image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Mooiste trein en zeereis in Noorwegen, startend in Oslo 2019

8-daagse hotelreis met trein en deeltraject Hurtigruten inclusief vluchten op Oslo


 • 3-Stedenreis startebd in Oslo dan Trondheiem en dan Bergen
 • Ontspanning, natuur, cultuur en stadsbezoek

.U kunt kiezen uit verblijf in middenklasse of eerste klasse hotels.

Tijdens deze rondreis ontdekt u per trein de drie mooiste Noorse steden, en de fjorden en fjells. Mooie treinreizen zorgen voor de reis van stad tot stad en tot slot wacht een ontspannende bootreis per Hurtigruten. U reist over een aantal beroemde spoortrajecten, zoals de Flåmsbanen en de Bergensbanen. Minstens zo bijzonder is het gedeelte dat u per Hurtigruten cruise aflegt, de traditionele postboot die dagelijks langs de Noorse kust vaart tot voorbij de Noordkaap. Op het af te leggen deeltraject kunt u vanaf het water van de indrukwekkende fjordenkust genieten. Een ideale rondreis voor degene die Noorwegen op een andere manier wil ontdekken.

 

 

Reisschema:

 • Dag 1: Amsterdam–Oslo
 • Dag 2: Oslo-Trondheim per treinVerblijf in Bergen
 • Dag 3: Trondheim-Bergen met Hurtigruten
 • Dag 4: Verblijf Bergen
 • Dag 5: Verblijf Bergen
 • Dag 6: Bergen-Geilo incl. Flåmsbanen
 • Dag 7: Geilo-Oslo
 • Dag 8: Oslo–Amsterdam

Routebeschrijving

1e dag: Amsterdam–Oslo

U reist vanaf Amsterdam Schiphol, rechtstreeks naar de luchthaven van Oslo, Gardermoen. Op eigen gelegenheid reist u vervolgens per comfortabele trein naar het centrum van Oslo waar uw hotel ligt. Oslo is prachtig gelegen aan de Oslofjord en de stad is omgeven door water en bossen. Het is een schone, trendy en veilige stad. Het Koninklijk Paleis aan het einde van de lange winkelstraat Karl Johansgate vormt het centrum van de stad. Bijzonder is het Vigeland beeldenpark met beeldhouwwerken van de Noorse beeldhouwer Gustav Vigeland. Heerlijk eten en drinken kunt u in Aker Brygge, het havengebied. Cultuurliefhebbers kunnen de musea op het eiland Bygdøy bezoeken of het nieuwe Operagebouw.

U verblijfty in Oslo in het Comfort Hotel Børsparken

 2e dag: Oslo-Trondheim

Na het ontbijt vertrekt u vanaf het centraal station in Oslo per trein naar Trondheim. Een schitterende reis door het binnenland van Noorwegen. U reist onder andere langs Hamar, waar de Olympische schaatshal in de vorm van een omgekeerd Vikingschip staat. De trein gaat dwars door het Gudbrandsdal, dat tussen de Rondane en Jotunheimen bergketens ligt. Langs Dombås en Oppdal gaat uw reis verder noordelijk door het Dovrefjell Nationaal Park. Het landschap wordt steeds uitgestrekter en ruiger en de bergen steeds hoger en imposanter. Aan het einde van de dag komt u aan in Trondheim, de 'Koningsstad'. De mooiste bezienswaardigheid is de Nidaros kerk in het centrum van de stad, waar alle Noorse koningen zijn gekroond. De oude pakhuizen aan de rivier de Nidelv zijn eveneens interessant.
U verblijft in het Quality Hotel Augustin.

3e dag: Trondheim-Bergen, per Hurtigruten

Na het ontbijt start uw bijzonder bootreis. Om 10.00 uur vertrekt één van de schepen van de Hurtigruten vanuit de haven van Trondheim richting Bergen. Op de route varen oude, nostalgische schepen maar in de loop der jaren zijn ook nieuwere en moderne schepen ingezet.  De reis van Bergen naar Kirkenes en terug wordt veelvuldig 'de mooiste zeereis ter wereld' genoemd. U bevaart een deeltraject op de zuidelijke route. Een prachtige boottocht langs de fjordenkust van Noorwegen
U overnacht aan boord van de Hurtigruten in een binnen- of buitenhut.

4e en 5e dag: Verblijf Bergen

Op dag 4 arriveert u rond 14.30 uur in de haven van Bergen. Na het ontschepen gaat u op eigen gelegenheid naar het Thon Hotel Bergen Brygge waar u de komende twee nachten verblijft. U kunt de gehele vijfde dag besteden in de tweede stad van Noorwegen. De oude Hanzestad Bergen is spectaculair gelegen tussen zeven bergen en zeven fjorden. In het centrum de Bryggen  (staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO) treft u een levendig havengebied met heerlijke (vis) restaurantjes en oude koopmanshuizen. De vis- en bloemenmarkt van Bergen is wereldberoemd. Met de kabelbaan Fløibanen kunt u naar de top van de berg Fløien waarvandaan u een schitterend uitzicht over de stad, de bergen, de fjorden en de zee heeft.

