image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Busreis Mysterie van de Noordkaap 2024

19-daagse busrondreis door Noorwegen, Lofoten en Finland en Zweden
Prijs v.a. € 2.569 p.p.(bij 2 personen delen van een kamer)

Deze 19-daagse rondreis laat u met volle teugen genieten van de machtige natuur en de zeer afwisselende landschappen. Bewonder de mooiste fjorden van Noorwegen en ga mee op bezoek bij de Kerstman. Ook steden als Oslo, Stockholm en Helsinki worden niet overgeslagen. Het ultieme hoogtepunt van de reis is het bezoek aan het Noordkaapplateau, het noordelijkste puntje van Europa. Via het uitgestrekte Fins Lapland reizen we terug naar het zuiden. Een reis die u nooit zal vergeten.


 

 • Combinatie van Noorwegen, Finland en Zweden
 • Geniet van de ongerepte natuur
 • Bezoek openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer
 • Inclusief bezoek aan de poolcirkel en Lofoten
 • Bewonder het UNESCO-werelderfgoed in Alta
 • Bezoek Noordkaap
 • Bezoek Kerstman Rovaniemi
 • Bezoek Oslo, Helsinki en Stockholm met stadsgids
 
 • Dag 1: Vertrek. Ferry Kiel-Göteborg
 • Dag 2: Oslo met stadsgids
 • Dag 3: Hamar en openluchtmuseum Maihaugen
 • Dag 4: In de voetsporen van Peer Gynt
 • Dag 5: Namdalen en Mo i Rana
 • Dag 6: Stap over de Poolcirkel en Lofoten
 • Dag 7: Eilanden Lofoten (optioneel)
 • Dag 8: Naar het noorden naar Tromsø
 • Dag 9: Finnmark. Naar Alta
 • Dag 10: Honningsvåg en Noordkaap
 • Dag 11: Rendierenweg,Siida en Saariselkä(Fins Lapland)
 • Dag 12: Rovaniemi en Santa Claus Village
 • Dag 13: Vrije dag in Rovaniemi
 • Dag 14: Rendierenfarm (optioneel)
 • Dag 15: Oulu en Jyväskylä
 • Dag 16: Helsinki met stadsgids en vetrek ferry naar Stockholm
 • Dag 17: Stockholm met stadsgids
 • Dag 18: Via de meren van Zweden naar Göteborg en inschepen ferry
 • Dag 19: Terugreis vanaf Kiel naar Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Vertrek
Vertrek vanaf de centrale opstapplaats naar de Duitse havenstad Kiel, waar we inschepen voor de nachtovertocht met Stena Line. Uw vakantie begint al direct. Nadat u uw hut heeft gevonden, is er tijd om het schip te ontdekken. Er zijn vele lounges met panoramaramen en zitjes, u kunt winkelen, een drankje laten inschenken aan de bar en indien u het maaltijdenpakket reserveert, kunt u prima dineren in het buffetrestaurant. Uw hut is voorzien van comfortabele bedden en een eigen douche en toilet. Er zijn diverse huttypes om uit te kiezen. (ca 500 km).


Dag 2: Oslo met stadsgids: Afstand route: ca. 300 km

Vroeg in de ochtend meren we aan in Göteborg in Zweden. Vanuit de havenstad Göteborg rijden we naar Oslo. In Oslo maken we kennis met onze stadsgids en zien we de hoogtepunten van de stad. Het centrum is compact en historisch en modern tegelijk. De winkelstraat Karl Johansgatan ligt tussen het Centraal Station en het Koninklijk paleis. Het hagelwitte Operagebouw met het schuine dak is modern en staat tegenover de 'Barcode', de bijnaam voor de hoogbouw torens in het zakelijk distric0. Kenmerkend is het rode bakstenen raadhuis, met de twee torens. Het kasteel Akershus beschermde ooit de stad. Aker Brygge is het uitgaanscentrum met vele restaurants en bars. De meeste musea liggen op het museumeiland Bygdøy. Oslo is met al het water en de natuur een groene stad. Tenslotte verdient het beroemde Vigeland beeldenpark de aandacht.We overnachten vandaag nabij Oslo.

 

Dag 3: Hamar en openluchtmuseum Maihaugen en Gålå: Afstand route: ca. 285 km

We rijden via Hamar en het uitgestrekte Mjøsameer naar het Olympische Lillehammer. Vanaf de hoofdweg is de Vikingskipet schaatshal te zien met het dak in de vorm van een omgekeerd Vikingschip. Hier behaalden de Nederlandse schaatsers 8 van de 11 allround titels schaatsen. In Lillehammer bezoeken we het openluchtmuseum Maihaugen. Hier is een indrukwekkende verzameling oude huizen en gebouwen te zien en acteurs zorgen ervoor dat het net lijkt alsof u in het Noorwegen van de Middeleeuwen rondloopt. Later rijden we naar Gålå, waar we in de bergen overnachten.

