image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Rondreis Noordelijk Scandinavië met eigen auto naar Fins- en Zweeds Lapland en Noorse eilanden 2022

Een 21-daagse eigen auto rondreis langs karaktervolle kleinschalige locaties in Noorderlijk Scandinavië.

U reist met uw eigen vertrouwde auto door een sprookjeslandschap. U verblijft in karaktervolle kleinschalige locaties, met trotse eigenaren en spectaculaire uitzichten. Geniet in de zomer van 2021 van de speciale Noorse eilanden Fins- en Zweeds Lapland reis. Reis met de Finnlines ferry over de Oostzee en de autoslaaptrein door Finlan en kom zonder veel kilometers gereden te hebben aan op de Poolcirkel. Via Finland en Zweden reis t u door het paradijs van Sommarøy, Senja, Vesterålen en Lofoten. Alles is geregeld: de boot, de autoslaaptrein en alle accommodaties.

 

 • In Ruka gratis gebruik van SUP-board of kano
 • In Gargia eenmaal gratis gebruik hottub en bezoek huskyfarm
 • Intree Noordkaap
 • Uitgebreide reisinformatie, wegenkaart en routebeschrijving
 • Wandeltips en -routes voor onderweg

 

Hoogtepunten

 • Fins- en Zweeds Lapland
 • Noorse fjordenOulanka National Park
 • Eiland Senja
 • Slapen in vissershuishe Lofoten
 • Kajakken rond arctisch Sommarøy


De 21-daagse Noord-Scandinavië rondreis in het kort.
De eerste nachten slaapt u in een binnen- of buitenhut van de Finnlines ferry. Aan het einde van een mooie dag in Helsinki gaat u met de auto aan boord van de autoslaaptrein. Uitgeslapen komt u aan in Fins Lapland en reist u gelijk door naar Björkliden voor een eerste nacht onder de Middernachtzon. De volgende dag reist u via de Zweedse bergen door naar het Noorse arctische eiland Sommarøy, voor 2 nachten verblijft u op een prachtige plek met rondom witte stranden en helderblauw water! Dan reist u verder naar het schitterend gelegen Mefjord Brygge op Senja waar u geniet van een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan. U verblijft hier 2 nachten. De volgende locatie is een hotel in het centrum van Andenes, ook wel Walvishoofdstad van Noorwegen genoemd. Wij zijn trots ons volgende verblijf Huset på Yttersiden aan te bieden op de Vesterålen, gerund door natuurfotograaf Ian Robins en Ann Karina Jakobsen. U daar verblijft 2 nachten in een appartement op een wonderschone locatie, waarbij Ian u graag de omgeving laat zien of een boottocht met u gaat maken. Hou uw camera dus in de aanslag om de zeearenden en otters vast te leggen! Ook de Lofoten lonken. Drie nachten slaapt u in een vissershuisje in Stamsund, een prima uitvalsbasis voor een dagtocht naar het prachtige westen van de Lofoten. De volgende plek is het archipel Bodø waar u geniet van de heerlijke zandstranden. Na een nacht reist u via het Zweedse bergland naar Arvidsjaur, het hart van Zweeds Lapland en verblijft u in een bosrijke omgeving. De laatste locatie in Lapland is het grensplaatje Kukkolaforsen, waar u helemaal tot rust komt en geniet van de mooie uitzichten over de snelstromende rivier. Na een nacht rijdt u terug naar het treinstation vanwaar u de trein neemt naar het zuiden. Met de Finnlines ferry komt u weer aan in Noord-Duitsland en geniet nog van een laatste overnachting in Lubeck.

 

 

Reisschema:

