image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Gletsjers en Noorderlicht
Winters IJsland 2024/2025

8-daagse rondreis Zuid West IJsland winter 2024/2025 langs hotels en guesthouses.
Keuze uit Comfort en Quality accommodaties.
Leuke rondreis incl. 4-WD autohuur en vlucht naar IJsland. U kunt ook kiezen om zelf de vlucht te boeken.

Pastelkleurige dagen en lange, mysterieuze nachten zorgen in de IJslandse winter de perfecte sfeer om een avontuurlijke autorondreis te maken. Een fijne rondreis met verblijf in hotels,guesthouses. en farmhouses. U bezoekt veel highlights in Zuid West IJsland zoals de Golden Circle (Strokkur en Gullfoss, gletsjers, Vik & Seljalandfjoss, Skaftafell & Jökulsarlon en u begint en eindigt de rondreis in de trendy hoofdstad Reykjavik

 • De ideale kennismakingsreis voor Zuid West IJsland
 • Veel hoogtepunten van IJsland langs de route
 • Alleen boekbaar in de winter
 • Op jacht naar het Noorderlicht
 • Aktieve, avontuurlijke reis
 • Een mooie IJslandreis in 8 dagen geschikt voor de winterperiode
 • Inclusief autohuur (4 x 4 WD)
 

De IJslandse winter is een fantastisch seizoen om nader kennis te maken met de machtige gletsjers die een groot deel van het landschap hebben gevormd. Tijdens deze avontuurlijke autorondreis, die overigens voor iedereen goed te doen is dankzij een stoere 4-wheeldrive die standaard inbegrepen is in de reis, ontdekt u de gletsjersgebieden die de zuidkust bepalen. Prachtige fotomomenten komt u onderweg tegen met als hoogtepunt het Jökulsarlon gletsjermeer. Deze rondreis is een aanwinst in het winterprogramma en staat garant voor een zeer bijzondere ervaring. De kans dat u tijdens deze week het noorderlicht ook nog eens ziet,is groot. Gebeurd dit dan is uw vakantie helemaal geslaagd.

Hoogtepunten tijdens de reis
- Reykjavik
- Golden Circle
- Excursie Into the Gletsjer - Vik & Seljalandfoss
- Skaftafell & Jökulsarlon

Tips verschillende excursiepakketten mogelijk'

.

Reisschema:

 • Dag 1: vlucht Amsterdam naar-Reykjavik
 • Dag 2: Reykjavik-Reykholt, ca. 100 km
 • Dag 3: Borgarfjordur  of Snaefellsness
 • Dag 4: Golden Circle
 • Dag 5: Geysir-naar omgeving Höfn, ca. 250 km
 • Dag 6: Höfn-Kirkjubaejarklaustur, ca 200 km
 • Dag 7: Zuidkust-Reykjavik, ca 250 km
 • Dag 8: Reykjavik--terugvlucht Amsterdam

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Reykjavik, ca 50 km

U vliegt met Icelandair vanaf de luchthaven van Amsterdam naar Keflavik, de luchthaven van Reykjavik. Nadat u de bagage heeft opgehaald, gaat u naar het autoverhuurbedrijf en neemt u uw huurauto in ontvangst. Met de 4-wheeldrive gaat u richting Reykjavik waar u kunt inchecken in uw hotel en de rest van de dag ter vrije besteding heeft. Bezoek de karakteristieke Hallgrimskerk, maak een wandeling langs de boulevard en kies een leuk restaurant uit voor een heerlijk diner in het levendige centrum. Met een beetje geluk kunt u 's avonds al direct het noorderlicht zien. 

 

Dag 2: Reylkjkavik-Reykholt/Husefell, ca 100 km

Na het ontbijt verlaat u de stad in noordelijke richting op weg naar het mooie Borgarfjordur. Er zijn twee mogelijkheden om de Hvalfjordur over te steken: snel via de tunnel (tol, exclusief) of wat langzamer via de kustweg die prachtige uitzichten geeft, maar wel zorgt voor ca. 20 extra kilometers. De eerste koffiestop kunt u maken in Borgarnes, waar het Settlement Museum een indruk geeft over de eerste Vikingen die hier voet aan wal zetten. De overige bezienswaardigheen vandaag zijn de warmwaterbronnen van Deildartunguhver en de twee prachtige watervallen Hraunfossar (de Lavawaterval) en Barnafoss (de Kinderwaterval).