 

Dag 4: In het rijk van Peer Gynt en omgeving Trondheim: Afstand route: ca. 285 km

Het rijk van de volksheld Peer Gynt is één van de mooiste gebieden van Noorwegen. Tijdens onze schitterende route dwars door het rijk, op weg naar de konmingsstad Trondheim, passeren we de indrukwekkende nationale parken Gudbrandsdal en Dovrefjell. We overnachten in de omgeving van Trondheim. In de imposante Nidarosdom van Trondheim vonden de kroningen van de Noorse koningen plaats. Leuk zijn de gekleurde pakhuizen aan de rivier de Nidelven.

 

Dag 5: Namdalen en Mo i Rana: Afstand route: ca. 480 km

Na Trondheim laten we de bewoonde wereld een beetje achter ons en rijden we door het district Namdalen naar het noorden. Dit is natuur in het kwadraat. Een indrukwekkend kustlandschap en groen en glooiend binnenland. Perfect voor wildernisliefhebbers én dit is een gebied met veel zalmrivieren. Geniet vanuit uw luie stoel van de landschappen terwijl onze ervaren chauffeur u richting de poolcirkel brengt. We overnachten in Mo i Rana.

 

Dag 6: Poolcirkelcentrum en eilandengroep Lofoten: Afstand route: ca. 460 km

Vandaag steken we de poolcirkel over, waarna we het poolcirkelcentrum bezoeken. Als herinnering aan deze reis kunt u hier een stempel in uw paspoort laten zetten. Langs het Nationale Park Saltfjellet met bergen, beboste valleien en gletsjertongen rijden we naar ons einddoel van vandaag, de eilandengroep de Lofoten. De natuur is er prachtig en de eilandengroep is vooral bekend vanwege de rijke visserijtraditie. We verblijven twee nachten in Melbu

 

Dag 7: Eilandengroep (optioneel excursie Lofoten): Afstand route: ca. 325 km

U heeft de mogelijkheid om mee te gaan met een dagtocht over de sprookjesachtige Lofoten. U ontdekt zelf de uitgestrekte landschappen, adembenemende fjorden, bergen en meren en ziet waarom dit een van de mooiste eilandengroepen van de wereld wordt genoemd. U wandelt vanuit het hotel naar de kade waar de ferry ligt die u naar Fiskebøl vaart. Daar wacht de bus waarna we in zuidelijke richting over de Lofoten naar het unieke Nusfjord gaan, het best bewaarde vissersdorp met zijn authentieke rode huizen Ook brengen we een bezoek aan het Vikingmuseum Lofotr in Borg.
Deze dagtocht inclusief lunch is optioneel en kost € 165 p.p. (opgave in het tekstvak van het offerte/boekingsformulier en betaling bij boeking. De excursie gaat door bij minimaal 20 personen.).

 

Dag 8: Terug naar vasteland en Maselvdal en Tromsø: Afstand route: ca 420 km
Na het ontbijt rijden we door het Maselvdal, waar we een stop maken bij spectaculaire watervallen, naar ons hotel in Tromsø. Tromsø is een studentenstad met winkels, gezellige bars en restaurants. Er hangt een levendig sfeertje, zeker op de lange zomerse dagen. De architectuur van de IJskathedraal met haar witte puntige gevel, is opvallend en kenmerkend. Hier worden regelmatig midzomerconcerten gehouden

 

Dag 9: Finnmark: Afstand route: ca. 300 km

Vandaag passeren we één van de mooiste fjorden van Noorwegen, de Lyngenfjord. Via Olderdalen, een onder gletsjers bedolven gebergte dat uit het water verrijst, rijden we naar het natuurpark Nord Reisa. Een prachtige route brengt ons in Alta, waar we zullen overnachten.

 

Dag 10: Honningsvåg en de Noordkaap: Afstand route ca 280 km
Na het bezoek aan de, door UNESCO beschermde, rotstekeningen in het museum van Alta, rijden we door het toendralandschap naar Honningsvåg. Na het diner in ons hotel in Honningsvåg, rijden we naar de Noordkaap om het mysterie van de middernachtzon te ontraadselen. Bij helder weer en in de juiste periode kunt u het indrukwekkende fenomeen aanschouwen. Bij het informatiecentrum ontvangt u uw Noordkaapcertificaat.

 

Dag 11: Rendierenweg, Siida en Saariselkä : Afstand route: ca 425 km

We passeren de Finse grens en rijden de bekende rendierenweg richting Inari. Hier bezoeken we Siida, een museum over de cultuur van de Samen. U krijgt een goede indruk van de leefomstandigheden in het Finse Lapland. We overnachten in Saariselkä.

