image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Engeland Somerset & zuidkust van Wales 2020

9-daagse auto rondreis (zonder ferryovertocht)

U verblijft in een combinatie van kleinschalige hotels, Inns en B&B's.

of

11-daagse reis inclusief ferryovertocht: Boek deze reis incl. ferryovertochten met Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v. (nacht boot)

Welkom in de regio Somerset en in het zuiden van Wales, waar valleien, heuvels en rivieren elkaar afwisselen. Neem de tijd en geniet van dit prachtige stukje Groot-Brittannië dat werkelijk alles in zich heeft: gebergtes, Nationale Parken, een ruige kust, maar ook leuke badplaatsjes, kastelen, heuvels, valleien en veel historische overblijfselen. Zuid-Wales zal u keer op keer verrassen.


 • Prachtihe natuur & woeste kust
 • Bezoek aan Zuidwest Engeland en Zuid Wales
 • Optioneel: Naar eigen keuze overtocht boeken (via Scan Britain uiteraard mogelijk)

Hoogtepunten
- Exmoor National Park
- Bath & Bristol
- Wye Valley
- Cardiff Castle
- Caerphilly Castle
- Swansea
- Three Cliffs Bay
- Pembrokeshire
- Carmarthen Bay
- Brecon Beacons National Park

Reisschema:

 • Dag 1 en 2: U verblijft in Somerset
 • Dag 3 en 4: Somerset-Monmouthshire,ca 115 km
 • Dag 5 en 6: Monmouthshire-Pembrokeshire,  ca 210 km
 • Dag 7 en 8: Pembrokeshire-Brecon Beacons, ca 130 km
 • Dag 9: Na ontbijt einde rondreis.
  Naar eigen keuze terug naar Nederland of vervolg reis naar eigen keuze.

U hebt de mogelijkheid de reis te boeken incl. ferryovertochten naar eigen keuze.

Wij helpen u graag bij het boeken van uw keuze en geven u tevens de prijs incl. de overtochten (nachtvaarten) met Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v. Er ontstaat dan een 11-daagse reis.

Routebeschrijving

Dag 1 en 2: Somerset

De rondreis start in het graafschap Somerset. In de omgeving is veel te zien en doen. Breng een bezoek aan het Exmoor National Park dat bekend staat om de steile kliffen, uitgestrekte heidevelden, schapen en wilde Exmoor pony's. U kunt ook een dagtocht maken naar het bekendste Engelse kuuroord Bath. De Assembly Rooms en Royal Crescent zijn schitterende monumenten en de stad is naast Londen de drukst bezochte plaats in Engeland.

 

Dag 3 en 4: Somerset - Monmouthshire, ca. 115 km

Monmouthshire ligt in het zuiden van Wales en er is veel te zien en te doen in de Wye Valley, een 'Area of Outstanding Beauty'. De twee belangrijkste stadjes zijn het ommuurde Chepstow en Monmouth. In het hele gebied zijn mooie autotochtjes te maken. Bezoek het bloemenstadje Usk, het marktstadje Abergavenny of de ruïnes van Tintern Abbey, de middeleeuwse abdij.

 

Dag 5 en 6:Monmouthshire - Pembrokeshire, ca. 210 km

Vandaag gaat u op weg naar het zuidwesten van Wales. Maak een lunchstop bij Jamie's Italian in Cardiff, de hoofdstad van Wales. Neem rustig uw tijd om een bezoek te brengen aan het Normandische Cardiff Castle, het Millenium Stadium of het grootste en bekendste kasteel van Wales; Caerphilly Castle. Na de lunch rijdt u verder naar Swansea, de stad aan zee met mooie stranden en spectaculaire kliffen. Bij mooi weer ligt de jachthaven vol met bootjes. Via Carmarthen met Romeinse overblijfselen, arriveert u in Pembrokeshire. Het Pembrokeshire Coast Nationaal Park is een van Europa's mooiste kustgebieden. Het Kasteel van Pembrokeshire, het kleine stadje St. Davids met haar kathedraal en prachtig natuurschoon zorgen voor twee afwisselende dagen.

 

Dag 7 en 8:Pembrokeshire - Brecon Beacons, ca. 130 km

Na het ontbijt rijdt u terug naar het binnenland. Het Brecon Beacons National Park is een fantastisch stuk ongerept natuur. Hier komt u heerlijk tot rust in een schitterende omgeving. Overal ziet u de karakteristieke platte top van de Pen-y-Fan, de hoogste bergtop. U kunt heerlijk wandelen, maar ook een mooie autoroute rijden. Brecon is een leuk marktstadje en Hay-on-Wye telt meer dan 50 boek- en antiekwinkeltjes. Iets verder weg ligt Llandrindod Wells.

