Plaatje logoReisbureau voor reizen naar ScandinaviŽ, Groot-BrittanniŽ, Ierland en IJsland   
Scan Britain, uw "online reisagent" met meer dan 20 jaar ervaring voor reizen door heel Noord Europa.
 


Aanbiedingen
Rondreizen
Busrondreizen
Outdoorreizen
Cruisereizen
Overtochten

Flydrives
Camperhuur
Autohuur
Hotels
Kasteelhotels
Stedenreizen
Vak.woningen

Groepsreizen

Wintersport

Denemarken
Engeland
Finland
Ierland
Noorwegen
Schotland
Wales
IJsland
Zweden

Informatie/
Voorwaarden

Maatwerk

Verkeersbureaus
Boekingsformulier
E-mail
Adres

Cookies

Europeesche
Verzekeringen
(berekening)

Europeesche verzekeringen

 

 


terug index

HURTIGRUTEN NOORWEGEN
De postboot langs de Noorse kust.
De mooiste Zeereis ter wereld


 
   

   

Een andere unieke bootreis kunt u maken langs de Noorse kust, van Bergen naar Kirkeness en terug. Deze unieke reis duurt 12 dagen en word beschreven als de mooiste zeereis ter wereld. U vaart langs prachtige kusten en
De Hurtigruten, zoals de reis wordt genoemd is van oorsprong de postboot, welke al meer dan 100 jaar langs de prachtige kustlijn van Noorwegen vaart, voor het bevoorraden van de havens langs de Noorse kust. De schepen doen onderweg dan ook vele havens aan (34 in totaal), grote en kleine havens. U kunt in de havens van boord voor excursies of zomaar een wandeling in de stadjes waar de schepen aanleggen om te laden en te lossen. Dit is geen cruise als met de Holland America Line, maar een uniek bootreis om Noren te leren kennen. U slaapt aan boord in comfortabele hutten met douche en toilet en eet in de goede restaurants aan boord.
Het grootste verschil met een cruise is, dat er geen avond vertier aan boord is.
De reis start dagelijks, het gehele jaar door.

De Hurtigruten vaart met 4 verschillende categoriŽn schepen.
De nieuwste generatie schepen (4 schepen):
Deze schepen kunnen 1.000 passagiers vervoeren en beschikken over 650 bedden. Er is ruimte voor 45 autoís.
Aan boord bevinden zich grote en comfortabele lounges en panoramasalons met grote ramen. Enkele schepen beschikken over buiten jacuzziís.

De nieuwe generatie schepen (6 schepen).
Deze schepen kunnen 700 passagiers vervoeren en beschikken over 500 bedden. Er is ruimte voor 45 autoís. De schepen hebben grote en comfortabele panoramasalons met grote ramen. De schepen beschikken over fitnessruimten, saunaís en ruime zonnedekken. Enkele schepen beschikken ook nog over een buiten jacuzzi. 

De middengeneratie schepen (1 schip) .
Deze schepen kunnen 500 passagiers vervoeren en beschikken over 325 bedden. Er is ruimte voor 40 autoís. Deze schepen behoren tot de kleinere schepen maar beschikken ook over een panoramasalon, ruime en comfortabele lounges met fraaie kunstwerken. Het relatief kleine aantal passagiers en de rustieke houten dekken zorgt voor een gemoedelijke reis.

De traditionele generatie schepen bestaat uit 2 schepen.
Deze schepen kunnen respectievelijk 410 en 450 passagiers vervoeren en beschikken over 155 / 168 bedden. Er is ruimte voor 4 autoís op het voordek in de open lucht. Deze schepen worden alleen nog in enkele maanden van het jaar ingezet.
Het ms Lofoten (traditional schip)vaart in de zomermaanden langs de noordelijk fjordengebied en de Lofoten en het ms Nordstjernen (traditioneeel schip) vaart in de zomermaanden langs de noordwestkust van Spitsbergen.

Van tijd tot tijd zijn er aantrekkelijk geprijsde aanbiedingen.

Bekijk de zeer aantrekkelijke vroegboekaanbieding HURTIGRUTEN