image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland

Laatst bijgewerkt: 15 juli 2020


We hebben een hele bizarre tijd achter ons liggen en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot het uitbreken van Coronavirus / COVID-19. Uiteraard begrijpen wij uw zorgen.
De regering heeft aangekondigd dat per 15 juni voor een aantal landen versoepelingen komen m.b.t. reizen naar het buitenlan en dat is ook gebeurd, echter deze zijn op die datum nog niet van kracht voor onze specialisatie landen. Scan Britain zet zich op dit moment volledig in om uw geboekte en welverdiende vakantie veilig te stellen. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen zoals afgegeven door ANVR en SGR.

Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

Scan Britain heeft  alle reizen geannuleerd met vertrek tot en met 18 juli 2020.
(Noorwegen, Finland, Zweden en Denemarken t/m 19 juli 2020 en Ierland t/m 20/7-2020).

Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in deze periode. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken. U ontvangt een Corona-voucher, waarvoor u later, onder bepaalde voorwaarden, uw reis opnieuw kunt boeken. De Corona-voucher heeft de waarde van het reeds door u betaalde bedrag en u kunt boeken tot 1 jaar vanaf de uitgiftedatum. De reis mag later plaatsvinden.

Hebt u geboekt na 17 februari 2020 dan valt de voucher onder de garantie van de SGR dekking. Heeft u geboekt voor 17 februari 2020, dan kan het zijn dat de voucher niet valt onder de garantie van de S.G.R.dekking, afhankelijk van de boeking. Scan Britain is pas volwaardig lid sinds 17 februari 2020. Met de voucher kunt u een nieuwe reis bij ons boeken.

 

Noorwegen

Onlangs heeft de Noorse overheid besloten pas op 20 juli meer duidelijkheid te geven over het openen van de grenzen voor toeristen uit nabijgelegen landen. Of Nederland daar ook onder gaat vallen, was nog niet duidelijk.
Wij hebben daarom moeten besluiten alle pakketreizen naar Noorwegen, vertrekkend t/m 19 juli 2020 te annuleren. In de komende tijd ontvangt u daarover verder bericht en een Corona-voucher voor het door u (aan)betaalde bedrag. Dit geldt ook voor de andere Scandinavische landen.
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona wat per 15 juli is aangepast in Noorwegen.

Goed nieuws m.b.t. Noorwegen, want reizen is weer mogelijk zonde quarantaine vanaf 15 july 2020. De lijst met landen die aan de criteria voldoen, is op 10 juli as. gepubliceerd op de webpagina’s van het Institute of Public Health en Nederland staat daar op. Vanaf 15 juli versoepelt de Rijksoverheid de code oranje naar code geel, zodat reizen weer mogelijk word zonder quarantaine maatregelen.

Goed nieuws m.b.t. Denemarken. Reizen mogelijk vanaf 27 juni 2020.

De grenzen van Denemarken zijn vanaf 27 juni 2020 open voor de meeste Europese landen, waaronder voor Nederland. Om binnen te komen, moeten toeristen uit het goedgekeurde land bij binnenkomst minimaal 6 dagen de documentatie van een geldige boeking tonen en zich houden aan de ter plaatse gestelde regels.

 

Goed nieuws m.b.t. Finland. Reizen is weer mogelijk vanaf 13 juli 2020.

Nederlanders en Belgen zijn weer welkom vanaf 13 juli. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland blijven voorlopig nog gesloten. Finnair vliegt, hoewel nog steeds met beperkingen, Finnlines-van Travemünde naasr HHelsinki v.v.is een prima een optie om naar Finland te reizen. Er zijn gezondheids- en veiligheidsmaatregelen getroffen. Vanaf 13 juli versoepelt de Rijksoverheid de code oranje naar code geel, zodat reizen weer mogelijk word zonder quarantaine maatregelen.

 

Goed nieuws m.b.t. Groot Brittannië. Reizen mogelijk vanaf 10 juli 2020 zonder 2 weken quantaine.

Reizen vanuit Nederland naar Groot Brittannië is vanaf 10 juli weer mogelijk zonder 14 dagen verplichte (zelf)quantaine als u vanuit Nederland reist en in de afgelopen weken niet in een door Engeland uitgesloten land bent geweest. Een formulier invullen bij binnenkomst blijft wel van kracht en de regelgeving voor reizen naar Schotland en Wales is mogelijk vanaf 15 juli en 13 juli. voor toeristen.

Vanaf 10 juli versoepelt de Rijksoverheid de code oranje naar code geel, zodat reizen weer mogelijk word zonder quarantaine maatregelen.

VisitEngland heeft samen met de toeristische organisaties van Noord-Ierland, Schotland en Wales een nieuwe kwaliteitskeurmerk gelanceerdvoor bedrijven welke aan de gestelde maatrgelen voldoen: Kijk

We're good to go

 

Vertrekt u na 10 juli 2020?
(Noorwegen, Finland, Zweden na 19 juli en Ierland na 20 juli)?

De reguliere omboek- en annuleringsvoorwaarden gelden voor klanten die na 10 juli op reis gaan, waarvan de reis nog niet kan worden geannuleerd en zelf willen annuleren. Hopelijk kunnen we tegen die tijd weer genieten van onze mooie reisbestemmingen. Mocht dit niet zo zijn, dan houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zodra mogelijk of noodzakelijk eerder, beslissen we of de reizen na 10 jiuli ook moeten worden geannuleerd.

