image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Rondreis Middernachtzonreis Lapland 2019

8-daagse flydrive rondreis door Zweeds-, Fins- en Noors Lapland.
U boekt deze reis incl.een flydrive en vliegt rechtstreeks naar Zweeds Lapland waar uw huurauto klaar staat voor een onvergetelijke week.

 

U gaat een week lang genieten van Lapland. U slaapt in verschillende soorten accommodaties, zoals in uw eigen studio gelegen aan het water van de Tornio rivier, u kunt gaan knuffelen met husky’s bij Harriniva, en geniet van de desolate schoonheid van Kilpisjärvi en de bergen van het Abisko Nationaal Park en als afsluiter de bossen van Zweeds Lapland. En dat alles beleeft u onder de 24 uur schijnende Middernachtzon in juni tot en met half augustus.

 • Bezoek Abisko National Park
 • Ontdek het drielandenpunt van Noorwegen, Zweden en Finland
 • Incl. rechtstreeks vlucht van Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Noord Zweden
 • Verblijf in een mix van leuke accommodaties

Via de kust van de Botnische Golf reist u naar het kleine plaatje Kukkolaforsen, gelegen aan de Tornio rivier op enkele meters van de grend naar Finland. Geniet nog op de dag vanaankomst in de vanavond van de vers gevangen vis uit de regio. De volgende dag volgt u de grens van Zweden en Finland noodwaards richting Harriniva. Bezoek hier de huskyfarm en of (optioneel) een raftexcursie? Via de zogenaamde 'Arm van Finland' reist u naar de desolate plaats Kilpisjärvi. Tijdens deze prachtige tocht ziet u het landschap om uw heen veranderen van taiga naar de toendra. Kilpisjärvi is een wandelwalhalla voor de Finnen en een heilige plek voor de Sami bevolking. U verblijft hier twee nachten op deze bijzondere plek. Langs een deel van de Noorse fjorden reist u richting een ruig berggebied van Zweden. U ziet in de verte de Lapporten, ‘de poort naar Lapland’ al opdoemen. Maak een wandeling in het Nationaal Park Abisko en breng een bezoekje het ijshotel; een passend afscheid voor deze prachtige reis. De laatste nacht verblijft u in Arvidsjaur, voor u terugreist naar Nederland. 

Hoogtepunten

 • De Saana berg in Kilpisjärvi
 • Abisko Nationaal Park
 • De uitgestrekte  toendra’s
 • Tornio rivier in Zweeds Lapland
 • Drielandenpunt Noorwegen, Zweden en Finland (Lapland)

 

Reisschema (flydrive):

 • Dag 1: Rotterdam Airport -Skellefteå.
 • Rijden naar Kukkolafsen
 • Dag 2: Kukkolaforsen - Muonio
 • Dag 3: Bezoek Husky's en verblijf Muonio
 • Dag 4: Naar drielandenpunt en verblijf in Kilpisjärvi  (2 nachten)
 • Dag 5: Wandelen, of per e-bike omgeving verkennen
 • Dag 6: Richting Noorse fjorden/ zuidwaards  naar Björkliden
 • Dag 7: Via IJshotel naar Arvidsjaur
 • Dag 8: Terugvlucht naar Nederland

 

Routebeschrijving (met flydrive)

Dag 1: Rotterd. The Hague Airport-Skellefteå  Zweden. Rijden naar Kukkolaforsen, ca. 280 km

In de ochtend vliegt u rechtstreeks vanuit Rotterdam The Hague Airport naar Skellefteå in Zweden. Bij aankomst staat uw huurauto voor u klaar en kunt u direct op weg. U rijdt langs de Botnische Golf richting Kukkolaforsen. Onderweg komt u langs het kleine stadje Piteå en Luleå. Luleå is de enige grote stad in Zweeds Lapland. Maak een stop in het bijgelegen Gammelstad Kerkstad. Een tradtioneel Scandinavisch kerkdorp. De kerk is gebouwd in 1490. Sinds 1996 is Gammelstad opgenomen op de Unesco werelderfgoedlijst. Wandel  door de smalle straatjes en steegjes en voel hoe het leven vroeger was. U reist door naar het noorden en slaat u net voor de Finse grens af richting Kukkolaforsen.
Hier verblijft u vannacht in een typisch rood visserhuisje.