 

Dag 3: Borgarfjordur of Snaefellsness

Vandaag heeft u de keuze uit de Borgarfjordur vallei of het schiereiland Snaefellsness, dat ook wel 'IJsland in een Notendop' wordt genoemd. Wilt u een unieke bucketlist ervaring? Dan kunt u vandaag de avontuurlijke excursie Into The Glacier reserveren. U gaat op eigen gelegenheid naar het verzamelpunt in Husafell waar om 12.00 uur de Engelssprekende gids u meeneemt voor een excursie die ca. 4 uur in beslag neemt. Per monstertruck wordt u naar Europa's op twee na grote gletsjer Langjökull gebracht. Hier heeft men een tunnel gemaakt naar het ijsblauwe hart van de gletsjer. Waar anders kunt u rond, op en in een gletsjer van meer dan 900 vierkante kilometers wandelen? De prijs voor deze excursie is ca. € 249 p.p. U kunt deze excursie gelijktijdig met uw reis boeken. Geef uw wens voor deze excursie op in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier.

 

Dag 4: Golden Circle, ca 290 km

Na het ontbijt rijdt u naar het Thingvellir Nationaal Park, waar in 1944 de onafhankelijkheid van IJsland werd uitgesproken. Het park ligt op de breuklijn van het Amerikaanse en Europese continent en is prachtig om te zien tegen het winterse decor. Vervolgens bezoekt u de Gullfoss waterval en het hete bronnengebied Geysir waar de geiser Strokkur trouw iedere 5 minuten het water 25 meter de lucht in spuit. .

 

Dag 5: Geysir - Zuidkust omgeving Höfn, ca. 435 km  

U rijdt via de zuidkust, een gebied waar veel IJslandse boeren wonen en werken. U zult hier ook opvallend veel IJslandse paarden zien. De eerste stop op de route is de machtige Skogarfoss waterval, die vanaf de ringweg goed te zien is. Vlakbij de waterval is het Skogar Folk Museum, een openluchtmuseum met karakteristieke oude huisjes en informatie over het leven in Jsland in vroegere, barre tijden. Stop ook even in het vissersplaatsje Vik, waar de zwarte lavastranden een bezienswaardigheid zijn (mits niet ondergesneeuwd). Vanaf het strand en de pier heeft u een prachtig uitzicht op de Drangey basaltzuilen die uit zee oprijzen. Tijdens de route heeft u voortdurend zicht op de machtige gletsjers zoals bijvoorbeeld Myrdalsjökull en Europa's grootste gletsjer, Vatnajökull.

 

Indien u het activiteitenpakket Avontuur reserveert, kunt u vandaag een sneeuwscootersafari maken op de Myrdalsjökull gletsjer. Dit is een makkelijke excursie waar u geen ervaring hoeft te hebben, maar wel een geldig rijbewijs en minimum leeftijd van 18 jaar.
De groep verzamelt bij het basiskamp waarna u per super-jeep naar de gletsjer wordt gebracht. Daarvandaan rijdt u naar de top. U zit met 2 personen op de scooter en kunt wisselen van bestuurder. Instructie, gids en thermokleding met helm is inbegrepen. Een onvergetelijke ervaring.

 

Dag 6: Höfn-Kirkjubaejarblaustur, ca 200 km

Zorg voor een stevig ontbijt want er wacht een actieve dag. Allereerst bezoekt u het Skaftafell Nationaal Park waar (optioneel) een gletsjerwandeling mogelijk is. In de middag staat het Jökulsarlon gletsjermeer op het programma. In de lagune drijven blauw-witte brokstukken ijs langzaam richting de zee. Het zorgt voor een surrealistisch schouwspel en het is dan ook niet verwonderlijk dat de serie Game of Thrones hier opnames heeft gemaakt. Bij een heldere nacht is dit gebied een perfecte plek om het noorderlicht te zien. Vraag de receptie naar de unieke 'northern light wake up call' service maar leuker is om zélf op jacht te gaan.

