image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Autorondreis Svartisen langs kampeerhutten noordwaards
naar de Noordkaap door Noorwegen 2022

Met de Hurtigruten terug van Honningsvåg naar Bergen

22-daagse autorondreis door Noorwegen naar de Noordkaap en terug per Hurtigruten postboot, de cruise langs de Noorse fjorden kust. Deze reis is het beste wat Noorwegen te bieden heeft. De afstanden per dag en de keuze van de hutten.

 

 • Heen met eigen auto naar Noordkaap
 • Terug met Hurtigruten van Honnigsvåg naar Bergen
 • Heenreis langs kampeerhutten
 • Ferry's van en naar Noorwegen inbegrepen in de reis

Reis heen per auto naar het hoge noorden en terug per Hurtigruten langs de Noorse fjordenkust. Al meer dan 25 jaar wordt de finesse van deze route - met de juiste afstanden per dag - en de keuze van de kampeerhutten, door onze klanten gewaardeerd als het beste wat Noorwegen te bieden heeft. Uitsekende Noordkaapreis, de combinatie met een heenreis over land met overnachtingen in goede kampeerhutten en een ontspannende terugreis per Hurtigruten.

Reisschema:

 • Dag 1: Kiel-Oslo met Colorline
 • Dag 2:  Aankomst Oslo–Fagernes
 • Dag 3: Fagernes-Oppdal
 • Dag 4 + 5: Oppdal-Namsos
 • Dag 6: Namsos-Dalselv
 • Dag 7: Dalselv–Fauske
 • Dag 8 + 9: Fauske-Laukvik
 • Dag 10: Laukvik–Bø I Vesterålen
 • Dag 11: Bø I Vesterålen- Ballangen
 • Dag 12: Ballangen-Skibotn
 • Dag 13: Skibotn-Alta
 • Dag 14 + 15: Alta-Honningvåg
 • Dag 16: Honningsvåg–Tromsø (Hurtigruten)
 • Dag 17: Vesterålen-Lofoten (Hurtigruten)
 • Dag 18: Poolcirkel, Zeven zusters (Hurtigruten)
 • Dag 19: Trondheim - westkust (Hurtigruten)
 • Dag 20: Aankomst Bergen/ontscheping
 • Dag 21: Bergen. Fjordline Bergen–Hirtshals
 • Dag 22: Aankomst Hirtshals 08.00 uur.
  Terugreis naar Nederland

Routebeschrijving: Autotour Svartisen

 

1e dag: Kiel–Oslo

Vertrek vanuit Kiel om 14.00 uur met Color Line.

 

2e dag: Oslo–Fagernes, 191 km

Via Hønefoss naar Fagernes. Misschien heeft u nog even tijd om in Jevnaker 'Hadeland Glasfabriek' te bezoeken. Overnachting op Fagernes Camping.

 

3e dag: Fagernes–Oppdal, 259 km

Vandaag langs het mooie Jotunheimengebied en Valdresflya richting Vågåmo, vanwaar over de mooie toeristische route over de Slådalsveien (tolweg) via Lesja en Dombås naar Oppdal. Overnachting op Granmo Camping bij Oppdal.

 

4e en 5e dag: Oppdal–Namsos, 313 km

Over de Dovrefjell via Oppdal en Trondheim bij Asp over de Kystrikvei 17 naar Namsos voor een verblijf van 2 overnachtingen.

 

6e dag: Namsos–Dalselv, 310 km

Door het Namdal, langs het mooie Majavatn naar Dalselv voor een verblijf van 1 nacht op de Yttervik Camping.

 

7e dag: Dalselv–Fauske, 196 km

We passeren de poolcirkel en bevinden ons nu in Noord-Noorwegen. Mooie route langs de Svartisen gletsjer en Saltfjellet Nationaal Park naar Fauske.Overnachting Fauske Camping.

 

8e en 9e dag: Fauske–Laukvik, 230 km

Oversteek per boot van Bodø naar Moskenes. Welkom op de Lofoten. Verblijf van 2 nachten op Sandsletta Camping in Laukvik, met schitterende ligging in een inham aan zee. Ideaal voor een mooie zonsondergang!
Svolvær is de hoofdplaats op de Lofoten. Bezoek karakteristieke vissersdorpjes als Kabelvåg en Henningsvær met de 'rorbuer', de rode houten huizen op palen of maak een boottocht of zee-arend safari naar de indrukwekkende Trollfjord.

 

10e dag: Laukvik–Bø I Vesterålen, 116 km

Via Fiskebøl, ferry naar Melbu over Sortland naar Bø aan de Vesterålsfjord. Mooi uitgangspunt voor verkenning van Vesterålen. Bezoek de kustplaatsjes Myre en Nyksund voor een mooie zonsondergang. Overnachting op Fjordcamp Bø i Vesterålen.

