image image image
image

Reisbureau voor reizen naar Scandinavië, Groot-Brittannië, Ierland en IJsland

Scan Britain, uw online reisagent met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa

Ongereptewestkust van Beara & Kerry Wandelvakantie,
8-daagse reis 2019.

 • Wandelgebied bij uitstek
 • Nieuwe route
 • Inclusief informatieoakket, kaart en ontbijt
 • Bagagevervoer inbegrepen

U vliegt met Aer Lingus naar Cork of reist met eigen auto en boekt een ferry naar keuze.(prijs is exclusief reis naar Ierland, maar kan op uw verzoek worden bijgeboekt).

Als er één bestemming perfect is voor een wandelvakantie dan is dat Ierland. Fascinerende natuur met prachtige meren, vergezichten en forten. Het mooie heuvellandschap en de overweldigende kliffen zijn werkelijk adembenemend. Typische Ierse vissersdorpjes met lokale restaurants en gezellige Ierse pubs staan centraal tijdens deze wandelvakantie.

U vindt een routebeschrijving (engelstalig) in het informatiepakket, dat u ter plaatse ontvangt.

U verblijft in Ierse guesthouses of B&B's. Uw kamer heeft een badkamer met bad of douche en toilet. Indien deze niet meer beschikbaar zijn, bestaat er een mogelijkheid dat u een kamer met gedeelde faciliteiten toegewezen krijgt.

 

Hoogtepunten
Castletownbere
Slieve Miskish Mountains
Eyeries
Dereen House & Gardens
Kenmare
Muckross House & Gardens
Killarney

Terug naar andere wandelvakanties.

 

Overnachtingen:

 • 1 x omgeving Castletownbere
 • 1 x omgeving Eyeries
 • 1 x omgeving Lauragh
 • 2 x omgeving Kenmare
 • 2 x omgeving Killarney

Routebeschrijving

Dag 1: Amsterdam - Cork - Castletownbere, op eiegen gelegeneheid
U vliegt per rechtstreekse vlucht van Aer Lingus vanaf Amsterdam naar Cork (optioneel of u reist via ferryovertochten met eigen auto of op eigen gelegenheid) en reist daarvandaan op eigen gelegenheid naar uw eerste accommodatie in Castletownbere. Bij uw reispapieren ontvangt u informatie over het openbaar vervoer vanaf de luchthaven naar Castletownbere. De stad, genesteld in de luwte van Bere Haven Harbour en beschut door Bere Island, is de belangrijkste stad van het schiereiland en de grootste Whitefish-haven in Ierland

Dag 2: Castletownbere - Eyeries, ca. 21 km
Vandaag bewandelt u de Beara Way van Castletownbere naar Eyeries. Door de Slieve Miskish Mountains en via de kust bij Coulagh Bay. Het gebied is rijk aan megalithische overblijfselen, stenen rijen, forten, graven die het belang ervan aangeven in de bronstijd, 1200-700 BC, en een stenen cirkel op Derreentaggart. De weg kruist een open heuvellandschap onder de top van Knockgour op 481 m, met uitzicht op Allihies en Ballydonegan Bay. Eyeries ligt genesteld tussen bergen en zee. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 260 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 6 uur.

Dag 3: Eyeries - Lauragh, ca. 22 km
Via Gortbrack Hill gaat u naar Ardgroom. Hier is een steencirkel uit het jaar 1000 voor Christus. Vervolgens wandelt u door naar Lauragh. Dereen House en Gardens zijn zeker een bezoek waard! De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 300 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zes uur.

Dag 4: Lauragh - Kenmare, ca. 24 km. Langs de voet van de Caha Mountains en door het natuurschoon van Lough Inchiquin wandelt u naar uw eindbestemming Kenmare. Gezellige restaurantjes, winkeltjes en het bijzondere driehoeks dorpsplein zijn de kenmerken van ditleuke dorp. U zult zich hier zeker thuis voelen na een week prachtige indrukken opgedaan te hebben. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 470 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. zeven uur.

Dag 5: Kenmare Vandaag is ter vrije besteding.Kenmare is een gezellig, kleurrijk Iers vissersdorpje aan de oevers van de Roughty River die in de Kenmare Bay uitkomt. Visvangst en ijzerwerken waren in de vorige eeuwen belangrijke bronnen van inkomsten, nu is het vooral het toerisme. Leuke winkels, goede restaurants en gezellige Ierse pubs staan hier centraal. Het is een ideaal uitgangspunt om de Ring of Kerry te ontdekken en om leuke dagtochten te maken naar Killarney, Bantry Bay met Bantry House, de tropische tuinen op Garinish Island en het Killarney Na­tional Park.

Dag 6: Kenmare – Killarney, ca. 25 km Na het ontbijt gaat u op weg over de ‘Old Kenmare Road’, een prachtige pas op 500 meter hoogte tussen de Peakeen & Knockanaguish bergketens. Daal af via het Killarney National Park met oude eikenbomen, herten (als u geluk heeft) en mooie uitzichten over de Killarney meren. Aan het einde van de route wacht het 18e eeuwse Muckross House & Gardens en wandelt u naar uw gezellige B&B in Killarney. De hoogteverschillen vandaag zijn tot maximaal 550 meter en de gemiddelde tijdsduur is ca. 7 uur.

Dag 7: Killarney Vandaag is ter vrije besteding. Ontdek Killarney, een populair en levendig toeristisch plaatsje in het graafschap Kerry. Het stadje zelf is niet bijzonder groot en daardoor eenvoudig te voet te verkennen. In de gezellige straten zijn vele winkeltjes met typisch Ierse gevels in verschillen­de kleuren.

Dag 8: Einde wandelvakantie
De wandelvakantie eindigt na het ontbijt. U reist op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer terug naar de luchthaven van Cork waar u kunt inchecken voor uw terugvlucht.

I.v.m de transfer dient u een late middagvlucht of avondvlucht te reserveren.

Prijzen

Prijzen per persoon in 2-pers.kamer 
8-daagse Ongerepte westkust van Beara & Kerry Wandelvakantie Ierland 2019
 (prijs is exclusief vluchten of ferryovertrtochten
01/04 - 31/10 . € 545,00
Indien u bijtijds boekt, ontvangt u een vroegboekkorting. Vraag naar de prijs via het offerte/boekingsformulier

Reserveringskosten: € 27,00

Inbegrepen:

 • 7 Overnachtingen in een 2-persoonskamer o.b.v. logies en ontbijt
 • Informatiepakket: u ontvangt een engelstalige wandelroutebeschrijving en algemene informatie in het nederlands
 • Bagageservice tussen de accommodaties
 • Afhankelijk van uw keuze, wel niet vlucht naar Cork.(Optioneel)  Er zijn flexibele vluchttijden en prijzen,  Hoe vroeger u boekt, hoe voordeliger de vlucht.

Niet inbegrepen:

 • Reis naar Ierland per vliegtuig of indien u met eigen auto reist
 • (prijs op aanvraag naar uw keuze van reizen met eigen auto en ferry naar Cork of vliegreis)
 • Eventuele taxikosten onderweg
 • Overige maaltijden
 • Eventuele entreegelden

Vertrekmogelijkheden: dagelijks mogelijk.  Indien u met eigen auto reist en ferryovertochten wilt boeken, laat het weten in het tekstvak van het boekingsformulier. Wij verzoregn dan een prijsopgave.

Wilt u een offerte of boeken? Vul het offerte/boekingsformulier in en kies bij outdoorreizen voor de Ongerepte westkust van Beara & Kerry Wandelvakantie Ieralnd  Wij zenden u spoedig een prijsopgave.

image image
image