image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

HEEL IERLAND 2024

Een 15-daagse autorondreis naar Ierland.

Op verzoek is de reis mogelijk als flydrive of incl. ferry overtochten naar keuze.

 

 • U verblijft in goede B&B's.
 • Op uw verzoek zijn tegen meerprijs hotels mogelijk
 • U verblijft u in de omgeving van de aangegeven plaatsen.
 • U kunt kiezen voor een reis met eigen auto of per flydrive.
 • Route kan op verzoek worden aangepast.
 

Tijdens een rondje Ierland is er in twee weken heel veel te zien en te beleven. De route van deze populaire autorondreis is zodanig samengesteld dat u langs veel bezienswaardigheden en interessante plaatsen komt. Van levendige steden als Dublin en Cork tot ruig landschap bij de Cliffs of Moher, Ring of Kerry en natuurlijk Donegal, het relatief onbekende maar zeker niet minder mooie noorden van Ierland. U verblijft in goede B&B's, bij de mensen thuis.

Enkele Hoogtepunten:
- Kinsale
- Blarney
- Bantry Bay
- Ring of Kerry
- The Burren
- Cliffs of Moher
- Connemara
- Donegal
- Glenveagh National Park

- Noord Ierland

- Belfast
- Dublin

Reisschema:

 • Dag 1: Waterford
 • Dag 2 en 3: Waterford - Cork, ca. 125 km
 • Dag 4 en 5: Cork - Killarney, ca. 160 km
 • Dag 6 en 7: Killarney - Ennis, ca. 210 km
 • Dag 8: Ennis - Westport, ca. 220 km
 • Dag 9 en 10: Westport - Letterkenny, ca. 215 km
 • Dag 11 en 12: Letterkenny - Belfast, ca. 150 km
 • Dag 13 en 14: Belfast-Dublin, ca 170 km
 • Dag 15: Einde rondreis

Routebeschrijving

Dag 1: Waterford

De rondreis start in Waterford aan de zuidkust van Ierland. De afstand vanaf Dublin is ca. 165 km, vanaf Rosslare haven ca. 75 km. Prachtige stranden en mooie natuur maken Waterford en omgeving een topbestemming. Maar bovenal is de stad beroemd geworden vanwege het prachtige kristal dat hiervandaan komt. Uw eerste souvenirs zijn alvast aangeschaft.

 

Dag 2 en 3: Waterford - Cork, ca. 125 km

Via de zuidkust of het binnenland rijdt u naar Cork.We raden u aan de Hop-on-Hop-off bus te nemen voor een eerste kennismaking met de stad. De komende twee dagen kunt u een bezoek brengen aan deRock of Cashel, lekker winkelen in Cork of naar deplaatsen Kinsale, Bantryof Cobh, de laatste aanlegplaats van de Titanic en de haven waar tienduizenden Ieren vertrokken richting Amerika om de hongersnood te ontvluchten en op zoek te gaan naar een beter leven. Ca. 8 km buiten Cork ligt tenslotte nog de Blarney Stone. Wanneer u deze kust, wordt u volgens de legende begenadigd met grote welsprekendheid.

 

Dag 4 en 5: Cork - Killarney, ca. 160 km

Via de zuidkust en Bantry Bay rijdt u op uw gemak richting Killarney.U bent in een gebied aangekomen, waar heel veel te doen is. Allereerst mag in een rondreis doorIerlandde Ring of Kerry natuurlijk niet ontbreken. Deze beroemde tocht over het Iveragh schiereiland gaat door schitterende natuur; u heeft prachtige uitzichten over baaien en de MacGillyCuddy's bergen, het hoogste gebergte van Ierland.Maar ook het schiereiland Dingle, dat noordelijk ligt, is zeker de moeite waard en volgens sommigen zelfs even mooi of mooier.

 

Dag 6 en 7: Killarney - Ennis, ca. 210 km

Via het Killarney National Park rijdt u in noordelijke richting naarEnnistymon, toegangspoort voorThe Burren. Even voorbijLimerick kunt ueen stop maken bij Bunratty Castle met openluchtmuseum. Vanuit Ennis bezoekt u de indrukwekkende Cliffs of Moher, die ruim 200 meter uit de Atlantische Oceaan oprijzen. Verder heeft u uitgebreid de gelegenheid om The Burren te verkennen. Dit kalkstenen plateau lijkt op een maanlandschap, waar in de spelonken de meest zeldzame planten groeien en dieren leven.

 

Dag 8: Ennis - Westport, ca. 220 km

Na het ontbijt maakt u zich op voor degezellige plaats Galway waar het openbare leven zich in pubs, clubs en restaurants lijkt af te spelen.Na een wandeling en eenheerlijke pub-lunch, rijdt u 's middagsdoor naar Connemara, een prachtige streek waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. Ongerept landschap, oude keltischeoverblijfselen, religieuze graven, water en turfvelden wisselen elkaar af. Dit gebied staat vaak decor in films die zich in vroegere tijden afspelen. U verblijft in of nabij Westport.

 

Dag 9 en 10: Westport - Letterkenny, ca. 215 km

U rijdt door County Mayo, met haar woeste landschap van meren, rivieren en bergen. Danvolgt u de kustweg en komt u langs de plaatsen Bundoran en Donegal. Nog verder noordelijk arriveert u tenslotte in Letterkenny, uw verblijfplaats voor de komende drie nachten.U kunt een uitstapje makennaarhet stadje Donegal met het gelijknamige kasteel. Eenmooie route leidt naar hetuitgestrekte Glenveagh National Park met kasteel en bijbehorende tuinen.U kunt ook naar de kliffen van Horn Head om lekker uit te waaien. Een andere aanrader is een langere dagtocht naar Bushmills, waar de Giant's Causeway de toeristische trekpleister is.