 

IJsland ontvangt vanaf 15 juni 2020 weer toeristen, onder nog nader te bepalen voorwaarden. Vraag naar de mogelijkheid (en beperkingen), als u komende zomer graag op reis wilt.

Voor rondreizen zijn wij aan het bekijken en overwegen of dat weer mogelijk is vanaf 1 juli 2020, afhankelijk van de gecontracteerde hotels, vluchtmogelijkheden en beslissingen van de IJslandse regering m.b.t. extra maatregelen.
Reizigers moeten uiterlijk op 15 juni 2020 de keuze krijgen tussen een quarantaine van twee weken of bij aankomst worden getest op het virus, of anderszins bewijzen dat ze vrij zijn van coronavirusinfectie. Exacte vereisten worden nog ontwikkeld en bekendgemaakt, maar reizigers zullen waarschijnlijk de officiële traceerapp moeten downloaden en gebruiken die al in gebruik is bij 40% van de bevolking in IJsland. De app is ontwikkeld volgens de strengste privacynormen, waarbij locatiegegevens lokaal op het apparaat van de gebruiker zijn opgeslagen, tenzij ze worden vrijgegeven voor tracering in geval van een infectie.

We houden u op de hoogte van de mogelijkheden, zodra er meer bekend is.
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

 

Verder de gelden op dit moment de volgende reisadviezen:

  • In Noorwegen zijn toeristen uit Nederland weer welkom zonder in quarantaine te gaan. Op 10 juli is er een lijst bekend gemaakt welke landen er vanaf 15 juli 2020  zonder in quarantaine te gaan weer welkom zijn, ook voor het toerisme. Nederland staat op de lijst. Het reisadvies is door de Rijksoverheid  per 15 juli van oranje naar geel  versoepeld voor Noorwegen.

  • In Finland zijn toeristen uit Nederland weer welkom. Nederlanders zijn weer welkom sinds 13 juli. De grenzen met de buurlanden Zweden en Rusland blijven voorlopig nog gesloten. Per 13 juli is het reisadvies van oranje naar geel versoepeld in Finland.

  • In Zweden geldt op dit moment het beleid dat niet-essentiële reizen van en naar Zweden niet zijn toegestaan. Wanneer dit precies versoepeld zal worden is nog niet duidelijk. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Zweden.

  • In Denemarken zijn de grenzen voor de Nederlandse toerist vanaf 27/6-2020 weer geopend. U dient wel een reservering voor accommodaties te kunnen tonene voor minimaal 6 nachten. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom coroma in Denemarken.

  • In het Verenigd Koninkrijk is het reisadvies versoepeld van reizen vanuit Nederland en naar Nederland. De quarantaine maatregel is vanaf 10 juli naar Groot Brittannië opgeheven, waarna versoepoeling van code oranje naar code geel per 10 juli is doorgevoerd. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Engeland/Wales/Schotland.

  • In Ierland is een progamma opgesteld ter versoepeling van de maatregelen, waarbij de verwachting is dat er eind juli weer gereist kan gaan worden en het reisadvies van oranje naar geel gaat. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Ierland.

 

We staan in ieder geval graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u in de toekomst weer zorgeloos van uw vakantie kunt genieten. Het kan zijn dat u niet direct een reactie op uw e-mails krijgt, omdat we eerst de klanten helpen die binnenkort  vertrekken. Wij bedanken u voor uw geduld en vertrouwen in Scan Britain.

 

Versoepeling reisadvies:

De Nederlandse regering heeft op 3 juni aangekondigd dat de verwachting is dat vanaf 15 juni het reisadvies voor een aantal landen in Europa zal worden versoepeld van code oranje naar code geel.

Wat dat voor de reizen van Scan Britain voor komemde tijd gaat betekenen, was op dat moment nog niet duidelijk. Dat hangt immers af van het beleid op onze bestemmingen.
Inmiddels is er meer bekend over de meeste landen. De meeste landen hebben inmiddels een besluit genomen wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen opheffen. Het gaat o.a. om: Finland, Noord-Ierland, Engeland, Wales, Schotland, Noorwegen, IJsland en Denemarken.

Naar deze landen kan inmiddels worden gereist (code geel).

Voor Ierland word het definitieve besluit voor het einde van juli verwacht om weer open te gaan voor buitenlandse toeristen vanuit de EU.

Het besluit om Zweden open te stellen is nog niet te verwachten op korte termijn en hangt sterk samen met de ontwikkelingen ter plaatse.

 

Zie voor informatie welke landen zijn opengesteld voo reizen vanuit Nederland en de verwachtingen voor de overige landen:

https://wwor inw.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

 

Versoepeling termijn betalen van uw reis:

Voor reizen met vertrek van  t/m 30 augustus 2020 zijn de bestaande betaalcondities tijdelijk aangepast. U kunt de restbetaling opschorten tot er meer duidelijkheid is of uw reis door kan gaan. Zodra er duidelijkheid is berichten wij u en verzoeken wij u de restbetaling zo spoedig mogelijk aan uw betalingsverplichting te voldoen.

 

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek. We denken natuurlijk wel graag met u mee over het vinden van een oplossing. Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar.