image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Busreis Denemarken, over Vikingen en sprookjes 2016

8-daagse busrondreis door Denemarken
Prijs v.a. € 699 p.p.

Deze busreis door Denemarken brengt ons onder andere naar de oudste stad van het land. We zien hoe de Vikingen leefden en hoe de rijke geschiedenis van Denemarken het dagelijkse leven heeft gevormd. Denemarken is een land met veel geschiedenis en prachtige kastelen en paleizen. Uiteraard zien we ook het moderne Denemarken met een van haar levendigere steden als Odense en de prachtige hoofdstad Kopenhagen. Het is een land met nog ongerepte natuur; groene heuvels, felgele koolzaadvelden en dichte bossen. Een prachtig decor waartegen de felgekleurde, typisch Deense boerderijtjes afsteken. U wordt met open armen en een vriendelijke lach door de Denen ontvangen

 • Vakwerkhuizen in Ribe, oudste stad van Denemarken
 • Geschiedenis van de Vikingen
 • Moderne steden als Odense en Kopenhagen
 • Prachtige kastelen en paleizen
 • Vriendelijke bevolking
 • Dag 1: Heen naar hotel in Noord Duitsland
 • Dag 2: Roskilde (3 nachten)
 • Dag 3: Naar Kopenhagen
 • Dag 4: Vrije dag naar keuze
 • Dag 5: Odense en kasteel Egeskov
  hotel in Fredericia (3 nachten)
 • Dag 6: Bezoek Legoland en Kolding
 • Dag 7: Bezoek Rømø en Ribe
 • Dag 8: Terugreis Nederland

Routebeschrijving

Dag 1: Heenreis

Vanaf de centrale opstapplaats rijden we naar Noord-Duitsland. Onderweg maken we een stop in Bremen, de sprookjesstad van de stadsmuzikanten. Hier kunt u het oude centrum bezoeken met onder andere het door UNESCO beschermde Rathaus en het Rolandbeeld. Wandel eens door de Schnoor, een schilderachtige wijk met oude huizen die aaneengeschakeld zijn zoals parels aan een snoer. De levendige Böttcherstrasse die op de Marktplatz uitkomt is een mooi voorbeeld van expressionistisch bouwstijl. Aan het eind van de middag komen we aan in ons hotel in noord-Duitsland, waar we dineren en overnachten. (ca. 510 km)

Dag 2: Roskilde

Na het ontbijt rijden we naar Puttgarden voor de ferryovertocht naar Rodby. Hiervandaan gaan we naar het historische zeer interessante plaatsje Roskilde, dit is zonder twijfel één van de mooiste steden van Denemarken. Harald Blaatand, die het christendom in Denemarken invoerde, bouwde hier in 960 een staafkerk. In de 12e eeuw werd op dezelfde plaats een domkerk gebouwd. Nu is het de grafkerk van de Deense koningen en koninginnen. Roskilde bezit ook een interessant Vikingschip Museum. De Vikingschepen werden in de 11e eeuw voor de kust van Roskilde tot zinken gebracht om vijandelijke schepen de toegang tot Roskilde te beletten. Diverse schepen werden geborgen en gerestaureerd. Na het bezoek aan Roskilde rijden we richting Ballerup, ten noordwesten van Kopenhagen, waar we de komende 3 nachten verblijven.

Dag 3: Kopenhagen

Vandaag verkennen we de Deense hoofdstad Kopenhagen. We kunnen onder leiding van een Nederlandssprekende gids een stadsrondrit door Kopenhagen maken. ‘Købnhavn’ in het Deens heeft een schitterende skyline, een klein aantal wolkenkrabbers geven de stad een wat meer moderner uiterlijk. Maar juist de oude historie van Kopenhagen, welke meer dan duizend jaar terug gaat in de tijd, geeft het dat typische karakter. Middeleeuwse straten met schitterende kerken, gebouwen waar een groot aantal designers en fabuleuze boutiques zijn te vinden, straten waar men moet zijn geweest om de uitzonderlijk grote keuze aan restaurants te proberen. Het zijn juist deze dingen, die men wil en moet ontdekken in Kopenhagen. U ontdekt dat men Kopenhagen niet voor niets één van de nieuwe centra voor allerlei soorten van ontwerp noemt. Kopenhagen heeft alles op een relatief klein stukje land.

