image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Meren en Legendes

Een 9-daagse Rondreis door Schotland 2017
Proef het "Echte Schotland"

Rijd door de majestueuze bergen van Highland Pertshire en langs de bekende meren van Schotland. Verblijf in het luxe Kenmore Hotel en charmante Winnock Hotel. Voor de echte natuurliefhebbers is deze rondreis zeker een aanrader.

 • Verblijf in 2 leuke echt Schotse Hotels
 • DFDS Seaways is inbegrepen in de reis
image

Prachtige rondreis
In ruim een week de schoonheid van Schotland ontdekken? Met deze rondreis komje op prachtige plekjes en steden van Schotland. Uw rondreis start in Kenmore, waar u 3 nachten verblijft in het Kenmore Hotel, deoudste herberg van Schotland aan de schilderachtige river de Tay.Vanaf Kenmore rijdt u naar het Nationale Park de Trossachs waar het uiterst charmante Winnock Hotel gelegen is. Ook hier verblijft u 3 nachten.Tevensis een bezoek aan de steden Glasgow en Edinburgh een aanrader.

Betovend mooi Schotland
Schotland staat bekend om zijn prachtige meren, rivieren en een adembenemend landschap. In het district van Perthshire stroomt Loch Tay in de Schotse Hooglanden door in een rivier tot aan het Kenmore Hotel. Verken de historische omgeving en breng een bezoek aan het Scottish Crannog Centre, een getrouwe reconstructie van een crannog. Of de meren waar Schotland bekend om staat en rijd richting Aberfoyle. Het sfeervolle dorpje ligt tussen Loch Lomond en National Park the Trossachs, vlakbij Loch Katrine. Midden in deze schitterende natuur ligt 17e eeuwse Winnock Hotel in het pittoreske dorpje Drymen. Vanaf hier kunt u alle kanten op. Maak uw verblijf compleet met een tussenstop in de bruisende steden Glasgow & Edinburgh met vele bezienswaardigheden.

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: Vertrek uit IJmuiden
 • Dag 2-4: North Shields - Kenmore
 • Dag 5-7: Kenmore - Drymen
 • Dag 8: Drymen – North Shields
 • Dag 9: Aankomst in IJmuiden

Routebeschrijving

Dag 1: Om 17.30 uur vertrekt het schip van IJmuiden naar Newcastle.

Dag 2-4: North Shields - Kenmore ca. 300 km.
U verblijft 3 nachten in het Kenmore Hotel in Kenmore. De volgende morgen komt u om 09.30 uur in Engeland aan. Op weg naar Kenmore kunt u op verschillende plaatsen een tussenstop maken en bezienswaardigheden bezoeken. Aan de oever van de schilderachtige rivier de Tay ligt het Kenmore Hotel, de oudste herberg van Schotland, heeft zijn oorsprong uit de 16e eeuw, gelegen in een prachtige omgeving.

Dag 5-7: Kenmore - Drymen ca. 98 km.
Vandaag reist u naar het charmante BW Winnock Hotel in Drymen, gelegen in het centrum en daterend uit 1700. U verblijft daarmee in één van de oudste hotels in Schotland met een ideale ligging voor natuuruitstapjes, maar ook voor een bezoek aan Edinburgh of Glasgow.

Dag 8: Drymen – North Shields ca. 280 km.
Door Noord-Engeland rijdt u terug naar de haven. U kunt kiezen uit verschillende mooie routes. Misschien hebt u nog tijd voor een bezoek aan Alnwick Castle of de Hadian Wall.. Het schip vertrekt om 17.00 uur.

Dag 9: 09.30 uur aankomst in IJmuiden.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Informatie overtocht

Zodra u aan boord stapt van de Princess of Norway of de King of Scandinavia, begint het vakantiegevoel. Maak een wandeling over het dek en dineer in een van onze restaurants. Er is een uitgebreid diner buffet in het 7 Seas restaurant. Met keuze uit vis, vlees, vegetarische gerechten en vele desserts. Of dineer á la carte in Blue Riband of Explorers Steakhouse. Na de maaltijd is er genoeg te doen. Winkelen aan boord. Een drankje drinken in het café of in de bar met live muziek. Een gokje wagen in het casino. De nieuwste films bekijken. Of bingo met het hele gezin. Voor kinderen is er de Kidz Club met Jack de Piraat. Nog even dansen in de nachtclub met live entertainment? Na een heerlijke avond kunt u uitrusten in uw hut. De volgende dag komt het schip aan in Newcastle. Vanaf hier verkent u Engeland. Of Schotland, op een uurtje rijden van Newcastle.

Accommodatie omschrijving

Kenmore Hotel in Kenmore
Winnock Hotel in Drymen

Vervoer

Eigen auto

Prijzen

9-daagse rondreis Schotland Meren en Legendes 2017
Prijzen per persoon
Flexibele prijzen incl. DFDS Seaways
(prijs kan bij inboeken afwijken. Wij geven u eerst een prijsopgave voor wij deze reis definitief voor u inboeken).
In voorseizoen (maart/april/mei) 2017 v.a. vanaf € 499
In hoogseizoen (juni/juli/aug) 2017 v.a. Vanaf € 835
In naseizoen (sept/okt) 2017 v.a. Vanaf € 509
Meerprijs bij afvaarten DFDS Seaways op vrijdag of zaterdag. p.p. per enkele reis € 58
Maaltijden aan boord heen- en terugreis (2 x diner + 2 x ontbijt) prijs per persoon € 91,80

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen:

 • Twee overnachtingen aan boord van de cruise ferry in 2-persoons binnenhut met douche en toilet
 • Vervoer van personenauto aan boord (max. 1.85m hoog)
 • 3 overnachtingen in het Kenmore Hotel in Kenmore obv logies/ontbijt
 • 3 overnachtingen in het Winnock Hotel in Drymen obv logies/ontbijt
 • Verlengen op verzoek is mogelijk in beide hotels.
 • De reis kan ook in omgekeerde volgoerde worden ingeboekt.

Niet inbegrepen: Maaltijden aan boord.

Vertrekmogelijkheden: dagelijks

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis de 9-daagse rondreis Meren en Legendes. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.