 
11e dag: Bø I Vesterålen–Ballangen, 282 km

Vandaag via Sortland langs Ofotfjorden naar Ballangen voor een verblijf van 1 nacht.

 

12e dag: Ballangen-Skibotn, 275 km

De reis gaat noordwaarts naar Skibotn. 1 nacht verblijf op Skibotn Camping.

 
13e dag: Skibotn–Alta, 284 km

Langs de prachtige fjordenkust, Reisafjorden en Altafjorden naar Alta. Overnachting op de Alta River Camping. Bezienswaardig: Alta Museum o.a. rotstekeningen die meer dan 7000 jaar zijn. De rotstekeningen staan op UNESCO's Wereld­erfgoedlijst.

 

14e dag: Alta–Honningsvåg, 209 km

Door het ruige berglandschap naar Olderfjord en langs de Porsangerfjord naar Honningsvåg. Van hieruit is het niet meer ver naar de Noordkaap, het 307m hoge rotsplateau dat oprijst uit de Noordelijke IJszee. Bij een heldere hemel kunt u hier vanavond en anders morgen de middernachtzon zien. Er wordt een mooie film over de Noordkaap en de provincie Finnmark getoond op een 180° panorama scherm. Bezoek ook de Kirkeporten en de kleine vissersdorpen Gjesvær en Skardsvåg. 2 Overnachtingen op de Nordkapp Camping Honningsvåg.

Excurisemogelijkheden
Birdsafari Gjesvær

Koningskrab safari

 

16e dag: Honningsvåg–Tromsø

's Morgens vroeg checkt u in aan boord van Hurtigruten. U vaart langs de Noordelijke IJszee via Havøysund naar Hammerfest, de noordelijkste stad ter wereld. Via Øksfjord en Skjervøy komt u voor middernacht aan in Tromsø. Mogelijkheid voor de excursie 'IJzeekathedraal met middernachtconcert'.

 

17e dag: Vesterålen–Lofoten

Vandaag staan de betoverende eilandengroepen Vesterålen en Lofoten op het programma. In Stokmarknes kunt u het Hurtigrutenmuseum bezoeken. Svolvær is de hoofdstad van en grootste plaats op de Lofoten. Het aanzicht wordt gedomineerd door houten rekken met kabeljauw, die in de koele zeelucht hangt te drogen, bestemd voor export als stokvis. Via Svolvær maakt u een mooie tocht langs de Lofotenkust naar Stamsund.

 

18e dag: Poolcirkel, Zeven zusters

U passeert de poolcirkel bij 66" en 33'N met tradities en delicatessen aan dek nemen we hier afscheid van het noordpoolgebied. Dit deel van de kust is omgeven door sagen en legenden. Eén ervan gaat over de bergketen 'De Zeven Zusters', een andere over de berg 'Torghatten', waarvan het gat in het midden afkomstig zou van 'de pijl van Hestmannen'. De Vega Archipel behoort tot het werelderfgoed van UNESCO.

 

19e dag: Trondheim en de Westkust

Vandaag heeft u de gelegenheid om de Kroningsstad Trondheim te bezoeken. Tot 10.00 uur ligt het schip, op loopafstand van het centrum, in de haven. Bezoek de middeleeuwse Nidarosdom of maak een stadswandeling. Voorbij de eilanden Munkholmen en Hitra vaart u over open zee naar Molde, de 'stad van de rozen' en vervolgens naar Kristiansund.

 

20e dag: Aankomst Bergen

Aankomst om 14.30 uur in Bergen. Vanmiddag heeft u nog volop gelegenheid om deze prachtige stad te bezichtigen. Bezoek Bryggen met de oude koopmanshuizen langs de haven, maak een tocht met de Fløienbaan en geniet van het fascinerende uitzicht vanaf de top. In de buitenwijk vindt u de Fantoft Stavkerk en Troldhaugen; het huis van de Noorse componist Edvard Grieg, dat nu als museum is ingericht. Overnachting in een hotel in Bergen..

 

21e dag: Inschepen in Bergen
Vertrek uit Bergen naar Hirtshals met Fjordline om 13.30 uur.

 

22e dag:

Aankomst Hirtshals om 08.00  uur en terugreis naar Nederland.

 

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht (inbegrepen in de reis)

Color Line Kiel/Oslo

De schepen ms Color Fantasy en ms Color Magic vertrekken dagelijks vanuit Kiel en Oslo. Reistijd: 20 uur, inclusief overnachting. De supermoderne schepen hebben comfortabele hutten in diverse prijsklassen, sfeervolle lounges, bars, entertainment, zwemparadijs, spa en taxfree shop. Er zijn verschillende restaurants o.a. met Scandinavisch buffet en een à la carte restaurant. Er wordt gedineerd in twee zittingen. Indien je graag aan het buffet wilt deelnemen raden we aan bij boeking hiervoor een reservering te maken voor de 1e of 2e zitting. Een overtocht met deze schepen is beslist een geslaagd begin of afsluiting van de vakantie.