 

Dag 2: Door de Finse bossen, ca. 255 km

U wordt heerlijk wakker in Zweden. Geniet van uw ontbijt en breng een bezoek nog het saunamuseum voordat u met uw auto vertrekt en de Tornio rivier gaat volgen. U hebt de keuze om langs de Zweedse kant omhoog te rijden of de Finse weg te kiezen. Op meerde plaatsen kunt u via bruggen de grens oversteken. Even buiten Muonio ligt het wildernishotel Harriniva. Het hotel ligt aan de oevers van de Muonio grensrivier. Aan de overkant van de rivier ziet u dus Zweden.
U slaapt twee nachten in Muonio


Dag 3: Husky's of misschien raften?

Na een heerlijk stevige ontbijt in Hotel Harriniva kunt u een bezoek brengen aan 's werelds grootste huskyfarm. U kunt de dieren gewoon aanhalen. Misschien zoekt u nog een klein beetje sensatie? Dan is een raftingtocht op de Muoniorivier een echte aanrader. De gids past de zwaarte van de tocht aan op u wensen en mogelijkheden. Grote delen van de tocht kunt u lekker met de boot meedrijven op het snelstromende water.
U overnacht wederom in Muonio.


Dag 4: Magisch Kilpisjärvi, ca 200 km

Na het ontbijt reist u met uw auto naar het Lapse drielandenpunt Finland, Zweden en Noorwegen. Hier ligt de kleine nederzetting Kilpisjärvi, een plek die u nooit meer zult vergeten. De Zweedse en Noorse bergen ontmoeten hier het uitgestrekte toendralandschap van dit meest Noordwestelijke puntje van Finland. De 1029 meter hoge berg Saana waakt over deze fragiele natuur. Dit is een plek waar de vossen rond uw appartement wandelen en de Finnen hun hart ophalen op de vele wandelroutes. U bent te gast bij de zeer gastvrije broeders Vanhapiha.
U overnacht in Kilpisjärvi.


Dag 5: Bezoek drie landenpunt

Vanaf het wandelcentrum gaat meerdere keren per dag de MS Malla naar het uiterste puntje van het meer Kilpisjärvi. De overtocht duurt ongeveer 25 minuten. U kunt vanaf hier een wandeling van 3 kilometer maken naar het drielandenpunt. Vindt u 3 kilometer te weinig, loop dan via het Malla natuurreservaat terug richting Kilpisjärvi. Wilt u liever de omgeving met een e-bike verkennen? Ook dat is mogelijk bij Tundrea, samen met een gids maakt u een mooie tocht op een e-fatbike.
U overnacht wederom in Kilpisjärvi.

 

Dag 6: Via Noorwegen naar het Zweedse berggebied, ca 315 km

Vandaag passeert u de grens naar Noorwegen. U verlaat voor een korte tijd de bergen en rijdt richting de fjorden. Stop onderweg bij Helligskogen fjellstue, een fraaie oude boerderij waar u kunt genieten van heerlijke taart, zelf gebakken door de eigenaresse. Vanuit Skibotn volgt u de E6 zuidwaarts richting Narvik. Tijdens uw rit komt u langs het Polar Park, waar u onder andere beren, wolven en lynxen kunt zien. Bij Riksgränsen gaat u de grens weer over naar Zweden en ziet u voor u de Lapporten opdoemen.
U overnacht in Björkliden


Dag 7: U reist via het IJshotel in Jukkasjärvi zuidwaards, ca475 km

Helaas bent u al weer op de terugweg en moet u de bergen alweer verlaten. Neem nog even de tijd en maak nog een korte wandeling door Abisko Nationaal Park, voordat u op pad gaat. Stop onderweg in Jukkasjärvi waar het beroemde ijshotel staat. Het ijshotel is het gehele jaar geopend en prachtig gedecoreerd met ijssculpturen. Volg de weg via Jokkmokk richting Arvidsjaur. U verblijft vannacht in Lapland Lodge. Tegenover dit hotel vindt u Lappstaden kerkdorp. Rond 1700 was er een wet die alle Samen verplichten om een aantal keer per jaar de kerk te bezoeken. Omdat er maar een beperkt aantal kerken waren moest sommige mensen een heel eind reizen om de kerkdienst bij te wonen. Vandaar dat de families kerhutten bouwden waar ze konden overnachten voor of na een kerkdienst. Overnachting Arvidjaur.

 

Dag 8: Terugvlucht naar Nederland

Helaas komt u reis vandaag ten einde. Na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Skellefteå en levert daar uw huurauto in. Vo lherinneringen stapt u het vliegtuig in en reist u met een rechtstreeks vlucht terug naar Nederland.

Het programma is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen en zet- en drukfouten.

