image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Camperreis naar Noordelijk Scandinavië en Noordkaap 2022

15-daagse camperrondreis vanuit Rovaniemi naar de Noordkaap, Fins, Zweeds en Noors Lapland

Een voorbeeld voor een rondreis:

Noordelijk Scandinavië herbergt vele unieke diersoorten. De meest mystieke daarvan is de walvis, waarvan de grootte varieert tussen 14 en 16 meter, welke kunnen worden gespot in de arctische wateren van Noorwegen. Ook andere fascinerende dieren zijn er te zien in deze uithoek van Europa, zoals zeearenden, papegaaiduiken of koningkrabben, maar uiteraard ook rendieren. De totale lengte van deze Noordelijke Scandinavië route is ongeveer 2100 kilometer. De unieke landschappen zijn uitermate geschikt om met een Camper te bezoeken, maar zorg er wel voor dat u niet te lange dagafstanden gaat afleggen.

De beste plek om deze arctische bestemmingen te verkennen, is door een camper te huren via Scan Britain vanuit Rovaniemi, de hoofdstad van Fins Lapland. Vanuit Helsinki is uiteraard ook mogelijk. Vandaar rijdt u naar het noorden van Noorwegen. Plan de beste route voor uzelf of laat u inspireren door onze routetips! Daar bent u volkomen vrij in. Wel raden we u aan een aantal highlights niet over te slaan zoals Tromsø en de Noordkaap. Maak een stop voor een walvissafari aan de kust en laat u betoveren door de slingerende wegen, groene valleien, fjorden en bergen die hun besneeuwde toppen de hele zomer behouden.

De arctische gebieden bieden reizigers verschillende activiteiten, zoals walvissafari's, vogels kijken, kanoën en paardrijden. Via deze route heeft u toegang tot het Noorse, Finse en Zweedse Lapland, de regio's van de inheemse Sámi-bevolking. Bezoek onderweg de Siida in Inari, het museum gewijd aan de inheemse culturen en de arctische natuur die naast elkaar bestaan in een hechte relatie.

Let op!. Deze bestemmingen kunnen zelfs in de zomer koud zijn, vooral ’s nachts.
Vergeet daarom niet om mee te nemen: meerdere lagen lichte kleding, wandelschoenen, rubberen laarzen.

 

 • Vlucht vanuit Nederland naar Rovaniemi optioneel bij te boeken
 • Incl. huur comfortable camper naar keuze
 • Incl. transfer van luchthaven naar verhuurstation in Rovaniemi
 • Reisinformatie in de camper aanwezig

 

Hoogtepunten

 • Bezoek Kerstman in Rovaniemi
 • Siida museum in Inari
 • Bezoek Noordkaap
 • Bezoek Tromsø
 • Mogelijkheid voor walvissafari
 • Abisko National Park
 • Rendieren in Lapland
 • De Middernachtzon

Dag 1:  Aankomst in Rovaniemi, na vlucht naar Rovaniemi (vlucht optioneel)

Haal na aankomst uw camper op bij het verhuurstation van Touring Cars in Rovaniemi.
Transfer naar verhuurmaatschappij is inbegrepen.

Rovaniemi is de toegangspoort tot Lapland. Start uw camperreis met een nacht in Rovaniemi. U kunt dan even wennen aan de noordelijke natuur, het klimaat en de manier van leven op deze breedtegraden. Bezoek het Arktikum, een museum en poolcentrum voor arctische wetenschap. Je vind hier de geschiedenis van Rovaniemi, evenals de arctische levensstijl en volkeren. En vergeet natuurlijk de kerstman niet, die ongeveer acht kilometer ten noorden van het centrum van Rovaniemi woont en gemakkelijk te bezoeken is op weg naar andere noordelijke bestemmingen.

Rovaniemi heeft verschillende restaurants met Lapse lekkernijen. Proef arctische specialiteiten, zoals rendiervlees, bosbessen en gekruide groenten, en neem een kijkje in het nachtleven van de stad.
De camping in Rovaniemi ligt aan de rivier en scheidt het centrum van het Ounasvaara-gebied, dat veel buitenactiviteiten biedt. Vanaf de top van Ounasvaara kun je de hele stad zien, omringd door het witte zomerlicht.

Dag 2-3: Inari en Saariselkä

Rovaniemi - Saariselkä is ongeveer 300 kilometer.
Als u dit als een lange rit ervaart met de Camper, maak dan een extra stop in Pyhä-Luosto National Park, gelegen op ongeveer 150 kilometer van Rovaniemi.

Het meer van Inari behoort tot de grootste en diepste meren van Finland en is perfect om te vissen. Als je in Inari bent, neem dan de tijd om Siida te bezoeken. Het Sámi-museum biedt inzicht in de natuur en inheemse culturen. Als je tijd hebt, maak dan een wandeling in het nationale park van Lemmenjoki. Lemmenjoki Rivier was vroeger een goudmijngebied en u kunt nog steeds uw geluk beproeven bij het vinden van goud.