 • Dag 1: Rijden naar Travemünde, ca 550 km, Inschepen Finnlines.
 • Dag 2: Varen Oostzee.
 • Dag 3: Aankomst en bezoek Helsinki, In avond vertrek autoslaaptrein
 • Dag 4: Aankomst autoslaaptrein en rijden naar Muonio, ca 410 km
 • Dag 5: Rijden naar Sommarøy,ca 425 km
 • Dag 6 : Verblijf Sommarøy
 • Dag 7: Van Sommarøy naar Senja, per ferry ca 51 km, over land ca 237 km
 • Dag 8: Verblijf Senja
 • Dag 9:  Van Senja naar Andenes, per ferry ca 95 km, over land ca 452km
 • Dag 10: Van Andenes naar Ringstad, ca 157 km
 • Dag 11: Verblijf Ringstad
 • Dag 12: Van Ringstad naar Stamsund (Lofoten), ca 238 km
 • Dag 13: Verblijf Stamsund, Lofoten
 • Dag 14: Verblijf Stamsund, Lofotenmi
 • Dag 15: Stamsund-Kiruna ca 445 km
 • Dag 16: Van Kiruna naar Kukkolaforsen ca 345 km
 • Dag 17: Verblijf Kukkolaforsen
 • Dag 18: Terug naar autoslaaptrein, ca 175 km
 • Dag 19: Geniet van Helsinki en inschepen Finnlines
 • Dag 20: Varen Oostzee en aankomst Noord Duitsland
 • Dag 21: Terugreis Nederland

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen

Routebeschrijving (Rondreis van dag tot dag)

 

Dag 1 - U reist naar Travemünde: Rijafstand Nederland - Travemünde: ca. 530 km | ca. 5,5 uur

Op uw gemak rijdt u naar Travemünde in Noord-Duitsland. U scheept pas 's avonds in. U hebt dus de gehele dag de tijd om in Travemünde te komen.

U hebt tijd genoeg om vandaag nog een bezoek te brengen aan de  Hanzestad Lübeck of één van de leuke kustplaatsjes aan de Oostzeekust.. Wij raden u aan voorafgaand aan het inschepen ergens te eten. Na een drankje aan boord kunt u lekker gaan uitrusten van een fijne en rustgevende overtocht.

 

Dag 2 - Varen op de Oostzee: Vaarduur Travemünde - Helsinki: ca. 27 uur

Een volle dag kunt u genieten van de ontspannen vaarroute over de Oostzee. Heerlijk ontspannen legt u  een enorme afstand af naar het noorden van Europa.
U overnacht wederom aan boord.

 

Dag 3 - Aankomst in Finland en autoslaaptrein naar Rovaniemi: Duur treinreis: ca. 12 uur

Vroeg in de ochtend komt u in Helsinki aan, waar uw rondreis Noordkaap, Lofoten en Lapland begint. Na ontscheping heeft u alle tijd om een kijkje te nemen in de bruisende hoofdstad aan het water want u gaat pas vroeg in de avond aan boord van de autoslaaptrein. In Helsinki komen de culturen van oost en west tot hun recht: bekijk de statige witte Domkerk (Tuomiokirkko), de vismarkt Kaupatori, de Russisch-orthodoxe kerk Uspenski en het museum voor moderne kunst Kiasma en flaneer langs de Esplanad, vol trendy restaurants, gezellige terrasjes.
Vol nieuwe indrukken stapt u in de autoslaaptrein naar Rovaniemi. U overnacht in de autoslaaptrein.


Dag 4 - Maak kennis met de rendieren

In de ochtend kom je met de trein aan in Lapland. De eerste nacht in Lapland vindt plaats in Muonio, vlakbij de Zweedse grens. Met geluk kom je de eerste rendieren al tegen.
Rijafstand treinstation-Muonio: maximaal 410 km | ca. 5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid naar welk treinstation je reist)

 

Dag 5 - Door het Zweede berglandschap naar Noorwegen

Vandaag staat een schitterende route door de Zweedse bergen op het programma. Je zult de natuur bijna per kilometer zien veranderen! Wanneer je door de bergpas heen bent, bereik je de fjorden en leg je de rest van de route langs de kust af. De eindbestemming voor vandaag is het arctische eiland Sommarøy. Geniet van de weg er naartoe! Rijafstand: ca. 425 km | ca. 6 uur

Dag 6 - Witte stranden en prachtig blauw water

Vandaag staat er een mooie kajaktocht op het programma. Sommarøy is een toplocatie om te gaan kajakken en de kajak brengt u naar plekken waar u zelf niet zo makkelijk komt. De eilanden en archipel kent vele verborgen baaien met prachtig witte zandstranden, perfect om aan land te gaan voor een pauze bij een vuurtje. De gids laat u diverse highlights zien en vertelt u graag over het leven op Sommarøy en omgeving.
Overnachting in Sommarøy Arctic Hotel.