 

Fjordline Bergen/Hirtshals
De 2 nieuwe, milieuvriendelijke schepen ms Stavangerfjord en ms Bergenfjord vertrekken dagelijks vanuit Hirtshals via Stavanger naar Bergen en terug voor een oversteek van 16¼ uur. Voor overnachting is er een ruime keuze, variërend van economy- tot luxe Fjordclass hutten. Een heerlijk Scandinavisch ontbijt en dinerbuffet. De auto, caravan, camper of motor kan gewoon mee aan boord.

 

Wat neemt u mee?

Voor een verblijf in een kampeerhut neemt u mee; de normale kampeerspullen, slaapzak, onderlaken en eventueel kussen + kussensloop. De meeste hutten zijn voorzien van 2-4 bedden (stapelbedden), tafel, stoelen of bank, een elektrisch kooktoestel met 1-2 kookplaten, elektrische verwarming en eventueel een kleine koelkast. Wilt u alle dagen zelf koken dan kunt u beter een extra kooktoestel meenemen. Op de camping is een sanitairgebouw aanwezig met stromend water, douches en toiletten. Vrijwel overal zijn muntmeters voor het verkrijgen van warm water.

 

Accommodatie omschrijving

U verblijft in kampeerhutten.en aan boord van de Hurtigruten en één nacht in een hotel in Bergen.

Hurtigruten is de postboot langs de Noorse kust. Deze route wordt vaak de mooiste zeereis ter wereld genoemd. U start in Kirkenes (het eindpunt van de route) en vaart langs de kust naar Bergen. Aan boord verblijft u in de voor u geboeket hutaccommodatie.

Vervoer

Eigen auto

Excursies:

Bekijk ons overzicht voor mogelijkheden.

 

Prijzen 2022

De definitieve prijs wordt bepaald door de datum van vertrek. Ook de keuze voor een dag doordeweeks of in het weekend kan van invloed zijn op de prijs. Wij maken graag een reisvoorstel gebaseerd op de door u gewenste vertrekdatum. Om u een indicatie te geven treft u hieronder alvast de richtprijs per maand.

 

22-daagse autorondreis door Noorwegen naar de Noordkaap langs kampeerhutten
 en terug per Hurtigruten postboot.
Ferry's van en naar Noorwegen inbegrepen in de reis.
Vertrek dagelijk: 1/5-2022- 30/9-2022
prijs bij in 4-pers. bezetting in kampeerhutten (prijs per persoon)
Mei v.a. € 2231 p.p.
Juni v.a. € 2459 p.p.
Juli v.a. € 2535 p.p.
Augustus v.a. € 2325 p.p.
September v.a. € 2215 p.p.
prijs bij in 2-pers. bezetting in kampeerhutten (prijs per persoon)
Mei v.a. € 2725 p.p.
Juni v.a. € 2989 p.p.
Juli v.a. € 3149 p.p.
Augustus v.a. € 2885 p.p.
September v.a. € 2710 p.p.
Toeslag 
Eenindschoonmaak Granmo Camping in Oppdal  € 10 per kampeerhut
Bedlinnen Granmo Camping in Oppdal € 5 p.p.
Toeslag Buitenhut Color Line per persoon enkele reis v.a. € 34 p.p.
Ontbijtbuffet Colorline  per persoon enkele reis  € 16 p.p.
Dinerbuffet Colorline  per persoon enkele reis  € 36 p.p.
Toeslag Buitenhut Fjord Line per persoon enkele reis op aanvraag
Ontbijtbuffet Colorline  per persoon enkele reis  € 15 p.p.
Dinerbuffet Colorline  per persoon enkele reis  € 35 p.p.

Reserveringskosten: € 27,00

SGR-bijdrage per persoon: € 5,00

Calamiteitenfonds  € 2,50


Inbegrepen:

 • Verblijf in de kampeerhutten
 • Verblijf 1 nacht hotel
 • Bootovertocht Colorline Kiel-Oslo en Fjordline Bergen-Hirtshals.
 • Ferry Bodo–Moskenes

Niet inbegrepen:

 • Overige eventuele binnenlandse  ferry's
 • Optionele excursies
 • Eindschoonmaak en bodlinnen Granmo Camping in Oppdal (verplicht)
 • Eindschoonmaak in namsos, Dalsgrenda, Fauske, Bø i Vesterålen, Ballangen, Skiboth, (zelf doen of tegen betaling)
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden: Dagelijks 01/05-2022 t/m 30/09-2022

 

Extra informatie

 • Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2- of 4-persoonsaccommodaties

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 22-daagse rondreis Svartisen naar de Noordkaap door Noorwegen in kampeerhutten en terugreis via Hurtigruten. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.