image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Ga Ierland ontdekken in 11 dagen,rondreis door Ierland 2024

Een 11-daagse flydrive autorondreis door Ierland


 

 • U verblijft in hotels en een B&B.
 • U volgt de westkust van Noord naar Zuid
 • De reis is naar keuze te boeken met een flydrive Amsterdam-Dublin v.v.
 • Op uw verzoek is de reis ook mogelijk met ferryovertochten
 

Ierland fascineert van A tot Z. Prachtige landschappen, vele tinten groen, een rijke historie met overblijfselen uit ieder tijdperk én nog veel meer! Maak een reis door de tijd, ontdek de hoogtepunten van Noord-Ierland en bezoek de indrukwekkende kliffen van Moher aan de westkust. Ontmoet onderweg en in de pubs de vriendelijke Ieren, luister naar hun verhalen en maak van uw reis een onvergetelijke belevenis..

Enkele Hoogtepunten:
- Giants Causeway
- Sligo
- Connemara
- Kylemore Abbey
- Cliffs Moher
- Blarney Castle
- Sneem
- Ballycotton
- Ring of Kerry
- Dublin

Reisschema:

 • Dag 1: Vlucht naar Dublin, op weg naar Antrim, ca 195 km
 • Dag 2 en 3: Antrim - Donegal, ca 145 km
 • Dag 4: Donegal-Galway, ca 205 km
 • Dag 5 en 6: Galway en Connemara,
 • Dag 7 en 8: Galway - Cork, ca 205 km
 • Dag 9: Coirk - Dublin, ca 260 km
 • Dag 10: Dublin
 • Dag 11:  Einde rondreis  en terugvlucht

Routebeschrijving

Dag 1: Naar Dublin en doorreis naar Antrim, ca 195 km

U vliegt naar Dublin, de hoofdstad van Ierland en neemt daar uw huurauto in ontvangst. We raden u aan een ochtendvlucht te boeken, aangezien de af te leggen afstand nog ca. 195 km is. U rijdt vervolgens naar het graafschap Antrim, langs de hoofdstad Belfast. Ervaar de cultuur, historie en lokale sfeer. U kunt onder andere een bezoek brengen aan de Botanic Garden & Palm House, de St. Anne's Kathedraal of Belfast Castle. De interactieve tentoonstelling Titanic Experience is ook zeer de moeite waard.


Dag 2 en 3: Antrim - Donegal, ca. 145 km

Na het ontbijt begint uw ontdekkingstocht door Noord-Ierland. Start met het Glenariff Forest Park, waar u een heerlijke wandeling kunt maken. Daarna de Giant's Causeway, de 40.000 achthoekige basaltstenen aan de kust zorgen voor prachtige beelden. Via de kust, een korte stop bij de Mussenden Temple rijdt u naar het Glenveagh National Park in de woeste en ruige provincie Donegal. Dit is het échte Ierland.


Dag 4: Donegal - Galwaay, ca 205 km

U rijdt door Sligo waar de Ierse dichter Yeats geboren en getogen is. Opvallend is de vorm van de Benbulben berg, Sligo's eigen 'Tafelberg'. Net buiten Sligo liggen de megalitische graven van Carrowmore. Hier ontdekten archeologen maar liefst 60 oude graven, waarvan er nu ca. 30 te zien zijn. Hier gaat u ruim 5000 jaar terug in de tijd.

 

Dag 5 en 6: Galway en Connermara,

De Connemara is een van de laatste plekken in Europa waar hoogveen wordt aangetroffen en het gebied wordt gedomineerd door 2 bergruggen: de Twelve Bens en de Maamturk Mountains. Hier spreekt men nog Gaelic, de officiële taal. Het park is autovrij, is ideaal om te wandelen en overal heeft u prachtige uitzichten o.a. over de Galway Bay. Hoogtepunt is de Kylemore Abbey, dat ooit dienst deed als kasteel, maar nu als klooster in gebruik is. Het is een van de meest gefotografeerde gebouwen van Ierland.