Dag 7 - Van Sommarøy naar Senja

Vandaag laat u het mooie Sommarøy achter u en laten wij u graag het volgende pareltje zien. Het favoriete eiland van koningin Sonja: Senja. Hier vind u alles: van bossen tot steile kliffen en parelwitte zandstranden. In het plaatsje Mefjordvær, helemaal in het noordwesten, is een fijne kamer in Mefjord Brygge voor u gereserveerd. U hebt hier gegarandeerd een spectaculair uitzicht op het pittoreske haventje en de Atlantische Oceaan. U kunt ervoor kiezen om door de fjorden en over Malangen te rijden of met de ferry naar Senja.
Rijafstand Sommarøy - Senja
Per ferry: ca. 51 km | ca. 1,5 uur
Over land: ca. 237 km | ca. 4 uur

Dag 8 - Het koninklijke Senja

Vandaag is het wakker worden op de favoriete plek van koningin Sonja. Tijdens het wandelen naar het hoofdgebouw voor een uitgebreid ontbijtbuffet, wrijft u vast even in de ogen bij het zien van de otters of zeehonden in de haven van Hamn. Na het ontbijt nodigt de spectaculaire natuur u uit voor een mooie wandeling naar bijvoorbeeld de Husfjellet of u  kunt de omgeving per fiets ontdekken. Mefjord Brygge organiseert ook diverse activiteiten op zee. Vraag de receptie naar de mogelijkheden.
U overnacht op Senja.

Dag 9 - Andenes, walvishoofdstad van Noorwegen

Een laatste ontbijt in Senja. De snelste route is via de ferry tussen Gryllefjord - Andenes, het noordelijkste puntje van de Vesterålen. De ferry vaart alleen in het hoogseizoen(tot 1 september) en brengt u in circa 2 uur naar de overkant om uiteindelijk aan te komen in de walvishoofdstad van Noorwegen. Andenes is namelijk dé locatie om wildlife te spotten. U overnacht in Hotel Marena, in het centrum van Andenes. Boek vooraf je walvissafari bij om zeker te zijn van een plaatsje op de boot. Rijafstand Senja - Andenes
Per ferry: ca. 95 km | ca. 3,5 uur (tot 1 september)
Over land: ca. 452 km | ca. 7 uur

Dag 10 - Reis door naar het volgende pareltje

Na een nacht in Andenes vervolgt u uw reis door het fotogenieke heuvellandschap naar het grote trots van Ian Robins en Anne Karina Jakobsen. Hun Huset på Yttersiden ligt in het gehuchtje Ringstad. Kleine bordjes verraden waar u naar toe moet rijden. Welkom op een plek waar de doorsnee toerist niet komt! De komende drie nachten slaapt u in een appartement in het hoofdgebouw. Probeer 's avonds zeker de menukaart van Ann Karina en geniet van de lokale gerechten.
Rijafstand Andenes-Ringstad: ca. 157 km. | ca. 2,5 uur

Dag 11 - Op stap met natuurfotograaf Ian Robins

Geniet in de ochtend van een heerlijk ontbijt met prachtig uitzicht. Een aanrader is om vandaag een boottocht te maken met natuurfotograaf en gids Ian Robins. Met een boot gaat u op zoek naar de zeearenden, otters en overige dieren in deze speeltuin voor natuurliefhebbers! Ian zal zelfs trachten om de zeearenden te voeren met haring. Dé manier om de grote vogels op foto vast te leggen! Geniet 's avonds van de huiselijke sfeer in Huset en luister naar de mooie verhalen van Ian en Ann Karina. Zij doen alles om u hier thuis te laten voelen.
U overnacht in Ringstad.

Dag 12 - Op naar de Lofoten eilanden

We nemen afscheid van Ian en Ann Karina! U zal ze niet snel vergeten en misschien hebt u al een afspraak gemaakt om in de winter langs te komen. Vandaag reist u verder zuidwaarts naar het vissersdorpje Stamsund. De Lofoten staan bekend om de kabeljauwvisserij. Overal op de Lofoten ziet u ze: de rekken met stokvis. Dit is ook goed te zien in het dorp waar u verblijft.
Rijafstand Ringstad - Stamsund: ca. 238 km | ca. 3,5 uur

Dag 13 - Verblijf op Lofoten

Wakker worden in het authentieke huisje van Live Lofoten. Na het ontbijt hebt u een volle dag op de Lofoten. Wij raden van harte aan om met u auto westwaarts te rijden, richting de schilderachtige vissersdorpjes Reine en Å. Overal ziet u de vissershuisjes op palen aan het water en de stokvisrekken. Via kleine bruggen die de eilandjes met elkaar verbinden komt u aan in West-Lofoten. Bij goed weer schiet u de mooiste foto's. Bezoek ook zeker het Lofotr Vikingmuseum in Borg en een restaurant met heerlijke visgerechten.
U overnacht in Stamsund.