Indien u het excursiepakket Avontuur reserveert, maakt u op deze dag een gletsjerwandeling. U wordt per bus naar de gletsjertong Solheimajökull gebracht waarna u met de gids op pad gaat. Het niveau is makkelijk maar u heeft wel een zekere mate van fitheid nodig. Het benodigde materiaal is inbegrepen. De gids helpt u en geeft informatie.

 

Dag 7: Zuidkust - Reykjavik, ca. 250 km

U rijdt vandaag op uw gemak via de ringweg terug naar Reykjavik voor uw laatste overnachting. Onderweg kunt u nog een stop maken langs de Seljalandfoss waterval, waar u achterlangs kunt wandelen. Ook rijdt u voorbij het Thorvaldseyri vulkaancentrum dat bij de Eyjafjallajökull vulkaan is gelegen. Wanneer het geopend is (gesloten in december, januari en tijdens weekenden), kunt u even een kijkje nemen en een prachtige film zien die de uitbarsting in april 2010 nader toelicht. Eenmaal terug in Reykjavik heeft u nog wat tijd ter vrije besteding.

Dag 8: Reykjavik - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven van Reykjavik (=50 km), waar u de huurauto inlevert en met Icelandair terug vliegt naar Amsterdam. Vraag in het hotel naar een ontbijtpakketje vanwege de vroeg terugvlucht.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U heeft de keuze uit de Comfort wn Quality categorie. In beide categorieën verblijft u in goede guest- en farmhouses en hotels in een 2-persoonskamer met douche en toilet, op basis van logies en ontbijt. Bij Comfort wordt een 3* hotel in Reykjavik gereserveerd, bij Quality een 4* hotel. De hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen.In Reykjavik kan het alternatieve hotel buiten het centrum liggen. U verblijft vaak in de regio rondom de aangegeven plaats en niet altijd in de plaats zelf. Bij een oneven aantal reizigers boekt u altijd een extra 1-persoonskamer. Het is niet mogelijk om een 3-persoonskamer te reserveren. Kinderen kunnen wel op de kamer van de ouders.

Overnachtingen

Comfort Categorie - voorbeeld hotels:
1 x Reykjavik, Reykjavik Lights Hotel, Fosshotel Raudara, First Hotel Kopavogur
2 x Borgarfjordur, Hotel A, Fosshotel Reykholt, Borgarnes Hotel
1 x Geysir/Hella regio, Hotel Hella, Hvolsvöllur Hotel
2 x omgeving Vik/Kirkjubaejarklaustur, Fosshotel Nupar, Hunkubakkar Guesthouse
1 x Reykjavik, Reykjavik Lights Hotel, Fosshotel Raudara, First Hotel Kopavogur

Quality categorie - voorbeeld hotels:
1 x Reykjavik, Reykjavik Natura Hotel, Grand Hotel, Klettur Hotel
2 x Borgarfjordur, Husafell Hotel, Icelandair Hotel Hamar, B59 Hotel
1 x Geysir/Hella regio, Geysir Hotel, Icelandair Hotel Fludir
2 x omgeving Vik/Kirkjubaerjarklaustur, Katla Hotel KEA, Hotel Vik (Superior Kamers), Hotel Dyrholaey (Superior kamers)
1 x Reykjavik, Reykjavik Natura Hotel, Grand Hotel, Klettur Hotel

 

Vervoer

Uw vliegt met Icelandair. Op IJsland krijgt u een 4-wheeldrive huurauto (Suzuki Swift of gelijkwaardig).

Excursiemogelijkheden:

Zie hier de mogelijkheden en geef deze op in het tekstvak van het boekingsformulier.


Goed om te weten

- In de winter kunt u, zeker met uw 4-wheeldrive, goed in IJsland rijden. Bovendien heeft u 24 uur per dag assistentie van onze agent.

