Plaatje logoReisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland   
Scan Britain, uw "online reisagent" met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa.
De fijnste vakanties voor jong en oud, gezinnen met kinderen, ouderen, natuur- en cultuurliefhebbers.
 


Aanbiedingen
Rondreizen
Busrondreizen
Outdoorreizen
Cruisereizen
Overtochten

Flydrives
Camperhuur
Autohuur
Hotels
Kasteelhotels
Stedenreizen
Vak.woningen

Groepsreizen

Wintersport

Denemarken
Engeland
Finland
Ierland
Noorwegen
Schotland
Wales
IJsland
Zweden

Informatie/
Voorwaarden

Maatwerk

Verkeersbureaus
Boekingsformulier
E-mail
Adres

Cookies

Europeesche
Verzekeringen
(berekening)

Europeesche verzekeringen

 

 

 

 index terug 

 

 

ONVERGETELIJKE ERVARING
“Wegsmelten” in het IJSHOTEL in Zweeds Lapland
Incl vlucht 2014/2015

Reisperiode: 12-12-2014 t/m 12-4-2015

Wij (Scan Britain) bieden u deze reis samen met Buro Scanbrit aan.

Reisschema:
Dag 1: vlucht Amsterdam-Kiruna
Dag 2: ter vrije besteding (optioneel hondesledetocht, Northern Light sneeuwscootertocht)
Dag 3: ter vrije besteding (optioneel Samidorp, rendierfarm, ijssculpturen, sneeuwscooter safari)
Dag 4: vlucht Kiruna-Amsterdam of verlenging bezoek Stockholm
Waarom u dit IJshotel in Zweden moet boeken.

Grootste hotel ter wereld gemaakt van ijs - Ontworpen door 25 kunstenaars uit 15 verschillende landen - Slapen in een constante binnentemperatuur van -5º

In het noorden van Zweden, 200 km boven de poolcirkel ligt het kleine plaatsje Jukkasjärvi. Elk jaar in november wordt er begonnen met de bouw van het IJshotel en mogen 25 verschillende kunstenaars zich uitleven op de ijsdecoratie van de suites en deluxe suites. Het hotel is gebouwd van ruim 2000 ton ijs uit de rivier. Er is o.a. een trendy ijsbar en een ijskapel. In het voorjaar smelt het hotel weg waardoor een verblijf in het IJshotel ieder jaar weer anders is.

Icehotel. De 1e nacht verblijft u in een kamer in het Icehotel. U kunt kiezen uit een Sneeuwkamer, een IJskamer, een Art Suite of een Deluxe Suite. Deze kamers zijn, net als het hotel, vormgegeven door ijssculptuurkunstenaars. Om de kou buiten te sluiten wordt u voorzien van een extra warme slaapzak.
De 2e en 3e nacht verblijft u in een “warme accommodatie” type Kaamos hotelkamer.
 
Algemeen: Slapen in het IJshotel is een unieke ervaring. Gekleed in thermisch ondergoed, met muts, handschoenen en sokken kruip je in de thermische slaapzak die het IJshotel verzorgt. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten kamers. De bedden zijn gemaakt van ijs en worden verwarmd door een rendierhuid op het matras. De badkamers met douche, toilet en sauna bevinden zich in een aparte warme locatie. Bezoek ook de IJsbar en IJs-kapel waar trouwen tot één van de opties behoort. Er zijn een aantal restaurants, een warme bar, receptie, lounge, souvenirwinkel en diverse transfer- en excursiemogelijkheden.

Ligging: ca. 21 km vanaf Kiruna Airport.

Type A: Sneeuwkamer. Het eenvoudigste type kamer, gemaakt van sneeuw. Het bed is gemaakt van ijs en heeft een matras met rendierhuiden die warmte afgeven.

Type B: IJskamer. Comfortabel ingericht met meubilair en decoraties gemaakt van ijs.