Dag 14 - Ga vandaag wandelen

Wist u dat de Lofoten, naast het bezoeken van de vele authentieke vissersdorpjes, ook uitermate geschikt is om te gaan wandelen? Een aanrader is de wandeling naar Justadtinden. Dit is een aangename, langere wandeling (12 km heen en terug) naar een van de hoogste toppen van Vestvågøy op 738 meter. De wandeling naar Justadtinden biedt een mooi scala aan typische Lofoten-landschappen en vanaf de top word u beloond met een wijds uitzicht over de omliggende bergtoppen, eilanden en fjorden.
Overnachting in Stamsund.

Dag 15 - Op naar Zweeds Lapland

Vandaag reis je door naar Zweeds Lapland en laat je de Noorse fjorden achter je. De route vandaag loopt wederom over een bergpas, je kijkt je ogen uit. Kale, heuvelachtige landschappen, helderblauwe meertjes. Wat wil je nog meer? Je verblijft vannacht in Kiruna, in een regio zeer geschikt voor zowel korte als lange wandelingen. Neem de unieke landschappen in je op en geniet! .
Rijafstand Stamsund - Kiruna: ca. 445 km | ca. 6,5 uur

 

Dag 16 - Naar grensplaats Kukkolaforsen

Na een goed ontbijt vervolg je je reis richting de Botnische Golf. Je rijdt vandaag langs een mooie kustroute met vele panoramische uitzichten om de dag te eindigen op de grensplaats Kukkolaforsen. Het dorp is erg fotogeniek en de ligging langs de snelstromende Torne rivier is werkelijk prachtig!
Rijafstand Kiruna - Kukkolaforsen: ca. 345 km | ca. 4,15 uur

 

Dag 17 - Vissen vangen

Kukkolaforsen kent een Finse en een Zweedse kant en de bevolking spreekt een mix van beide talen, het Meänkieli. De loop van de snelstromende Torne (Tornio) rivier bepaalt al eeuwenlang het leven in deze vallei. Elk jaar trekt de zalm en andere zoetwatervis uit de Botnische Golf stroomopwaarts om in deze rivier te paaien. De riviervissers uit Kukkola hebben een heel eigen manier om de dikste exemplaren te vangen: met behulp van een vangnet aan een lange stok steken ze de dikste exemplaren uit de woest kolkende stroomversnellingen. Dat doen ze al zo sinds de Middeleeuwen, alleen in Kukkolaforsen en in het Amazonegebied. In Kukkolaforsen houden ze van vis én van tradities, dus voor de dorpelingen is er geen enkele reden om daar verandering in te brengen. Vis vangen, grillen en opeten kunnen ze als de beste!

Verblif Kukkolaforsen.

 

Dag 18 - Neem afscheid van Lapland

Uw laatste dag in Lapland is helaas aangebroken. Vandaag reist u vanuit Kukkolaforsen naar het treinstation, waar u in de avond met de trein naar Helsinki vertrekt. Let goed op jde tijd, in Finland is het weer een uur later! U overnacht in een couchette in de trein.
Rijafstand Kukkolaforsen-treinstation: maximaal 175 km | ca. 2,5 uur (afhankelijk van beschikbaarheid vanaf welk treinstation je reist)

 

Dag 19 - Dagje Helsinki

Na ongeveer 1.000 km bereikt u weer de hoofdstad van Finland: Helsinki. U hebt nog wat tijd om de stad te bekijken. Maak een leukee stadswandeling en bezoek één van de vele musea, kunstgaleries, gezellige cafés of restaurants. Halverwege de middag gaat u aan boord van Finnlines voor de Oostzeepassage naar Noord-Duitsland.