- Het noorderlicht is een natuurfenomeen en kan derhalve niet gegarandeerd worden. Sommige hotels bieden de mogelijkheid voor een Noorderlicht wake-up call maar ook daar kunnen geen rechten aan worden ontleend. De beste tijd om het

- De prijsontwikkeling in IJsland is de laatste anderhalf jaar explosief gestegen (tot ca. 30%). De wisselkoers en de enorme vraag naar accommodatie waar niet altijd voldoende aanbod is, heeft ervoor gezorgd dat de prijzen voortdurend stijgen. De prijs-kwaliteit verhouding komt hierdoor onder druk te staan. Door de wisselingen van de prijs bij boeken afwijken. De meeste natuurlijke bezienswaardigheden zijn nog steeds gratis te bezoeken.

- De terugvlucht (dag 7) met Icelandair is vaak om 07.40 uur gepland. Het is mogelijk om zo vroeg uw huurauto weer in te leveren (sleutel achterlaten). U dient zelf met het hotel af te spreken of en hoe u kunt ontbijten. Vaak is een eenvouding ontbijtpakketje mogelijk.

- Indien excursies vanwege weersomstandigheden niet uitgevoerd kunnen worden, dan kunt u in sommige gevallen restitutie krijgen. Wij rekenen hiervoor € 15 administratiekosten per boeking. 

 

Vliegschema: Icelandair

Amsterdam 13.00 uur - Reykjavik 15.25 uur.

Reykjavik 07.40 uur - Amsterdam 11.55 uur.

 

Andere vluchten ook mogelijk.

 

Prijzen

prijzen per persoon 2024/2025 in kamers met bad en/of douche en toilet
v.a. prijzen zonder vluchtprijs, met huurato
01/10-31/10-2024 v.a. € 1295
01/11-30/11-2024 v.a. € 1186
01/12-30/12-2024 v.a. € 1246
01/01-31/01-2025 v.a. € 1231
01/02-31/03-2025 v.a. € 1246
01/04-30/04-2025 v.a. € 1231
Toeslag Quality pakket hotels per persoon vanaf  € 196
prijzen per persoon 2024/2025 in kamers met bad en/of douche en toilet
v.a. prijzen i.v.m. flexibele vluchtprijzen welke zijn inbegrepen en huutauto
01/10-31/10-2024 v.a. € 1577
01/11-30/11-2024 v.a. € 1518
01/12-30/12-2024 v.a. € 1605
01/01-31/01-2025 v.a. € 1562
01/02-11/03-2025 v.a. € 1604
Toeslag Quality pakket hotels per persoon vanaf  € 196

 

Reserveringskosten: € 35,00
SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds: €2,50

 

Inbegrepen
- Naar keuze met of zonder Vlucht naar Reykjavik v.v.
- Luchthavenbelasting en brandstofheffing
- Huurauto, Suzuki Swift 4-WD of gelijkwaardig, inclusief CDW, diefstalverzekering, ongelimiteerd aantal kilometers, navigatiesysteem, extra bestuurder en tax. Zie Voorwaarden autohuur IJsland winter
- 7 Overnachtingen volgens beschrijving op basis van logies en ontbijt
- Tablet met een complete reis-app met Engels- en deels Nederlandstalige informatie over de te rijden route, GPS-coördinaten, bezienswaardigheden en handige tips voor onderweg, weer- en verkeersinformatie, kaart en een Nederlandstalige reisgids in pdf-formaat. De tablet dient u na de reis weer onbeschadigd in te leveren. Deze tablet ontvangt u ter plaatse bij de balie van Hertz, bij het ophalen van de huurauto.


Niet inbegrepen

-Vervoer naar IJsland v.v.indien u zonder vlucht kiest en zelf de vlucht verzorgt.
- Excursie- en entreegelden. U kunt optioneel een activiteitenpakket reserveren.
- Eigen risico huurauto en optionele extra's

- Tol, ferry en parkeergelden

- Eventueel extra autohuur dag, indien u de auto op een later tijdstip inlevert dan de ophaaltijd, afhankelijk van de vluchttijden.


Vertrekmogelijkheden: Dagelijks, indien vluchten beschikbaar.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse rondreis Gletsjers & Noorderlicht Winters IJsland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.