image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Dwars door geheel Groot-Brittannië 2020

16-daagse autorondreis inclusief ferry naar Groot Brittannië

De ferry naar Groot Brittannië is naar keuze inbegrepen in de reis od zonder de ferryovertochten, zadat u zelf kunt kiezen hoe u naar Groot Brittannië reist..
Indien inbegrepen:
Heen: overtocht Duinkerken-Dover met DFDS Seaways,
en terug de nachtboot vanauit Newcastle naar IJmuiden met DFDS Seaways.

 

Een zeer complete autorondreis die u een groot gedeelte van Groot-Brittannië laat zien. U reist door grote delen van zowel Engeland, Wales als Schotland.
U beleeft op deze manier het beste van 3 verschillende delen van Groot Brittannië tijdens 1 reis. Elk deel heeft z'n eigen charme, landschap, maar ook op culinair gebied heeft elke regio zijn eigen specialiteiten. Maak deze mooie reis en geniet van alles wat Groot Brittannië te bieden heeft.

 • Zeer complete rondreis
 • Veel historie, overweldigende natuur, mooie steden
 • Coltswolds, Snowdonia National Park, Peak Distrct, Lake District,
 • Londen, Glasgow, Inverness, Edinburgh
 • Veeel extra's inbegrepen
 • Keuze uit verschillende soorten accommodaties
 • U kiest zelf op welke wijze u naar Engeland reist

Hoogtepunten

- Londen
- Cotswolds
- Snowdonia
- Yorkshire
- Lake District
- Glasgow
- Fort William
- Inverness
- Edinburgh

Reisschema (indien u incl. ferry's boekt):

 • Dag 1: Duinkerken-Dover-verblijf omgeving Londen
 • Dag 2 en 3: naar omgeving Cotswolds, ca 165 km
 • Dag 4 en 5: naar omgeving Snowdonia, ca 220 km
 • Dag 6: naar omgeving Yorkshire, ca 200 km
 • Dag 7 en 8 : naar omgeving Lake District., ca 170 km
 • Dag 9: naar omgeving Glasgow, ca 190 km
 • Dag 10 en 11: naar omgeving Fort William, ca 175 km
 • Dag 12: naar omgeving Inverness, ca 105 km
 • Dag 13 en 14:  naar omgeving Edinburgh, ca 250 km
 • Dag 15: U reist naar Newastle en vaart terug met DFDS, ca 210 km
 • Dag 16: Einde rondreis, aankomst in IJmuiden

 

Terug naar andere Engeland rondreizen.  Terug Schotland rondreizen  Terug naar home.

 

Routebeschrijving

Dag 1: Duinkerken-Dover en overnachting omgeving Londen

De rondreis met uw reis richting Londen, waar u in de omgeving van Londen overnacht. Als u vroeg vertrekt hebt u in de middag/avond de tijd om de stad te verkennen. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals de Big Ben, Londen Eye en Tower Bridge. Er zijn meer dan honderd parken waarvan de bekendste Hyde Park nabij Buckingham Palace. Kortom, meer dan de moeite waard om een bezoekje in te plannen.

Dag 2 en 3: Londen - omgeving Cotswolds, ca. 165 km

U gaat vandaag richting de Cotswolds. Breng onderweg een bezoek aan universiteitsstad Oxfort welke wegens de harminische architectuur ook wel 'stad der dromerige spitsen' wordt genoemd. Als u op zoek bent naar ontspanning raden wij u aan om een bezoek te brengen aan het bekendste kuuroord van Engeland, Bath. De Royal Crescent, een boog van zo'n 30 huizen, is de meest prestigieuze straat van Engeland. De entree voor Shakespeare's Birthplace, het huis waar hij geboren is en in is opgegroeid,in Startford-upon-Avon, zit bij uw reis inbegrepen

Dag 4 t/m 5: Cotswolds - omgeving Snowdonia, ca. 220 km

Vandaag reist u naar en door Wales. U reist naar het noorden waar u de aankomende 2 nachten zal verblijven. Het Snowdonia National Park en omgeving is onovertroffen met haar wilde landschap, waarin oude middeleeuwse kastelen her en der verspreid liggen. U kunt hier vele uitstapjes maken. Richting de kust ligt Harlech Castle. Een absolute aanrader is een rit per stoomtrein van de Ffestiniog Railway. Of een bezoek aan het kasteel van Caernarfon, een van de bekendste kastelen van Wales. Het badplaatsje Llandudno heeft een sierlijk gevormde baai, een pier, 's zomers allerlei activiteiten en een kabelbaan naar Great Ormes Head.


Dag 6: Snowdonia -omgeving Yorkshire, ca. 200 km

Yorkshire staat o.a. bekend om de Yorkshire pudding, dat echter tegenwoordig in heel Engeland te verkrijgen is. Het landschap verieert van een kustlandschap in het westen tot de heuvels van het Peak District in het oosten. In het noorden ligt het natuurreservaat van de Yorkshire Dales. Een fijn rustgevend gebied.

 

Dag 7 en 8:  Yorkshire - omgeving Lake District, ca. 170 km

Het Lake District, gelegen in het graafschap Cumbria is een gebied van schilderachtige schoonheid en het meest populaire nationaal park in Engeland, met bergtoppen die tot aan de hemel reiken en valleien die uitkijken over diepe, spiegelende meren. Het National Park Lake District staat het met recht op de Unesco-Werelderfgoedlijst. De 16 meren zijn gevormd door de ijstijd tot brede trogdalen. Maak een cruise op een van de bekenste meren van dit gebied, Windermere.(Inbegrepen)

 

Dag 9: Lake District - omgeving Glasgow, ca. 190 km

Na het ontbijt vervolgt u de rondreis richting Schotland. Glasgow is de grootste stad van Schotland en tegenwoordig een trenty stad en een belangrijke industrie- en handelsstad. De belangrijkste winkelstraat is Buchanan Street, de zogenaamde Golden Z is vrijwel volledig autovrij en u kunt u hart ophalen aan de diversiteit van winkels. Glasgow cathedral, Botanic Gardens en het Clyde Auditorium behoren tot de bezienswaardigheden.