 

Dag 20 - Varen over de Oostzee

Vandaag kunt u genieten van weer een ontspannen zeereis. Vanaf het dek kunt u eindeloos staren over de Oostzee en met een kopje koffie van de frisse zeelucht genieten. Nog even bijkomen van de rondreis door Lapland naar de Noordkaap, wat hebt u veel gezien en beleefd. Na aankomst in Noord-Duitsland is er een hotel gereserveerd zodat u de volgende ochtend fris en uitgerust richting Nederland kan rijden.
Vaartijd Helsinki - Travemünde: ca. 27 uur

 

Dag 21 - Terug naar huis

Na een uitgebreid ontbijtbuffet, ditmaal van Duitse makelij, keert u huiswaartsU zult nog lang blijven terugdenken aan de prachtige reis door Scandinavië. De Noorse eilanden en Fins- en Zweeds Lapland hebben u betoverd, dat weten we zeker.
Rijafstand Noord-Duitsland - Nederland: ca. 550 km | ca. 5,5 uur

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.


Accommodatie omschrijving

Overnachtingen

 • 2 nachten aan boord Finnlines (heenreis), logies
 • 1 nacht couchette autoslaaptrein Helsinki-Rovaniemi, logies
 • 1 nacht hotel in Torassiepi Lodge in een lodge met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten vissershuisje in Sommarøy op basis van logies & ontbijt
 • 2 nachten in Mefjord Brygge in Senja op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht hotel Marena in Andenes op basis logies & ontbijt
 • 2 nachten appartement in Ringstad op basis van logies & ontbijt
 • 3 nachten in Live Lofoten in een Rorbu op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht hotel in Camp Ripan op basis logies & ontbijt
 • 2 nachten hotel in Kukkolaforsen op basis van logies & ontbijt
 • 1 nacht couchette autoslaaptrein Rovaniemi-Helsinki, logies
 • 1 nacht aan boord Finnlines (terugreis), logies
 • 1 nacht hotel in Noord Duitsland op basis logies & ontbijt

 

Ferry

U slaapt aan boord van Finnleines in een binnenhut boven het autodek met eigen douche en toilet, satelliet tv en telefoon. Bij deze reis zijn drie overnachtingen aan boord inbegrepen: twee op de heenreis en één op de terugreis. Op het schip zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals een buffetrestaurant, bar, winkel, sauna en fitness ruimte. Uw auto vaart mee.

 

Autoslaaptrein

U slaapt in een 2-persoonscouchette met eigen douche en toilet. Uw auto wordt in speciale wagons vervoerd. Tijdens de reis is er een restauratiewagon open waar u kleine snacks en drankjes kunt kopen.

 

Verblijf in Torassieppi lodge

Sfeer

Hier proef je nog heel veel van de oorspronkelijke Sami cultuur en de traditie van de rendierhouderij. De rendierfarm Torassieppi was eeuwenlang in het bezit van een en dezelfde familie. De rendieren waren hun voornaamste bron van inkomsten. Tegenwoordig zijn de rendieren op en rondom het uitgestrekte gebied rond de farm er vooral voor het plezier van de gasten. De rendierboerderij ligt aan de rand van het Pallas-Yllästunturi Nationaal Park, aan de oever van het Torasjärvi meer.

Faciliteiten

In het intieme restaurant wordt voor je het ontbijt en diner geserveerd. In de keuken van Torassieppi wordt veel gebruik gemaakt van lokale producten, zoals uiteraard rendiervlees, vis, bessen, paddenstoelen, groente, fruit en Fins graan. Je kunt kiezen uit een 2-persoonskamer of een cabin.

Kamers
De 2-persoonskamers zijn verdeeld over twee gebouwen en zijn voorzien van een eigen ingang en een badkamer met douche en toilet. In de kamer heb je de mogelijkheid om koffie of thee te zetten.
Bungalows
De privé Torassieppi cabin ligt naast het gelijknamige meer. De bungalows met open haard hebben een eigen douche en toilet, kitchenette en bieden ruimte voor maximaal 4 persoon.

