image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis IJsland en Faerøer eilanden incl. Smyril Line 2024
(15 of 22 dagen totaal)

15-daagse of 22-daagse rondreis IJsland en Faerøer eilanden  langs hotels, farmhouses en guesthouses met vertrek op zaterdag vanuit Hirtshals in Denemarken met Smyril Line.

U reist met eigen auto vanuit Denemarken.


Exclusieve rondreis met eigen auto door IJsland en 3 nachten tussenstop op de Faerøer eilanden in een hotel. Incl. Smyril Line en tussenstop op de Faerøer eilanden duurt de reis naar keuze 15 dagen of 22 dagen.

Let op!!!

Bij de 15-daagse reis verblijft u 8 dagen op IJsland en bij de 22-daagse reis 15 dagen.

Een prachtige exclusieve rondreis langs de mooiste natuurverschijnselen van IJslanden en de mooie Faerøer eilanden. U volgt de rondweg op IJsland langs highlights als de geisers, gletsjers en vulkanen, en begint en eindigt de rondreis in Seydisfjordur bij de ferry van Smyril Line, welke bij de reis is inbegrepen. Op de heenreis of de terugreis maakt u een tussenstop (3 nachten)op de Faerøer eilanden

 • Uitgebreide rondreis
 • U vaart naar IJsland via de Faerøer eilanden met Smyril Line
 • Veel hoogtepunten van IJsland langs de route
 • Verken de Faerøer eilanden/verblijf 3 nachten
 • Een complete IJsland reis naar keuze in 8 dagen of 15 dagen rond IJsland
 • Totale reisduur incl. Smyril Line en Faerøer 15- of 22 dagen
 • U reist met uw eigen auto

Terug naar overige rondreizen IJsland

Maak kennis met alle hoogtepunten van IJsland in 8 of 15 dagen en geniet van de stop over op de exclusieve Faerøer eilanden. U volgt op IJsland de ringweg nr. 1 en stopt bij vele belangrijke bezienswaardigheden en natuurverschijnselen onderweg. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Gullfoss waterval, de geiser Strokkur, de enorme Vatnajökull gletsjer bewonderen, een boottocht maken over het ijsbergenmeer Jökulsárlón en genieten van de fjorden langs de oostkust. Meer noordwaarts maakt u kennis met de grillige lavaformaties van Mývatn en indien u tijd genoeg hebt, kunt u op walvissafari gaan bij Húsavík. Uw reis gaat van start en eindigt in Seydisfjordur na aankomst met Smyril Line. De overnachtingen vinden plaats in leuke hotels, Guesthouses en boerderijen. U verblijft in kamers met  eigen faciliteiten en geniet van een heerlijk ontbijt.

 

Excursie mogelijkheden op IJsland
- Reykjavik
- Thingvellir
- Seljalandsfoss en Skogarfoss watervallen
- Dyrholaey
- Lake Myvatn
- Dimmuborgir
- Husavik (Optionele walvissafari)
- Akureyri

Reisschema Faerøer eilanden en IJsland:

 • Dag 1: za Vertrek vanuit Hirtshals 15.30 uur
 • Dag 2: zo Op zee met late aankomst in Torshavn 23.30 uur
 • Dag 3: ma  Verblijf Faerøer eilanden
 • Dag 4: di  Verblijf Faerøer eilanden
 • Dag 5: woe vertrek uit Torshavn  18.00 uur
 • Dag 6: do Aankomst Seydisfjordur
  Overnachting omgeving Höfn
 • Dag 7: vrij omgeving Vik
 • Dag 8: za omgeving Selfoss
 • Dag 9: zo na bezoek Reykjavik omgeving  Borgarfjörður
 • Dag 10: ma omgeving Akureyri,
 • Dag 11: di  omgeving van Mývatn. 
 • Dag 12: woe  U overnacht in Egilsstaðir of Seyðisfjörður.
 • Dag 13: do Seydisfjordur terugreis Smyril Line 10.30.
 • Dag 14: vrij varen via Torshavn
 • Dag 15: za Aankomst Hirtshals 12.30 uur
 • Bij de 22-daagse reis is het reistempo op IJsland lager en in omgekeerde volgorde

Routebeschrijving op IJsland

Dag 1

Na aankomst in Seyðisfjörður rijdt u naar Egilsstaðir. Onderweg passeert u een aantal watervallen die u uiteraard kunt bekijken. Na het bezoek aan Egilsstaðir rijdt u verder, door de Skriðdalur vallei en over het gebergte Breiðdalsheiði, naar de Breiðdalur vallei. Als alternatief voor deze route kunt u langs de oostelijke fjorden rijden met een bezoek aan het ‘Petra Stone Museum’. Na dit bezoek rijdt u over de kronkelende wegen via het dorpje Djúpivogur naar Höfn, een belangrijke vissershaven. U overnacht in deze regio.

