image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Corona:

Gevolgen coronavirus voor reizen naar het buitenland

Laatst bijgewerkt: 27 juni 2020


We hebben te maken met een hele bizarre tijd en we willen u, voor zover mogelijk, informeren hoe Scan Britain handelt met betrekking tot het uitbreken van Coronavirus / COVID-19. Uiteraard begrijpen wij uw zorgen.
De regering heeft aangekondigd dat per 15 juni voor een aantal landen versoepelingen komen m.b.t. reizen naar het buitenland, echter deze zijn op die datum nog niet van kracht voor onze specialisatie landen. Scan Britain zet zich op dit moment volledig in om uw geboekte en welverdiende vakantie veilig te stellen. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen zoals afgegeven door ANVR en SGR.

Heeft u vragen,neem dan per e-mail contact met ons op.

Scan Britain heeft  alle reizen geannuleerd met vertrek tot en met 3 juli 2020.
(Noorwegen, Finland, Zweden en Denemarken t/m 19 juli 2020 en Ierland t/m 20/7-2020).

Helaas kunnen we u geen onbezorgde vakantie garanderen in deze periode. We hebben inmiddels contact opgenomen met iedereen die in deze periode zou vertrekken. U ontvangt een Corona-voucher, waarvoor u later, onder bepaalde voorwaarden, uw reis opnieuw kunt boeken. De Corona-voucher heeft de waarde van het reeds door u betaalde bedrag en u kunt boeken tot 1 jaar vanaf de uitgiftedatum. De reis mag later plaatsvinden.

Hebt u geboekt na 17 februari 2020 dan valt de voucher onder de garantie van de SGR dekking. Heeft u geboekt voor 17 februari 2020, dan kan het zijn dat de voucher niet valt onder de garantie van de S.G.R.dekking, afhankelijk van de boeking. Scan Britain is pas volwaardig lid sinds 17 februari 2020. Met de voucher kunt u een nieuwe reis bij ons boeken.


Heeft u een reis geboekt na 3 juli (Noorwegen, Finland, Denemarken of Zweden na 19 juli en Ierland na 20 juli), dan vragen we u nog even geduld. Zo nodig berichten wij u als bekend is dat uw reis definitief niet kan doorgaan.

 

Noorwegen

Onlangs heeft de Noorse overheid besloten pas op 20 juli meer duidelijkheid te geven over het openen van de grenzen voor toeristen uit nabijgelegen landen. Of Nederland daar ook onder gaat vallen, is nog niet duidelijk.
Wij hebben daarom moeten besluiten alle pakketreizen naar Noorwegen, vertrekkend t/m 19 juli 2020 te annuleren. In de komende tijd ontvangt u daarover verder bericht en een Corona-voucher voor het door u (aan)betaalde bedrag. Dit geldt ook voor de andere Scandinavische landen.
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Noorwegen.

 

Goed nieuw m.b.t. Noorwegen, maar nog even geduld (Reizen mogelijk vanaf 15 july 2020?)

Eerder dan aangekondigd, heeft de Noorse Premier tijdens een persconferentie op donderdag 25 juni jl. het volgende laten weten: Het Noorse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijstelling van reisadvies tegen niet-essentiële reizen naar alle landen aangekondigd. De vrijstelling geldt voor EER / Schengen-landen vanaf 15 juli 2020.
“Vanaf 15 juli wijzigen we ons reisadvies voor landen in Europa met acceptabele infectieniveaus. Het reisadvies wordt gewijzigd voor landen die zijn vrijgesteld van de quarantainevoorschriften bij binnenkomst in Noorwegen, wat betekent dat landen die voldoen aan de criteria voor infectie die zijn uiteengezet door het Norwgian Institute of Public Health.

De lijst met landen die aan de criteria voldoen, wordt op 10 juli as. gepubliceerd op de webpagina’s van het Institute of Public Health. “We houden de toegangsquarantaine voor mensen die afkomstig zijn uit landen met een hoge infectiedruk”, zei de premier. Het lijkt er dus op dat Nederlandse toeristen vanaf 15 juli as. Noorwegen mogen bezoeken, echter de definitieve lijst met landen/nationaliteiten waarvoor weer vrij reizen geldt, wordt pas op 10 juli as. gepubliceerd.
Scan Britain volgt alle berichtgevingen vanuit Noorwegen tot die tijd nauwlettend.

Goed nieuws m.b.t. Denemarken. Reizen mogelijk vanaf 27 juni 2020.

De grenzen van Denemarken zijn vanaf 27 juni 2020 open voor de meeste Europese landen, waaronder voor Nederland. Om binnen te komen, moeten toeristen uit het goedgekeurde land bij binnenkomst minimaal 6 dagen de documentatie van een geldige boeking tonen en zich houden aan de ter plaatse gestelde regels.

 

Goed nieuws m.b.t. Groot Brittannië, maar nog even geduld, (Reizen mogelijk vanaf 6 july 2020 ?)

Naar verwachting wordt er a.s. maandag 29 juni 2020 door de regering in Groot-Brittannië aangekondigd, dat reizen ”zonder quarantaine” weer mogelijk wordt vanaf maandag 6 juli 2020. Ook de Nederlandse regering moet dan nog akkoord gaan met de mogelijkheid van reizen naar Groot Brittannië. Naar verwachting zal code oranje per 6 july worden omgezet naar code geel.

