image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

image

Mooiste trein én zeereis in Noorwegen 2019 startend in Bergen

8-daagse hotelreis met trein en Hurtigruten 2018 inclusief vlucht


 • 3-Stedenreis Bergen, Oslo en Trondheim
 • Combinatie van vlucht , trein en bootreis
 • Ontspanning, natuur & cultuur
 • U reist langs het mooiste treintraject in Noorwegen
 • U reist deels met de Hurtigruten
image

Individuele rondreis met bezoek aan de 3 grootste steden van Noorwegen, omringd door een fascinerende natuur van bergen en fjorden. Mooie treinreizen zorgen voor de reis van stad tot stad en tot slot wacht een ontspannende bootreis per Hurtigruten. U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eerste klasse hotels.

kaartje

Reisschema:

 • Dag 1: Amsterdam–Bergen
 • Dag 2: Verblijf in Bergen
 • Dag 3: Bergen–Oslo per trein
 • Dag 4: Verblijf Oslo
 • Dag 5: Oslo–Trondheim
 • Dag 6: Verblijf Trondheim
 • Dag 7: Trondheim–inscheping Hurtigruten
 • Dag 8: Bergen–Amsterdam

Routebeschrijving

1e dag:  Vlucht Amsterdam–Bergen
Vliegreis per KLM Amsterdam–Bergen: Transfer naar het centrum en verblijf in Thon Hotel Rosenkrantz of gelijkwaardig.

 

2e dag: Verblijf in Bergen:
De kleurrijke 'hoofdstad van de fjorden' wordt omringd door zeven bergen. Wandel over de grote vismarkt op het plein en door de smalle steegjes op Bryggen, met de oude koopmanshuizen langs het water. Ook 'Gamle Bryggen' is een mooi oud gedeelte van de stad met pittoreske witte huizen en rode daken. Neem de Fløienbaan naar de berg Fløien met prachtig uitzicht op de stad. Met een uitgebreide stadstour kun je ook 'Troldhaugen', het huis van de beroemde Noorse componist Edvard Grieg bezichtigen en de Fantoft Stavkerk.

 

3e dag: Bergen–Oslo per trein:
Op eigen gelegenheid naar het treinstation. Vandaag staat de treinreis Bergensbanen van Bergen naar Oslo op het programma. Een mooie afwisselende treinreis door het fjordenlandschap met vele tunnels, over de Hardangervidda en door het Hallingdal naar Oslo. Het vertrek is om 08.00 uur of 12.00 uur, de reis duurt ca. 7 uur. Na aankomst in Oslo op eigen gelegenheid naar het Thon Opera Hotel of gelijkwaardig.

 

4e dag: Verblijf Oslo:
De Noorse hoofdstad met zijn vele parken ademt een ontspannen sfeer en biedt voor elk wat wils. Wandel door de grote winkelstraat 'Karl Johan' langs het paleis en de kleurrijke haven of bezoek het raadhuis met prachtige schilderingen. Neem de boot naar het schiereiland Bygdøy en bezichtig het Fram, Kon Tiki en Vikingschepenmuseum. Ook het Vigeland beeldenpark is een 'must'!

 

5e dag: Oslo–Trondheim:
Op eigen gelegenheid naar het treinstation. Vandaag staat de treinreis per Dovrebanen, de treinreis langs het Mjøsa meer, via Lillehammer en de Dovrefjellpas naar Trondheim. Na aankomst op eigen gelegenheid naar een goed middenklasse Hotel.

 

6e dag: Verblijf Trondheim:
Een extra dag in de gezellige studentenstad Trondheim met als grootste bezienswaardigheid de middeleeuwse Nidarosdom, de kerk waarin alle Noorse koningen gekroond zijn. Bezichtig ook de oude stadsbrug en de koopmanshuizen langs het water, het muziekmuseum of het historische Munkholmen eiland voor de kust.

 

7e dag: Trondheim–inscheping Hurtigruten:
Op eigen gelegenheid naar de haven waar om 10.00 uur het Hurtigrutenschip vertrekt voor een ontspannende bootreis met stops in 'stokvisstad' Kristiansund en in Molde, de stad van de rozen, omringd door de mooie Romsdal-Alpen. Overnachting aan boord in een binnenhut met douche /toilet op basis van logies/ontbijt.

 

8e dag: vlucht Bergen–Amsterdam:
s Morgens varen we langs de schilderachtige Nordfjord en een paar mijlen zuidelijker door de monding van de Sognefjord. Op het laatste stuk naar Bergen vaart het schip langs de kust door een prachtig scherenlandschap. Aankomst Hurtigruten in Bergen om 14.30 uur. Transfer naar het vliegveld en terugvlucht Bergen–Amsterdam.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft tijdens deze rondreis 6 nachten in goede middenklasse hotels in het centrum van de genoemde plaatsen en 1 nacht aan boord van de Hurtigruten op de route Trondheim-Bergen.

Vervoer

U reist per vliegtuig naar Noorwegen. In Noorwegen reist per trein en de Hurtigrutten

Prijzen 2019

Mooiste trein en Zeereis Noorwegen 2019
3 steden reis Bergen, Oslo en Trondheim
Middenklasse hotels Reisperiode: 1/5-2019 t/m 30/9-2019 prijs pp
8 daagse reis incl vlucht, treinreizen en Hurtigruten  
2 persoonskamer/hut douche/toilet v.a. € 1275
Toeslag  luxere kamers € 107 p.p.
Toeslag maaltijden  Hurtigruten (2 x lunch, 1 x diner) € 161 p.p.
Toeslag  Comfort Class Trein, € 15 per trajet

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode mei t/m september. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties. Hurtigruten werkt met een flexibel prijssysteem, waarbij de tarieven zijn onderverdeeld in verschillende prijsniveaus. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger. Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen voor u  opvragen. Ook voor andere hutcategorieen geldt: prijs op aanvraag.

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam–Bergen v.v. in de goedkoopste-klasse incl. tax
 • hotels op basis van logies/ontbijt
 • treinreizen met zitplaats reservering in de 2e klasse
 • Hurtigruten inclusief binnenhut douche/toilet en ontbijt
 • overig vervoer volgens programma.

Niet inbegrepen:

 • Buitenhut op Hurtigruten is op aanvraag
 • Ruimbagage KLM
 • Optionele excursies
 • Verzekeringen

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks tussen 1/5-2019 en 30/9-2019


Afwijkende annuleringsvoorwaarden en wijzigingskosten:

Hurtigruten: tot 45 dagen voor vertrek 20 % van de reissom, 44 t/m 22 dagen voor vertrek 40 % van de reissom, 21 t/m 15 dagen voor vertrek 60 % van de reissom, 14 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom, op de vertrekdag of later 100% van de reissom. De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten. Voor Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden € 50 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 35 dagen voor vertrek. Treinkaartjes hebben 100% annuleringskosten en wijzigingskosten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse rondreis Mooiste trein en zeereis startend in Bergen, Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.