image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Kerstreis naar Trier aan de Moezel in Duitsland

5-daagse reis met bezoek aan Kerst markt in Bonn en Maastricht


Vertrek: do 23 december 2021

 • Gegarandeerd vertrek
 • Bezoek Kerstmarkten Bonn en Maastricht
 • Prachtige omgeving

Deze veelzijdige nieuwe kerstreis is een mix van historische bouwwerken en monumenten in zowel Trier als Luxemburg maar laat u tevens kennismaken met de veelzijdigheid van de Moezel. Deze streek ligt in Duitsland tussen de plaatsen Trier en Koblenz en staat bekend om de uitstekende wijnen, schilderachtige burchtruïnes en uitgestrekte wijngaarden met de daarbij behorende proeflokalen. Een extra bijkomstigheid is de prettige kerstsfeer in deze regio, een sfeer die onze Oosterburen zo goed weten te creëren. Ervaar het zelf en reis met ons mee naar de Moezel.

 

 

Reisschema:

 • Dag 1: Reis naar Trier, ca 350 km
 • Dag 2: Bezoek Trier met stadsgids
 • Dag 3: Bezoek aan Moezeldal, ca 110 km
 • Dag 4: Naar Echternach en Luxemburg stad met gids, ca 115 km
 • Dag 5: Via Maastricht naar huis, ca 380 km

 


 

5-daagse Kerst busreis naar Trier aan de  Moezel in Duitsland


Dag 1:Nederland - Trier, ca 350 km

Na de koffie op de wisselplaats vertrekken we richting Trier. Om u alvast in kerstsfeer te brengen bezoeken we Bonn, de voormalige hoofdstad van Duitsland. Bonn is een bijzondere stad met verrassend veel bezienswaardigheden, zoals het Altes Rathaus uit de 18e eeuw in prachtige rococostijl. Verder valt de 82 meter hoge Münster op, die samen met delen van de oude stadsmuur en toegangspoorten tot de belangrijkste uit de Middeleeuwen bewaard gebleven bouwwerken behoort. De kerstmarkt van Bonn vindt u rondom de Münsterplatz, de Bottlerplatz en de Friedensplatz. Er zijn ongeveer 170 kramen waar u de traditionele kerstdecoraties aantreft, maar ook kunt genieten van een heerlijke Weisswurst of Bratwurst vergezeld van een glas punch of glühwein. In de namiddag rijden we via Bad Neuenahr en Wittlich naar ons hotel in Trier.


Dag 2: Bezoek Trier met stadsgids
‘Secunda Roma’ oftewel het ‘Tweede Rome’ is de eervolle bijnaam die de Romeinen aan Trier gaven. De oudste stad van Duitsland ligt in het Moezeldal, omringd door de heuvels van de Eifel en de Hünsrück. Het aanbod van kunst en cultuur in Trier is enorm; vele Romeinse monumenten, vroegchristelijke heiligdommen en kunstschatten uit de oudheid staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In het centrum vindt u de meeste bezienswaardigheden zoals de Porta Nigra, de Hauptmarkt, Dom St. Peter en de Basilica. Het amfitheater ligt net buiten het centrum. Samen met een lokale stadsgids maken we een rondrit gevolgd door een wandeling door het historische centrum. Terug in het hotel staat er koffie met kerstkoekjes voor u gereed

Dag 3: Door Moezeldal, ca 110 km:

Vandaag bezoeken we het Moezeldal. Na een rustige ochtend vertrekken we rond het middaguur per rondvaartboot naar Bernkastel-Kues. Comfortabel gezeten aan boord van het passagiersschip kunt u genieten van de uitgestrekte wijngaarden, lieflijke dorpjes met vakwerkhuizen, stadjes vol historisch erfgoed en eeuwenoude burchten. We gaan in Bernkastel-Kues van boord. Vooral het historische marktplein met de fraaie vakwerkhuizen, het 17eeeuwse stadhuis en de Michaelsbrunne zijn een lust voor het oog. De meest gefotografeerde bezienswaardigheid is het Spitzhäuschen, een extreem smal punthuisje dat al eeuwenlang op een kleine sokkel lijkt te balanceren. Vol indrukken keren we terug naar ons hotel in Trier om ons voor te bereiden op het kerstdiner.


Dag 4: Echternach en Luxemburg-Stad met stadsgids, ca 115 km

Een uitstap naar buurland Luxemburg! We beginnen met het mooie stadje Echternach, gelegen aan de oever van de rivier de Sûre. Tijdens een wandeling door het historische centrum ziet u de oude stadswallen, de imposante basiliek en de parochiekerk Peter en Paul. Aansluitend rijden we naar de hoofdstad Luxemburg, de belangrijkste stad in het Groothertogdom. In Europa speelt Luxemburgeen belangrijke rol, maar ook op historisch vlak is Luxemburg-Stad interessant met velebezienswaardigheden. De Pont Adolph, Place de la Consitution, Cathédrale Notre-Dame-de-Luxemburg en niet te vergeten de Casemates de Pétrusse en Bock, die deel uitmaken van het Werelderfgoed van de UNESCO, maken de stad uniek. Samen met een Nederlandssprekende gids maken we een rondrit en een wandeling langs de belangrijkste monumenten. Hierna keren we terug naar Trier voor ons diner in het hotel.

Dag 5: Terugreis via Maastricht Kerstmarkt, ca 380 km

Helaas, ons verblijf in Trier is ten einde en we reizen terug naar Nederland. Rond het middaguur maken we een stop in Maastricht voor een bezoek aan de kerstmarkt op het Vrijthof. Vervolgens rijden we naar onze wisselplaats waar een warme afscheidsmaaltijd voor u gereed staat. Hierna brengen onze servicelijnen u naar de gewenste uitstapplaats.

Accommodatie omschrijving

Tijdens uw reis verblijft u in het stijlvolle Hotel Vienna House Easy**** Trier in een 2-persoonskamer.

Het hotel is op 10 minutten wandelen van het centrum gelegen.

Receptie, lift, bar, restaurant en een terras. En gratis wifi in het hele hotel.

Comfortabele kamers, voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een douche en toilet.

Uitgebreid ontbijtbuffet en een 3-gangendiner.

 

Groepsgrootte: min 25 en max 44 delnemers

Prijzen

5-daagse Kerst busreis naar Trier aan de Moezel in Duitsland 2021
Verblijf in goed**** hotels
per persoon
2-pk l/o
hotels
23/12-2021 (gegarandeerd vertrek) €  559

Reserveringskosten: € 27,00

Calamiteitenfonds  € 2,50

S.G.R. bijdrage  € 5,00 per persoon


Inbegrepen:

 • Koffie voor vertrek op de wisselplaats
 • Luxe comfort class touringcar
 • 4 Overnachtingen in Hotel Vienna House Easy in Trier
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 •  Koffie met kerstkoekjes in het hotel op 24/12
 • 4x Ontbijt en 4x diner
 • 5-gangen kerstdiner op 25/12
 • Nederlandssprekende stadsgids in Trier
 •  Nederlandssprekende stadsgids in Luxemburg-Stad
 • Rondvaart over de Moezel
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats
 •  

Niet inbegrepen:

 • Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij busreizen: 5-daagse Kerstbusreis naar Trier aan de Moezel in Duitsland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.