image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Ontdek Denemarken en Zweden 2021

13-daagse autorondreis langs hotels in Denemarken en Zuid Zweden

Deze mooie rondreis combineert twee heerlijke vakantielanden, Denemarken en Zweden tijdens deze 13-daagse rondreis. De reis heeft een uitstekende verdeling tussen kunst, cultuur, natuur en mooie steden. Denemarken is het land van het goede leven en Zweden is het land van rust.
Een absolute topreis inclusief overtocht van Trelleborg (Zweden) naar Travemünde (Duitsland).

Hoogtepunten tijdens deze reis
- Kolding
- Sprookjesstad Odense
- Egeskov Kasteel
- Twee hoofdsteden: Kopenhagen en Stockholm
- Glasriket Zweeds design glas gebied
- Ontdek Malmö per fiets - Incl. ferry Trelleborg-Travemünde

 • Verblijf in goede middenklasse hotels
 • Bezoek aan 2 landen Denemarlen en Zweden

Terug naar andere Denemarken rondreizen.   Terug naar home.

Reisschema:

 • Dag 1: Rijden Nederland naar Kolding, ca 680 km
 • Dag 2: Kolding
 • Dag 3: Kolding-Odense, ca 70 km
 • Dag 4 en 5 Odense-omgeving Kopenhagen, ca 175 km
 • Dag 6: Omgeving Kopenhagen-Jönköping, ca 280 km
 • Dag 7 en 8: Jönköping - omgeving Stockholm, ca. 350 km
 • Dag 9 en 10: Stockholm - Växjö, ca. 450 km
 • Dag 11: Växjö - Malmö, ca. 235 km
 • Dag 12: Malmö - Trelleborg, ca. 30 km
 • Dag 13: Travemünde - Nederland, ca. 520 km

Routebeschrijving

Dag 1: Nederland - Kolding

U reist vanaf Nederland door Duitsland naar Kolding. De afstand vanaf Utrecht is ca. 680 km. Kolding is een leuk havenstadje aan de Koldingfjord met als blikvanger het middeleeuwse slot Koldinghus.

Dag 2: Kolding

Begin uw dag met een bezoek aan het Koldinghus, een oud koninklijk slot waar tegenwoordig diverse tentoonstellingen worden gehouden. U treft er onder andere een overzicht van interieurs vanaf het jaar 1500 tot heden. Maar ook schilderkunst en ambachtelijke kunstwerken zijn te bezichtigen. We raden ook het unieke moderne kunst- en designmuseum Trapholt aan.

Dag 3: Kolding - Odense, ca. 70 km

Na het ontbijt rijdt u naar het eiland Funen, dat ook wel de Tuin van Denemarken wordt genoemd. Op Funen liggen namelijk veel kastelen en landgoederen met bijbehorende tuinen. U bezoekt onder andere het 'sprookjes'stadje Odense. De beroemdste inwoner van Odense was sprookjesschrijver Hans Christian Andersen, die hier geboren en getogen is. Zijn huis is nu ingericht als museum. In het zuiden van Funen ligt het prachtige Egeskov kasteel. Een zeer goed bewaard Renaissance kasteel met mooie tuin en een doolhof.

Dag 4 en 5: Odense - omgeving Kopenhagen, ca. 175 km

U rijdt over de Storebæltbrug (tol, niet inbegrepen, kosten ca. € 35) naar het volgende eiland van Denemarken, Seeland. U rijdt richting Kopenhagen, waar u twee nachten verblijft in Holte, op een klein half uurtje rijden vanaf het centrum van de stad. Bij dit hotel is het gratis parkeren en er zijn goede verbindingen met het openbaar vervooer. U kunt tegen een toeslag van € 70 per persoon kiezen voor een hotel in het centrum van de hoofdstad. Rekent u dan ook op extra parkeerkosten van omgerekend ca. € 28 per 24 uur. De hoofdstad van Denemarken is een mix van oud en modern. Traditioneel is de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis Amalienborg en modern zijn de winkels in de winkelstraat Strøget. Musea, de Kleine Zeemeermin, het pretpark Tivoli, de gezelligheid van Nyhavn, er is teveel om op te noemen. Uiteraard heeft Seeland nog meer te bieden. Bijvoorbeeld de kastelen Frederiksborg en Kronborg, waar Shakespeare's Hamlet zich afspeelde of het Vikingschip museum in Roskilde.

Dag 6: Omgeving Kopenhagen - Jönköping, ca. 280 km

U gaat met de ferry in 20 minuten van Helsingør naar Helsingborg in Zweden (niet inbegrepen, kosten ca. € 60). U bent aangekomen in de provincie Skåne met een lieflijk landschap. Voordat u naar Jönköping rijdt, kunt u eerst een stop maken bij het Sofiero kasteel in Helsingborg met prachtige tuinen.