Dag 4: Vrije dag of Seeland & Helsingør

U heeft de keuze uit een vrije dag in Kopenhagen of u kunt deelnemen aan een dagtocht over het eiland Seeland (optioneel, op te geven bij boeking). Met onze gids rijden we een mooie route langs kleine plaatsen en haventjes en zien we de villa’s van de welgestelde Denen, die hier aan het strand wonen. Zo passeren we ook Rungsted, de geboorteplaats van schrijfster Karen Blixen. Haar boek werd verfilmd in de kaskraker “Out of Africa”. Vervolgens bezoeken we Helsingør met het beroemde kasteel Kronborg, waar ‘Hamlet’ van de wereldberoemde schrijver William Shakespeare de onsterfelijke monoloog ‘to be or not to be’ uitsprak. Aan het eind van de middag gaan we weer terug naar ons hotel.

Dag 5: Egeskov en Odense

Vandaag rijden we over de Storebaeltsbroen naar het zuidoosten van het eiland Funen. De Storebaeltsbroen, een enorme hangbrug van bijna 7 km lang. Bij aankomst op het eiland Fyn bezoeken we het prachtige slot Egeskov. Dit is veel meer dan alleen maar een slot en een prachtige tuin met een 18e-eeuws doolhof. Er liggen diverse musea op het terrein, die allen bezocht kunnen worden. Er staan auto’s, vliegtuigen, landbouwmachines en nog veel meer. Kortom, we kunnen hier veel zien. Later vertrekken we naar het plaatsje Odense, een havenstad met zijn 8 km lange kanaal dat naar het fjord leidt. Odense is één van de oudste steden van Noord-Europa. De binnenstad heeft talloze typisch Deense vakwerkhuizen. De stad is echter het meest bekend als geboorteplaats van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Hierna rijden we naar Fredericia, onze volgende verblijfplaats voor 3 nachten op het schiereiland Jutland.

Dag 6: Legoland en Kolding

U geniet vandaag van een vrije dag of gaat mee naar Legoland Billund (optioneel, op te geven bij boeking). Dit park heeft vrijwel geen introductie nodig. Allemaal hebben we er wel mee gespeeld... In het park kunt u de tentoonstelling bezichtigen en de prachtige Lego gebouwen bekijken. U mag weer even kind zijn! Na dit bezoek rijden we naar Kolding. Bezichtig het kasteel Koldinghus en voor de kunstliefhebbers is er een prachtig museum met de naam Trapholt.

Dag 7: Rømø en Ribe

Door een afwisselend landschap rijden we naar de westkust van het schiereiland Jutland, namelijk naar het eiland Rømø. Dit kleine vakantie-eiland bereiken we via een lange dam. Geniet van dit pittoreske eilandje met de St. Clemens Kerk en de boerderijen met rieten daken en gekleurde muren. Later arriveren we in het kleine plaatsje Ribe, dat ca 8000 inwoners telt en de oudste stad van Scandinavië is. Het werd in het jaar 710 als marktplaats van Friezen en Vikingen gesticht. Door de eeuwen heen heeft het stadje haar oude karakter weten te behouden en daardoor is het nu een onbekend pareltje. In het stadje bevindt zich ook een Vikingmuseum. Einde van de dag komen we aan in Fredericia voor het diner en de laatste overnachting op Deense grond.

Dag 8: Terugreis

Na het ontbijt rijden we in zuidelijke richting. Via de Duitse autosnelwegen rijden we naar Nederland, waar we genieten van een gezamenlijk 3-gangendiner.


Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Hotel omschrijving

Tijdens de reis door Denemarken verblijft u gedurende 7 nachten in 3 verschillende hotels: 1 nacht in Oldesloe (Noord Duitsland), 3 nachten in Ballerup  op 20 minuten rijden vanaf Kopenhagen en 3 nachten nabij Frederica bij de brug tussen Jutland en Funen.