 

Vertrekt u na 3 juli 2020?
(Noorwegen, Finland, Zweden en Denemarken na 19 juli en Ierland na 20 juli)?

De reguliere omboek- en annuleringsvoorwaarden gelden voor klanten die na 3 juli op reis gaan, waarvan de reis nog niet kan worden geannuleerd en zelf willen annuleren. Hopelijk kunnen we tegen die tijd weer genieten van onze mooie reisbestemmingen. Mocht dit niet zo zijn, dan houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Zodra mogelijk of noodzakelijk eerder, beslissen we of de reizen na 4 jiuli ook moeten worden geannuleerd.

 

IJsland ontvangt vanaf 15 juni 2020 weer toeristen, onder nog nader te bepalen voorwaarden. Vraag naar de mogelijkheid (en beperkingen), als u komende zomer graag op reis wilt.

Voor rondreizen zijn wij aan het bekijken en overwegen of dat weer mogelijk is vanaf 1 juli 2020, afhankelijk van de gecontracteerde hotels, vluchtmogelijkheden en beslissingen van de IJslandse regering m.b.t. extra maatregelen.
Reizigers moeten uiterlijk op 15 juni 2020 de keuze krijgen tussen een quarantaine van twee weken of bij aankomst worden getest op het virus, of anderszins bewijzen dat ze vrij zijn van coronavirusinfectie. Exacte vereisten worden nog ontwikkeld en bekendgemaakt, maar reizigers zullen waarschijnlijk de officiële traceerapp moeten downloaden en gebruiken die al in gebruik is bij 40% van de bevolking in IJsland. De app is ontwikkeld volgens de strengste privacynormen, waarbij locatiegegevens lokaal op het apparaat van de gebruiker zijn opgeslagen, tenzij ze worden vrijgegeven voor tracering in geval van een infectie.

We houden u op de hoogte van de mogelijkheden, zodra er meer bekend is.
Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in IJsland.

 

Verder de gelden op dit moment de volgende reisadviezen:

  • In Finland geldt op dit moment het beleid dat niet-essentiële reizen van en naar Finland niet zijn toegestaan. Wanneer dit precies versoepeld zal worden is nog niet duidelijk. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Finland.
  • In Zweden geldt op dit moment het beleid dat niet-essentiële reizen van en naar Zweden niet zijn toegestaan. Wanneer dit precies versoepeld zal worden is nog niet duidelijk. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Zweden.
  • In Denemarken zijn de grenzen voor de Nederlandse toerist vanaf 27/6-2020 weer geopend. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom coroma in Denemarken.
  • In het Verenigd Koninkrijk is nog geen aanstaande versoepeling van het reisadvies bekend. Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Engeland/Wales/Schotland.
  • In Ierland is een progamma opgesteld ter versoepeling van de maatregelen, waarbij de verwachting is dat er eind juli weer gereist kan gaan worden.
  • Bekijk hier het geldende reisadvies rondom corona in Ierland.

 

We staan in ieder geval graag voor u klaar om ervoor te zorgen dat u in de toekomst weer zorgeloos van uw vakantie kunt genieten. Het kan zijn dat u niet direct een reactie op uw e-mails krijgt, omdat we eerst de klanten helpen die binnenkort al zouden vertrekken. Wij bedanken u voor uw geduld en vertrouwen in Scan Britain.

 

Versoepeling reisadvies:

De Nederlandse regering heeft op 3 juni aangekondigd dat de verwachting is dat vanaf 15 juni het reisadvies voor een aantal landen in Europa zal worden versoepeld van code oranje naar code geel.

Wat dit voor de reizen van Scan Britain voor komemde tijd gaat betekenen, is nog niet duidelijk.
Dat hangt immers af van het beleid op onze bestemmingen. Zodra hier meer over bekend is, zullen we onze reizigers hierover informeren en ook deze informatiepagina updaten.

Een groot aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat van onze specialisatielanden daarover in de komende weken een besluit wordt nemen. Het gaat o.a. om: IJsland, Finland, Ierland, Noorwegen en Denemarken.

Het besluit voor Groot-Brittannië en Zweden is nog niet te verwachten op korte termijn en hangt sterk samen met de ontwikkelingen ter plaatse.

 

Versoepeling termijn betalen van uw reis:

Voor reizen met vertrek van  t/m 30 augustus 2020 zijn de bestaande betaalcondities tijdelijk aangepast. U kunt de restbetaling opschorten tot er meer duidelijkheid is of uw reis door kan gaan. Zodra er duidelijkheid is berichten wij u en verzoeken wij u de restbetaling zo spoedig mogelijk aan uw betalingsverplichting te voldoen.

 

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

U kunt uw geboekte reis niet kosteloos annuleren als er (nog) geen duidelijkheid is over de situatie op het moment van uw geplande vertrek. We denken natuurlijk wel graag met u mee over het vinden van een oplossing. Annuleren vanwege een besmettelijk virus dekt een annuleringsverzekering veelal niet. Check voor de zekerheid uw polisvoorwaarden en/of neem contact op met uw verzekeraar.