Dag 7 en 8: Jönköping - omgeving Stockholm, ca. 350 km

U rijdt langs de oevers van het grootste meer van Zweden, het Vätternmeer. Maak een koffiestop bij het leuke stadje Gränna, dat bekend staat om de rood-witte zuurstokken, 'polkagris'. Daarna rijdt u verder langs Lidköping in de richting van Stockholm. U rijdt door het gebied van het beroemde Götakanaal, een belangrijke toeristische trekpleister. U verblijft komende nachten in Kista, ten noorden van Stockholm gelegen. Stockholm, de hoofdstad van Zweden is gebouwd op 14 eilandjes en wordt het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Centrum is Gamla Stan, het oudste gedeelte van de stad. Prachtige monumenten zoals het Koninklijk Paleis, de vele musea, het eiland Djurgården met het openluchtmuseum Skansen en het Drottingholm paleis behoren tot de trekpleisters in Stockholm.

Ook hier kunt u tegen een toeslag kiezen voor een hotel in het centrum van de hoofdstad. Rekent u dan ook op extra drukte en parkeerkosten. Dit kunt u bij de extra's, verderop in het boekingsproces aangeven.

Dag 9 en 10: omgeving Stockholm - Växjö, ca. 450 km

Door het groene landschap rijdt u naar Småland in het zuiden van Zweden, het centrum van de Zweedse designindustrie. In de omgeving van Växjö vindt u veel toonaangevende meubelfabrikanten. Maar het 'Glasriket', het hart van de Zweedse glasindustrie is het meest bekend. Hier liggen vijftien kleinere en grotere glasfabrieken, die u kunt bezoeken en waar u glasblazers aan het werk ziet. Bijna iedere fabriek heeft zijn eigen outlet-centrum waar u tegen een goede prijs prachtig glaswerk kunt aanschaffen.

Dag 11: Växjö - Malmö, ca. 235 km

Na het ontbijt rijdt u naar de derde stad van Zweden, Malmö. Een verrassend leuke stad met goede winkelmogelijkheden, een gezellig havengebied en midden in de stad het historische marktplein Lilla Torg waar cafés en restaurants de sfeer bepalen. Buiten het centrum ligt de 190 meter hoge Turning Torso, een bijzonder architectonisch bouwwerk en breng ook een bezoek aan de citadel. Tip: ontdek de stad met een huurfiets!

Dag 12: Malmö - Trelleborg, ca. 30 km

De afstand naar ferryhaven Trelleborg is 30 km. U kunt een omweg maken en langs de kust rijden naar het Stonehenge van Zweden: de Ales Stenar, 58 grote stenen in de vorm van een vikingschip. Aan het einde van de dag gaat u aan boord van de TT-Line voor uw overtocht naar Travemünde in Duitsland. Deze overtocht is inbegrepen in uw reissom.  De ferry vertrekt om 22.00 uur. U overnacht in een comfortabele hut met tv, douche en toilet. Aan boord is een bar, restaurant en diverse winkels.

Dag 13: Travemünde - Nederland, ca. 520 km

Om 07.30 uur arriveert u in Travemünde in Noord-Duitsland. U rijdt vervolgens terug naar Nederland. De afstand naar Utrecht is ca. 520 km.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag kunt u halfpension reserveren. U ontvangt dan 8 x een buffet of 2-/3-gangen(dag)menu. U ontvangt geen diner in Odense, Jönköping, Malmö en op dag 12 aan boord van de ferry. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien een hotel is volgeboekt dan reserveren wij een gelijkwaardig alternatief in de omgeving.

Overnachtingen

 • 2 x Kolding, Comwell Hotel Kolding
  1 x Odense, First Hotel Grand
  2 x omgeving Kopenhagen, Comwell Hotel Holte*
  1 x Jönköping, Comfort Hotel Jönköping
  2 x omgeving Stockholm, Good Morning Kista Hotel*
  2 x Växjö, Quality Hotel Royal Corner
  1 x Malmö, Comfort Hotel Malmö
  1 x aan boord TT-line

We reserveren voor u een hotel in een buitenwijk of in de omgeving van de stad, met goede verbindingen per openbaar vervoer.  

Vervoer

De rondreis wordt aangeboden incl. de ferryovertochten Trelleborg-Travemünde. Overige tolbruggen en ferryovertochten dient u ter plaatse te betalen.

Prijzen 2021

 

prijzen per persoon 2021
13-daagse reis Ontdek Denemarken en Zweden langs hotels 2-pk l/o
01/04-30/05 € 852
31/05-16/06 € 860
18/06-09/08 € 769
10/08-25/08 € 860
26/08-31/10 € 852
meerprijs tussen 31/5 en 25/8  per persoon bij starten reis op maandag of dinsdag € 26
meerprijs 2-buitenht d/t Trelleborg - Travemunde per persoon € 28

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds:  € 2,50

 

Inbegrepen:

 • 11 Overnachtingen in een standaard 2-persoonskamer met bad of douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting aan boord ferry Trelleborg-Travemünde in 2-pers.binnenhut en vervoer personenauto. Ontbijt is inbegrepen.
 • Reisbeschrijving,  gratis landkaart

Niet inbegrepen:

 • Tolgelden en lokale veerdiensten, omgerekend ca € 150 - € 200 -
 • Entree- en parkeergelden

 

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks,

Boeken/offerte aanvragen

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 13-daagse autorondreis ontdek Denemarken en Zweden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.