 

Arctic Hotel Sommarøy

Sfeer

​De route naar het kleine kustplaatsje Sommarøy is een route die je nooit zult vergeten. De ligging van het Sommarøy Arctic Hotel is al net zo mooi, met uitzicht over de Atlantische Oceaan, diverse kleine eilandjes en schitterende bergketens.Sommarøy is een kleine lokale community en een typische vissersplaats. De plaats is bekend onder de fotografen, die de prachtige natuur graag vastleggen.

Ligging

Het hotel ligt op het eiland Hillesøya in het noorden van Noorwegen. De plaats Sommarøy kun je prima te voet verkennen. Eventueel kun je met de gids een rondwandeling maken, waarbij je alles hoort over de geschiedenis van deze plaats. In het dorp is ook een supermarkt aanwezig.

Faciliteiten

Je verblijft in een 2-persoons hotelkamer of een zg. rorbu, een Fisherman's cabin. De hotelkamer beschikt over een flatscreen televisie, koffie- en theezetfaciliteiten en eigen badkamer met douche en toilet. WiFi is in het hele hotel gratis beschikbaar. Het hotel beschikt over een receptie met een modern ingerichte lounge met bar en een lift. In het goede restaurant worden veelal lokale specialiteiten geserveerd. Je kunt gratis gebruik maken van de panorama sauna met uitzicht op het fjord en de kleine fitnessruimte. Ze beschikken ook nog over een zogeheten 'badstua' met sauna, hottub en 2 outdoor jacuzzi's waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. De rorbu zijn modern ingericht en beschikken over 1 (bij 2 personen) of 2 twee slaapkamers (bij 3 of 4 personen) en een woonkamer met een volledig ingerichte open keuken. Badkamer met douche. Verblijf je met 3 of 4 personen dan heb je de beschickking over 2 badkamers. Uiteraard is in de hele rorbu WiFi beschikbaar. Vanuit de rorbu is er schitterend uitzicht op het fjord.

 

Mefjord Brygge

Sfeer
Mefjord Brygge fungeerde oorspronkelijk als visfabriek. In 1994 zijn delen van het gebouw verbouwd tot een restaurant/bar waarbij 6 kleine appartementen werden verhuurd. Mede door het opstarten van vistochten en andere outdoor activiteiten kwam Mefjord Brygge in trek en is het tegenwoordig uitgegroeid tot een gewaardeerde accommodatie.
Ligging
Mefjord Brygge ligt aan de Senja National Tourist Route tussen Lofoten, Kvaloya en Tromsø. Het pittoreske vissersdorpje ligt op ongeveer 1 uur rijden van Finnsnes. Het eiland Senja wordt ook wel klein Noorwegen genoemd door de diversiteit in de natuur, die je allemaal kan terugzien. Vanaf Mefjord Brygge heb je altijd prachtig uitzicht op het water.
Faciliteiten
Naast vistochten worden er nog vele andere activiteiten aangeboden als wandelingen, walvissafari en nog veel meer. In het restaurant worden traditionele Noord-Noorse gerechten geserveerd dat ‘Yttersida-mat’ wordt genoemd. Naast de traditionele gerechten zijn er ook internationale lekkernijen beschikbaar. Na een lange ontdekkingstocht is het fijn om terug te keren naar een oase van rust. Mefjord Brygge biedt verschillende wellness mogelijkheden waaronder een hot tub, sauna en een solarium (tegen betaling). Bij deze accommodatie zijn diverse mogelijkheden om te overnachten, een kamer in het hotelgebouw met eigen badkamer of één van de cabins. Er is een kleine cabin met 1 slaapkamer, met een stapelbed met een ruimer benedenbed, kleine woonkamer met eigen keuken en eigen badkamer. De grotere cabin is geschikt voor 4 personen. Beneden is een slaapkamer met 2 twin bedden en boven op de loft zijn er ook nog 2 bedden. Ook hier is een woonkamer met keuken en eigen badkamer aanwezig.

 

Hotel Marena in Andenes

Sfeer

Je verblijft in Andenes, dé plaats om walvissen te spotten. Andenes is een klein plaatsje, maar zeer levendig door haar zeelieden, boten en toeristen.

Ligging

Hotell Marena ligt centraal gelegen in Andenes. Op 300 meter afstand ligt de veerhaven van Andenes en het Polarmuseum. In Hotell Marena zelf kun je ook prachtige foto's van het Noorse landschap bewonderen, elke kamer heeft een andere foto. Op steenworp afstand liggen verschillende restaurants waar je ’s avonds een hapje kunt eten.

Faciliteiten

Dit kleinschalige en gezellige hotel heeft 29 modern ingerichte kamers, allemaal voorzien van een luxe koffiezetapparaat van koffiehuis Strøm. De kamer heeft eigen badkamer met douche en toilet en föhn. Er is WiFi waar je gratis gebruik van kunt maken.

 

Live Lofoten in Stamsund

Sfeer

De rode 'fishermans's cabins' van Live Lofoten zijn de oorpsronkelijke huizen die door de vissers in vroegere tijden werden gebruikt. Natuurlijk zijn ze helemaal aangepast aan de moderne tijd maar ze ademen nog steeds de sfeer van vroeger.

Ligging

Live Lofoten ligt in de haven van Stamsund, vlakbij de terminal van de Hurtigruten. Stamsund biedt een ideaal uitgangspunt voor het bezoeken voor bijvoorbeeld Nusfjord en Reine op het zuidelijk deel van de Lofoten.

Faciliteiten

De cabins bieden een woonkamer met zit- en eethoek en een volledig ingerichte open keuken met o.a. 4 kookplaten, oven, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat. Er zijn 2 of 3 slaapkamers, in sommige rorbu's zijn deze op de 1e verdieping en soms is er één slaapkamer op de begane grond. Elke slaapkamer beschikt over twee éénpersoonsbedden. Verder is er een badkamer met douche en toilet. Er is gratis WiFi aanwezig en er is voldoende parkeergelegeheid. Op korte afstand van de rorbu vind je het sfeervolle restaurant Skjærbrygga dat geopend is voor ontbijt, lunch en diner. Er is zowel een goed à-la-carte menu als een iets eenvoudiger bar/bistro menu.

 

Camp Ripan

Sfeer
Je bevindt je in Kiruna op een plek waar drie culturen samenkomen: die van de Zweden, de Sami en de Torne Finish (met een Fins dialect sprekende bewoners in de Tornio delta). Deze culturen en de contrasterende kleurrijke seizoenswisselingen heeft de eigenaren van Camp Ripan geïnspireerd. Je voelt je hier gegarandeerd thuis. Een zeer welkome overnachting onder de Zweedse middernachtzon. Ligging
Camp Ripan is gelegen aan de rand van het bijzondere mijnstadje Kiruna in Zweeds Lapland. Faciliteiten De geschakelde 4-persoonscabins liggen op loopafstand van de receptie en de auto kun je direct naast de cabin parkeren. De Giron beschikt over twee kamers en een kitchenette inclusief keukengerei en waterkoker. De kleine slaapkamer heeft twee bedden, waarvan één kan worden opgeklapt tegen de muur. De andere kamer is een gecombineerde kitchenette, woonkamer en slaapkamer met een 2-persoonsbed met 2 losse bedden van 90x200 cm. Alle cabins hebben 2 kookplaten, magnetron, koelkast, droogrek, kabeltelevisie, telefoon, internet en een badkamer met douche en toilet.
Duurzaamheid
Camp Ripan maakt alleen maar gebruik van lokale producten in het restaurant en tijdens excursies. Daarnaast zijn diverse beautyproducten in de spa afkomstig uit de natuur, bijvoorbeeld het masker dat van paddenstoelen is gemaakt. Verder maakt Camp Ripan schoon met ecovriendelijke schoonmaakmiddelen.Ten slotte probeert Camp Ripan de lokale community te betrekken door projecten te organiseren en door trainingen over de natuur te organiseren. Ze willen zowel hun werknemers als de inwoners van Kiruna voorzien van informatie over het behoud van de natuur


Kukkolaforsen in Zwweds Lapland

Sfeer

Deze accommodatie wordt gerund door de familie Spolander. Ze zullen er alles aan doen om je direct op deze locatie thuis te voelen. De rode Zweedse vissershuisje voelen knus aan en met uitzicht op de Tornio rivier en Finland is het een ideale vakantiebestemming.

Ligging
Kukkolaforsen ligt in het kleine plaatsje Kukkola, in Zweeds Lapland en enkele meters verwijderd van Fins Lapland. Het plaatsje is gelegen naast de Tornio rivier.