Dag 2

U start de dag met een rit naar Jökulsárlón gletsjer lagune, een lagune waarin ijsbergen ronddrijven. U kunt hier een rondvaart maken. Hierna raden we u aan een bezoek te brengen aan het Skaftafell National Park en een wandeling ( 1½ uur) te maken naar de Svartifoss waterval voordat u de reis hervat. Gedurende de reis naar de zuidkust passeert u Skeiðarársandur, een uitgestrekte vlakte van zwart zand aan de rand van een gletsjer. Hierna heeft u de mogelijkheid een stop te maken bij de kleine kapel van Núpsstaður en verderop bij de basaltzuilen van Dverghamrar. Onderweg naar het dorp Vík passeert u het dorp Kirkjubæjarklaustur en de uitgestrekte vlakte Mýrdalssandur. Vlakbij Vík is het mogelijk (na 25 juni tot half Augustus) de Dyrhólaey cliff op te rijden om papegaaiduikers te zien. U overnacht hier in de omgeving.

Dag 3

Wij raden u aan een bezoek te brengen aan het Skógar folk museum en de Skógafoss waterval alvorens u verder gaat langs de zuidkust. Neem ook de tijd voor een bezoek aan Seljalandsfoss af, een schitterende waterval die zeer speciaal is: u kunt er achterlangs lopen - als u het niet erg vindt nat te worden. Maar bezoekt u vandaag ook de hoogtepunten van IJsland: De Gullfoss waterval - die door velen tot de mooiste van IJsland gerekend wordt - en het hete bronnen gebied Geysir met de beroemdste geiser Strokkur welke ongeveer elke 5 minuten een zuil kokend water van vele meters omhoog spuit. Daarna rijdt u naar het nationaal park ´Þingvellir´. Hier is het eerste parlement opgericht in 930. Dit gebied is ook van geologisch belang, omdat het direct op de Mid-Atlantische rug ligt, tussen de Amerikaanse en Europese aardkorstplaten in. Daarom zijn er vele kloven te vinden in Þingvellir. U overnacht in het gebied Selfoss of omgeving.

Dag 4

In de ochtend, rijdt u naar Reykjavík, waar u de stad kunt bezoeken. Indien u zin heeft is het mogelijk om in de middag naar de ‘Blue Lagoon’ te rijden voor een duik in het geothermische heet water. Tegen het eind van de middag rijdt u naar Borgarfjörður voor de overnachting.

Dag 5

Vandaag is het mogelijk om Hraunfossar watervallen, het dorp Reykholt en IJsland’s grootste hete bron Deildartunguhver te bezoeken. Hierna rijdt u verder naar het noorden, langs de krater Grábrók (die u kunt beklimmen voor een schitterend uitzicht over het gebied) en over de Holtavörðuheiði om de provincie Húnavatnssýsla te bereiken. Dit gebied beschikt over veel landbouw en de provincie Skagafjörður is bekend wegens de paardenfokkerij. U kunt een bezoek brengen aan de turfboerderij Glaumbær, welke nu een museum is. Daarna rijdt u via Öxnadalsheiði (550m) naar Akureyri, de belangrijkste stad van het noorden. (290-390 km). De overnachting vindt plaats in Akureyri of omgeving.

Dag 6

In de ochtend rijdt u via de Goðafoss waterval, één van de meest charmante van IJsland, naar het meer Mývatn. U verblijft hier voor de rest van de dag. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan de pseudo-craters van Skútustaðir / Dimmuborgir lava labyrinth, waar vreemde lava formaties bescherming bieden aan vele soorten vegetatie / De indrukwekkende solfataren in Námaskarð, waar kokende modderpoelen en kleurrijke zwavelafzettingen een pittoresk beeld geven/ De tephra vulkaan Hverfjall,welke u kunt beklimmen / Grjótagjá of Stóragjá, een smalle kloof welke gevuld is met heer water. U overnacht in de omgeving van Mývatn. 

Dag 7

Vandaag rijdt u noordwaarts langs het schiereiland Törnes. U maakt een stop in het vissersplaatsje Húsavík waar u deel kunt nemen een walvis safari of een bezoek kunt brengen aan het walvismuseum. Daarna rijdt u verder naar Ásbyrgi, een kloof in de vorm van een hoefijzer, waar de 100 meter hoge rotsformaties bescherming bieden aan een klein bos. Een ander hoogtepunt vandaag is de waterval Dettifoss, Europa´s machtigste! Geen enkele andere waterval heeft zoveel water als deze en de waterval is 44 meter hoog. U kunt dichtbij de waterval komen door een wandeling te maken over het rotsachtige pad. Hierna rijdt u oostwaards via Grímsstadir en de hoogvlakte Möðrudalsheiði. Na dit alles rijdt u door het dal Jökuldalur naar Egilsstaðir, het belangrijkste stadje van het Oosten. U overnacht in Egilsstaðir of Seyðisfjörður.