Type C: Noorderlicht Suite. Ruime kamer waarin het noorderlicht wordt nagebootst. Het meubilair en de decoraties zijn gemaakt van ijs.

Type D: Art Suite. Ruime kamer met fantastische ijssculpturen gemaakt door kunstenaars. Alle Art Suites zijn verschillend gedecoreerd door internationale ijssculptuur kunstenaars.

Type E: Kaamos hotelkamer (warme accommodatie). Ruime, modern ingerichte kamers met telefoon, tv en badkamer met bad en/of douche en toilet. Genoemd naar het noorderlicht, Kaamos.

 

Reisschema:
Dag 1:
Aankomst op Kiruna Airport en transfer naar Jukkasjärvi.
De transfer vanaf de luchthaven kan eventueel vervangen worden door een sneeuwscooter- of huskytocht naar het Icehotel. Na een uitgebreide rondleiding door het Icehotel kunt u nog genieten van een drankje in de Icebar. Voor u gaat slapen in -5 graden, krijgt u een thermo-slaapzak met een dikke muts en dan is het tijd om naar uw ijskamer te gaan.

Dag 2: In de ochtend wordt u wakker gemaakt met een warm drankje. Na het ontbijt kunt u een hondensledetocht van 1,5 uur maken. Neem plaats in de slee en laat u voorttrekken door de sledehonden. ‘s Avonds kunt u dineren onder de sterrenhemel tijdens de Northern Light sneeuwscootertocht.
Dag 3: Na het ontbijt kunt u naar het Samidorp in Jukkasjärvi waar u kennis kunt maken met de cultuur van de authentieke bewoners van Lapland. U krijgt een introductie rendiervangen, waarna u het dier voor een span zet en deze zelf kunt berijden. In de middag is de cursus ijssculpturen. Begeleidt door een professionele ijskunstenaar maakt u kennis met de magische wereld van ijs. ‘s Avonds kunt dineren in het gastronomische à la carte restaurant Icehotel.
Dag 4: Vandaag vliegt u terug naar Nederland of u verlengt uw verblijf naar eigen wensen.
U kunt terugkijken op een zeer bijzondere ervaring!

prijzen per persoon 2014/2015
Type Sneeuwkamer IJskamer Noorderlicht Suite Art Suite
12/12-29/12 899 945 974 1022
30/12-02/01 1008 1105 1148 1205
03/01-12/02 899 945 974 1022
13/02-15/02 1008 1105 1148 1205
16/02-31/03 899 945 974 1022
01/04-12/04 809 831 865 909

Inbegrepen: retourvlucht Amsterdam-Kiruna met SAS in de T-klasse · luchthavenbelasting € 182 p.p. · 1 nacht in een Sneeuwkamer, IJskamer, Noorderlicht Suite of Art Suite in het Icehotel en 2 nachten in een 2-persoons warme accommodatie type E o.b.v. logies/ontbijt · transfer luchthaven Kiruna-IJshotel v.v. ·

Niet inbegrepen: overige excursies · evt. brandstoftoeslag.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks. Prijzen zoals hierboven vernoemd gelden bij vertrek op maandag (met uitzondering van 29/12 en 30/03). Bij overige vertrekdata geldt een toeslag, prijzen op aanvraag.

Bijzonderheden: u kunt ook de eerste 2 nachten in een warme accommodatie overnachten en de laatste nacht in een Sneeuwkamer, IJskamer, Noorderlicht Suite of Art Suite.Het is ook mogelijk uw reis te verlengen, prijzen op aanvraag.

Toeslagen: toeslag verblijf di t/m zo, toeslag 1-pk en verlengingsprijzen op aanvraag.

Afwijkendeannulerings voorwaarden: tot 30 dagen voor vertrek conform de ANVR voorwaarden. Vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten.

Reserveringskosten:
€ 27,00 reserveringskosten per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50

Wilt u boeken vul dan  het algemene boekingsformulier    in en vermeld in het tekstvak Wegsmelten in het IJshotel in Zweden.