Faciliteiten

De 16 kamers bevinden zich in een nog nieuw te bouwen houten gebouw op loopafstand van het hoofdgebouw. De inrichting is Scandinavisch en de kamers beschikken over een badkamer met douche, toilet en föhn. Tevens heeft elke kamer een klein terras. Je hebt beschikking over gratis WiFi.

 

Verblijf in TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin (stop over hotel)

Faciliteiten
Hotel TRYP By Wyndham Lübeck Aquamarin heeft gratis parkeergelegenheid en bevindt zich op 1,5 kilometer afstand van de A1 en is daarmee eenvoudig te bereiken vanaf de haven van Travemünde, waar de boten naar Finland aankomen en vertrekken. Het centrum van de stad ligt op 10 minuten rijden met de bus, die vlakbij het hotel vertrekt. Het hotel heeft een bar en een traditioneel visrestaurant en in de ochtend wordt een stevig ontbijt geserveerd.

Kamers
De moderne kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allemaal over een goede badkamer, bureau en flatscreen-tv. Daarnaast kan er gratis gebruik worden gemaakt van WiFi.

 

Vervoer ter plaatse

Eigen auto en autoslaaptrein

 

Excursiemogelijkheden
(vraag naar de prijzen bij boeken van de reis)

Sommarøy:
Kajaktocht rond Sommary (inbegrepen in de reis)

Vesterålen:
Vogel- en wildsafari. Prijs nog niet bekend
Kajak trip. Prijs nog niet bekend.
Bergwandeling Ringstad. Prijs nog niet bekend.

Lofoten:
Trollfjord & zeearendsafari per Rib-boot (vanuit Svolvær). Prijs€ 94,50 p.p.

Walvissafari per Rib-boot (vanuit Andenes). Prijs € 129 p.p.

Prijzen 2022

 

21-daagse Rondreis met eigen auto
naar Fins- en Zweeds Lapland en Noorse eilanden 2022
prijs pp
21/06-2022 t/m 30/06-2022 € 2395
01/07-2022 t/m 15/07-2022 € 2545
16/07-2022 t/m 31/07-2022 € 2695
01/08-2022 t/m 11/08-2022 € 2595
12/08-2022 t/m 31/08-2022 € 2295
01/09-2022 t/m 10/09-2022 € 1995
Volpension aan boord Finnliens
bestaande uit de volgende overheerlijke buffetten:
Heenreis: brunch, diner, ontbijt
Terugreis: diner, brunch, diner
€ 137,50

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds: € 2,50

 

Inbegrepen:

Retourovertocht vanuit Travemünde in Duitsland naar Helsinki in Finland met Finnlines.

Aan boord: 3 overnachtingen in een 2-, 3- of 4-persoonsbinnenhut met douche en toilet, op basis van logies
Gebruik van sauna/whirlpool aan boord
Havengelden en brandstoftoeslagen 2 overnachtingen op de autoslaaptrein naar Lapland in een privé couchette met douche en toilet, op basis van logies
1 overnachting in Torassiepi Lodge in een lodge met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
2 overnachtingen in Sommarøy Arctic Hotel in een vissershuis met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
2 overnachtingen in Mefjord Brygge in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
1 overnachting in Hotel Marena in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
2 overnachtingen in Ringstad Resort in een 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
3 overnachtingen in Live Lofoten in een rorbu met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
1 overnachting inCamp Ropan in een bungalow met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
2 overnachtingen in Kukkolaforsen in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
1 overnachting op de terugreis in een stopover hotel in Noord-Duitsland in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
In Sommarøy: kajaktocht

wegenkaart, routebeschrijving en uitgebreiden reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Eventuele tol- en parkeergelden


Kinderkorting

Kinderen van 0 t/m 1 jaar betalen enkel een vaste reissom van € 50 per kind (wanneer geen extra bed is gewenst). In het algemeen geldt dat kinderen van 2 jaar en ouder voor een gereduceerd tarief kunnen reizen maar dit is helemaal afhankelijk van de samenstelling van de reis, om hoeveel kinderen het gaat en of er bijplaatsing van een extra bed mogelijk is. U kunt bij ScanBritain per e-mail om een exacte prijsopgave vragen.

 

Niet inbegrepen:

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 21-daagse eigen auto rondreis Fins- en Zweeds Lapland en Noorse eilanden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.