3* Hotel Tryp Bad Oldesloe
Hotel Tryp Bad Oldesloe ligt gelegen in het historische kuuroord Bad Oldesloe. Het is een modern hotel met veel spa faciliteiten, wat goed wordt onderhouden. De kamers hebben ieder een eigen badkamer met bad/douche en een wc, televisie en telefoon.
Dit hotel beschikt over: Toegang tot internet, restaurant & bar, lift, terras.

4* Hotel Lautruppark in Ballerup
Hotel Lautruppark ligt in Ballerup op niet langer dan 20 minuten rijden van Kopenhagen. Dit hotel heeft persoonlijke service hoog in het vaandel staan, zodat u zich zeker thuis gaat voelen. De kamers zijn in Scandinavische stijl ingericht met veel oog voor detail. Het restaurant biedt een ontspannen sfeer. Loop zeker ook binnen bij de wijn- en bier bar met een assortiment van kwaliteitswijnen en bieren
Dit hotel beschikt over: Receptie, lift, restaurant, terras, gratis Wifi.

4* Trinity Hotel
Trinity Hotel ligt in een prachtige omgeving, midden in de natuur met uitzicht op de Kleine Belt. Dit is een zeestraat in Denemarken, gelegen tussen Jutland en Funen. De stad Fredericia ligt op 10 minuten rijden. De kamers zijn ingericht in een tijdloze stijl met moderne faciliteiten. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op de Kleine Belt. Gezellig napraten na een dag erop uit kan prima in Café Gerhard.
Dit hotel is beschikt over: Receptie, lift, fitnessruimte, gratis Wifi, restaurant.

 

De hotel- en accommodatiebeschrijvingen zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten. Er kunnen variaties voorkomen in kamerindeling en vorm.

Prijzen

Vertrekdata & Prijzen p.p. obv 2p kamer obv 1p kamer
29-06-2016 (gegarandeerd vertrek) € 699 € 818
10-08-2016 € 699 € 818
21-09-2016 € 699 € 818

Reserveringskosten: € 27,00
Calamiteitenfonds: €2,50

Inbegrepen

 • Vervoer per luxe Comfort Class touringcar met Nederlandstalige chauffeur/reisbegeleider
 • Overtocht Rødby-Puttgarden met Scandlines
 • 7 overnachtingen, verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche & toilet
 • Halfpension: 7x ontbijt, 7x diner
 • Passage Storebaeltsbroen
 • Excursies zoals omschreven in programma exclusief entreegelden.
 • 3-gangen diner op de terugreis
 • Tol- en parkeergelden
 • Toeristenbelasting

Extra's:

 • Excursie Seeland € 49,00 p.p.
 • Excursie Legoland € 42,50 p.p..

Excursiegelden ter plaatse:

Het totaalbedrag aan extra excursies en entreegelden ter plaatse komt op circa € 75,- p.p. Uw chauffeur informeert u hierover tijdens de reis. Uiteraard bent u niet verplicht om aan al deze excursies deel te nemen.

Reisdocumenten

Geldig paspoort of identiteitskaart

Valuta

Deense Kroon

Opstapschema

 • Gelderland
  • Arnhem-Zuid
  • Nijmegen-Wijchen
  • Apeldoorn
  • Barneveld
  • Doetinchem
  • Tiel
  • Zeddam
 • Limburg
  • Stein-Urmond
  • Heerlen
  • Weerd - Station NS
  • Maastricht
 • Noord-Brabant
  • Breda-Prinsenbeek
  • Roosendaal
  • Tilburg
  • Bergen op Zoom
  • Den Bosch
  • Eindhoven
  • Uden
 • Noord-Holland
  • Amsterdam NS Sloterdijk
  • Alkmaar
  • Haarlem
  • Hilversum - Eemnes
  • Hoorn
  • Purmerend
  • Zaandam
 • Overijssel
  • Almelo
  • Deventer
  • Enschede
  • Ommen
  • Zwolle
 • Utrecht
  • Amersfoort
  • Utrecht
 • Zuid-Holland
  • Delft -  Ikea
  • Leiden - Transferium
  • Rotterdam - Capelsebrug
  • Den Haag - Centrum
  • Papendrecht
  • Gorinchem
  • Gouda
  • Maassluis
 • Zeeland
  • Goes
  • Middelburg

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Busrondreis de 8-daagse rondreis Denemarken, over Vikingen en sprookjes. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.