image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreis Kerst in Schotland

9-daagse busreis 2015
Vanaf € 899,00

Kerst in Schotland Tijdens deze reis maakt u kennis met een land vol unieke natuur en cultuur; woeste verlaten hoogvlakten afgewisseld door stille, geheimzinnige meren en her en der een verlaten kasteelruïne of boerderij. Dorpen en steden zijn in dit jaargetijde sfeervol versierd in afwachting van het naderende kerstfeest en de daarbij behorende tradities. Deze kerstdagen brengt u door in het altijd bijzonder gewaardeerde Highlander Hotel in Newtonmore waar u als familie zult worden verwelkomd en zult genieten van de hartelijke sfeer en een voortreffelijke keuken.

Excursies
- Inverness
- Culloden Moor
- Pitlochry
- Loch Ness
- Aviemore

 • De reis is incl. retour DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle
 • Fijne excursies
 • Allerlei maaltijden rond de feestdagen
 • Dag 1: Met DFDS Seaways naar Newcastle
 • Dag 2: via Edinburgh naar Newtonmore
 • Dag 3: Bezoek Inverness en Culloden
 • Dag 4: Naar Pitlochry voor bezoek Blair Castle
 • Dag 5: Loch Ness
 • Dag 6: Vrije ochtend en in de middag Avimore
 • Dag 7: In de middag bezoek Inverness
 • Dag 8: Terugreis naar Newcastle
 • Dag 9: Weer thuis

Routebeschrijving Kerstreis

Zondag 20/12: IJmuiden en ferryovertocht

We rijden naar IJmuiden voor de inscheping op één van de cruiseferries van de DFDS Seaways voor de overtocht naar Newcastle. U verblijft aan boord in een hut naar keuze. U kunt bij boeking een maaltijdenpakket reserveren (2x avondeten en 2x diner).

Maandag 21/12: Edinburgh en Newtonmore

Na de ontscheping in Newcastle om ca. 10.00 uur rijden we eerst naar de luchthaven van Newcastle om de vlieggasten op te halen. Hierna rijden we door de Scottish Borders naar de grens bij Carterbar om vervolgens een lunchstop te maken in Jedburgh. Voordat we naar Newtonmore rijden, brengen we nog een kort bezoek aan Edinburgh, waar u kunt genieten van de Schotse kerstsfeer. Aan het einde van de middag worden we met warme chocolademelk en een typisch stukje shortbread welkom geheten in het Highlander Hotel.

Dinsdag 22/12: Inverness en Culloden Moor

Na een Schots ontbijt rijden we via Aviemore en Carrbridge naar de hoofdstad van de Highlands Inverness. Ook hier proeft u de sfeer van de naderende kerst. ’s Middags rijden we naar het beroemde Culloden Moor (entree excl. ca. £ 7,50 p.p.) waar u tijdens u korte filmvoorstelling wordt meegevoerd in de beslissende veldslag van de clanlegers o.l.v. Bonny Prince Charles tegen de Redcoats van de Engelse Hertog van Cumberland. Hier ging de droom van een onafhankelijk Schotland tot op de dag van vandaag ten onder. Maak vooral een wandeling over het slagveld waar de grafzerken hun verhaal van de Schotse Clans vertellen. Aan het einde van de middag keren we terug naar het Highlander Hotel.

Woensdag 23/12: Pitlochry

Na het ontbijt vertrekken we richting Pitlochry voor een bezoek aan Blair Castle; hier maken we kennis met het fascinerende verleden van de graven en hertogen van Athol. Dit unieke kasteel vertelt 700 jaar geschiedenis aan de hand van de bezoeken van Mary Queen of Scots, Bonny Prince Charles en Queen Victoria; Het bezoek van Victoria heeft er toe geleid, dat er een privéleger werd gecreëerd, the Atholl Highlanders. Na dit fascinerende bezoek rijden we naar Pitlochry, het levendige stadje dat ook weer in het teken staat van Kerst. De liefhebbers van whisky kunnen een bezoek brengen aan whiskydistilleerderij Blair Athol (entree excl. ca. £ 7 p.p.) waar de geheimen van dit edele vocht worden ontrafeld. Natuurlijk kan er ook geproefd worden. In de namiddag keren we terug naar Newtonmore. Om in sfeer te blijven wordt er voor het Candlelight Dinner een cocktail geserveerd.

Donderdag 24/12: Loch Ness

We rijden vandaag door de winterse Highlands langs Loch Laggan naar Speanbridge voor de koffiepauze. Na een stop bij het indrukwekkende Commandomonument, gewijd aan het Britse Commando Peloton dat werd opgericht in de Tweede Wereldoorlog, gaat de reis verder via Loch Lochy en Loch Oich naar het beroemde Loch Ness. Bij het visitorcentre in Drumnacrochnit (entree excl. ca. £ 5,50 p.p.) komt u alles te weten over Nessie, het beroemdste monster ter wereld. Daarna rijden we terug naar Newtonmore om ons voor te bereiden op het traditionele Schotse diner bij uitstek: Haggis met whisky, begeleid door de Piper met doedelzak, terwijl ook Santa met zijn rendieren zijn opwachting maakt. Na het diner is er gelegenheid voor de kerstdienst in de lokale kerk. Na de dienst wordt u in het hotel nog getrakteerd op glühwein en een Schots pasteitje.