 

Dag 12: Rovaniemi en Santa Claus Village: Afstand route: ca 260 km

We vervolgen onze reis naar de poolcirkel. De hoofdstad van Lapland, Rovaniemi, ligt pal op de poolcirkel en staat bekend als Santa Claus Village. Het is de woonplaats van de Kerstman en uiteraard gaan we hem bezoeken! We verblijven hier drie nachten.

 

Dag 13: Vrije dag in Rovaniemi

U heeft vandaag een vrije dag in Rovaniemi. U kunt op eigen gelegenheid de stad verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het Arktikum museum. Hier komt u alles te weten over het leven in het gebied van de poolcirkel.

 

Dag 14: Rovaniemi

Met een traditionele boot varen we over de rivier Kemijoki. U maakt kennis met een Sami boer en zijn rendieren. De Samen zijn geestelijk verbonden met de rendieren, ze zouden niet zonder kunnen bestaan.

 

Dag 15: Oulu en Jyvåskylå: Afstaand: ca 560 km
We rijden naar Oulu, de havenstad aan de Botnische Zee, met een gezellige markt. Aansluitend doorreis naar ons hotel in Jyvåskylå, in het Finse merengebied.

 

Dag 16: Helsinki met stadsgids en vertrek nachtboot naar Stockholm, ca 270 km
We bezoeken met gids de Finse hoofdstad Helsinki. We zien onder andere de orthodoxe Uspenski- kathedraal en het Sibeliuspark. In de middag heeft u vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Aan het einde van de middag schepen we in aan boord van Viking Line voor de nachtafvaart naar Stockholm. Het diner aan boord is niet inbegrepen (optioneel bij te boeken via opgave in tekstvak van offerte/boekingsformulier )

 

Dag 17: Stockholm met stadsgids
Vroeg in de ochtend meren we aan in Stockholm. U heeft hier de mogelijkheid om deel te nemen aan een stadswandeling o.l.v. een gids. We bezoeken het oude stadsdeel Gamla Stan en het stadhuis. In de middag heeft u de tijd om de stad zelf te ontdekken. We overnachten nabij Stockholm.

 

Dag 18: Langs de meren van Zweden naar Göteborg: Afstand route: ca 475 km

Op de route naar Göteborg passeren we het mooie Vättermeer en hebben we zicht op Gränna, een typisch Zweeds dorpje. In Göteborg gaan we aan boord van de Stena Line voor de nachtovertocht naar het Duitse Kiel.

 

Dag 19: Aankomst Kiel en terugreis Nederland: Afstand route: ca 500 km
Al vroeg komen we aan in Kiel en rijden we met de nodige stops naar Nederland, waar we op de wisselplaats afscheid van u nemen. Na het diner wordt u naar uw uitstapplaats gebracht

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Stena Line overtochten Kiel-Göteborg v.v.
Uw begint deze reis aan boord van de Stena Line. Tijdens de ferry overtocht van Kiel in Duitsland naar Göteborg in Zweden en weer terug kunt u aan boord van de Stena Line genieten van een maaltijd of een drankje in één van de restaurants of bars. Stena Line biedt u aan boord van haar ferry's diverse mogelijkheden, zodat er voor iedereen iets te vinden is. Uw vakantie of ontspannen overtocht begint al bij inscheping. Welkom aan boord!

Beide overtochten zijn nachtovertochten. U verblijft dus 2 nachten aan boord van Stena Line. Voor het verblijf aan boord kunt u kiezen uit een 1-of 2-persoons binnen- of buitenhut met stapelbed of benedenbedden.

Naast het verblijf aan boord van Stena Line verblijft u tegen het einde van de reis ook nog 1 nacht aan boord van de Viking Line tijdens de overtocht van Helsinki naar Stockholm. Voor het verblijf aan boord kunt u kiezen uit een 1-of 2-persoons binnen- of buitenhut met stapelbed of benedenbedden.

Hotel omschrijving

Gedurende de rondreis verblijft u 15 nachten in goede middenklasse hotels. Er is een mix tussen traditionele Noorse (berg) hotels en hotels in modere, Scandinavische stijl met lichte kleuren, designmeubels en natuurlijke materialen. De kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet. De standaard kamers en badkamers in Scandinavië zijn in het algemeen vaak wat kleiner en eenvoudiger, zeker op het platteland en in het noorden. Er is niet altijd een zitje aanwezig. De meeste badkamers zijn uitgerust met een douche in plaats van een bad. Steeds meer hotels gaan over op een systeem waarbij u alleen nog met creditcard of bankkaart kunt betalen.

