image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Wicklow Way Wandelvakantie, 8-daagse reis 2019

 • Eerste officiële lange afstandwandelpad van Ierland.
 • Actieve reis
 • Inclusief informatiepakket en ontbijt
 • Bagagevervoer is inbegrepen.

U vliegt met Aer Lingus naar Dublin of reist met eigen auto en boekt een ferry naar keuze.(De prijs is exclusief reis naar Ierland, maar kan op uw verzoek worden bijgeboekt).

De Wicklow Way was het eerste officiële lange afstandswandelpad van Ierland. Een klassieker dus. De complete tocht is ca. 130 km en start in een voorstad van Dublin, dwars door de Wicklow Mountains zuidelijk tot het plaatsje Clonegal in Carlow. Wij hebben een gedeelte uit de route geselecteerd, waarbij u ca. 12-24 km per dag wandelt. Wandelervaring en een goede, fitte gezondheid zijn vereist. Weersomstandigheden kunnen de wandeltocht wat zwaarder maken.


U verblijft in Ierse guesthouses of B&B's. Uw kamer heeft een badkamer met bad of douche en toilet. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, bestaat er een mogelijkheid dat u een kamer met gedeelde faciliteiten toegewezen krijgt.

Terug naar andere wandelvakanties.

image

Overnachtingen:

 • 1 x omgeving Bunclody
 • 1 x omgeving Shillelagh
 • 1 x omgeving Moyne
 • 1 x omgeving Drumgoff
 • 1 x omgeving Laragh Village
 • 1 x omgeving Roundwood
 • 1 x omgeving Glencree

Routebeschrijving

(beschreven met vlucht naar Dublin. De vlucht is optioneel)

Dag 1: Amsterdam - Dublin - Bunclody

U vliegt met de door u gekozen luchtvaartmaatschappij naar Dublin. U dient een ochtendvlucht te reserveren aangezien u anders geen aansluiting heeft met het openbaar vervoer en bovendien heeft uw B&B gastvrouw liever geen late aankomst. (vlucht is optioneel. Prijs op aanvraag.)

Na aankomst op de luchthaven reist u daarvandaan op eigen gelegenheid met de bus naar Bunclody. Bij uw reispapieren ontvangt u informatie hoe u met het openbaar vervoer in Bunclody kunt komen. Daar kunt u, afhankelijk van uw aankomsttijd, nog wat relaxen en u voorbereiden op een aantal mooie wandeltrajecten Wij raden u aan een ochtendvlucht te reserveren zodat u voldoende tijd heeft om in Bunclody te arriveren. of een dag eerder te vliegen en een bezoek te brengen aan Dublin met een extra overnachting. (Optioneel)

Dag 2: Bunclody - Shillelagh, ca. 23 km
Na een goed ontbijt begint u met een ‘warming up’. Uw gastheer zult u begeleiden naar Clonegal, waar de wandelroute ‘Wicklow Way’ begint. U loopt vooral over afgelegen landwegen, tussen glooiende heuvels en door een rustige, bosrijke omgeving. Shillelagh is bekend geworden door het typisch Ierse wapen van meidoornhout, dat naar de plaats zelf vernoemd is. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 120 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.

Dag 3: Shillelagh - Moyne, ca. 18 km
Vandaag wandelt u de route rond de Coolafunshogue heuvel en door de Ballingglen vallei. Deze route brengt u op plaatsen met een geweldig uitzicht. U kunt er voor kiezen om de Ballycumber Hill te beklimmen. Dit is een uitdagende klim. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 190 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. vier uur. Indien u de uitdaging aangaat en de Ballycumber Hill beklimt is het maximale hoogteverschil 400 meter en de gemiddelde tijdsduur ca. zes uur.

Dag 4: Moyne - Glenmalure, ca. 21 km
Een goede klim vandaag door de pijnboombossen van de valley Ow. Drumgoff aan het hoofd van de schilderachtige Glenmalure Vallei brengt een verfrissend einde aan deze dag. Het gebied is beroemd om zijn rebellen en helden tijdens de 16e en 18e eeuwse Ierse opstanden. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 500 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zes uur.

Dag 5: Glenmalure - Laragh, ca. 18 km
Een geweldige wandeling met prachtige uitzicht op de Wicklow Mountains. Vandaag is het de tour van de hoogtepunten. Uwandelt door de bossen van Drumgoff om zo bij de open heide aan te komen die u leidt naar de hellingen van Derrybawn Mountain. Uw eerste blik op de Gleann Dha Locha vallei zal u niet snel vergeten. Na een korte klim daalt u af naar Laragh in de Glenmacnass Vallei. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 530 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zes uur.

Dag 6: Laragh - Roundwood, ca. 11 km
Omdat de wandeling vandaag niet zo lang is bestaat er een mogelijkheid om bezoek aan de overblijfselen van een klooster uit de 6e eeuw in Glendalough te brengen. De vallei was ook de thuisbasis van de mijnbouw van lood, koper en zink tijdens de 19de eeuw. U beklimt een flank van de heuvel van Paddock hill. Afdalend via Oldbridge, de Rivier Avonmore en het mooie Lough Dan. U eindigt in Roundwood, Ierlands hoogste dorp gelegen op 238 m. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 290 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. drie uur.

Dag 7: Roundwood - Glencree, ca. 18 km
Een prachtige route. U wandelt via de Djouce Mountain en de Powerscourt watervallen naar Glencree. Geniet van de inserene stilte gelegen Glencree rivier vallei. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 510 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. vijf uur.

Dag 8: Glencree - Dublin - Amsterdam
Vandaag eindigt uw reis.  U reist op eigen gelegenheid per openbaar vervoer terug naar de luchthaven van  Dublin voor uw terugvlucht naar Amsterdam (optioneel). U dient een late middag- of avondvlucht te reserveren zodat u voldoende tijd hebt om terug te reizen naar de luchthaven.

Prijzen

Prijzen per persoon
8-daagse Wicklow Way Wandelvakantie Ierland 2019
Prijs p.p. in 2-pers.kamer  incl. ontbijt (excl. ferry, huurauto of vlucht naar Dublin)
01/04 - 31/10  € 579,00
Tijdelijk met vroegboekkorting, Vraag er naar via de offerteaanvraag.
Prijs p.p. in 2-pers.kamer incl. vluchten Aer Lingus (indicatieve prijs)
01/04 - 31/10 v.a. € 659,00
Prijs is afhankelijk van beschikbare vluchten.
Vraag de prijs op indien u wilt boeken.

Reserveringskosten: € 27,00


Inbegrepen:

 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Informatiepakket: u ontvangt een engelstalige wandelroutebeschrijving en algemene informatie in het nederlands
 • Bagageservice tussen de accommodaties
 • Afhankelijk van uw keuze, wel niet vlucht naar Dublin. Er zijn flexibele vluchttijden en prijzen, waardoor de prijs hoger kan uitvallen. Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de prijs.

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Ierland indien u met eigen auto reist. (prijs op aanvraag naar uw keuze van reizen met eigen auto en ferry op eigen gelegenheid)
 • Eventuele taxikosten onderweg
 • Overige maaltijden
 • Eventuele entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk. Indien u met eigen auto reist en ferryovertochten wilt boeken of een vlucht naar Dublin, laat het weten in het tekstvak van het boekingsformulier.

 

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij outdoorreizen voor de Wicklow Way Wandelvakantie. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image image