Accommodatie omschrijving

Gedurende deze reis verblijft u in een mix van verschillende soorten accommodaties.

Overnachtingen

 • 1 x Kukkulafsoren
 • 2 x Hotel Harriniva
 • 2 x Tundrea appartemeneten
 • 1 xHotel Fjället
 • 1 x Lapland Lodge

Verblijf in Kukkolaforsen

Sfeer
Deze accommodatie wordt gerund door de familie Spolander. Ze doen er alles aan om u direct op deze locatie thuis te voelen. De rode Zweedse vissershuisje voelen knus aan en met uitzicht op de Tornio rivier. 
Ligging
Kukkolaforsen ligt in het kleine plaatsje Kukkola, in Zweeds Lapland en enkele meters verwijderd van Fins Lapland. Het plaatsje is gelegen naast de Tornio rivier. 
Faciliteiten
De 2-persoonskamers/studio bevinden zich in aparte kleine bungalow's van het type 2-onder-1-kap. Ze zijn eenvoudig maar sfeervol ingericht met 2 losse bedden en zitje. Verder hebben de bungalows  een klein keukenblok met koelkastje en eenvoudige badkamer met douche en toilet. Het authentieke restaurant is tevens het hoofdgebouw en ontmoetingspunt voor de gasten. In het restaurant worden lokale specialiteiten geserveerd.

 

Verblijf in Hotel Harriniva

Sfeer
Dit hotel is met recht een wildernishotel met een komen en gaan van reizigers die door Lapland heen trekken. U ontmoet hier alle nationaliteiten, allen met een ander doel en velen met een andere bestemming.
Ligging
In de bossen en aan de grensrivier met Zweden, op ca. 5 minuten ten zuiden van het kleine dorpje Muonio.
Faciliteiten
Hotel Harriniva heeft een restaurant, bar en comfortabele kamers met douche en toilet.

 

Verblijf in Tundrea appartementen

Sfeer
Welkom in Kilpisjärvi, de meest afgelegen plek in Finland, helemaal in het uiterste puntje van de 'arm van Finland'. Voor de Finnen is Kilpisjärvi een mythische plaats. Een eldorado voor wandelaars en rustzoekers, met de imposante Saana toekijkend. De gebroeders Vanhapiha zorgen er voor dat u een verblijf heeft die recht doet aan de schoonheid Kilpisjärvi.
Ligging
Dé locatie in Kilpisjärvi, aan het meer, met uitzicht op de Zweedse en Noorse bergen.
Faciliteiten
Elk appartement heeft twee verdiepingen. Beneden is een woonkamer met open keuken en boven bevindt zich een loft met 4 bedden. Alle appartement hebben hun eigen sauna waar u na een fijne dagtocht heerlijk kunt ontspannen.

 

Verblijf in Hotell Fjället

Sfeer
Fjällby betekent vertaald van het Zweeds naar het Nederlands "bergdorp". U verblijft net buiten het piepkleine bergdorpje Björkliden te midden van bergen en wateren in de prachtige Zweedse wildernis, zo'n 250 kilometer boven de poolcirkel. Het uitzicht vanaf het complex is fenomenaal. U kijkt uit over het prachtige meer Torneträsk en de karakteristieke bergformatie "Lapporten", de poort van Lapland.
Ligging
Björkliden is gelegen in het Noord-Westen van Zweeds Lapland op zo'n 31 kilometer van de grens met Noorwegen en op korte afstand van het Abisko Nationaal Park. Het herbergt de beroemdste wandeling van Zweden, "Kungsleden" (het koningspad). Maak een tocht door arctische bossen. Wandel langs meren, ravijnen en watervallen. Bezoek grotten. Ga eens vliegvissen. Aanschouw het Trollsjön, het helderste meer van Zweden in het Kärkevaggedal.
Faciliteiten
Gezien de ligging is het vanzelfsprekend dat u hier terecht kunt voor allerlei activiteiten welke u zelfstandig of onder begeleiding kunt ondernemen. Op uw hotelkamer heeft u gratis toegang tot internet. Verder kunt u gratis gebruik maken van de sauna en de fitnessruimte. In de receptie zijn goede, zeer gedetailleerde wandelkaarten te koop. Daar kunt u ook volop informatie vinden over de bijzondere omgeving. Het uitzicht tijdens het ontbijt zult u niet snel vergeten.