 

Dag 11 en 12: Letterkenny - Belfast, ca. 150 km

U rijdt richting de hoofdstad van Noord-Ierland, Belfast. De stad heeft de laatste jaren een gedaantewisseling ondergaan en is een verrassend leuke stad om te bezoeken. Maak een hop-on, hop-off tour langs de mooiste bezienswaardigheden en stap uit waar u wilt: de Titanic Experience, de muurschilderingen in de wijk Shankill, Belfast Castle, St. Georges Market, Hillsborough zijn enkele bezienswaardigheden

 

Dag 13 en 14: Belfast - Dublin, ca 170 km

U rijdt verder richting Dublin. Onderweg kunt u een stop maken bij de grafheuvel van Newgrange, waar u een rondleidin kunt krijgen en tot binnenin de grafheuvel kunt komen. In Dublin zijn de volgende bezienswaardigheden: Trinity College met het Book of Kells, Grafton Street, St. Patrick's Cathedral, de gezellige winkelstraten en de mooie 18e eeuwse pleinen. Zoekt u een wat rustiger invulling van de dag? Dan kunt u de magnifieke tuinen van Powerscourt bezoeken. Of de Wicklow Mountains met onder andere het kloosterstadje Glendalough. De Wicklow Mountains staan bekend als goed wandelgebied en er zijn dan ook diverse langere en kortere tochten te maken.

 

Dag 15:  Einde rondreis

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid naar uw volgende reisdoel of terug naar Nederland per ferry of flydrive..


Uiteraard kunnen wij de flydrive of ferry overtochten voor u reserveren.
Vraag er na bij uw offerteaanvraag via het tekstvak in het boekingsformulier.

Indien u een flydrive boekt, start en eindigt de reis als volgt:

 

Start van de is bij een flydrive:

Dag 1 en 2: Amsterdam - Dublin - Waterford, ca. 165 km

U reist vanaf Amsterdam naar Dublin met Aer Lingus en na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op. U rijdt vervolgens in zuidelijke richting naar Waterford aan de zuidkust van Ierland. Prachtige stranden en mooie natuur maken Waterford en omgeving een topbestemming. Maar bovenal is de stad beroemd geworden vanwege het prachtige kristal dat hiervandaan komt. Uw eerste souvenirs zijn alvast aangeschaft.

 

Dag 3: Waterford en omgeving

Na het ontbijt vervolgt u de reis als met eigen auto beschreven.

 

Einde van de reis:

Dag 15: Dublin - Amsterdam

Uw rondreis eindigt na het ontbijt. U levert de huurauto weer in op de luchthaven van Dublin en vliegt met Aer Lingus weer terug naar Amsterdam of scheept in bij de geboekte ferrys.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

 

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in B&B's op basis van logies en ontbijt. U kunt tegen meerprijs kiezen voor hotels (prijs op aanvraag). Indien u in hotels verblijft zijn de genoemde hotels slechts als voorbeeld genoemd. De hotels worden ingeboekt in gelijkwaardige  hotels.

Overnachtingen in of in de omgeving van:

 • 1 x Waterford,  B&B
 • 2 x Cork,   B&B
 • 2 x Killarney   B&B
 • 2 x Ennis,  B&B
 • 1 x Westport,  B&B
 • 2 x Letterkenny,  B&B
 • 2 x Belfast, B&B
 • 2 x (omgeving)Dublin,  B&B


Vervoer

U kunt zelf kiezen op welke wijze u naar Ierland reist. Met eigen vervoer op met het vliegtuig en huurauto.
Ons advies is met eigen auto met P&O-Ferries Rotterdam Europoort-Hull v.v. en één van de door verbindingen over de Ierse Zee v.v.

Prijzen 2024

(Vluchtprijzen, ferryprijzen en hotelprijzen voor 2024 op aanvraag).

 

 
Prijs p.p. in 2-pers.kamer met eigen auto (excl. ferry of flydrive) in B&B's l/b 2024
01/01-2024 t/m 31/05-2024 en 01/10-2024 t/m 22/12-2024 € 1026
01/06-2024 t/m 30/06-2024 en 01/09-2024 t/m 30/09-2024 € 1124
01/07-2024 t/m 31/08-2024 € 1131
Prijs p.p. in 2-pers.kamer in B&B's met flydrive of ferryovertochten
01/01-2024 t/m 22/12-2024 prijs op aanvraag
prijs afhankelijk van vluchtprijs of ferryprijs
Prijs p.p. in 2-pers.kamer in Hotels met flydrive of ferryovertochten
01/01-2024 t/m 22/12-2024 prijs op aanvraag
prijs afhankelijk van vluchtprijs of ferryprijs

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

Inbegrepen eigenautorondreis:

 • 14 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies met (Iers) ontbijt
 • Eenvoudige reisbeschrijving en landkaart

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar en van Ierland (prijs ferry overtochten of flydrive op aanvraag).
 • Entree- en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden:dagelijks mogelijk.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 15-daagse rondreis Heel Ierland en in het tekstvak de gewenste wijze om naar Ierland te reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.