 

Tijdens de overtocht van Stena Line van Göteborg naar Kiel (v.v.) verblijft u in een 2-persoonsbinnenhut met bedden boven elkaar. Tegen een toeslag kunt u een ander huttype reserveren. De ferry beschikt over diverse restaurants, bars en een casino. De overtocht is op basis van logies. U kunt bij boeking een maaltijdenpakket voor de heen- en de terugreis reserveren (2x ontbijt en 2x diner).

 

Tijdens de overtocht van Viking Line van Helsinki naar Stockholm verblijft u in een 2-persoonsbinnenhut met bedden boven elkaar. Tegen een toeslag kunt u een ander huttype reserveren. De ferry beschikt over diverse restaurants, bars en een casino. De overtocht is op basis van logies en ontbijt. U kunt bij boeking een diner reserveren.

 

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

Prijzen 2024

Vertrekdata & Prijzen p.p. v.a. obv 2p kamer obv 1p kamer
za 18-05-2024 € 2569 € 3499
za 15-06-2024 € 2779 € 3709
za 13-07-2024 € 2779 € 3709
za 10-08-2024 € 2779 € 3709

Reserveringskosten: € 35,00

Brandstoftoeslag p.p. € 38,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00
Calamiteitenfonds € 2,50

Inbegrepen

 • Koffie voor vertrek op wisselplaats
 • Parkeren in Didam
 • Luxery class touringcar
 • Deskundige chauffeur tevens reisleider
 • Nachtferry Kiel-Göteborg met Stena Line o.b.v. logies in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • 1 Overnachting omgeving Oslo
 • 1 Overnachting in Gala
 • 1 Overnachting in Trondheim
 • 1 Overnachting in Mo i Rana
 • 2 Overnachtingen in Melbu
 • 1 Overnachting in Tromsø
 • 1 Overnachting in Alta
 • 1 Overnachting in Honningsvåg
 • 1 Overnachting in Saariselkä
 • 3 Overnachtingen in Rovaniemi
 • 1 Overnachting in Jyväskylä
 • Nachtferry Turku-Stockholm met Viking Line o.b.v. logies in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • 1 Overnachting nabij Stockholm
 • Nachtferry Göteborg-Kiel met Stena Line o.b.v. logies in een 2-persoonsbinnenhut (stapelbed)
 • 16x Ontbijt en 15x diner
 • Diverse ferryovertochten
 • Nederlands sprekende stadsgids in Oslo, Helsinki en Stockholm
 • Certificaat en entreegelden Noordkaapplateau
 • Afscheidsdiner op de wisselplaats

Extra's/optioneel:

 • Excursie Lofoten - dag 7 € 165,- p.p.
 • Diner aan boord VikingLine - dag 16 € 49,- p.p
 • Maaltijdpakket Stena Line (2 x diner en 2 x ontbijt) € 135,- p.p

 

Niet inbegrepen:

Niet genoemde maaltijden

Entreegelden.

Tenzij anders vermeld, zijn entreegelden voor bijvoorbeeld kastelen en musea niet inbegrepen. Wij willen u tot niets verplichten, u bepaalt zelf waar u aan deelneemt. Niet vermelde extra’s zijn te allen tijde facultatief en nooit verplicht.

Op de Noordkaap en Lofoern kunnen de hotels eenvoudiger zijn en de kamers kleiner dan in oveig Scandinavië.

 

Overtocht

Tijdens de nachtafvaart met Stena Line kunt u, indien u dat wenst, in een andere hutaccommodatie verblijven.

Hieronder de mogelijke huttypes en bijhorende toeslagen per persoon: (onder voorbehoud)

 • 2-persoonshut | Binnenhut bedden naast elkaar (nachtafvaarten Stena Line) € 39,00 p.p.
 • 2-persoonshut | Buitenhut bedden naast elkaar (nachtafvaarten Stena Line) € 59,00 p.p.
 • 1-persoonshut |  Binnenhut (nachtafvaarten Stena Line) € 109,50 p.p.
 • 1-persoonshut | Buitenhut (nachtafvaarten Stena Line) € 109,50 p.p.

 

 • 2-persoonshut | Buitenhut  (nachtafvaarten Viking Line) € 39,00 op aanvraag p.p

Diner Viking Line

Diner € 39,00

 

Maaltijdpakket Stena Line

2 x diner en 2 x ontbijt € 149,00

 

Dagtocht Lofoten €165,00

Sami rendierfarm € 110,00

 

Groepsgrootte:

min. 25

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek


Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Noorse Kroon, Zweedse Kroon, Euro (Finland

 

Opstapschema via wisselplaats
Bij het opstapschema via onze wisselplaats kunt u in het voor- en naseizoen kiezen uit ca. 30 opstapplaatsen. In het hoogseizoen zijn dat zelfs 80 opstapplaatsen!

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 19-daagse rondreis Mysterie van de Noordkaap. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.