Vrijdag 25/12: Vrije ochtend en Aviemore

Na een rustig ontbijt kunt u een rustige wandeling in de omgeving maken. Volgens Schotse traditie wordt er vandaag een 6-gangen kerstlunch geserveerd en brengt Santa Claus een cadeautje. Na de lunch nemen we nog even een kijkje in het wintersportplaatsje Aviemore. Het diner bestaat vanavond uit een koud vlees- en saladebuffet met als afsluiting de kersttaart.

Zaterdag 26/12: Vrije ochtend en Inverness

Na een vrije ochtend en de lunch in ons hotel vertrekken we naar Inverness om in het Eden Court Theater te genieten van de traditionele pantomime voorstelling over Peter Pan. Deze theatervoorstelling is een mooi besluit van onze kerstvakantie in de Highlands.

Zondag 27/12: Newcastle

Na het ontbijt is het tijd om terug te rijden naar Newcastle, we brengen de vlieggasten naar de luchthaven en rijden daarna door naar de haven waar we rond 14.30 uur zullen inschepen op één van de cruiseferries van de DFDS Seaways voor de overtocht naar IJmuiden.

Maandag 28/12: Nederland

Na de ontscheping rond 10.00 uur wordt u weer naar uw uitstapplaats teruggebracht.

U kunt terugkijken op een mooie reis! Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Informatie Ferryovertocht

Tijdens de overtochten IJmuiden-Newcastle en v.v. verblijft u aan boord van de DFDS nachtferry in een hutaccommodatie naar keuze.
U kunt kiezen uit volgende hutcategoriën:
• Binnenhut
• Buitenhut
U heeft de mogelijkheid om bij de maaltijden aan boord, bestaande uit 2x ontbijt en 2x diner, bij te boeken.
U kunt tijdens de ferry-overtochten uw koffers in de bus achterlaten. Wij adviseren u daarom om voor de nacht een apart overnachtingstasje in te pakken

Hotel omschrijving

Highlander Hotel***

Ligging
Op ca. 800 meter van het centrum van Newtonmore.

Faciliteiten
Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw en 2 bijgebouwen, waarvan 1 op 15 m en 1 op 50 m. In het hoofdgebouw: receptie, lounge, bar, eetzaal en gratis wifi. De hotelkamers bevinden zich in de twee bijgebouwen, er zijn kamers op de begane grond en op de eerste verdieping (geen lift).

Kamers
Voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met föhn, douche en toilet.

Bijzonderheden
Schots ontbijt en een 3-gangen keuzediner. Voor het nagerecht kunt u uw keuze maken van de desserttrolley.

Prijzen

Vertrekdatum Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
20-12-2015 € 899 € 999

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen

De reis is inclusief!
- Reis per luxe Comfort Class Touringcar
- 2 Ferry overnachtingen in een 2-persoonsbinnenhut
- Overnachtingen volgens programma
- Deskundige chauffeur tevens reisleider
- Excursies zoals omschreven (entreegelden niet inbegrepen)
- Warme chocolademelk en een stukje shortbread bij aankomst in het hotel
- 5x Ontbijt, 1x lunch en 5x diner
- Cocktail op 23/12
- Candle Lightdinner op 23/12
- Glühwein en een Schots pasteitje na de Kerstmis
- 6-gangen Kerstlunch op 25/12
- Pantomime voorstelling over Peter Pan op 26/12

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 18

Annuleringstermijn
Met minder deelnemers dan het minimum behouden wij ons het recht voor om de reis te annuleren. In voorkomende gevallen ontvangt u hierover tijdig bericht. Afhankelijk van uw reisduur is dit: reisduur t/m 7 dagen; uiterlijk 7 dagen voor vertrek; reisduur vanaf 8 dagen; uiterlijk 14 dagen voor vertrek.

Extra's:

 • Halfpension tijdens nachtovertocht (2x diner, 2x ontbijt): € 99

Excursiegelden ter plaatse:

Uw chauffeur informeert u hierover tijdens de reis. Uiteraard bent u niet verplicht om aan al deze excursies deel te nemen.

Overtocht
Tijdens de nachtafvaart met DFDS Seaways kunt u in een andere hutaccommodatie verblijven. Hieronder de mogelijke huttypes en bijhorende toeslagen per persoon:

 • 2 pers. buitenhut € 19
 • 2 pers. buitenhut bedden naast elkaar op aanvraag.

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Britse Pond

Opstapschema

 • Noord-Holland
  • Amsterdam NS Sloterdijk bij P&R
  • IJmuiden, Terminal DFDS Seaways
 • Utrecht
  • Utrecht busstrook Transferium Westraven
 • Zuid-Holland
  • Rotterdam Metrostation Capelsebrug
  • Den Haag Centraal Station

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 9-daagse rondreis Kerst in Schotland. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.