 

Dag 9: Einde rondreis

De rondreis eindigt na het ontbijt. U gaat op eigen gelegenheid verder naar uw volgende reisdoel.

 

Accommodatie omschrijving

Gedurende de reis verblijft u in een mix van leuke Bed & Breakfasts, traditionele Inns en kleinschalige hotels. De accommodaties liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. U verblijft in een 2-persoonskamer op basis van logies en ontbijt. De adressen liggen in of in de omgeving van de genoemde plaatsen. In het begin van het seizoen is er nog veel keuze en zullen de meest centrale (gangbare) accommodaties worden geboekt. Naarmate het seizoen vordert, raken accommodaties volgeboekt en zijn we genoodzaakt uit te wijken waarbij afstanden tot 60/70 km mogelijk zijn. Wij raden u dan ook aan om vroeg te boeken.

Overnachtingen
- 2 x omgeving Somerset
- 2 x omgeving Monmouthshire
- 2 x omgeving Pembrokeshire
- 2 x omgeving Brecon Beacons

Bed & Breakfasts
U overnacht bij de mensen thuis. Uw gastfamilie heeft 1 tot enkele kamers beschikbaar. Uw kamer heeft een eigen badkamer met bad of douche en toilet. Deze is niet altijd direct aangrenzend aan uw kamer. Indien u met meer dan 2 personen boekt en/of 2 of meer kamers nodig heeft, kan het voorkomen dat u de badkamer wel moet delen met elkaar of dat we uitwijken naar een Inn of Hotel (tegen een toeslag). Dit, aangezien het aantal kamers in een Bed & Breakfast beperkt is.

Hotels & Inns
U verblijft in kleinschalige Inns of hotels. De vrije vertaling van een 'Inn' is 'herberg'. De accommodaties zijn soms ondergebracht in oude gebouwen en hebben daardoor hun authentieke sfeer behouden. Bij de meeste Hotels & Inns is een pub of restaurant faciliteit, echter dit is niet altijd het geval. De categorie aanduiding staat niet gelijk aan het aantal sterren. Ook locatie en ligging telt mee.

De accommodaties liggen zowel in het centrum als erbuiten. Restaurants en winkels zijn derhalve niet altijd op loopafstand. Het verschil tussen de drie soorten accommodaties is soms erg klein. Zo kan het voorkomen dat u een rondreis boekt op basis van Inns, maar dat er een enkele keer een Bed & Breakfast of hotel wordt gereserveerd. Dit kan in alle categorieën voorkomen

 

Stena Line Hoek van Holland-Harwich

Afvaarttijden:

Hoek van Holland - Harwich: 22:00 → 6:30
Harwich - Hoek van Holland: 23:00 → 8:00

Prijzen

 

9-daagse rondreis Somerset & Zuid Wales 2020
in een combi van hotelletjes, Inns en B&B's
per persoon 2-pk l/o excl. reis naar Engeland B&B's/ Hotelletjes/Inns
01/01-22/12-2020 € 569
Indien u eenkorte  ferryovertocht of een  flydrive vanaf Bristol  wilt boeken prijs op aanvraag
11-daagse rondreis Somerset & Zuid Wales 2020
in een combi van hotelletjes, Inns en B&B's
incl. retourovertocht Stena Line Hoek van Holland-Harwich v.v.
per persoon 2-pk l/o excl. reis naar Engeland B&B's/ Hotelletjes/Inns
01/04-22/05-2020 v.a. € 753
23/05-20/06-2020 v.a. € 779
22/06-30/06-2020 v.a. € 786
01/07-31/08-2020 v.a. € 794
01/09-31/10-2020 v.a. € 753
02/11-21/12-2020 v.a. € 744
Luxere hutaccommodatie aan boord Stena Line prijs op aanvraag

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

Inbegrepen:

 • 8 Overnachtingen in een 2-persoonskamer met bad of douche en toilet o.b.v. logies met ontbijt in aangeboden type accommodatie .
 • Indien geboekt incl. Stena Line: vervoer personenauto en verblijf in binnenhut
 • Reisbeschrijving en ANWB-wegenkaart

 

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Engeland indien geboekt zonder Strena Line
   (uiteraard wel mogelijkheid om via Scan Britain flydrive of naar eigen keuze ferryovertocht te boeken)
 • Parkeer-, entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks,

Vertrekmogelijkheden incl. Stena Line: dagelijks, behalve op zondag.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 8-daagse rondreis Mooi Engeland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.