 

Dag 7 en 8: Galway - Cork, ca 205 km

Een korte rit langs de kust brengt u bij de Burren, een van de schatten van Ierland. Het is een enorm kalksteenplateau met geheel eigen flora en fauna. Overal waar u rijdt, ziet u de kleine stenen muurtjes in het landschap. Stop regelmatig in typische Ierse (vissers)dorpjes. Bij de Cliffs of Moher voelt u zich kleiner dan ooit. De machtige kliffen rijzen steil op uit de Atlantische Oceaan. U rijdt door de county Clare en via Limerick naar Cork voor uw overnachting

 

Dag 9: Cork - Dublin, ca 260 km

Vroeg op pad, want de reis naar Dublin staat op het programma. Onderweg kunt u een stop maken hij het Blarney Castle welke bekend is geworden om de Blarney Stone: volgens de legende zou iedereen die de steen kust, net zo welbespraakt als de Ieren worden. U zult zien, dat het nog niet zo makkelijk is om de steen te kussen. Daarna reist u naar Kilkenny, een levendige stad met het Kilkenny Castle. In het Smithwick's Experience ontdekt u een stukje geschiedenis en een stukje brouwerij. Tenslotte rijdt u naar de Irish Stud & Japanse Tuinen in de county Kildare. Dit is de meest bekende paardenfokkerij van Ierland. Moe en voldaan eindigt u de dag in Dublin.

 

Dag 10:.Dublin

Vandaag heeft u de tijd om Dublin te ontdekken. Het Trinity College is het middelpunt van de stad. In de imposante bibliotheek van de universiteit ligt het oudste manuscript van Ierland; het Book of Kells. In de wijk Temple Bar is het altijd druk met pubs, restaurants en winkels. Bekijk ook Dublin Castle, de mooie kerken en kathedralen, interessante musea én sluit bijvoorbeeld de dag af in het Guinness Storehouse, waar u ziet hoe het Ierse zwarte bier gebrouwen en getapt wordt

 

Dag 11: Einde reis

De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt de auto terug naar de luchthaven van Dublin en kunt inchecken voor uw terugvlucht.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Uw overnachtingen

U verblijft in middenklasse hotels en een Bed & Breakfast op basis van logies en ontbijt. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel geen kamers beschikbaar heeft, dan reserveren wij een ander hotel in de omgeving. Mocht er in de andere plaatsen geen hotel beschikbaar zijn, dan wijken we bij uitzondering uit naar een Bed & Breakfast.

 

Overnachtingen
1 x County Antrim/Belfast, Ramada by Whyndam Hotel
2 x County Donegal, Bed & Breakfast
3 x omgeving Galway, Clayton at Ballybrit Hotel
2 x county/omgeving Cork, Adress Hotel
2 x county/ omgeving Dublin, Castleknock Hotel

Vervoer/Flydrive naar Ierland

Een fly drive Ierland is ideaal. De afstanden zijn niet al te groot dus je kunt in enkele dagen tot 2 weken veel van het land zien. Ierland zal je keer op keer verbazen met haar ongekende mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Je kunt je fly drive Ierland in eigen tempo maken. We leggen de overnachtingen van te voren voor je vast, maar je bepaalt zelf waar je wilt stoppen en hoe lang je iets wilt bezichtigen.

Prijzen 2024

Prijzen per persoon inclusief een flydrive naar Ierland
11-daagse Ireis Ontdek Ierland in 11- dagen 2024
Prijs p.p. in 2-pers.kamer met huur auto en vliefticket naar Dublin v.v.
in combi met hotels en een B&B
01/04-2024 t/m 20/04-2024 v.a. € 1190 p.p.
21/04-2021 t/m 30/04-2024 v.a. € 1330 p.p.
01/05-2024 t/m 30/06-2024 v.a. € 1485 p.p.
01/07-2024 t/m 20/07-2024 v.a. € 1547 p.p.
21/07-2024 t/m 17/08-2024 v.a. € 1718 p.p.
18/08-2021 t/m 31/08-2024 v.a. € 1557 p.p.
01/09-2024 t/m 20/09-2024 v.a. € 1504 p.p.
21/09-2024 t/m 30/09-2024 v.a. € 1473 p.p.
01/10-2024 t/m 31/10-2024 v.a. € 1349 p.p.
01/11-2024 t/m 13/12-2024 v.a. € 1295 p.p.
De prijs kan op bepaalde data afwijken van de genoemde prijs.
Soms iets hoger/soms iets lager.
Vraag altijd een offerte aan via het offerte/boekingsformulier.

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

 

Inbegrepen eigen  autorondreis:

 • 10 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies met (Iers) ontbijt
 • vervoer naar Ierland en huurauto
 • Reisbeschrijving, reisgids en landkaart

Niet inbegrepen:

 • Optioneel: prijs ferryovertochten of flydrive op aanvraag indien gewenst via tekstvak boekingsformulier.
 • Entree- en parkeergelden

Vertrekmogelijkheden:  dagelijks

9Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 11-daagse rondreis Ontdek Ierland en vermeld in het tekstvak van het offert/boekingsformulier de gewenste wijze om naar Ierland te reizen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.