U overnacht 2 nachten in Bergen in het Thon Hotel Bergen Brygge

 

6e dag: Bergen-Geilo, inclusief boottocht en Flåmsbanen

Na het ontbijt vertrekt u rond 08.00 uur per boot vanaf Bergen naar Flåm. U reist door de Sognefjord, de langste en diepste fjord van Noorwegen. De fjord gaat maar liefst meer dan 200 km landinwaarts tot aan de voet van het Jotunheimen gebergte, één van de mooiste reisbestemmingen van Europa. De boottocht gaat tevens door de Aurlandsfjord, een zij-arm van de Sognefjord. Hier ligt aan de oevers het kleine maar toeristische plaatsje Flåm. Vandaar gaat u verder met de beroemde Flåmsbanen trein. Het spoortraject is slechts 20 km lang maar is adembenemend mooi. Tussen Flåm aan de oever van de Aurlandsfjord en Myrdal op de hoogvlakte moet een hoogteverschil van 864 meter overbrugd worden. Onderweg zijn negen haltes, ieder met een uniek panorama. Eenmaal in Myrdal aangekomen stapt u over op de Bergbgensbaan en reist u verder naar het bergdorp Geilo. Geilo is een leuk toeristenplaatsje waar zowel in de winter als in de zomer veel te doen is.

U overnacht in Geilo in de  Highland Lodge

 

7e dag: Geilo-Oslo via de Bergensbanen (trein)

Vandaag reist  u verder per trein naar Oslo. De treinverbinding tussen de twee grootste steden Bergen en Oslo, de Bergensbanen, heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. De totale reis behoort tot één van de mooiste routes van Europa. De route van Bergen naar Oslo is 497 km lang met 182 tunnels waarvan de langste ca. 10 km is. De aanleg was een waar meesterwerk. U reist over het tweede gedeelte van de treinreis, de rit tussen Geilo en Oslo. . Afhankelijk van uw aankomsttijd, kunt u nog wat tijd doorbrengen in de hoofdstad.
In Oslo overnacht u wederom in het Comfort Hotel Børsparken

 

8e dag: Oslo–Amsterdam

De rondreis eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid terug naar de luchthaven van Oslo, Gardermoen waar u incheckt voor uw rechtstreekse vlucht per KLM terug naar Amsterdam.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

U verblijft in middenklasse hotels in de plaatsen die in de beschrijving vermeld staan. De genoemde hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De hotels zijn centraal gelegen en beschikken over kamers met telefoon, tv en een badkamer met douche en toilet. De transfer vanaf de (lucht)haven of het treinstation naar het hotel v.v. is niet inbegrepen en dient u zelf te verzorgen. U verblijft tevens 1 nacht aan boord van de Hurtigrutencruise in een comfortabele hut.

Overnachtingen
1 x Oslo, Thon Hotel Terminus
1 x Trondheim, Quality Hotel Augustin
1 x Hurtigruten, aan boord
2 x Bergen, Augustin Hotel
1 x Geilo, Ustedalen Hotel
1 x Oslo, Thon Hotel Terminus.

Vervoer

U reist per vliegtuig naar Noorwegen. In Noorwegen reist per trein en de Hurtigrutten.

Prijzen 2019

Mooiste trein én zeereis in Noorwegen, startend in Oslo 2019
3 steden reis  Oslo, Trondheim en Bergen. Verblijf in Geilo
Middenklasse hotels prijs pp
1/4 t/m 31/8
8 daagse reis incl vlucht, treinreizen en Hurtigruten en hotels op bais logie/ontbijt  
2 persoonskamer/hut douche/toilet v.a. € 1489
Toeslag 2 persoonsbuiten hut Hurtigruten per persoon v.a. € 99

De vanaf-prijs is de laagste prijs in de periode april t/m augustus. Alle prijzen zijn op basis van verblijf in 2-persoons accommodaties.

Flexprijs Hurtigruten en vluchtprijs KLM zijn onderverdeeeld in verschillende prijsplasse.
. Indien een bepaald prijsniveau niet meer beschikbaar is wordt de reissom voor die datum hoger.
Op aanvraag kunnen wij per datum de actuele prijzen van het moment verstrekken.
Ook voor andere hutcategorieen aan boord Hurtigruten  geldt: prijs op aanvraag.

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen:

 • Vliegreis Amsterdam–Oslo v.v. in voordeligste prijsklasse
 • hotels op basis van 2-pers.kamers met 2-pers. in gebruik en incl. ontbijt
 • treinreizen met zitplaats reservering in de 2e klasse,
  behalve vervoer luchthaven/trein/boot naar hotels
 • Hurtigruten Trondheim-Bergen inclusief 2-pers.binnenhut douche/toilet en ontbijt
 • bootreis Bergen-Flåm
 • Reisbeschrijving.

Niet inbegrepen:

 • Transfers vanaf luchthaven of station naar het hotel v.v. (in alle steden)
 • Toeslag buitenhut op Hurtigruten is op aanvraag
 • Ruimbagage KLM

 

Vertrekmogelijkheden: dagelijks


Afwijkende annuleringsvoorwaarden en wijzigingskosten:p>

Hurtigruten: tot 45 dagen voor vertrek 20 % van de reissom, 44 t/m 22 dagen voor vertrek 40 % van de reissom, 21 t/m 15 dagen voor vertrek 60 % van de reissom, 14 t/m 1 dag voor vertrek 90 % van de reissom, op de vertrekdag of later 100% van de reissom. De annuleringskosten worden berekend over de totale reissom van Hurtigruten. Voor Hurtigruten gelden afwijkende voorwaarden € 50 per wijziging. Wijzigingen zijn mogelijk tot 35 dagen voor vertrek. Treinkaartjes hebben 100% annuleringskosten en wijzigingskosten.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse rondreis Mooiste trein en zeereis startend in Oslo in Noorwegen. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.