Dag 8

Helaas de laatste dag op IJsland. ´s Ochtends rijdt u naar Seyðisfjörður. U vertrekt in de middag met MS Norröna van Smyril Line.

 

Bij 15 dagen IJsland (22-daagse reis), is de route ongeveer gelijk, maar in een rustiger reistempo met meer tijd voor bezoek aan de highlights.


Opmerking: We behouden ons het recht voor om het programma / route aan te passen.

In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan of op enkele plekken afwijkt van de aangegeven route.

Accommodatie omschrijving

Hotels, farmhouses of guesthouses

Op verzoek zijn er luxere hotels mogelijk.

Vraag er naar middels een berichtje in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.

Vervoer

Uw reist met eigen auto en de ferryovertocht met Smyril Line. is inbegrepen. Deze overtocht met Smyril Line start op zaterdag (met tussenstop op de Faeröer Eilanden) of op dinsdag (met tussenstop op de terugreis).

Indien u op zaterdag vertrekt, worden 3 nachten hotel op de Faeröer Eilanden voor u verzorgen.
Bij vertrek op dinsdag verblijft u twee en een halve dag op de eilanden.

Prijzen 2024

 

prijzen per persoon 2024 (15 daagse reis met 7 nachten  IJsland. 3 nachten Faerøer eilanden en 4 nachten Smyril Line)
v.a. prijs bij 2 pers. in 2-pers.kamer en 2-pers.binnenhut of 2-pers.buitenhut aan boord Smyril Line
Tusssen 3/6-2024 en 18/8-2024 2-persoons kamer l/o in hotels
Kamertype met douche en toilet  hotels, guesthouses en farmhouses
03/06-2024 t/m 18/08-2024
met stop op Faerøer 
Met vervoer motor max 2m. lang
v.a. € prijs op aanvraag
03/06-2024 t/m 18/08-2024
 met stop op Faerøer 
Met vervoer pers.auto max 5m. lang/1.90 hoog
v.a. € prijs op aanvraag
Meerprijs 2-buitenhut met benedenbedden prijs op aanvraag
prijzen per persoon 2024 (22 daagse reis met 14 nachten IJsland + 3 nachten Faerøer eilanden + 4 nachten Smyril Line)
v.a. prijs bij 2 pers. in 2-pers.kamer en aan boord Smyril Line in een 2-pers.binnenhut
Tusssen 3/6-2024 en 18/8-2024 2-persoons kamer l/o in hotels
Kamertype met douche en toilet hotels, guesthouses en farmhouses
03/06-2024 t/m 18/08-2024
met tussenstop op Faerøer 
Met vervoer motor max 2m. lang
v.a. € prijs op aanvraag
03/06-2024 t/m 18/08-2024
met stop op Faerøer
Met vervoer pers.auto max 5m. lang/1.90 hoog
v.a. € prijs op aanvraag
Meerprijs 2-buitenhut met benedenbedden prijs op aanvraag
De prijs is per persoon inclusief  de ferryovertocht met Smyril Line., vervoer personen auto (max 2m. hoog), accommodatie op IJsland en Faerøer eilanden.
Tegen meerprijs is luxere hutaccommodatie en luxere hotels inboekbaar.
Toeslag half pension aan boord Smyril Line afhankelijk van gekozen restaurants.

Let op: In verband met de beschikbaarheid van de accommodaties bestaat de mogelijkheid dat de reis in omgekeerde volgorde wordt gedaan of enigzinds van de route afwijkt.

Reserveringskosten: € 35,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds;  € 2,50

Inbegrepen:

 • Retour Smyril Line incl. vervoer auto en verblijf in 2-pers.binnenhut
 • 7 of 14 overnachtingen op IJsland  en 3 nachten op de  Faerøer eilanden in een 2-persoonskamer met bad/douche/toilet. - routebeschrijving - routekaart en ontbijt in de hotels.

 

Niet inbegrepen:

 • Luxere hutaccommodatie aan boord Smyril Line
 • Entree- en parkeerkosten
 • Meerprijs hoge auto aan boord Smyril Line
 • Maaltijden aan boord Smyril Line

Vertrekmogelijkheden: Zaterdag (met tussenstop op heenreis) of dinsdag vanuit Hirtshals (Denemarken) met tussenstop op terugreis.

 

Beschikbaarheid moet altijd worden aangevraagd bij definitief boeken.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 15-daagse rondreis Rondje IJsland incl. Faerøer eilanden en Smyril Line of 22-daagse rondreis IJsland incl. Faerøer eilanden en Smyril Line. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

Zuid West IJsland
Dettyfoss Norrna