 

Verblijf in Lapland Lodge

Sfeer
Lapland Lodge is een knus herenhuis uit 1800. Het oude gedeelte voelt huiselijk aan en u zult zich direct thuis voelen. Het personeel vertelt u graag wat u in de omgeving kunt doen.
Ligging
De lodge is gelegen in de Zweedse plaats Arvidsjaur, pal naast de plaatselijke kerk. Loop gerust naar binnen om de kerk te bezichtigen. Aan de overkant van de weg vindt u Lappstaden, het kerkdorp dat vroeger gebruikt werd als mensen verder van de kerk vandaan woonden en niet op dezelfde dag na de kerkdienst naar huis konden reizen. Op loopafstand van het hotel zijn diverse restaurants en een supermarkt.
Faciliteiten
U verblijft in een deluxe kamer in het aangebouwde deel. De kamers zijn voorzien van een goede badkamer, met douche en toilet, een koffiezetapparaat en in het gehele gebouw is WiFi aanwezig.

 

 

Vervoer

Uw vliegt met Transavia van Rotterdam The Haque Airport naar Zweden Sklellefteå  en krijgt u een huurauto van catergorie Seat Ibiza of gelijkwaardig.

Vluchtschema:

Vertrek op woensdag en terugvlucht op woensdag

Heen: Vertrek Rotterdam om 07.30 uur -  aankomst Skellefteå om 10.10 uur

Terug: Vertrek Skellefte 10.55 uur - aankomst Rotterdam 13.35 uur

Terugvlucht tussen 20/6 en 12/9 met tussenlanding in Rovaniemi aankomst in Rotterdam om 15.45 uur.

Prijzen 2019

 

prijzen per persoon  op basis van 2 personen in een kamer
met vertrek op woensdag incl. vluchten en huurauto
8-daagse Rondreis Middernachtzonreis Lapland 2019 2-pk l/o
19/06-2019  € 1095
26/06-2019  € 1095
03/-7-2019  € 985
10/07-2019  € 985
17/07-2019  € 1095
24/07-2019  € 1195
31/07-2019  € 1195
07/08-2019  € 1195
14/08-2019  € 1095
21/08-2019  € 985
28/08-2019  € 895

Reserveringskosten: € 27,00

 

Inbegrepen:

 • Retourvlucht vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia naar Skellefteå.
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • 1 overnachting in Kukkolaforsen in een studio met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • 2 overnachtingen in Hotel Harriniva in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • 2 overnachtingen in Tundrea appartementen met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in Hotell Fjället in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • 1 overnachting in Lapland Lodge in een 2-persoonskamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
 • Huurauto cat. ECMR (Seat Ibiza of gelijkwaardig).
  Bij 4 betalende personen wordt een cat. CDMR (Volkswagen Golf Variant of gelijkwaardig) gereserveerd.
  • Wegenkaart en reisgids van Noord-Scandinavië
  • Gratis maximaal 20 kg ruimbagage per persoon
  • In Harriniva: bezoek huskyfarm

Huurauto inbegrepen

 • Bij boeking van 2 of personen: Cat. EDMR (Seat Ibiza of gelijkwaardig)
 • Bij boeking van 4 personen: Cat. CWMR (Volkswagen Golf Stationwagon of gelijkwaardig)
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • CDW (Collision Damage Waiver) met een eigen risico van 6000-7600 SEK per schadegeval (bedrag verschilt per type huurauto)
 • THW (Theft Waiver) met een eigen risico van 4000 SEK per schadegeval
 • Plaatselijke belastingen
 • Belangrijk
 • Minimum leeftijd is 19 jaar en minimaal 1 jaar in bezit van een geldig rijbewijs en een creditcard voor de borg. Het is niet mogelijk om de borg op een andere manier te voldoen.

Niet inbegrepen bij huurauto

Ter plaatse kunt u extra's aangeven als kinderzitjes, afkoop gehele eigen risico, GPS etc. Deze dient u ter plaatse af te rekenen.

 • Brandstof
 • Extra bestuurder (eenmalig ca. SEK 40 per extra bestuurder per dag)
 • Afkoop eigen risico Super Collision Damage Waiver (SCDW) (ca. SEK 140 per dag). Tot max. SEK 1600 
 • Extra's als kinderzitjes (ca. SEK 560 per zitje) of navigatiesysteem (ca. SEK 520)
 • Eventuele tol- en parkeergelden
 • Ferryovertochten in Noorwegen

 

Vertrekmogelijkheden: Op woensdag tussen.19/6-2019 en 28/8-2018.

Boeken

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij Rondreis: 8-daagse Rondreis Middernachtzonreis Lapland Zweden. Wij zenden u spoedig een prijsopgave.