Dag 4: Kevo National Park

Inari - Utsjoki is ongeveer 130 kilometer.
Via Utsjoki bereikt u de noordelijkste grens van Finland en de regio Kevo National Park, die bezoekers uitnodigt om te wandelen in de ongerepte, verlaten natuur. In Kevo kun je kiezen uit twee gemarkeerde paden. We waarschuwen vooraf, beiden zijn behoorlijk veeleisend, dus meer geschikt voor mensen met ervaring met wandelen in natuurgebieden. De rivier de Kevo is de hoofdader van dit hart van Lapland. Het landschap is bijna toendra, waar alleen de taaiste fauna kan overleven. Utsjoki is de op twee na meest bevolkte gemeente van Finland met slechts 0,25 inwoners per vierkante meter, het Sami-volk.

Dag 5-6: Noordkaap

Noordkaap - Utsjoki is ongeveer 200 kilometer.
Je kunt het noorden van Noorwegen niet bezoeken zonder een dag door te brengen in de majestueuze omgeving van de Noordkaap. De Noordkaap ligt in de gemeente Finnmark. Hier kunt u verschillende vogels spotten en diepzeevissen in een van de rijkste visfjorden ter wereld, Kamøyfjorden. Je kunt de regio niet verlaten zonder een foto te maken op de meer dan 300 meter hoge klif, vanwaar je zeker gebiologeerd zult zijn door de middernachtzon en de eindeloze Barentszzee, die zich tot aan de horizon uitstrekt.

Dag 7: Alta

Noordkaap - Alta is ongeveer 180 kilometer.
Alta ligt vlak bij de Noorse zee en biedt geweldige mogelijkheden om deel te nemen aan een Noorse paardensafari. Stel je kleine maar robuuste Noorse paarden voor, met hun dikke haar.

Dag 8-9: Tromso

Alta - Tromso is ongeveer 400 kilometer.
Als u dit te lang vind, kiest dan een rustplekbij één of meer van de kustdorpjes langs de route.
Tromso heeft het allemaal: prachtige landschappen met besneeuwde bergen en een stadsleven met kunst, lekker eten en architectuur. Maak een ritje in een kabelbaan en bewonder de middernachtzon vanuit een vogelperspectief. Hier kunt u kennismaken met het noordelijke nachtleven, terwijl u wordt omringd door adembenemende natuur - genietend van de stilte van de nacht in het comfort van uw camper.

Dag 10:  Narvik

Tromso - Narvik is ongeveer 250 kilometer.
In Narvik kun je gaan klimmen, mountainbiken en vissen. In Narvik, bezoek Skjomen, een ijsgeërodeerde fjord, of ga naar de Narvik kerk of polaire dierentuin.

 

Dag 11-12: Kiruna
Narvik - Kiruna is ongeveer 180 kilometer.
Op deze route passeert u het nationaal park Abisko, waarschijnlijk de beste locatie om te stoppen met een camper. Maak hier een verfrissende wandeling onder de middernachtzon. De landschappen leiden je door watervallen en canyons naar een Scandinavisch wonderland.
De belangrijkste bestemming, Kiruna, ligt in Zweeds Lapland en is gelabeld door de Sami-cultuur en buitenactiviteiten. In Kiruna kun je een elandsafari ervaren door de smaragdgroene Vistas-vallei. Kiruna biedt ook kleine stadsattracties, dus je kunt hier ook prima dineren.


Dag 13 - Levi of Ylläs

Kiruna – Levi: ca 300 kilometer.
Als dit een te lange rit vind, profiteer dan van de vrijheid om rond te dwalen en te overnachten ergens in de schaduw van de natuur in het comfort van uw camper.
Deze bestemmingen in Fins Lapland hebben tijdens het winterseizoen veel toeristen. In de zomer is het er rustig. Als de pistes gesloten zijn tot het winterseizoen begint (meestal in oktober), kunt u gaan wandelen of rotsklimmen in dit prachtige gebied. Wandelen wordt vooral aanbevolen in september, wanneer de natuur vol herfstkleuren is. Je hebt het recht het hele seizoen bessen en paddenstoelen te plukken.

Dag 14 - Terugreis naar Rovaniemi

Levi – Rovaniemi: ca 150 kilometer.
Terugkeer Rovaniemi voor uw laatse overnachting. en breng uw camper terug naar het vehuurstation van Touring Cars in Rovaniemi.

Dag 15 – Terugvlucht naar Nederland (optioneel)

 

Zomervluchten in 2021 op woensdag met Transavia (vanaf 16 juni t/m 15 september 2021)

Rovaniemi vluchten:

Heen: vertrek Rotterdam 7.30 - aankomst Rovaniemi 11.35.

Terug: vertrek Rovaniemi 12.20 - aankomst Rotterdam 15.25

 

Terug naar rondreizen Finland

Terug naar rondreizen Noorwegen


Vervoer ter plaatse

Camperhuur naar eigen keuze

Prijsvoorbeeld 2022

(prijs voor andere type campers en  ander aantal personen op aanvraag.

 

15-daagse Noordkaapreis excl  vluchten naar Rovaniemi 2022 prijs per persoon
reizend met een Medium Camper
(ander type camper ook mogelijk)
  incl. basiskosten  € 269,00
Vertrek: dagelijks Bij 2 personen Bij 4 personen
mogelijk het gehel jaar door  €  prijs op aanvraag € prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

 

Bijkomende kosten

 • Parkeer- tol en entreegelden
 • Reis-en annuleringsverzekering

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 15-daagse Camperrondreis naar Noordkaap vanuit Rovaniemi incl vliegreis. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.