Dag 10 en 11: Glasgow - omgeving Fort William, ca.175 km

Via het mooie Loch Lomond en de Glencoe  rijdt u naar Fort William. De plaats ligt in de schaduw van de Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. De regio staat o.a. bekend om de wandelroutes The Great Glen Way en West Highland Way en het beginpunt van de Jacobite stoomtrein die we kennen van de Harry Potter films. Een tocht naar Maillaig v.v. is inbegrepen.

 

Dag 12: Fort William - omgeving Inverness, ca 105 km

Uw reist vandaag langs Loch Ness. U eerste stop vandaag is bij Fort Augustus, het indrukwekkende sluizencomplex langs het Caledonia Canal, wat de westkust met de oostkust van Schotland verbind. Daarna mag u Urquhart Castle aan de westkant van Loch Ness niet vergeten. Dit meer is vooral beroemd geworden vanwege het monster Nessie. U verblijft 1 nacht in/nabij Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Wellicht kunt u dolfijnen spotten aan de Moray Firth. Breng een bezoek aan Inverness Castle, St. Andrews Cathedral of Cawdor Castle.


Dag 13 en 14: Inverness - omgeving Edinburgh, ca. 250 km

Via het prachtige natuurlandschap van het Cairngorms National Park rijdt u richting de laatste stop van uw rondreis. Stop onderweg voor een wandelingetje in Pitlochry, een leuk Schots dorp.
De blikvanger van de stad is het Edinburgh Castle, op een heuvel gelegen. De entree voor dit kasteel zit bij de reis inbegrepen. Het kasteel staat in verbinding met het Holyrood Palace via de Royal Mile, een aaneenschakeling van oude middeleeuwse straten. Princes Street is dé straat voor winkelliefhebbers. Breng een bezoek aan één van de vele gezellige restaurants en pubs van Edinburgh.

 

Dag 15: Terugreis naar Newcastle en inschepen DFDS Seaways

U reist vandaag voor de Scottish Borders naar Newcastle. In de middag scheept u in aan boord van de cruiseferry van DFDS Seaways voor uw terugreis naar Nederland. Uw hut voor de nacht staat voor u geboekt.

 

Dag 16: Einde rondreis

Na aankomst en ontschepen in de ochtend in IJmuiden is uw onvergetelojke rondreis ten einde en rijdt u terug naar huis.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft naar keuze in Bed & Breakfasts, of in 3*/4*Hotels  in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen

1 x omgeving Londen
2 x omgeving Cotswolds
2 x omgeving Noord-Wales
1 x omgeving Yorskhire
2 x omgeving Lake District
1 x omgeving Glasgow
2 x omgeving Fort William
1 x omgeving Inverness
2 x omgeving Edinburgh
1 x aan boord DFDS Seaways Newcastle-IJmuiden als u incl. ferry's boekt


Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels***. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als er buiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen.

 

Prijzen 2020

 

15-daagse rondreis Dwars door geheel Groot Brittannië 2020
Keuze B&B's of  hotels*** excl. ferry naar Engeland en terug
per persoon
2-pk l/o
B&B's Hotels***
01/04-30/04-2020 € 1035 € 1349
01/05-31/05-2020  € 1035  € 1399
01/06-30/06-2020  € 1035  €  1419
01/07-31/07-2020 € 1035 € 1475
01/08-31/08-2020  € 1065  € 1599
01/09-30/09-2020  € 1035  €  1414
01/10-31/10-2020  € 1035  €  1349
16-daagse rondreis Dwars door geheel Groot Brittannië 2020
Keuze B&B's of  hotels*** incl. ferry naar Engeland en terug
Prijs nog niet bekend
per persoon
2-pk l/o
B&B's Hotels***
01/04-30/04-2020 v.a. € 1191 € 1510
01/05-31/05-2020 v.a. € 1191  € 1560
01/06-17/06-2020  v.a. € 1191  €  1580
18/06-31/07-2020 v.a. € 1251 € 1696
01/08-31/08-2020  v.a. € 1281  € 1820
01/09-19/09-2020  v.a. € 1209  €  1592
20/09-17/10-2020  v.a. € 1158  €  1472
De prijsd is bij vertrek op dinsdag of woensdag.
Bij vertrek op de overige dagen is er een kleine meerprijs per auto, afhankelijk van reisdatum en dag..
Indien u wenst: dinnerbuffet en ontbijtbuffet aan boord DFDS Seaways op terugreis
 €  45,00 p.p.

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • 14 overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in gekozen type accommodatie .
 • verschillende extra's en intree;s als genoemd in reisbeschrijving
 • 1 nacht aan boord ferry DFDS Seaways in 2-pers.binnenhut stapelbed, indien  de reis incl. ferry's boekt.
 • Reisgids, ANWB landkaart (niet bij last minute boekingen).

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden
 • Parkeer-, tol- en entreegelden
 • Eventuele meerprijs buitenhut met bendenbedden aan boord DFDS Seaways.

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreizen Engeland/Wales, 16-daagse rondreis Dwars door geheel Groot-Brittannië incl. ferry's of 15-daagse rondreis Dwars door geheel Groot-Brittannië excl. ferry's. Geef tevens in het tekstvak aan of u voor B&B's kiest of voor hotels. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.