Noordkaap willen bezoeken. Uw hotel bevindt op ca. 10 minuten rijden buiten het centrum van Honningsvåg, al in de richting van de Noordkaap. Het is het ideale rustpunt tijdens uw reis naar de Noordkaap.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. Het hotel heeft gratis WiFi. U kunt uw auto gratis parkeren.

 

Trasti & Trine's Lodge

Sfeer
Trasti & Trine's Lodge is een heerlijke kleinschalige locatie met maar twee hotelkamers. Bij aankomst voel je je direct thuis en wil je deze plaats niet meer verlaten. Naast de lodge is een klein huskyfarm aanwezig met circa 40 honden. Wie weet heb je nog tijd over om met de husky's te knuffelen.
Ligging
De lodge ligt midden in de natuur. Vanuit uw accommodatie kan je direct een mooie wandeling maken. Op circa 10 kilometer vind je het centrum van Alta. Een heerlijke locatie waar je de stad en natuur kan combineren.
Faciliteiten
Trasti & Trine's Lodge heeft ruime kamers met een tweepersoonsbed. Op de gang is een gezamenlijke ruimte met een zithoek die je samen met de andere kamer deelt. Hier kun je ook koffie en thee maken. Bij uw kamer heb je een eigen badkamer, deze is via de gang te bereiken. Bij de lodge is een restaurant aanwezig, die veelvuldig wordt bezocht door de locals. Reserveer dus alvast een plekje voor tijdens jouw verblijf.

 

Scandic Hotel in Tromsø

Sfeer

U verblijft in het Scandic Hotel. Doordat het hotel in het centrum ligt, krijgt u helemaal de sfeer mee van deze bijzondere stad. Tromsø is echt een universiteitsstad en van oudsher de stad waar de poolreizigers vertrokken naar de Noordpool. Een plaats waar handelaren, reizigers en locals bij elkaar komen. Het hotel is modern en biedt een comfortabele nachtrust tijdens uw reis langs de fjorden.

Ligging

Uw hotel bevindt zich midden in het centrum van Tromsø, met ca. 63.000 inwoners de grootste Scandinavische stad boven de poolcirkel. Het grootste gedeelte van de stad ligt op het eiland Tromsøya en is middels de beroemde brug van 1016 meter lang verbonden met het vasteland.

Faciliteiten

Alle kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van tv, telefoon en een badkamer met douche en toilet. Het uitgebreide Scandinavische ontbijtbuffet gebruikt u in het restaurant van het hotel. De kamers hebben gratis WiFi. Meestal is er een minibar op de kamer en soms zijn er ook thee- en koffiefaciliteiten aanwezig. U kunt nabij het hotel uw auto tegen betaling parkeren. Kosten: tussen de € 25 en € 35 per dag.

 

Verblijf Torassieooi Lodge

Sfeer

Hier proef je nog heel veel van de oorspronkelijke Sami cultuur en de traditie van de rendierhouderij. De rendierfarm Torassieppi was eeuwenlang in het bezit van een en dezelfde familie. De rendieren waren hun voornaamste bron van inkomsten. Tegenwoordig zijn de rendieren op en rondom het uitgestrekte gebied rond de farm er vooral voor het plezier van de gasten.
Ligging
De rendierboerderij ligt aan de rand van het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park, aan de oever van het Torasjärvi meer. Je kunt heerlijk zwemmen in het meer. Wandel direct vanuit je kamer langs de rendieren in de richting van het Nationaal Park of neem een kano om van de rust en het natuurschoon vanaf het water te genieten.
Faciliteiten
De 2-persoonskamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn voorzien van een eigen ingang en een badkamer met douche en toilet. In de kamer heeft u de mogelijkheid om koffie of thee te zetten. Je kunt gebruik maken van tal van recreatieve faciliteiten zoals de gratis sauna aan het meer. Tegen betaling kunt u kano's, roeiboten, fietsen en een nordic walking uitrusting huren. De voormalige rendierboerderij doet vandaag de dag dienst als museum over de rendierhouderij. In het intieme restaurant wordt elke morgen voor je het ontbijt geserveerd. In de keuken van Torassieppi wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten, zoals uiteraard rendiervlees, vis, bessen, paddenstoelen, groente, fruit en Fins graan.

 

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin (stop over hotel)

Faciliteiten
Hotel TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin heeft gratis parkeergelegenheid en bevindt zich op 1,5 kilometer afstand van de A1 en is daarmee eenvoudig te bereiken vanaf de haven van Travemünde, waar de boten naar Finland aankomen en vertrekken. Het centrum van de stad ligt op 10 minuten rijden met de bus, die vlakbij het hotel vertrekt. Het hotel heeft een bar en een traditioneel visrestaurant en in de ochtend wordt een stevig ontbijt geserveerd.

Kamers
De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allemaal over een goede badkamer, bureau en flatscreen-tv. Daarnaast kan er gratis gebruik worden gemaakt van WiFi.

 

Vervoer ter plaatse

Eigen auto en autoslaaptrein

Prijzen 2022

 

20-daagse Noordkaapreis incl Finnlines en autoslaaptrein 2022 prijs pp
Vertrek tussen 08/06-2022 en 07/09-2022  
Vertrek: dagelijks Bij 2 personen
06/06-2022 t/m 15/06-2022 € 1425
16/06-2022 t/m 30/6-2022 € 1595
01/07-2022 t/m 15/07-2022 € 1695
16/07-2022 t/m 31/07-2022 € 1795
01/08-2022 t/m 11/08-2022 € 1795
12/08-2022 t/m 31/08-2022 € 1345
01/09-2022 t/m 07/09-2022 € 1195

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Volpension aan boord tijdens ferryovertochten met Finnlines:
Speciaal  tarief: € 137,50 per persoon

 

Reserveer nu vooraf extra voordelig uw volpension aan boord. De buffetten aan boord zijn zeer uitgebreid en het is een feest om hier aan te kunnen schuiven!

 

Het volpension bestaat uit de volgende overheerlijke buffetten:

 • Heenreis: brunch, diner, ontbijt
 • Terugreis: diner, brunch, diner

 

Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst)
In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder voor een gereduceerd tarief kunnen reizen maar dit is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de reis, om hoeveel kinderen het gaat en of er bijplaatsing van een extra bed mogelijk is. U kunt bij Scan Britain om een exacte prijsopgave vragen.

 

Bijkomende kosten

 • Eventuele parkeer- en tolgelden
 • Eventueel ferryovertochten in Noorwegen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 14-daagse Noordkaap, Lapland en Finnmark rondreis met Finnlines en autoslaaptrein. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.